Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסיבוב הקודם השתלם לי לחכות בגלל ענייני קניה, בפרק הזה מדובר במכירה.

היום מכרתי את ה-I10 בצער רב, התכוונו להחזיק את הרכב עוד שנה עד תום האחריות אך החלטנו להגשים חלום קטן לפני שמתמסדים (חתונה, קניית דירה, ילדים וכו').

נהנתי נורא מהרכב בשנתיים האחרונות (הוא בעיקר עזר לנו לחסוך הרבה כסף כדי להתקדם לרכב הבא) ולהלן סיכום:

תקלות: מזגן הפסיק לקרר (טופל במסגרת האחריות, טענו שהיה יותר מדיי גז במערכת, אין לי מושג איך אחרי שנה שאני נוסע ברכב פתאום הגז החליט להתחיל להתרבות בכוחות עצמו), נעילה מרכזית לא עובדת לסירוגין (גם טופל באחריות, פעמיים נכנסתי למוסך בגלל הבעיה הזו, הפעם הראשונה החליפו מח של האזעקה, בפעם השניה החליפו את החיווט כי מצאו קצר).

צריכת דלק: 1:12 עירוני, 1:14 משולב, בנסיעה לאילת התקרבתי ל-1:20.

טיפולים: במוסך מורשה כמובן, עלו כ-500 ש"ח כל אחד, החלפת שמן בלבד. בטיפול השני אמרו לי שצריכים להחליף שמן ברקס ופלאגים אך לאחר הפירוק גילו שהכל במצב חדש ולכן אין טעם להחליף (יש לציין לטובה את ההגינות של המוסך, בכיף הם יכלו לדחוף לי את הדברים האלה).

ירידת ערך: הרכב נקנה ב-94K ש"ח "על הכביש" (מחירון 92K ש"ח), קצת היינו פזיזים עם הקניה עקב מבצע שהיה בסוכנות (טריידאין במחירון + פריסת ההפרש ל-36 תשלומים ללא ריבית) ולאחר חודשיים נכנס המיסוי הירוק שהוריד את המחירון ב-4K ש"ח. התוספת ל-I20 עמדה על כ-10K ש"ח ול-I30 על כ-20K ש"ח, בהחלט יכלנו להוסיף את הסכום (בחילוק ל-36 תשלומים אפילו לא היינו מרגישים את התוספת) אך בראיה לאחור עשינו בחוכמה כי לא הזדקקנו לרכב גדול יותר.

מחירון לוי יצחק ביום המכירה (שנתיים מינוס חודש על הכביש) 67K ש"ח (משוכלל עם יד וק"מ 68K ש"ח), מחירון יד 2 הוא 69K ש"ח (משוכלל עם יד וק"מ 73K ש"ח). הרכב נמכר ב-70K ש"ח עם טיפול וטסט לשנה (גם אחריות יצרן לעוד שנה). הרכב היה יד ראשונה עם 16K ק"מ על השעון, התוספות היחידה שהוספתי (מעבר לאזעקה, מרימי שמשות ונעילה מרכזית) היא דיבורית בלוטוט.

אני אחסוך ממכם את הסיפורים ההזויים שעוברו עליי במהלך המכירה של הרכב (קורה כל פעם שאני מוכר רכב).

לסיכום: קטנה אך ממזרה. לא הרגשתי במהלך השנתיים האחרונות שהרכב פחות שימושי מכל רכב משפחתי שנסעתי בו עד היום (לשימושים של זוג צעיר בתחילת דרכו או משפחה עם 2 ילדים בוגרים) אבל כן הייתה חסרה לי הספורטיביות אחרי שירדתי מהקליאו ספורט המשופרת שהייתה לי לפני, ויכול להיות שזה מה שדחף בי להחליף את הרכב כ"כ מוקדם.

ובכן, אתם בטוח שואלים את עצמכם מה הרכב הבא? לצערי תאלצו לחכות בסבלנות עד יום ראשון להעברת בעלות (אני מבטיח עוד סיפור עסיסי) ...

Picture 001.jpg

Picture 003.jpg

Picture 002.jpg

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בשעה טובה,

הירידת ערך דרמטית, אך אני מניח כי למיסוי הירוק וכן לכניסה של האלטו ושות' יש יד בדבר.

כמה עולה היום I10 חדשה עם גיר אוטומט? נראה לי שקצת נפלת טוב במכירה הזו (2K מעלה מחירון משוקלל).

משכנתא זה קל

פורסם

חדשה אוטומטית עולה באיזור ה80 .

תכלס - היה עדיף לקונה לקנות חדש, בטח גם היה מקבל מימון ב0 אחוז ריבית על ההפרש.

מה קנית? TT קבריולט? :)

נ.ב. מה זה נהניתי נורא מהרכב ובאותה נשימה : מזה שהוא חסך לי כסף...

אתה בפורום חובבי רכב, לא בפורום קמצני רכב :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, אתה תופתע, אבל היום במקרה יצא לי לנסוע על שתי I10יות שונות (אחת ידנית של ידידה, נהגתי, ואחת (נסיעת מבחן) שאמא של חבר רוצה לקנות, אוטומאטית, לא נהגתי) דווקא הופתעתי לטובה, יחסית זריזה, תגובות טובות, יחסית נוחה ובידוד רעשי כביש ורוח לא רע. ועם כל זה, אם היא עוד חוסכת כסף, אז מה טוב.

אמנם ההשוואה היחידה שיש לי היא הוולקן שלי והאלמרה (2003) של ההורים שלי, אבל בהתחשב במחיר, יחסית לרכב חדש, באמת הופתעתי לטובה, הייתי בטוח שהיא תהייה הרבה יותר "עגלתית"

אה, אלעד, מזל טוב על המכירה/קנייה :-D

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

נוו אני כבר במתח.. ספר על הרכישה (אפילו בהודעה פרטית)...

האם זה בהמשך למה שדיברנו? יש מצב שהלכת על הארד-קור?

:-D

פורסם

אייל, גם אחרי מתיחת הפנים הדגם הבכיר (כמו שלי) עולה 87K ש"ח, 80K ש"ח זה המחיר של המנוע הקטן יותר (1100) ברמת אבזור הגבוהה.

מה שהם עשו זה להוסיף גרסאות לא מאובזרות בכדי להתחרות באלטו הזולה, אבל אם תוסיף את כל התוספות שיש בדגם שלי תגיע לאותו מחירון של הדגם היוצא.

יש משפט חכם מאוד שאומר שלפני כל עליה יש ירידה (או אחרי עליה יש ירידה). ולכן הקליאו מבחינתי הייתה עליה, לאחר מכן היונדאי הייתה קצת ירידה (או רגיעה) והרכב הבא הוא גם עליה (ואני דיי בטוח שהרכב אחריו יהיה גם ירידה עקב אילוצים משפחתיים). אי אפשר כל הזמן לסוע ברכבי הארדקור, גם כשיש לך בת זוג שמבינה ומשתפת פעולה עם השריטה.

הסיבה האמיתית שמכרנו היא (כפי שרשמתי מקודם) החלטנו להגשים פנטזיה לפני שרכב משפחתי יהפוך לדרישה הכרחית. בנוסף כיום אנחנו נהנים ממחירי ביטוח נמוכים משמעותית ממה שמקובל בשוק (כ-25% הנחה) מכיוון שאנחנו שייכים למגזר יחסית גדול שמנצל את כח הקניה שלו, מגזר שלא בטוח שנהיה שייכים לו עוד 3 שנים ומעלה.

fitch, אם נשאיר רגע את המיסוי הירוק בצד, הרכב איבד מערכו פחות מ-25K ש"ח בשנתיים וזה בגדר הסביר. רוב הרכבים בשוק מאבדים בשנה בין 10-15K ש"ח ורובם מאבדים על טווח של 3 שנים בסביבות ה-35K ש"ח. עקבתי בכמה חודשים האחרונים אחרי ירידת הערך וכרגע הרכב התייצב על ירידת ערך של 800 ש"ח כל חודש (שזו התוספת לכל חודש עליה לכביש לפי שיטת החישוב החדשה של המחירון).

למרות שמדובר פה ברכב בקטגוריית מיני, המחיר שלו כחדש ממש לא היה מיני. בתוספת של פחות מ-10K ש"ח יכולת לקנות כמעט מכל מגוון רכבי הסופרמיני (סוויפט, I20, יאריס, פונטו וכו'), ולכן לא ניתן להשוות את הירידת ערך שלו לאלטו שעולה 30% פחות כחדשה. אני מסכים עם הגורסים שהמחיר של הרכב מוגזם אבל מצד שני התמורה היא מצויינת.

פורסם

מאוד נהנתי לקרוא את "משתלם לחכות". כיוון, שבקמצנותך (:)), כתבת את הסיפור רק בפורום אספנות, לא יצא לי להחשף אליו, אבל לא נורא. השלמנו פערים.

אני חייב לציין שהצריכת דלק שרשמת מאוד מאכזבת, לטעמי, כיוון שהיא לא רחוקה מצריכת דלק של מנוע 1.6 או 1.8 (ההתייחסות הינה לצריכה המשולבת).

אני שמח לשמוע שאתה עומד להגשים חלום. כל מה שנותר לנו, כרגע, זה להמתין...

בהצלחה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נהנתי לקרוא. מאוד מעניין מה קנית...

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

בשנתיים נסעת 16,000 ק"מ והיית מוטרד מצריכת הדלק?

איבדת יותר מ 20,000 ש"ח בהפרש בין קניה למכירה!

לא עדיף לקנות משהו שכבר נהנים ממנו?

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

שי, התגובה בדרך ...

פורסם

קודם כל לכל המתעניינים, הנה שרשור ההמשך.

שי, רשמתי תגובה ארוכה אך היא נמחקה לי.

לצערי מצבים שונים בחיים דורשים החלטות כואבות. כשבחרתי ביונדאי היינו בתקופה בחיים שחפשנו יציבות ושקט נפשי.

כיום מצבנו הרבה יותר טוב בראיה לשנתיים שלוש הקרובות ולכן אנחנו מרשים לעצמנו להתפרע קצת עם השריטה (אחרי ששללנו אלטרנטיבות אחרות לשימוש בכסף שנשאר).

fitch, אני לא מבין מה לא מסתדר לך אחוזית, 10-15% ירידת ערך בשנה זה בהחלט הגיוני לכל רכב חדש.

פורסם

אני הבנתי למה הוא התכוון :

הוא אומר שזה הזוי לנסוע 8K בשנה ולטעון שחסכון בדלק זה מה שעשה אותך מבסוט מהרכב הזה בעוד אתה מפסיד עשרות אלפי שקלים במחירון שלעומתם החסכון הזעום בצריכת הדלק באמת נראה אפסי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...