Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בייצור חלק בCNC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כיול - מדובר על לכייל מכונה כך שהעבודה תתאים לחלק המיוצר, החומר המכורסם, סוג הכרסום והדרך שיעבור הכרסום/סכין. בעקרון, זה התפקיד של טכנאי CNC.

מרק- אני יכול לתכנן כל חלק שיינתן ידנית ו/או תלת-ממדית. שרטוט טכני? ידני? עדיין משתמשים בזה בצחוק, כן? בפגישות עדיין משתמשים בעטים ועפרונות בסופו של דבר) ? כולם עוברים לCAD-ים למניהם. אין מפעל יציקה/הזרקת פלסטיק לדעתי שלא מחזיק במכונת CNC לתבניות או במינ' מקושר ליצרן תבניות שמייצר בCNC. "אפילו" ביציקות חול תעשייתיות מייצרים את הגרעינים והתבניות לפי מודל שעוצב בסוליד/אליאס/השלם את החסר, בידי מהנדס ו/או מעצב. אם הידיים שלך כל מאומנות כדי לייצר 3 הטלים ואובייקט איזומטרי לאובייקט גיאומטרי מורכב יותר מהר ממה שאני מוציא מודל+שרטוט טכני כולל פרטים, חתכים וכיו"ב, אז אשריך. בלכ מקרה לא מתחילים עבודה ישר על מחשב. כמו שלא מתחילים שרטוט טכני נורמלי ללא מידות ושרטוט חופשי של הטלים. בכל מקרה, אני מעצב ולא מהנדס. אין שום עניין בחוקים של הנדסה, אלא במה שנוגע למגבלות חומר ומכונה.

בן- מצטער אם הטעתי. אתה יכול להגדיר את השירות שאני מציע כמידול ובעתיד פיתוח מוצר.

ברור שמוצר שאני שולח לייצור בדרך כלל תוכנן/שורטט בעזרת תוכנת CAD כולשהי. אבל במקרים רבים כאשר מתקשרים אלי מריצפת הייצור וזקוקים דחוף לתכנון של חלק כי אחרת אי אפשר להמשיך לעבוד אני מעדיף לעשות סקיצה ידנית בכדי לסגור את הפינה.

בשנתיים האחרונות את רוב זמני ביליתי בתכנון חלקי פח לזיווד אלקטרוני שמיוצרים בעזרת מכונות לניקוב פחים ככה שבמקרים כאלה מספיק קובץ דו-מימדי בפורמט IGES שמעבדים אותו ומתאימים אותו למכונת הניקוב.

יש נושאים יותר מעניניים לדון עליהם ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אלעד - מדוע דווקא CNC ולא יצור של חלק חדש מפלסטיק?

אינני יודע לאיזו מכונה אתה מתכוון ובאילו עומסים החלק צריך לעמוד, אבל יתכן שתוכל להוזיל עלויות ע"י

סריקה והדפסה תלת-מימדית של החלק מבלי להיכנס לתהליכי יצור תעשייתיים. בצורה כזאת, הכנה של

5 "עותקים" עשויה לעלות פחות מייצור של חלק אחד בכרסום.

וכרגיל, תמונה תעזור.

פורסם

דריש, הדפסה זה לא כזה זול בארץ. הדפסה עם ABS יכולה לתת מענה לחוזק חומר (יחסי, כן) אבל זה לא כרסום מאלומיניום או פלדה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
כיול - מדובר על לכייל מכונה כך שהעבודה תתאים לחלק המיוצר, החומר המכורסם, סוג הכרסום והדרך שיעבור הכרסום/סכין. בעקרון, זה התפקיד של טכנאי CNC.

מרק- אני יכול לתכנן כל חלק שיינתן ידנית ו/או תלת-ממדית. שרטוט טכני? ידני? עדיין משתמשים בזה בצחוק, כן? בפגישות עדיין משתמשים בעטים ועפרונות בסופו של דבר) ? כולם עוברים לCAD-ים למניהם. אין מפעל יציקה/הזרקת פלסטיק לדעתי שלא מחזיק במכונת CNC לתבניות או במינ' מקושר ליצרן תבניות שמייצר בCNC. "אפילו" ביציקות חול תעשייתיות מייצרים את הגרעינים והתבניות לפי מודל שעוצב בסוליד/אליאס/השלם את החסר, בידי מהנדס ו/או מעצב. אם הידיים שלך כל מאומנות כדי לייצר 3 הטלים ואובייקט איזומטרי לאובייקט גיאומטרי מורכב יותר מהר ממה שאני מוציא מודל+שרטוט טכני כולל פרטים, חתכים וכיו"ב, אז אשריך. בלכ מקרה לא מתחילים עבודה ישר על מחשב. כמו שלא מתחילים שרטוט טכני נורמלי ללא מידות ושרטוט חופשי של הטלים. בכל מקרה, אני מעצב ולא מהנדס. אין שום עניין בחוקים של הנדסה, אלא במה שנוגע למגבלות חומר ומכונה.

בן- מצטער אם הטעתי. אתה יכול להגדיר את השירות שאני מציע כמידול ובעתיד פיתוח מוצר.

מה שאתה מכנה כיול נקרא פשוט SETUP ותכנות (ה SETUP הוא הכנת הכלים ורתימת החלק במכונה והתכנות זה קביעת מהלכי הכלי והטכנולוגיה).

שרטוט ידני מלא יותר איטי מCAD אבל אם צריך חלק פשוט הרבה יותר מהר להכין סקיצה ידנית לחרט ולעשות אותו.

לגבי ייצטור מודלים ליציקה, תתפלא כמה מודליסטים עדיין עובדים ידנית לחלוטין (במיוחד במודלים מסובכים של כל מיני חלקים מפוסלים).

אישית בתכנון אני דווקא כן מתחיל ישר על המחשב אבל בכל מה שקשור ל CNC אם הגיאומטריה לא יותר מידי מסובכת (משטחים מפוסלים שדורשים קירובים) אני מעדיף לכתוב את התוכנית ב G קוד ישר על הבקר (לפעמים אפילו במקום לשרטט מעביר את החלק ישר מהראש למכונה ואחרי שאני מרוצה מהתוצאה מעביר את החלק לשרטט).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• אחראי פורום
פורסם

יש מצבים שהדפסה תהיה זולה יותר. אל תשכח 60-70 דולר שעת מכונת CNC. מה עם סט-אפיסט? מה עם מתכנן? ח"ג?

ויש שיטות להוזלת וזירוז הייצור (האיטי לרוב) בהדפסה, הכל כמובן תלוי בחלק. איפה פותח השרשור נעלם?

לגבי עניין התמחור, בסטטוס שלך ולעבודה שאתה עושה זה מחיר טוב אם אתה נותן ערך מוסף וייעוץ קל.

תכלס יש שרטטי סוליד שמרביצים עשרות שרטוטים ביום עבור 40-50 ש"ח לשעה (כשכירים) ולרוב אף פחות מזה.

קח את החלק לידיים ותתחיל למדוד את כול המידות בעזרת קליבר או מיקרומטר תלוי ברמת הדיוק הנדרשת מהחלק.

כמובן תכין שרטוטי ידני עם מידות ייצור וטולרנסים נדרשים וצא לקבלת הצעת מחיר.

שרטוט חלק ביד חופשית לפי כללי השרטוט הנהוגים הרבה יותר מהיר משרטוט שמבוצע בעזרת תוכנת שרטוט.

מי שלא יודע לשרטט ביד חלק לייצור אז הוא עדיין בחיתולים של תכן הנדסי.

צודק. זו הגישה המעשית.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

שרטוט ידני מלא יותר איטי מCAD אבל אם צריך חלק פשוט הרבה יותר מהר להכין סקיצה ידנית לחרט ולעשות אותו.-בדיוק לזה התכוונתי.

לגבי ייצטור מודלים ליציקה, תתפלא כמה מודליסטים עדיין עובדים ידנית לחלוטין (במיוחד במודלים מסובכים של כל מיני חלקים מפוסלים).

אישית בתכנון אני דווקא כן מתחיל ישר על המחשב אבל בכל מה שקשור ל CNC אם הגיאומטריה לא יותר מידי מסובכת (משטחים מפוסלים שדורשים קירובים) אני מעדיף לכתוב את התוכנית ב G קוד ישר על הבקר (לפעמים אפילו במקום לשרטט מעביר את החלק ישר מהראש למכונה ואחרי שאני מרוצה מהתוצאה מעביר את החלק לשרטט).

בדרך כלל הבקר של מכונת ה-CNC הרבה יותר גמיש מאשר תוכנת CAD/CAM שמכינה קובץ G קוד. פגשתי בהרבה תכנתי CNC שמעדיפים לתכנת חלקים יישירות על-גבי מסך המכונה ולבצע סימולציה זריזה של ייצור החלק.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום חברים !

אני ממש מתנצל שנעלמתי. תראו. אין לי את המידות אצלי. שלחתי לעצמי במייל את התמונות שצילמתי בעבודה

אבל את המידות שכחתי לצרף. לגבי שרטוט יש לי שרטוט שהכינו לנוי בחיתוך לייזר עוד בשלב הראשוני.

אני מעדיף להעלות הכל ביחד בצורה מסודרת. כך יהיה הכי יעיל מבחינת המייעצים המכובדים שכאן.

תודה רבה לכם !

דריש.

הבעיה היא שהפלסטיק לא מחזיק מעמד. הוא נשחק ויוצא מכלל שימוש.

אמנם ממש לא מיד, אבל הרעיון הוא לשים חלק טוב, ולשכוח מהעניין.

מה זה המכונה?

בסה"כ מכונת תספורת, אמנם הכי מפחידה שראיתי אי פעם וממש לא נטענת.

וזה החלק שמניע את מסרק השיניים.

פורסם

אוקיי. עכשיו שיש פרופורצייה לגודל החלק, זה משנה הכל. הדפסת STL בטכנולוגיה של הזרקת ABS אמורה לפתור את הבעיה שלך. ABS הוא חומר יחסית עמיד ויכול להיות שיבצע את העבודה. השאלה היא מה טווח המחיר אתה מחפש.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...