Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ Garelli enduro 50CC שנת 84

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חחח....היה לי את הגארלי ספורט, או כמו שקראנו לו "גרד-לי", הפלטינות היו יוצאות מכיוון בערך שעתיים אחרי שהן כוונו.

לבסוף פשוט נמאס לי והנעתי תמיד בדחיפה. כל פעם שהרכבתי עליו לאן שהוא תמיד חיפשתי איזו ירידה קרובה כך שיהיה קל להניע בחזרה.

נראה כך:

http://www.google.com/imgres?q=GARELLI+Sport&hl=en&sa=X&rlz=1T4ADSA_enUS406US407&biw=1251&bih=521&tbm=isch&prmd=ivnsfd&tbnid=PatXHl0aSsd8aM:&imgrefurl=http://www.50er-forum.de/gallery/image_page.php%253Falbum_id%253D10%2526image_id%253D122&ei=BU-eTYe6KcTj0gGYyezABA&zoom=1&iact=rc&dur=328&oei=806eTbyZK7C60QHS_ZnPBA&page=1&tbnh=87&tbnw=142&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:17,s:0&tx=73&ty=56

רק בצבע כחול.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מירוץ התמזגו עם מצמן והיום החברה נקראת מצמן את מרוץ בע"מ וזאת רשת אופניים גדולה,

בדיוק התכונתי לשאול אם לאותו ה "מירוץ" יש קשר לחנות האופניים "מצמן את מירוץ"...

אגב אורן,באחת התמונות שהעלת ,לדגם האינדורו ישנה חזית שמזכירה מאוד את פייס הבנאלי שלי-שווה בדיקה.

שיהיה לך שיפוץ קל ומהנה,אנא המשך לעדכן.

פורסם

שלום לכולם,

קודם כל המון תודה לכל המברכים, זה תמיד נותן מרץ להתקדם...

הנה התקדמות קטנה שהתרחשה במשך שבוע שעבר - טיפול במכלול הסלילים.

בחרתי להחזיר את המכלול המקורי שהיה על האופנוע מכיוון שמצבו היה טוב יחסית ואני אוהב לשמור חסד (במידה וניתן) למכלולים האותנטיים שהיו על האופנוע. בהמשך נטפל גם במכלול של התורם כדי לייצר עתודות מלאי (למי שעוקב ושואל - מנוע ג' לא הגיע עם מערכת חשמל.:cry: ).

לא היו דרמות גדולות בגזרה לכן הסתפקתי רק בניקוי טוב והחלפת הפלטינה.

כל חוטי החשמל הוחלפו מכיוון שהיו סדוקים ומקורזים (מלשון קורוזיה..) אחרי שנים של חשיפה לפגעי מזג האויר, אח"כ נעטפו בשרינק, כמה הלחמות, הלבשה של מתאם הגומי - והופ הכל הסתיים.

מקווה שהכל יוכיח עצמו במעמד בדיקת הניצוץ והפעלת מערכת החשמל....:lol:

בתמונות:

1. המערכת לפני...

2. בתהליך עבודה.

3.אחרי הניקוי והחלפת חוטים.

4.בדיקת התאמה על המנוע.

המשך שבוע טוב

אור

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

פורסם

המנוע השני נראה דומה עד זהה למנוע של הבטה שלי- יכול להיות שהם השתמשו באותם המנועים רק עם שינוי הכיתוב היצרן?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
המנוע השני נראה דומה עד זהה למנוע של הבטה שלי- יכול להיות שהם השתמשו באותם המנועים רק עם שינוי הכיתוב היצרן?

אני לא סגור על זה אבל יתכן והמנוע יוצר ע"י מינרלי (למרות שבכל החותמות המוטבעות הכיתוב הוא Garelli), ומינרלי ייצרו מנועים עבור הרבה יצרנים איטלקיים , כך שזה יכול להיות. מה שכן אני יכול להתהדר בעובדה שהמגנטו יוצר ע"י Ducati ...

:lol: :lol: :lol:

5.jpg

פורסם
שהמגנטו יוצר ע"י Ducati ...

גם ה CDI וגם מכלול הפלטינות בשתי גי'לרות שלי.

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

דוקטי יצרו מוצרי חשמל בכלל וחלקי חשמל לרכב בפרט לפני שיצרו אופנועים. המגנטו בלמברטה שלי גם מאותה תוצרת.

פורסם
אני לא סגור על זה אבל יתכן והמנוע יוצר ע"י מינרלי (למרות שבכל החותמות המוטבעות הכיתוב הוא Garelli), ומינרלי ייצרו מנועים עבור הרבה יצרנים איטלקיים , כך שזה יכול להיות. מה שכן אני יכול להתהדר בעובדה שהמגנטו יוצר ע"י Ducati ...

למקרה ולא הבנת... זה הקוסמוס שקורא לך להתחיל לעבוד על הדוקאטי שלך!

8)

:lol:

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
למקרה ולא הבנת... זה הקוסמוס שקורא לך להתחיל לעבוד על הדוקאטי שלך!

זה עוד יקרה - על בטוח!

מה שצריך לקרות עד אז זה לסיים שני BMW ועוד אחד קטן - גארלי... Piece of cake...

פורסם

עוד קצת על מה שקרה ביום פירוק האופנוע- והפעם המושב.

כשהייתי ילד צעיר ופוחז עיצובו הארכאי (כפי שנראה לי אז) של המושב (ושל הגארלי בכלל) ביאס אותי קשות. הלב נצבט אז בעיקר כשהייתי מביט בערגה על מושביהם ה"זורמים" ו"המעוצבים" של הX-ים וה W-ים למיניהם. מה לעשות - בשלהי שנת 87 עיצובו של הגארלי בעיני נער מתבגר היה, איך לומר בעדינות - לא אטרקטיבי בעליל... ומה אפשר לעשות כשאין את הממון לשדרג..? מתחילים "לעצב" !

ולכן ריפודו הגבוה של המושב הוחלף אז בריפוד גומי מוקצף שטוח וסקסי (וקשה כמו קרש), כיסוי המושב נתפר מחדש והכל הולבש אחר כבוד ע"ג בסיס המושב עשוי הפח מה שיצר מראה מודרני-זורם-א-לה-רייסר-בלי-קפה.

23 שנה אחר כך אני מתמודד עם הזוועה, אך להבדיל מאז הרעיון הוא להחזיר את המראה המקורי הארכאי שהפך עם הזמן לקלאסי כולל הכיתוב המודפס GARELLI מאחור. מקווה שזה יצליח אבל יש עוד קצת זמן עד אז.

בשלב זה הכיסוי הקרוע הופשט, ספוג הגומי נשלף, וכל מה שנשאר מתפארת הקסטומיזציה של אז הוא פח חצי חלוד ושני פסי אלומיניום שיצטרכו טיפול כירורגי כדי לחזור לעצמם.

בתמונות:

1. מה שנשאר מפעם.

2 . מראה מלמטה.

3. שחרור האומים של פסי הקישוט.

4. פסי הקישוט והגומי המוקצף.

5. מראה כללי

6. כך אמור להיראות המושב בסוף.

1.jpg

2 (2).jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

hcs63-201007201931_4.jpg

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם,

הגיע הזמן לעדכון קל. ההתקדמות אמנם הייתה מינורית עקב החג העמוס, אבל בכל זאת כמה דברים קטנים לספר עליהם.

כפי שכבר סיפרתי הראש והצילינדר עברו ניקוי בנוזל 00 של סנו יחד עם הקייסים של המנוע, אך הניקיון שלהם לא היה מושלם. עדיין היה פיח ולכלוך קשה על הקיר החיצוני של הצילינדר, ובפינות החיבור של צלעות הראש, וקשה מאוד להגיע אליו עקב האורך והצפיפות של צלעות הקירור. בנוסף התווספה לה קורוזיה לבנבנה – תוצאה של פעולת החומצה על החומר – בקיצור יש עוד עבודה. ניקוי במברשת פלדה איננו יעיל וגם שוחק את האלומיניום באופן לא אחיד ויוצר מעיין "הברקה" לא טבעית ע"פ השטח. לכן השתמשתי בניקוי חול עדין ע"מ להסיר הכול ולתת לחלקים שטח פנים נקי ואחיד.

לצורך העניין אני משתמש באקדח התזה קטן, חול ים עדין ,ולחץ בינוני של אויר. חייב להגיד שהעבודה איננה נעימה (חול עף על כל הגוף) אבל כשאני עושה זאת אני כבר מנקה צבר של חלקים מכל השיפוצים כך שזה משתלם, התוצאות מדהימות ומחזירות לחלקי האלומיניום את מראה ה"יציקה" כמעט כפי שיצאו מהתבנית.

יחד עם זאת הגיע הזמן לצבוע את מכסיי המנוע . אותם ניקיתי עם מסיר צבע ואח"כ הם קיבלו פריימר לאלומיניום. קצת ליטוש וכמה שכבות של צבע – שחור מט כמובן והן מוכנות להרכבה. פרט אחרון חביב שנשאר הוא ללטש את אותיות הלוגו - וזה כבר נראה כמו שצריך.

עוד עבודה "שחורה" שנמצאת מאחורי היא מיון וטיפול בברגים ובשאר החלקים שהולכים לגילוון. כולם עברו ניקוי במברשת פלדה טיפול בהתאם למצבם - חלקם עברו יישור חלקם ליטוש וחלקם מילוי בריתוך (אם הם סדוקים או שבורים) . הברגים של הקייסים קיבלו טיפול מיוחד. במשך השנים ישנם סימני החלקה ו"גראדים" מעשרות המברגים שעברו עליהם. לכן הם עברו ליטוש - ויאללה לגילוון.

אי אפשר בלי כמה תמונות:

1. מכסי צד לפני...

2. מכסי צד לאחר ניקוי במסיר צבע

3. פריימר...

4. צלינדר לפני ניקוי חול

5.ברגים (מימין לפני ליטוש משמאל – אחרי..)

6. הכנה לגילוון

7.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

9.jpg

10.jpg

• תוכן חדש...