Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ Garelli enduro 50CC שנת 84

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מזה זמן רב שאני מהרהר על שיפוץ והחזרה לחיים של חבר ילדות.

החבר הוא גארלי, מן קרוס של פעם והוא יליד 84.

חיים משוגעים היו לנו יחד.

הוא הראשון שפירקתי והרכבתי, צבעתי, שיניתי, בניתי טיפלתי ניקיתי תדלקתי...

הוא הראשון שזרק אותי בסיבוב עם חצץ ישר לשבוע של עור מקולף בידיים...

הוא הראשון שלקח אותי עם מתנדבת לסככה של האבוקדו…

הוא זה שהצמיד לי אגזוז לרגל אחרי מסיבת סיום י"ב וכך נוצרה ביננו ברית דמים (יחד עם כווייה דרגה 2 על שוק שמאל)

הוא היה שם כשחבר קיבוץ עצבני איים לירות עלי אם עוד פעם אעבור לו מתחת לחלון בגז פתוח ב 1:00 בלילה...

בגללו כמעט זרקו אותי מהלימודים כי בקיבוץ של אז אסור היה להחזיק כלי רכב פרטי...

איתו הגעתי בסיבוב דאווין למסיבות נעורים בתקווה לעשות רושם...

איתו ברחנו- חבר ואני, מהרב"ש של הקיבוץ אחרי שזנחנו בשדה טרקטור שנסחב מסככת הטרקטורים באישון לילה...

הוא לקח אותי בנאמנות לכל פינה בעמק, וראה איך אני מסתכל בערגה סביב על עדרי הTSX וה-TSW ולא אמר מילה.

כך במשך שנות נעורי הוא היה צמוד אלי ושרת אותי נאמנה עד לגיוס. אחרי שהתגייסתי כבר לא שמרתי עליו, ואחי הצעירים הצליחו להתעלל בו עד שהחזיר את מנועו האיטלקי-דו-פעימתי-אך-חד-פעמי לבורא.

לאחר השחרור (לפני כ 16 שנה ) ניסיתי לשקם אותו. חיפשתי חלקי מנוע ע"מ להחזיר ימיו כקדם אך הניסיון העלה חרס. האופנוע היה נדיר גם כחדש וחלקים לא מצאתי. ידה ידה ידה - הצלחתי לאבד גם את הצילינדר שהיה בידי וגם את ראש המנוע, עזבתי את העניין, טסתי לתקופה ממושכת לחו"ל - וכל העניין נשכח.

הוא נעזב כדרכה של כל גרוטאה שסר חינה ומאז היה הוא זרוק בג'נקייה בחצר.

במשך השנים התפרקו ונפרדו ממנו חלקים רבים, חלקם נמסרו, חלקם עברו לשרת כלי זה או אחר וחלקם סתם פוררו עצמם לדעת - וכך הוא דעך לאט לאט לתהומות הנשייה.

באיזשהו שלב אפילו שקלתי למכור את הגווייה כדי לקושש עוד כמה שקלים אבל לא היה דורש...

ההרהורים בדבר השיקום המיוחל התחילו מזמן אבל חיפוש סובב עולם באתרי איביי השונים גילה כי קשה מאוד יהיה לאתר חלקים, אפילו תמונה של הדגם לא מצאתי בעידן הגוגל - וכך השיקום נותר בגדר פנטזיה של זיכרון מתוק מפעם...

עד שיום אחד הגיע טלפון ששינה הכול.

בקשר ארוך מתמשך שנוצר ביני לבין אספן מהישוב, שסב תמיד סביב אופנועים אחרים, נזרקה יום בהיר אחד המילה "גארלי" לאוויר. מבירור קצר התברר שהוא מחזיק אופציות על מנוע מושלם + שלדה ומנוע נוסף.

וואלה - אולי יש עתיד!

אז הנה זה מתחיל...

DSCF0054.jpg

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אורן

יופי של שרשור , אני בטוח שהוא יזכיר נשכחות לעוד אי אילו אספנים.

תרשה לי להעלות תמונות של הגארלי שלך מלפני כ-3 שנים.

שמח שהחלטת לשפץ אותו.

רק עוד פרונט וסיימנו :-D

ישי

2008Gareli1.JPG

2008Gareli.JPG

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

... כאמור יש תקווה.

אחרי כמה שבועות של משא ומתן ודיונים מתישים נסגרה העסקה. השלדה + שני מנועים יוחלפו באיזשהו פריט מהג'נקיה המקומית ויעברו אלי. אפשר להתחיל להעריך מה השיפוץ הזה ידרוש.

זה התחיל עם אכזבה קלה - השלדה שהגיעה לא קשורה לדגם שלי (ככה זה כשעושים עסקה עיוורת), ולכן גם הפרונט איננו מתאים (וגם עקום למוות). חבל - בניתי עליו להשלים את החסר ועכשיו נצטרך להמשיך לחפש. נקודת האור המשמעותית היא ששני המנועים שהגיעו זהים לחלוטין לזה שלי והם די סגורים . אחד מהם הגיע עם הקרבורטור, דלאורטו 19 מ"מ, כמו שהיה עד שנעלם לפני שנים.

מהתרשמות כללית ראיתי שאמנם חסרים לכל אחד מהמנועים כמה חלקים, אבל משניהם + המנוע המקורי ניתן יהיה לבנות שני מנועים מושלמים + עודף.

שארית האופנוע נשלפה ממקום מרבצה בעשר השנים האחרונות והובלה אחר כבוד לרחבת הטיפולים. אח"כ אספתי מערמות הג'אנק עוד אי אלו חלקים שהיו פעם תפארת היצירה האיטלקית : כידון, צופר, חלקי חשמל, בלוק המנוע המקורי ששכב פתוח כ 16 שנה מתחת לערימות של ג'אנק (שכב בדיוק כמו בתמונה של ישי , המנוע שמחובר לשלדה שבתמונות שייך לטוסטוס גארלי אוטומטי שאח שלי ניסה לשדך לו לפני שנים), וחשוב ביותר- שני חלקי אגזוז ה- Lafranconi המקורי שהיו זרוקים רחוק ולמזלי לא אבדו עם הזמן.

תמונת המצב נכון לאותו היום היא שהפרטים החשובים נמצאים אבל אין פרונט, אין פלסטיקה אין פנסים אין רכיבי כידון בקיצור יש הרבה אין...!

אחרי שגיבשתי תוכנית עבודה אלו עיקרי הדברים שהולכים לקרות:

1. בלוק המנוע המקורי יהיה הבסיס למנוע ויעבור שיפוץ מלא. על המנוע הזה יורכבו כל החלקים הטובים ביותר מכל שלושת המנועים.

2. אחד המנועים ה"חדשים" יהיה תורם לשני המנועים האחרים.

3. השלדה מיכל הדלק וכל שאר חלקי הברזל יעברו ניקוי חול, צבע יסוד וצבע רכב בצביעה רטובה.

4. כל הברגים יעברו ניקוי וציפוי אבץ.

5. המושב ירופד מחדש.

6. צריך להתחיל "לשבת" על איביי ולחרוש. (חייב להגיד שאני לא מוצא עד היום שום פריט ששייך במקור לאופנוע הזה ולמזלי הדברים החשובים נשמרו, ומה שחסר אפשר להשלים ברכיבים גנרים)

7. צריך פרונט מושלם (בולמים, משולשים גלגל בלם) מאיזשהו תורם איטלקי.

8. צריך פלסטיקה.

בקצרה- הסיפור של הפרונט - הפרונט נמסר בשלמותו, לפני 5 שנים בערך, לחבר של אחי ע"מ לשמש הונדה XL כלשהו. הוא העביר את האופנוע הלאה ומאז האופנוע עבר ועבר.. אחרי טלפונים רבים כשאני עובר מבעלים לבעלים הגעתי לאדם השישי שהחזיק בהונדה ההיא והסתבר שהאופנוע פורק והפרונט נזרק לפח!!! לך תבין אנשים...

באותו יום התחיל הפירוק והופ - נגמר! (כי לא נשאר הרבה מה לפרק). החלקים מויינו ונוקו ומחכים כל אחד בתורו לתהליך שישיב לו את נעוריו

כמה תמונות :

1. המנוע המקורי טרם פירוק.

2. מיצג. כותרת - "אופנוע". מזה צריך לצאת משהו בסוף.

3. פריסה של כל משתתפי בשיפוץ.

4. השלדה החדשה שהגיעה + מנוע ב' + קרבורטור. מחובר לה פרונט עקום ולא מתאים (אגב מי שמזהה את האופנוע שלו שיכת השלדה אשמח אם יעלה תמונה לשרשור)

5. אגזוז ה- Lafranconi המקורי

6. מנוע ג' - חתם על אדי ויתרום את אבריו.

7. ככה נראה האופנוע במקור - היה די קשה למצוא תמונות...

* אשמח לשמוע אם מישהו יודע/שמע/ראה/מכיר אופנוע זהה, או חלקים, למכירה/מסירה. כל מידע היסטורי שישפוך אור על האופנוע יתקבל בברכה - עד כמה שאני יודע השם הרשמי הוא Garelli enduro 80 V5 (למרות שבניירת שיש לי הוא מופיע קצת אחרת)

15022011390.jpg

DSC_0138.jpg

DSC_0128.jpg

DSC_0132.jpg

DSC_0176.jpg

DSC_0144.jpg

hcs63-201007201931_1.jpg

פורסם

עד כמה שאני יודע השם הרשמי הוא Garelli enduro 80 V5 (למרות שבניירת שיש לי הוא מופיע קצת אחרת)

לדעתי V5 זה דגם המנוע ע"פ מינרלי , יצרן מנועים איטלקי.

המנועים שלו מופיעים גם בפנטיק 50 וגם בעוד רבים דומים.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

כמה דברים בעניין: ממגוון הדגמים ה"רחב" של גארלי שיובא לארץ, זהו דגם השטח השני, המאוחר יותר. הדגם הקודם היה קצת יותר "רזה" ותמיד בצבע ירוק. בנוסף לו שווק מופד שהיה די פופולרי לזמנו (למדתי על כזה נהיגה) ודגם ספורט/כביש שנמכר במספרים מאד קטנים. בפאנטיק שלי היה מנוע שונה ולדעתי זה היה כך בכולם - הקיק-סטארטר בפאנטיק נמצא בצד ימין ובגארלי בצד שמאל (זה לא אומר שהבסיס שונה...). בתחילת הייבוא גם לדגם השטח עדיין היו פדאלים, "אופניים עם מנוע-עזר" ככתוב ברשיון :roll:

היבואן היה "מירוץ" מקרית ביאליק, בכלל מוסך מורשה פורד ובין יתר האפיזודות גם יבואן של אופני SAXON.

פורסם
ודגם ספורט/כביש שנמכר במספרים מאד קטנים

אם כך יכול להיות שהשלדה הנוספת שיכת לדגם הכביש...

מצאתי באיביי שני ברושורים מהתקופה - באחד מופיע דגם האינדורו (כמו שלי) ובשני דגם ספורט לכביש. שניהם עושים שימוש באותו מנוע ויתכן שהשלדה השניה שייכת לדגם הכביש.

היבואן היה "מירוץ"

וואלה- עכשיו הזכרת לי שבין הניירות שקיבלתי לפני 24 שנה היה גם מסמך מהיבואן עם הלוגו של מירוץ...

פורסם

דגם הכביש הספורטיבי של הגארלי היה ללא ספק ה 50 סמ"ק המהיר ביותר בזמנו (התחרות הייתה בעיקר מול הפוך קוברה) אבל זה לא הדגם שנתת אליו קישור (שגם הוא שווק בארץ כמובן), היה לו מראה יותר ספורטיבי וכידון מונזה קצרצר שנוטה כלפי מטה.

לדעתי מדובר בדגם שאני מצרף כאן אבל הוא היה עם כידון שונה.

1675565.jpg

עם כידון כמו האופנוע האדום:

Garelli_98cc_1965.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

המנוע יהיה הראשון שיקבל טיפול.

זאת מכיוון שהוא פשוט וקומפקטי ואפשר לעשות זאת על השולחן במרפסת הבית, ולא צריך בשביל זה לבלות בסדנת האם שנמצאת 135 ק"מ מאיפה שאני גר.

לפתוח את מכסה הקלאץ' היה די קל אבל מה שהתגלה בפנים כבר היה סיפור אחר. הקלאץ' החליד עצמו עד למצב קטטוני. איזה יופי שיש תורם.

פתיחת שני חצאי המנוע כבר הצריכה ביקור בסדנא כי מיסבי הקראנק היו עיקשים מדי לעבודה בבית - ואין פלא - הם היו כ"כ חלודים עד שהם התמזגו לקראנק והפכו לחתיכה אחת, תוצאה של 16 שנה בלי צלינדר מעל לראש. חימום קל ומכות נמרצות עם פטיש שיכנעו אותם להפרד מהבית החמים והחלוד שבו הם שכנו ב 27 השנים האחרונות.

שליפת הקראנק גילתה מחזה קשה בבית הקראנק -קורוזית אלומיניום לבנבנה, חלודה וליכלוך כיסו את כל החלל, אך אל יאוש- נראה כי עם קצת עבודה ניתן יהיה לנקות ולהחזיר את המצב לקדמותו.

הקראנק המקורי פרש לגימלאות, וכמה שעות אחר-כך נשלף הקראנק מהתורם כשהוא במצב נהדר. כל הקרביים של הגיר פורקו (הכל קטן וחמוד- כמו לגו מכאני.. ) והלכו לשטיפה, מיסבים נשלפו, מחזירי שמן נחלצו ובסוף נשארו שני חצאי מנוע ערומים מכל רכיב.

טבילה של לילה בנוזל ניקוי אסלות עשתה עבודה מפתיעה. חייב לציין שזו הפעם הראשונה שאני מנקה כך משהו בתהליך שיפוץ (למדתי את זה כאן בפורום) וזה ממש עובד - אז שאני אשפשף?

התלהבתי והשריתי גם את הצלינדר והראש של התורם וגם כאן התוצאות טובות למרות שיהיה צורך בעוד עבודת ניקוי קלה.

אחרי ניקוי נוסף ויבוש הורכבו מיסבים ומחזירי שמן חדשים והכל מוכן וערוך להרכבה של חלקי הפנים.

בתמונות:

1. סלסלת קלאץ' חלודה.

2. דיסקיות קלאץ' חלודות.

3. פותחים תיבת פנדורה.

4. קראנק.

5. שולחן ערוך.

6. הבלוק אחרי שטיפה בחומר לניקוי אסלות

7. מתחילים להרכיב מיסבים ומחזירי שמן

8. הכל מוכן להרכבה.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

פורסם
אם כך יכול להיות שהשלדה הנוספת שיכת לדגם הכביש...

מצאתי באיביי שני ברושורים מהתקופה - באחד מופיע דגם האינדורו (כמו שלי) ובשני דגם ספורט לכביש. שניהם עושים שימוש באותו מנוע ויתכן שהשלדה השניה שייכת לדגם הכביש.

וואלה- עכשיו הזכרת לי שבין הניירות שקיבלתי לפני 24 שנה היה גם מסמך מהיבואן עם הלוגו של מירוץ...

אכן, הדגם בקישור שנתת הוא המאוחר יותר. כשחשפו אותו היבואן עשה אירוע (הם בכלל אהבו לעשות אירועים מוטוריים, קטנים ככל שיהיו זו היתה חגיגה במושגים השדופים של אז) להצגה לקהל. השלדה נועדה למנוע 80 סמ"ק וכך הם מופיעים בפרסומים. לארץ כמובן מנוע 50 עם בלוק זהה ומהלך בוכנה קצר יותר. הגארלי היו ה"50" החזקים ביותר עד הגעת הפאנטיק ועדיין נתנו פייט לא רע.

הדגם בקישור השני לא מוכר לי, פה לא שווק גארלי עם מעצור דיסק. היה לי קשר כלשהו לבנו של בעלי מירוץ שירש את העסק, אני מוכן לנסות למצוא אותו, אולי נותרו אצלם חלקים.

פורסם
היה לי קשר כלשהו לבנו של בעלי מירוץ שירש את העסק, אני מוכן לנסות למצוא אותו, אולי נותרו אצלם חלקים

אם זה יקרה וישנם איפשהו חלקים זה יהיה נהדר!!המון תודה :-D :-D

פורסם

מירוץ התמזגו עם מצמן והיום החברה נקראת מצמן את מרוץ בע"מ וזאת רשת אופניים גדולה,

המחסן בקריית ביאליק עדיין קיים, למחסנאי קוראים מיינר ,בעבר דיברתי איתו והוא לא ידע על זה כלום.. אבל שווה בדיקה.

• תוכן חדש...