Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש הכנסתי את הרכב (יונדאי בראשון) לטיפול 105,000 + הכנה לטסט

עוד לפני שה"יועץ" בדק את הרכב כבר הכניס לחשבון מים למגבים ושמן שבמקרה מילאתי כמה ימים קודם, הוא טען ששמן מחליפים בכל מקרה (?) ועל המים-מה הוא אומר לי? זה רק 10 ש"ח, אבל טוב, בסדר.

אחרי שהרכב נבדק וכמובן מצא עוד כמה דברים אני רואה בחשבון שהוא לא הוריד את המים למגבים (למרות ששמעתי אותו בפרוש אומר את זה לפקידה), רק אחרי 2 הערות (אחרי הצעת המחיר ולפני שהסכמתי לשלם) סוף סוף ירדה השורה (כזיכוי של 9.90 - נו מי יריב על 10 אגורות?)

חוץ מזה בנוסף על תוספים (דלק ושמן מנוע - צריך?) יש עוד שורה לחיוב בשם "חומרי עזר", עוד 9 ש"ח שאין לי מושג על מה (אך לצערי לא שמתי לב ושילמתי)

היום עשיתי טסט לאוטו והוא נכשל, אמנם בקטנה (התיקונים עלו 20 ש"ח) אבל עצם העובדה שבמוסך עשו בדיקה לטסט ולא שמו לב מעצבנת (+בזבוז זמן)

כל הקטעים הללו נותנים לי תחושה של מוסך שעובד בשיטת מצליח + הידיעה שבשביל זה לא ילכו לריב איתם בשביל סכומים כאלה קטנים (והם צודקים)

ו אם מחשבים שכמעט כל לקוח "תורם" להם ככה, זה כבר כמעט "פלילי", לא חשבתי שרשת כזו גדולה יכולה לרדת לרמה הזו.

טוב מישהו צריך לממן להם את הפרסומות היקרות בטלויזיה.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין שום קשר בין העובדה שהוספת שמן ימים ספורים טרם הטיפול לבין העובדה שכחלק מהטיפול הוחלף השמן במכוניתך. זה מסוג הדברים שעושים בטיפול, ללא קשר האם הוסף שמן מהטיפול הקודם או לא. לפי ההיגיון שלך, יש מכוניות שבגלל שהן צורכות שמן באופן טבעי וכל כמה זמן צריך להוסיף להן שמן, הרי שמכוניות אלה כלל אינן צריכות לעבור טיפול.

המוסך רשאי לחייב אותך על כל דבר שהוא שם במכוניתך, בין אם זה נוזל שמשות או אפילו בנדים, שככה"נ הם המקור של סעיף "חומרי עזר". אם המוסך מוותר לך על החיובים הללו, מדובר במחווה של רצון טוב, אולם אין לו כל חובה לספק לך את הדברים הללו חינם אין כסף.

הדבר השלילי היחיד שאני מוצא בכל ההתנהלות הזאת היא התוספים. האם הדבר תואם איתך מראש? האם נתת את הסכמתך? חוץ מהדבר הזה, אינני רואה כל בעיה בחוויה שעברת במוסך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נכון והגיוני שמוסך יחייב על חומרי עזר לביצוע טיפול אבל ויש כאן אבל גדול והוא גובה החיוב לאותם חומרי העזר. מנסיוני , כמו שכתב פותח הההודעה, לרבים אין חשק ועצבים להתווכח עם נציגי המוסך ומוותרים כמו לדוגמא לשלם על דיסקית לבורג ריקון שמן 5 שקלים זה גובל בחוצפה. הרבה מוסכים עושים קופה לא קטנה על חומרי העזר הזניחים שעולים להם גרוש וחצי וגובים פי 30 ויותר. לצערי הרבה פעמים נוכחתי ברמת עבודה גרועה עד כדי רשלנית ומצד שני תמיד גיליתי אצלם גאונות ומושלמות יצירתית בבניית חשבון מנופח לתפארת.

פורסם

יש דרך לכתוב את ההודעה שלך וזאת לא הדרך שבה כתבת אותה!

מאחר ואתה לא מבין כלום בתחום, מספרים את השתלשלות הארועים במלואם, מצרפים חשבונית ושואלים האם הדבר תקין?

איך שאתה כתבת את זה, נשמע כאילו עבדו עליך במשהוא בזמן שזה כלל לא קרה.

9 ש"ח ל "חומרי עזר יכול להיות המון, יכול גם להיות מאוד סימלי, בלי שתגיד מה היה שם, חבל שבכלל הזכרת את זה.

שמן מחליפים בכל מקרה (וכאן מתבררת מידת הבורות שלך בעניין).

אתה ניגשת לטסט חודש לאחר שהיית במוסך, למה כ"כ הרבה זמן? על מה הרכב נכשל בטסט? איך אפשר בכלל להתלונן שהרכב לא עבר טסט בזמן שהמשכת לנסוע ברכב במשך חודש שלם? מה כבר תיקנת בטסט ב 20 ש"ח? נורה שרופה, מדבקות זוהרות?

הדבר היחידי שפלילי (צורת ביטוי שלך) פה הוא הוצאת לשון הרע שאתה מבצע למוסך וכולי תקווה שהם ירימו את הכפפה בשביל שהטרנד המגעיל הזה שהתחיל פה יסתיים פעם אחת ולתמיד.

אנשים צריכים להפנים שהם צריכים לעמוד מאחורי הדברים שהם כותבים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הדבר היחידי שפלילי (צורת ביטוי שלך) פה הוא הוצאת לשון הרע שאתה מבצע למוסך וכולי תקווה שהם ירימו את הכפפה בשביל שהטרנד המגעיל הזה שהתחיל פה יסתיים פעם אחת ולתמיד.

אנשים צריכים להפנים שהם צריכים לעמוד מאחורי הדברים שהם כותבים.

:mm_yeah:

רק כך זה ייפסק!

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

עוד לפני שה"יועץ" בדק את הרכב כבר הכניס לחשבון מים למגבים ושמן שבמקרה מילאתי כמה ימים קודם, הוא טען ששמן מחליפים בכל מקרה (?) ועל המים-מה הוא אומר לי? זה רק 10 ש"ח, אבל טוב, בסדר.

אחרי שהרכב נבדק וכמובן מצא עוד כמה דברים אני רואה בחשבון שהוא לא הוריד את המים למגבים (למרות ששמעתי אותו בפרוש אומר את זה לפקידה), רק אחרי 2 הערות (אחרי הצעת המחיר ולפני שהסכמתי לשלם) סוף סוף ירדה השורה (כזיכוי של 9.90 - נו מי יריב על 10 אגורות?)

חוץ מזה בנוסף על תוספים (דלק ושמן מנוע - צריך?) יש עוד שורה לחיוב בשם "חומרי עזר", עוד 9 ש"ח שאין לי מושג על מה (אך לצערי לא שמתי לב ושילמתי)

היום עשיתי טסט לאוטו והוא נכשל, אמנם בקטנה (התיקונים עלו 20 ש"ח) אבל עצם העובדה שבמוסך עשו בדיקה לטסט ולא שמו לב מעצבנת (+בזבוז זמן)

כל הקטעים הללו נותנים לי תחושה של מוסך שעובד בשיטת מצליח + הידיעה שבשביל זה לא ילכו לריב איתם בשביל סכומים כאלה קטנים (והם צודקים)

ו אם מחשבים שכמעט כל לקוח "תורם" להם ככה, זה כבר כמעט "פלילי", לא חשבתי שרשת כזו גדולה יכולה לרדת לרמה הזו.

כל היוצאים כנגד מפרסם ההודעה. טוב הייתם עושים ,לו הייתם קוראים ביתר תשובת לב את המודגש.

לי אישית, ואני בטוח שלכל אחד אחר שמהווה לקוח של מוסך כלשהוא, היתה נשארת תחושה לא נעימה אחרי שהיו מבטיחים לא לחייב על משהו, אך עדיין היו מחייבים.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אוקיי, אתה צודק. היו צריכים להוריד לו את המים לוישרים כבר כשביקש בפעם הראשונה וזה לא בסדר שלא עשו את זה.

עכשיו בו נחזור רגע לפרופורציות. מדובר בעשרה שקלים שהם ממש לא סכום מופרז בעבור מים לשפריצרים. רק לפני כמה שבועות יצא לי לראות קבלה של פיאט פונטו ספייס שנכנסה למוסך מורשה ושילמה יותר על אותם מים עם צבע. עובדה שלבסוף זיכו אותו על הסכום, למרות שכנראה כן קיבל את הסחורה.

לגבי "חומרי העזר" - כיוון שלא צירפת חשבונית שכוללת את כל העבודה שבוצעה אי אפשר להגיד לך בדיוק במה מדובר, אבל כנראה שמדובר בחיוב על חומרי ניקוי, אזיקונים או באנדים כלשהם ששימשו את המכונאי במהלך הטיפול. או שאולי אתה מעדיף שישאירו לך מנוע מלוכלך?

הכישלון של הרכב בטסט ממש לא מטריד אותי, כיוון שרובנו יודעים שיש מכוני רישוי שמי שניגש אליהם ולא מבין במכוניות....

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חומרי עזר נשמעים לי כמו חיוב הגיוני להפליא: תוספת קטנה של נוזל בלמים (הרפידות נשחקות), הוספת מים למצבר, תוספת של נוזל לרדיאטור וכיוצ"ב.

מכיוון שמדובר בחוסר קטן והמוסך לא מעוניין לחייב את הלקוח באריזה שלימה - אז מוספים כמה שקלים לח-ן על תוספים שיש להוסיף במידה קטנה שאיננה מצדיקה מכירת אריזה שלימה.

פורסם

בשביל מה תוספים לשמן ולדלק ?

אם לא סוכם על זה מראש זאת חוצפה.

אני לא הייתי רוצה שיוסיפו שום דבר כזה אצלי באוטו,

השאלה היא אם סוכם על זה או לא.

so far so good so what

פורסם

תשובות לכולם

א. הסכמתי לתוסף אחד והשני אפילו לא הופיע בהצעת המחיר עליה סוכם, גיליתי את זה אחרי שכבר נסעתי משם.

ב. לא ידעתי שחומרי עזר זה משהו מקובל ויש לזה גיבוי, או קיי טעות שלי (מקווה שזה באמת עלה להם 9 ש"ח)

ג. אחרי הקטע עם אי הורדת המחיר של נוזל למגבים מהחשבון שלא היה בו צורך וברור שגם לא ניתן, כבר חושדים בהכל, בפירוש היה נסיון להוסיף לי 10 ש"ח מיותרים. ויש משפט שדין פרוטה כדין מאה - זה לא גובה הסכום אלא המעשה עצמו, אם היה מדובר למשל בהחלפת מנוע (כלומר גבייה על החלפת מנוע שלא הייתה) זה כבר היה מגיע לעו"ד.

ותחשבו על כל לקוח שנלקחו ממנו 10 ש"ח גם אם לא רוצה.

ושוב אחזור ואדגיש כי זו התחושה ממנה יצאתי שהתגברה אף אחרי הטסט, למה צריכה להיות חובה של "מומחה מוסכים" בשביל להתלונן על מה שנראה לי לא בסדר? (גם אם חלק מהעניין מתברר כתקין)

פורסם

אני אסביר לך לאט ובסבלנות בכדי שתביני במה את כ"כ טועה, מה שאת בעצם עושה פה זה לראות אבא אוסף את הילדה שלו מהגן, את רואה גבר מבוגר מחבק ילדה קטנה ואת מתחילה לצעוק בקולי קולות "הצילו פדופיל!"

אז אחרי שתבוא המשטרה, תעצור, תחקור ותראה שהכל זה טעות אחת גדולה, את תגידי סליחה שלא תעזור לכלום לגבר שחרושת השמועות שתרוץ סביבו למשך כל החיים היא "שמעתם שהמשטרה עצרה את משה, אומרים שהוא פדופיל".

את לא מבינה במכונאות? סבבה, אין שום סיבה או כורח שתביני.

נכנסים לפורום, מעלים סריקה של החשבונית, מסבירים מה היה, מה קרה ושואלים אם זה תקין.

עכשיו לגופו של עניין:

1.לא ביקשת נוזל שמשות, שמעת אותו בוודאות מורה לפקידה שלא תכניס את זה לחשבון והיא לא עשתה זאת. לפי הבנתי מדובר בטעות של הפקידה. הערת לה על זה, מחקו מהחשבונית ובזה הסתיים העניין! למה סתם לנפח למימדים של גנבים ושל פליליים ושל

לא חשבתי שרשת כזו גדולה יכולה לרדת לרמה הזו.

2. למה את בדיוק מקווה שחומרי העזר עלו להם 9 ש"ח? את גם נוהגת למכור במחיר שאת קונה? ( ברור לי שאת שכירה). מוסך הוא בית עסק שמיועד לייצר רווח עבור בעליו, אף אחד לא מוכר במחיר שהוא קונה.

3. את חוזרת שוב ושוב על זה שהם "משחילים" את ה 10 ש"ח לכל לקוח ובעצם זה מעניקה למה שהם עשו נופך פלילי (ואפילו אמרת את זה מפורשות). מעבר לזה שאת חושפת את עצמך לאחלה תביעה שבעולם, תרשי לי לשאול על בסיס איזה עובדה את טוענת את זה?

4. נכשלת בטסט חודש לאחר שיצאת מהמוסך, מותר לדעת על מה נכשלת? מה כבר המוסך תיקן שהתקלקל שם ושתיקנת ב 20 ש"ח?

5.

ושוב אחזור ואדגיש כי זו התחושה ממנה יצאתי שהתגברה אף אחרי הטסט, למה צריכה להיות חובה של "מומחה מוסכים" בשביל להתלונן על מה שנראה לי לא בסדר? (גם אם חלק מהעניין מתברר כתקין)

באמת לא ברור לך למה זה לא בסדר להתלונן על מה שתקין?:shock::x

פורסם

אני להבדיל ממך, יסודי ועושה שיעורי בית.

בדקתי את הודעות העבר וראיתי שמדובר בגברת נחמדה, אמא ל 3 זאטוטים..

זה ההבדל בין מי שנולד להורים גרמנים לבין מי שגר בגרמניה (באהבה כמובן, שלא תעלב לי עכשיו) :wink::lol:

פורסם

תשובה לבגירה

כמי שמתהדר בזה שהוא שם לב לפרטים למה לא שמת לב להשתלשלות מקרים:

- עושים טיפול יאללה מים לוישרים (לא ציטוט כמובן)

- לא צריך מים לוישרים שמתי כבר

- אומר לפקידה תמחקי, לא היה איזה תור ארוך של אנשים אחרי או טלפונים שיכול להיות שבגלל זה היא שכחה, אבל מילא, נגיד טעות תמימה.

- אחרי שעה כשהוא מוצא עוד דברים לא תקינים (שאין לי מושג נכון לא נכון, מוגזם לא מוגזם אבל ניתן כבוד, לא הלכתי לבדוק ודי צפוי שיש דברים שרק מוסך יכול לראות), שוב - הצעת מחיר עם המים לוישרים, הערה שלי לאחראי שאמר "בסדר לא לדאוג" הנה מוחקים.

- יוצאת חשבונית - עדיין יש מים לוישרים

כלומר 3 פעמים שמתי לב והערתי, אמרו שיסדרו ולא סידרו עד שביקשתי לראות בעיניים שזה נמחק לפני הוצאת כרטיס האשראי,עם כל הכבוד לטעויות תמימות - 3 פעמים? מכאן ההרגשה של שיטת מצליח.

וגם תמוהה שאי אפשר לזכות ב-100% בחשבונית על מוצר שלא ניתן, כשמחייבים אותך על מוצר שלא ניתן (ואין כוונה לתת) זה לא תקין גם מבחינת החוק, אם לומר בעדינות, ועדיין רשמתי את המילה פלילי במרכאות - שמת לב?

דין פרוטה כדין מאה

נוסיף לזה שהייתה לי ביד הצעת מחיר ובחשבונית התווסף תוסף לשמן שלא רק לא הסכמתי עליו, אף אחד לא הזכיר את זה בכלל - זה נראה בסדר? - מה תקין פה?

לא ידוע לי מה אם נהגים אחרים במצבי - אבל מי היה חוזר למוסך שכבר על ההתחלה קורות תקלות כאלו?

כבר ראיתי פה בפורום שאנשים מתלוננים שמוסך X או חברת השכרה/ליסינג רמאית - לא רואה איפה אין לגטימיות להודעה כמו שלי.

לא רואה את הרלוונטיות של גבר או אשה - למרות שמוכרות לי הסטיגמות (וכן בלב יש חשש אם לא קיבלתי יחס שווה, בחרתי שלא להאמין לסטיגמה)

פורסם

בעת הכנסת האוטו לטיפול אפשר לבקש (ולקבל...) פירוט של הבדיקות שנעשות ושל הנוזלים המוחלפים,

לעבור אחד אחרי השני על כל פרטי הרשימה ולראות בדיוק כמה עולה מי-מה-מו.

אפשר גם לבקש באותו הרגע שיודיעו לך על כל חריגה מהסיכום ויבקשו ממך אישור לביצוע פעולה (נגיד, התגלתה תקלה).

אחרי מעבר על הרשימה וסיכום בע"פ או חתימה, ממשיכים.

ועדיין אין לי מושג מה הכשל הגדול והחמור והיסודי שהתגלה בטסט. הסקרנות הורגת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...