Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא משנה מה ,שכבה של לכה עם ספוג לא יוצאת מושלם מכה ראשונה וחייב להמתין לשלייף עדין ופוליש אחרי כמה שעות.

יש שיטה יעילה יותר שהפנס יצא 100% מושלם,ללא מריחה,טפטוף ?

כי בתמונות זה יפנ ובמציאות זה מעיק

1. לכסות עם נייר עיתון מסביב לפנס .

2.לרסס לכה מבריקה בשכבות דקות ממרחק 15 ס"מ .

*ריסוס מהיר תוך כדי תנועה - מימין לשמאל \ שמאל לימין \ למעלה למטה .

3. תוצאה יפה ומקצועית ללא מריחות \ נזילות.

פורסם

עדכון:

השבת היה לי זמן וביצעתי את החידוש כמו שאמרתי , ההכנה בעזרת שיוף עם ניירות מים כמו שפותח השרשור רשם , רק שהפעם במקום היאכט השתמשתי בספרי לקה(איכותי לא כזה של 10 שקלים).

את הלפני לא יצא לי לצלם וגם היה קשה לראות במצלמה כי היה מדובר בסימני מריחה עדינים שרק במציאות ניתן להבחין בהם.

לאחר התזת 3 שכבות של לקה הגימור לא היה 100% והיה במרקם "תפוזי" ... נייר מים 2500 בעדינות רבה בתנועה אופקית ולאחר מכן אנכית , פוליש UC עם אפליקטור ידני והתוצאה לפניכם .

20140823_180519.jpg20140823_180528.jpg20140823_180523.jpg

COCOdetailing

פורסם (נערך)

עדכון גם ממני ,

היום בצהריים ביצאתי לרכב גם את החידוש בעזרת היאכט ורניש (אשר היה קשה למצוא בקופסה קטנה ) , טרפנטין מינרלי ו 3 ניירות לטש

1000 , 1500 , 2000

התוצאה יצאה מעולה כמו מרבית חברי הפורום שהעלו כאן ושיתפו.

תמונות של הפנסים לפני התהליך צילמתי אך, אחרי עוד לא צילמתי אצלם מחר בבוקר ואעדכן כאן.

כמה דגשים שנתקלתי בהם במשך העבודה :

בשלב המריחה של התערובת על הפנס, נתקלתי הרבה פעמים במצב שהייתי צריך לחזור עם החומר שוב על נקודה(עליכם למרוח את הציפוי על הפנס במריחה חד פעמית ללא חזרה לאחור ), וזה גרם למריחה וטשטוש על גבי הפנס ובכל פעם כזאת נדרש ממני לקחת נייר עם טרפנטין ולמרוח את הפנס לניקוי השכבה הקיימת מכיוון שנוצרו סימני מריחה .ושוב למרוח את הציפוי התערובת וחוזר חלילה . הימנעו מכך .

דבר שני זמן הייבוש בתנאי החום ששררו בחוץ היום לרכב הספיק ייבוש של כ35 דקות עד אשר נסע , הרכב עבר נסיעה ישר לאחר כ 35 דקות מרגע המריחה של התערובת והציפוי נשמר עד עכשיו בהצלחה בדיוק כמו בתום התהליך . (להסיר דאגה למשתמשים אשר רוצים לעשות זאת בעתיד ) על פי דעתי שעה +- זה זמן מספיק בהחלט.

דבר שלישי כמות החומרים , 3 כפות פלסטיק מכל חומר (טרפנטין+לכה) מספיק והותר עשיתי בעזרת כך בכל אחד מן הפנסים 2 מריחות שונות על כל פנס בנפרד (עקב המקרה של המריחה החוזרת על נקודה בפנס) ועוד נשארה כמות מכובדת בתוך הכוס אשר הספיקה לציפוי של עוד 4 פנסים לפחות .

ניירות הליטוש מספיק לקנות דף אחד מכל גודל ושימוש בפועל ב פחות מרבע דף מכל גודל.

דבר רביעי לכל המתלבטים בעזרת מה למרוח את הציפוי על גבי הפנס , אני השתמשתי בנייר סופג קיפלתי אותו למין מלבן בינוני ועליו מספיג מעט חומר מן הציפוי ומבצע מריחה. עבד מעולה ללא בעיות , קל, זמין ופשוט. הציפוי הוכן בתוך כוס פלסטיק בודדת ועורבב על ידי כפית חד פעמית שרד ופעל מעולה .

בנוסף לכך, לכל המעוניינים לדעת מהיכן לרכוש את החומרים , ניירות הליטוש נמצאו בחנות מ.נ.מ בכפ"ס באזור התעשייה , הטרפנטין + הלכה נמצאו בחנות - שיבק עמי - רמתיים 50 הוד"ש (53 ש"ח על שניהם).

[h=3][/h]

זהו עד לכאן , תמונות ישותפו מחר

עריכה אחרונה על ידי ahpxeru
פורסם

חידוש פנסים לסוזוקי סוויפט שלי.

חומרים:

נייר שיוף 1000 (הכי גבוה שמצאתי בחנויות)

לכה לעץ שקופה של נירלט (מבריק) מצוין על הפחית שהיא מעניקה הגנה מפגעי מזג אוויר וקרינת שמש מקווה שזה מספיק טוב.

טרפנטין.

פעלתי לפי ההוראות, תמנות לפני ואחרי מצורפות:

20140830_165443.jpg

20140830_165438.jpg

20140830_161520.jpg

20140830_161513.jpg

פורסם
במקום היאכט השתמשתי בספרי לקה(איכותי לא כזה של 10 שקלים).

.

.

.

לאחר התזת 3 שכבות של לקה הגימור לא היה 100% והיה במרקם "תפוזי" ... נייר מים 2500 בעדינות רבה בתנועה אופקית ולאחר מכן אנכית , פוליש UC עם אפליקטור ידני והתוצאה לפניכם .

תוכל לפרט יותר על החומרים בהם השתמשת? הבעיה שלי עם היאכט ורניש היא שהיא משאירה גוון קל (אמנם כמעט ולא שמים לב, אבל זה מחרפן אותי...). מסקרן אותי לשמוע על דרכים חלופיות לשלב הגימור/איטום.

אם יש אפשרות להוסיף תמונות של האביזרים והחומרים אדרבא.

פורסם

סוףסוף בוצע שיחזור נוסף. רק אעיר על הערכה של טרטל ווקס: היא החזיקה בערך שנה, הלכה במגבון כנראה חלשה. מקווה שהתהליך כאן עדיף מבחינת עמידות (יש כבר מישהו שעבר שנה שנתיים ?) התהליך כלל שימוש בניירות של : 1200, 1500, 2000, 2500, 5000, ופוליש ידני. וסיום עם לכה ביחס 50:50 עם טמפרנטין מינרלי, (לא יודע למה הפורום הזה לא מוכן לעשות ירידת שורה). לפני: 1.jpg אחרי : 2.jpg3.jpg

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

חלק מאיביי (ניירות שיוף שונים) והשאר בארץ בטמבוריות. זה לא חומרים מיוחדים מדיי, זה היתרון שלהם.ל איודע אם קיים הבדל בין היאכט ורניש לבין שאר הלכות, ולא רציתי לקחת סיכון.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...