Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי עליה קצת... הספיק לי להבין שהיא כנראה לא בשבילי. הגיר הרובוטי (שאמור להיות מוצלח יותר בפאביה וגם שם הוא הציק לי) ומערכת העצור-וסע פסלו את הרכב מבחינתי.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

110 אלף ש"ח, יש מבצע בפולקסוואגן, גולף 2011, מנוע 1.6 ידנית 5 הילוכים עם 102 כח סוס, גרסת טריידליין, עולה בדיוק בסכום הזה.

הקאץ', שאתה מקבל רכב נהדר, חדש, עם אחריות לשנתיים, עם 0 ק"מ, תשקול את ההצעה הזאת.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

ניסיתי פעם לתקופה של חודש רכב ידני. יחד עם הרבה כיף, היו יותר מדי רגעים של תסכול... אין מה לעשות, מבחינתי רכב ידני נועד למסלול ולא לנהיגה יומיומית.

אם הייתי רוצה ידנית, הייתי חוסך 25K ש"ח והולך על משהו כמו האיביזה.

פורסם

קצת מוזר שאתה פוסל את הפיאסטה בגלל האבזור, נכון אמנם הרכב לא מאובזר כמו הסיאט או רכבים נוספים בקטגוריה אבל הוא לא נופל מהם, יש בקרת אקלים, מחשב דרך ,מערכת מובנית עם שליטה מההגה פנסי ערפל, 7 כריות אוויר ולדעתי הקונסולה נראית ממש טוב ועשויה מחומרים מצוינים. אם נשאיר רגע את אבזור בצד וניקח את ההתנהגות כביש וההנאה מנהיגה לא חושב שיש רכב מהקטגוריה שיכול לעמוד איתו, הרכב נורא קל לנהיגה ממש מרגיש כמו קארטינג על הכביש, יש לרכב אחיזה מצוינת שלא תבייש רכבים יקרים ממנו בבית יש לנו גם את הפיאסטה וגם את הסיאט ואני יכול לומר לך בוודאות שהפיאסטה טובה ממנה כמעט בכל תחום, תבלה עם הרכב יום שלם ואני מאמין שתשקול שוב לרכוש את הפיאסטה 

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

נראה לי שלא באמת קראת את מה שכתבתי לאורך שלושת העמודים.

ראשית, הסיאט מעולם לא היתה חלק מהשיקולים שלי. את הפיסאטה השוויתי לשני רכבים - הפאביה והסוויפט, ובעיקר לסוויפט.

שנית, לא פסלתי את הפיאסטה רק בגלל האבזור. פסלתי אותה בגלל שכל הקונסולה המרכזית מרגישה לי מאוד זולה. זו אולי שריטה אצלי, אבל הפלסטיקה הקשה והפלסטיק דמוי המתכת בקונסולה המרכזית יוצרים אצלי תחושה של גטס ורכבים זולים אחרים.

מעבר לעניין הזה, שהוא מאוד משמעותי עבורי, לחסרונה של הפיאסטה נרשמו עניין האבזור ושמירה על הערך.

את היתרונות של הפיאסטה רשמתי כבר. זה לא מספיק בכדי להעדיף אותה על הסוויפט (בינתיים הרכב הנבחר).

פורסם

קראתי את כל אורך השרשור ואנייודע שלא התכוונתה לקנות איביזה, ההשוואה שלי אל מול האיביזה הייתה כדי לתת לך השוואה אל מול מכונית מאותה קטגוריה ולהראות לך שהיא עולה עלייה בהמון תחומים. בכל מקרה הפיאסטה בכלל לא מרגישה זולה מבפנים ולדעתי היא נראית ממש טוב (הכל כאן עניין של טעם) כנראה שמה שאתה מחפש ברכב שונה ממה שאני מחפש כי מבחינתי הנאה מנהיגה,האחיזה והזריזות הם בראש סדר העדיפיות, זה לא שהפיאסטה חורכת אספלט אבל בתחום הזה אל מול כל הסופר מיני היא עולה על כל המתחרות שלה לקבוצה, פשוט כיף לנהוג ברכב הזה ומבחינתי זה שווה הכל. 

פורסם

מסכים מאוד עם התגובה שמעל, ההרגשה בפיאסטה הייתה באמת טובה ואיכותית, הרבה יותר טובה מאשר בסוויפט,

אבל כל אחד והטעם שלו כנראה.

so far so good so what

פורסם

אם הנאה מהנהיגה והזריזות היו בראש סדר העדיפויות, הרי שהפאביה עדיפה בהרבה על הפיאסטה. הן מהנות באותה מידה (וגם הסוויפט יחד איתן), ההתנהגות של הפיאסטה קצת יותר טובה משתי האחרות, אבל בביצועים וזריזות (שמשפיעים בסופו של דבר על ההנאה) הפאביה היא רמה אחת מעל הסוויפט והפיאסטה (שאגב זהות במובן הזה).

בחלוקה גסה, לפי תחומים כללים, ובחלוקה סובייקטיבית (מלבד נתונים עובדתיים) של ההרגשה שלי, בסדר יורד:

בטיחות: סוויפט ופיאסטה זהים, פאביה הרבה אחריהן.

אבזור: סוויפט, פיאסטה, פאביה

תא נוסעים: סוויפט, פאביה, פיאסטה

ביצועים: פאביה, סוויפט ופיאסטה זהים והרבה מאחוריה

הנאה מנהיגה: שלושתן במידה שווה (לכל אחת יתרונות וחסרונות שמבטלים אחד את השני, ללא הדיליי ביציאה מרמזור, הפאביה היתה מובילה)

מראה חיצוני: פיאסטה, סוויפט, פאביה

עלות אחזקה (משוקלל עם ירידת ערך, עלות טיפולים ושנות אחריות): סוויפט, פיאסטה, פאביה

יחס באולם התצוגה ואווירה במוסך: סוויפט, פיאסטה והרחק מאחור הפאביה

פורסם

לפני כשנה וחצי שקנינו את הפורד ,הפאביה הייתה בעלת המנוע הישן (כמו הסיאט שיש לנו עכשיו) היא נפסלה אז בעיקר בגלל המראה שאני לא מתחבר אליו וגם בגלל האבזור הדל שהגיע בזמנו, ונראה שהיא הייתה די מאחור לעומת הפיאסטה, אני לא חיפשתי לצאת ראשון מהרמזור ולא חיפשתי ביצועים ( בשביל זה אני קונה בקרוב משהו אחר)העדפתי את הקלילות שבפיאסטה את ההגה המצוין ואת הזריזות שבה שכן הרכב רוב הזמין נוסע בעיר ופה הוא הרבה יותר נוח, כמו שאמרתי מקודם הסיאט והפאביה די זהות מבחינת התנהגות ומהירות ואני יכול להגיד בפה מלא שהלוואי והסיאט הייתה מתנהגת כמו הפיאסטה כי אם כן הייתי מעדיף לנהוג עלייה רוב היום מאשר על הפיאסטה, בכל אופן נראה שכבר החלטת על מה אתה הולך אז שיהיה הרבה בהצלחה ושתהנה מהרכישה  

פורסם
אם הנאה מהנהיגה והזריזות היו בראש סדר העדיפויות, הרי שהפאביה עדיפה בהרבה על הפיאסטה. הן מהנות באותה מידה (וגם הסוויפט יחד איתן), ההתנהגות של הפיאסטה קצת יותר טובה משתי האחרות, אבל בביצועים וזריזות (שמשפיעים בסופו של דבר על ההנאה) הפאביה היא רמה אחת מעל הסוויפט והפיאסטה (שאגב זהות במובן הזה).

בחלוקה גסה, לפי תחומים כללים, ובחלוקה סובייקטיבית (מלבד נתונים עובדתיים) של ההרגשה שלי, בסדר יורד:

בטיחות: סוויפט ופיאסטה זהים, פאביה הרבה אחריהן.

אבזור: סוויפט, פיאסטה, פאביה

תא נוסעים: סוויפט, פאביה, פיאסטה

ביצועים: פאביה, סוויפט ופיאסטה זהים והרבה מאחוריה

הנאה מנהיגה: שלושתן במידה שווה (לכל אחת יתרונות וחסרונות שמבטלים אחד את השני, ללא הדיליי ביציאה מרמזור, הפאביה היתה מובילה)

מראה חיצוני: פיאסטה, סוויפט, פאביה

עלות אחזקה (משוקלל עם ירידת ערך, עלות טיפולים ושנות אחריות): סוויפט, פיאסטה, פאביה

יחס באולם התצוגה ואווירה במוסך: סוויפט, פיאסטה והרחק מאחור הפאביה

bullshit.jpg

פורסם

עם כאלה טיעונים מנומקים והגיוניים שנכתבו בכזו רהיטות, עם תגובה לעניין, שכנעת אותי!

אני רץ לקנות פאביה. אם כאלו לקוחות בוחרים בו, לא ברור לי איך זה עדין לא הרכב הנמכר בישראל.

פורסם
עם כאלה טיעונים מנומקים והגיוניים שנכתבו בכזו רהיטות, עם תגובה לעניין, שכנעת אותי!

אני רץ לקנות פאביה. אם כאלו לקוחות בוחרים בו, לא ברור לי איך זה עדין לא הרכב הנמכר בישראל.

:mm_yeah:

אשמח להכין לך סמינריונים ועבודות אקדמיות במחירי עלות. (עם הצגות גרפיות וסגנונות כתב ייחודיים כנמצא למעלה)

פורסם

תשמע, אחרי שבן אדם כתב כל כך הרבה רשמים שלו מהרכבים, אתה לא יכול לבוא ולהגיד בולשיט רק כי יש לך פביה ולהסתפק בזה.

מה גם, שאני לא מבין איך היא נכנסה לרשימה בכלל, אם הדרישה הראשונה היא בטיחות, כי היא מבוססת על פלטפורמה ישנה מתחילת שנות 2000 עם 4 כוכבים.

פורסם
כי היא מבוססת על פלטפורמה ישנה מתחילת שנות 2000 עם 4 כוכבים.

אוקיי. אז?

אם אינך יודע, שקודה כבר הכריזו שגם ה-MK3 תשאר על בסיס ה-P24, ולא ה-P25 (של הפולו והאיביזה), ואני לא רואה בזה כדבר פסול או לא נכון. עובדה שה-MK2 מרגישה אחת מאשר MK1, בכל אספקט.

טענת הצ'יכים אומרת שיותר נוח וקל להם לשפר באופן קיצוני וניכר את הפלטרפורמה הקיימת (P24) - מבלי להתעסק יותר מידי עם הנוכחית (P25) ולגרום לבוסים למעלה להרמת גבות ושאר תלונות.

ה-MK2 אומנם השיגה 4 כוכבי בטיחות, אך הציון הכללי היה גבוה ביחס ל-MK1.

בנוסף לכך, חשוב לציין כי המכונית שנבחנה במבחני הריסוק של ה-NCAP צויידה רק ב-4 כריות אוויר, לא עם 6 כריות אוויר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ציון הכללי השתפר אך ורק בגלל איבזור בטיחות מתקדם יותר, מה שגרם לשיפור בפגיעת צד בלבד. הגנה מפגיעה חזיתית נשארה באותה רמה (ועוד 2 כריות וילון לא ישנו זאת).

אגב, חבל מאוד שגם הדור הבא יהיה נחות מבחינת בטיחות, כי סה"כ זה רכב חביב חוץ מזה. זה גם אומר שהיא תשאר מוגבלת במחינת מימדים, כבר עכשיו רוב המתחרות התארכו ובעיקר התרחבו ביחס לפביה, מה יהיה בדור הבא?

• תוכן חדש...