Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

yoeldadon: החוק מאפשר שינויי מבנה. כך מאשרים ארגז לרכב מסחרי וכך מאשרים למשאיות כל מיני שינויים אחרים.

kobyiso: לא בטוח שצריך תובעים רבים - די הרי באחד כדי לקבוע הלכה מחייבת בבית משפט. כן - צריך מישהו בעל ביצים שמוכן לחשוף את יציר הכלאיים שלו - תחת הסיכון שהתביעה פשוט תדחה ואז הוא לא יוכל לאשר את השינוי בשום אופן.

אגב, גם שינוי מידת צמיגים למידה שאינ מאושרת לאותו דגם - הנה בסמכות של עמדה מספר 1 - הם פשוט לא רוצים לקחת אחריות ולכן לא מאשרים שינויים כאלו.

אולי מישהו כאן יודע איזה שינויים הם כן מאשרים למשאיות ורכבים מסחריים מהם ניתן יהיה ללמוד על כך שהמדיניות של משרד התחבורה הנה מפלה ומנוגדת לחוק. ההשוואה לחו"ל אינה בהכרך מחייבת את ישראל - אבל היא יכולה להראות שמשרד התחבורה לא עושה שימוש בסמכות שניתנה לו - וזאת בגלל שפשוט נוח להם לא לקחת אחריות על השינויים.

האם, לצורך העניין, ידוע למישהו כאן דוגמאות וידע האם מאשרים למשאיות כבדות החלפה של מכלולים ושינויי מבנה ייחודיים? שינויים אחרים?

זיו

?How Can Anything Bigger Be a MINI

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דווקא לדעתי יש סיכוי אבל....

אולם אתה צריך לקחת בחשבון מספר דברים

1. זה לא הולך להיות ספרינט אלא ריצת מרתון...

2. ישנן מספר דרכים עיקריות שאני רואה

א. הגשת עתירות לבג"צ נגד משרד התחבורה ולכך תזדקק לממון או פרטי או מקבוצות שיתמכו בך

ב. צבירת כוח פוליטי או חבירה לכוח פוליטי במפלגה על מנת להשפיע על השר הממונה ולהעלות את הרעיון דרכו

ג. שכירה של לוביסטים אשר ישפיעו על חברי הכנסת (עלות לא קטנה)

ד. יציאה במסע ציבורי של שינוי דעת קהל. כיום כל שינוי נתפס כתורם לתאונות דרכים (אור ירוק....) צריך לשנות את הדעה הציבורית שאין זה כך תמיד ולפעמים זה גם הפוך

כמובן שניתן ועדיף לשלב את הדרכים במינון הנכון....

בקיצור

בהצלחה....

הגשת עתירות לבג"צ נגד משרד התחבורה?! על סמך מה? תיכף תרשום לי "התנכלות והתעלמות טוטאלית מציבור משפרי הרכב בישראל" במקרה הטוב תזכה לגיחוך מצד הרכב בית המשפט. איזה שטויות!! נו באמת

פורסם
yoeldadon: החוק מאפשר שינויי מבנה. כך מאשרים ארגז לרכב מסחרי וכך מאשרים למשאיות כל מיני שינויים אחרים.

kobyiso: לא בטוח שצריך תובעים רבים - די הרי באחד כדי לקבוע הלכה מחייבת בבית משפט. כן - צריך מישהו בעל ביצים שמוכן לחשוף את יציר הכלאיים שלו - תחת הסיכון שהתביעה פשוט תדחה ואז הוא לא יוכל לאשר את השינוי בשום אופן.

אגב, גם שינוי מידת צמיגים למידה שאינ מאושרת לאותו דגם - הנה בסמכות של עמדה מספר 1 - הם פשוט לא רוצים לקחת אחריות ולכן לא מאשרים שינויים כאלו.

אולי מישהו כאן יודע איזה שינויים הם כן מאשרים למשאיות ורכבים מסחריים מהם ניתן יהיה ללמוד על כך שהמדיניות של משרד התחבורה הנה מפלה ומנוגדת לחוק. ההשוואה לחו"ל אינה בהכרך מחייבת את ישראל - אבל היא יכולה להראות שמשרד התחבורה לא עושה שימוש בסמכות שניתנה לו - וזאת בגלל שפשוט נוח להם לא לקחת אחריות על השינויים.

האם, לצורך העניין, ידוע למישהו כאן דוגמאות וידע האם מאשרים למשאיות כבדות החלפה של מכלולים ושינויי מבנה ייחודיים? שינויים אחרים?

זיו

אתה משווה שינוי בארגז לרכב מסחרי לשינוי במכאניקה של הרכב? ברור שאין קשר. שינויים ניתנים בחוק עד גבול מסויים ומסיבות כל כך הגיוניות שאפילו לא עולות על דעתך,כמובן שפוליטיקה וכסף זה חלק מהמכלול, אבל כמו שלי זה נראה מהצד "תסרסר לי תרכב" תישאר בגירסה אמריקאית וטוב שכך8)

פורסם

כל המטרה של בג"צ הוא מתן סעד לאזרח כנגד הרשויות

אזרח שחושב שהרשות עושה לו עוול , יכול להגיש עתירה.

דווקא כאן יכולה להיות סיבה , אם אין בחוק תקנה מפורשת האוסרת שינוי (והרי מאשרים החלפת מנוע לפעמים , מידות של צמיגים כך שמותר כנראה וזאת החלטה של הפקידים בעמדה 1)

אפשר להגיש בקשה ,

יעוץ מלא כדאי כמובן לקבל מעו"ד הבקיא בתחום והוא גם יכול להעריך את סיכויי ההצלחה

גם אם העתירה תתקבל, זה לא אומר מייד שלמחרת יהיה ניתן לבצע שינויים ברכבים, ראה את מקרה הספורט המוטורי , שגם שאחרי שהתקבלה העתירה, בעקבות זאת חוקק חוק הספורט המוטורי , לקח למשרדי הממשלה מספר שנים לתקן תקנות מפלצתיות

ונכון להיום עדיין אין מרוצים חוקיים בישראל למרות שהעתירה התקבלה. (עד כמה שאני יודע מתוכנן מירוץ ראשון במאי בערד)

כך שזה לא קל אבל בהחלט אפשרי....

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אתה משווה שינוי בארגז לרכב מסחרי לשינוי במכאניקה של הרכב? ברור שאין קשר. שינויים ניתנים בחוק עד גבול מסויים ומסיבות כל כך הגיוניות שאפילו לא עולות על דעתך,כמובן שפוליטיקה וכסף זה חלק מהמכלול, אבל כמו שלי זה נראה מהצד "תסרסר לי תרכב" תישאר בגירסה אמריקאית וטוב שכך8)

להוסיף ארגז בגובה 2.5 מטר על רכב בגובה של 1.5 מטר זה בסדר ? זה מערער את שיווי המשקל של הרכב , מגביה את מרכז הכובד שלו ועוד.

אבל אם אני מנמיך את הרכב ב 1 ס"מ אז זה אסור ??

לשים צמיג זבל סיני שיתפרק בנסיעה מהירה בכביש 6 זה מותר , (כי לכאורה יש אינטרס של חברות הליסינג לשים צמיגים כאלו)

אבל להגדיל רוחב או גודל ולשים צמיג איכותי זה אסור . ??

באמת טול קורה מבין עינך, הרי גם אסרו על יפאנאוטו לשווק ערכות שיפור מקוריות לסובארו...... והן מתוכננות ומאושרות על ידי היצרן.....

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

שיעור קצר באזרחות:

החוק - כן, זה שאישרה הכנסת בקריאה שלישית, קובע גם לרשות המבצעת מה מותר ומה אשור לה לעשות, מה היא חייבת לעשות ומה היא רשאית לעשות. החוק גם קובע מה הם עניינים שבשיקול דעת ומה אינם.

מדיניות - הצורה שבה הרשות המבצעת, ובענייננו - משרד התחבורה, מוציאה לפועל את החוק.

כן, אם משרד התחבורה (וליתר דיוק: שר התחבורה) לא מאפשר שינויי מבנה עבור אוכלוסיות מסויימות - זו הפליה אשר אסורה בחוק.

וגם - אם החוק נתן לשר התחבורה סמכות לאשר שינויי מבנה והוא לא מאפשר זאת - הוא אינו ממלא אחר החוק שהכנסת חוקקה.

בהחלט יש להשוות בין שינויים של משקל הרכב דוגמאת הוספה או הסרה של ארגז לרכב מסחרי, לבין שינויים שלדה אחרים.

אגב, הפרוצדורה הנכונה הנה להגיש עתירה מנהלית בבית המשפט לעניינים מנהליים בעילות כאמור.

ושוב, לאור הארס הרבה שיש כנגד כל מי שעוסק בתחביבים מוטוריים, הסיכוי להצלחה הוא אפסי.

פורסם

משעשע אותי לחזור לכיתה י"ב ולקבל שיעור באזרחות מאדם שדעתו חסרה עובדה או שניים.

קודם כל חוק זאת עובדה מוגמרת שמיידעת אותך מה אסור לעשות ותו לא.במילים אחרות מותר לך לעשות כל מה שאתה רוצה כל עוד החוק אינו אומר אחרת קפיש? דוגמא: אין דבר כזה "החוק מתיר לנסוע בדרך עירונית עד 50 קמ"ש" יש "החוק אוסר לנסוע מעל 50 קמ"ש בדרך עירונית".

איכשהו הגעת למסקנה מופרכת שאם שר התחבורה לא מאפשר שיפור ברכבים למרות שהחוק מתיר לו את הסמכות הזאת, הוא מבצע אפליה. שמע,זאת שטות רצינית ,עצם העבודה שיש לשר התחבורה את הסמכות לבצע פעולה מסויימת, זה לא אומר שהוא עבר על החוק אם הוא לא מבצע אותה, דהיינו, אם שר התחבורה מחליט שהגיוני לאפשר שינויי מידות מסויימים אך מחליט שלא הגיוני לאפשר שינויי מכאניקה עזתיים זו לא אפליה זו החלטה מושכלת.

בקשר לרצון שלך להגיש "עתירה מנהלתית" כל שנותר לי הוא לגחך:-D

פורסם
להוסיף ארגז בגובה 2.5 מטר על רכב בגובה של 1.5 מטר זה בסדר ? זה מערער את שיווי המשקל של הרכב , מגביה את מרכז הכובד שלו ועוד.

אבל אם אני מנמיך את הרכב ב 1 ס"מ אז זה אסור ??

לשים צמיג זבל סיני שיתפרק בנסיעה מהירה בכביש 6 זה מותר , (כי לכאורה יש אינטרס של חברות הליסינג לשים צמיגים כאלו)

אבל להגדיל רוחב או גודל ולשים צמיג איכותי זה אסור . ??

באמת טול קורה מבין עינך, הרי גם אסרו על יפאנאוטו לשווק ערכות שיפור מקוריות לסובארו...... והן מתוכננות ומאושרות על ידי היצרן.....

ברור שתמצא החלטות לא הגיוניות משני צדי המתרס,ואם תיכנס לקטנות אז בכלל, אבל זה לא משנה את השורה התחתונה,הרי עיקר הדברים פה זה לא שינויי מידות, זה שינויים במנוע ודומיו ומצטער מאוד איך שלא תהפוך את זה, לא קם פה הגאון שמבין טוב יותר ממהנדס של חברת רכב שעבר מאתיים השתלמויות מה עדיף למנוע של הרכב, עזוב אותך

פורסם
משעשע אותי לחזור לכיתה י"ב ולקבל שיעור באזרחות מאדם שדעתו חסרה עובדה או שניים.

קודם כל חוק זאת עובדה מוגמרת שמיידעת אותך מה אסור לעשות ותו לא.במילים אחרות מותר לך לעשות כל מה שאתה רוצה כל עוד החוק אינו אומר אחרת קפיש? דוגמא: אין דבר כזה "החוק מתיר לנסוע בדרך עירונית עד 50 קמ"ש" יש "החוק אוסר לנסוע מעל 50 קמ"ש בדרך עירונית".

איכשהו הגעת למסקנה מופרכת שאם שר התחבורה לא מאפשר שיפור ברכבים למרות שהחוק מתיר לו את הסמכות הזאת, הוא מבצע אפליה. שמע,זאת שטות רצינית ,עצם העבודה שיש לשר התחבורה את הסמכות לבצע פעולה מסויימת, זה לא אומר שהוא עבר על החוק אם הוא לא מבצע אותה, דהיינו, אם שר התחבורה מחליט שהגיוני לאפשר שינויי מידות מסויימים אך מחליט שלא הגיוני לאפשר שינויי מכאניקה עזתיים זו לא אפליה זו החלטה מושכלת.

בקשר לרצון שלך להגיש "עתירה מנהלתית" כל שנותר לי הוא לגחך:-D

חשבתי להגיב. אבל נראה שאין טעם.

פורסם
ברור שתמצא החלטות לא הגיוניות משני צדי המתרס,ואם תיכנס לקטנות אז בכלל, אבל זה לא משנה את השורה התחתונה,הרי עיקר הדברים פה זה לא שינויי מידות, זה שינויים במנוע ודומיו ומצטער מאוד איך שלא תהפוך את זה, לא קם פה הגאון שמבין טוב יותר ממהנדס של חברת רכב שעבר מאתיים השתלמויות מה עדיף למנוע של הרכב, עזוב אותך

שכחת שמהנדס רכב כלוא מאחורי תקציב ברור וזול לכל רכב מצוי או משפחתית רגילה אם תרצה , עובדה שלרוב דגמים יותר טובים של מכוניות אלו באום עם צמיגים רחבים יותר על אותם מכלולים של הדגמים החלשים יותר (ובדרך כלל מנוע יותר גדול כמו כן) ,

למשל מיצובישי קולט 1.6 בעלת אותם מכלולים כמו קולט 1.3 למעט צמיגים ומנוע , על כל רכב יכלו לשים צמיגים איכותיים פשוט זה היה עולה יותר לצרכן ומוריד את מספר המכירות

ד"א הזלזול שלך והארס שלך לגבי מכוניות משופרות ובעליהם זו הסיבה שבארץ לא קיים שוק לשיפורים ולא ספורט מוטורי , מוזר שבעולם המודרני זה חוקי ובסדר גמור אבל אנחנו איכשהוא חכמים יותר מכולם (כמו תמיד) , יש מדינות שאפילו החכימו ועושות מזה כסף (גרמניה למשל) , ובוא ניקח את אנגליה כדוגמא הם מייצרים רכבים עוד לפני שקמה מדינתנו (וכמו שאומרים אין חכם כמו בעל הניסיון) שמה אפילו אפשר לבנות רכב ולאשר אותו אז למה לא פה ?? , למה פה הכל צריך להיות קשה מסובך ולא עוזר לאף אחד חוץ מלממשל

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם
שכחת שמהנדס רכב כלוא מאחורי תקציב ברור וזול לכל רכב מצוי או משפחתית רגילה אם תרצה , עובדה שלרוב דגמים יותר טובים של מכוניות אלו באום עם צמיגים רחבים יותר על אותם מכלולים של הדגמים החלשים יותר (ובדרך כלל מנוע יותר גדול כמו כן) ,

למשל מיצובישי קולט 1.6 בעלת אותם מכלולים כמו קולט 1.3 למעט צמיגים ומנוע , על כל רכב יכלו לשים צמיגים איכותיים פשוט זה היה עולה יותר לצרכן ומוריד את מספר המכירות

ד"א הזלזול שלך והארס שלך לגבי מכוניות משופרות ובעליהם זו הסיבה שבארץ לא קיים שוק לשיפורים ולא ספורט מוטורי , מוזר שבעולם המודרני זה חוקי ובסדר גמור אבל אנחנו איכשהוא חכמים יותר מכולם (כמו תמיד) , יש מדינות שאפילו החכימו ועושות מזה כסף (גרמניה למשל) , ובוא ניקח את אנגליה כדוגמא הם מייצרים רכבים עוד לפני שקמה מדינתנו (וכמו שאומרים אין חכם כמו בעל הניסיון) שמה אפילו אפשר לבנות רכב ולאשר אותו אז למה לא פה ?? , למה פה הכל צריך להיות קשה מסובך ולא עוזר לאף אחד חוץ מלממשל

מהנדס רכב כלוא מאחורי תקציב זול? אוקיי לא מתווכח. תראה אני לא מדבר כאן על שינויי מידות צמיגים ודומיהם, אם היית קורא מה שרשמתי היית רואה שאני מדבר על שינויים במנוע ורק על שינויים במנוע.

אני לא יכול להמנע מלזלזל במדענים למיניהם, שמתיימרים להיות מהנדסי רכב מלקרוא מאמרים באינטרנט ולראות סרטונים ביוטיוב,תעשה לי טובה, הסיבה שאין לך בארץ שוק לשיפורים היא כי אם היה לך שוק לשיפורים אז אוכלוסיית מדינתנו הייתה אט אט מידלדלת. אתה עושה טעות כשאתה משווה את ישראל למדינות אירופה,יקומו הסטלנים ויגידו שבהולנד מותר לעשן אז למה לא פה? זה שזה נמצא שם לא בהכרח אומר שזה טוב, ואם זה טוב לא בהכרח שזה טוב לנו.המנטליות הישראלית שונה בהרבה מובנים מהאירופאית גם בעולם הרכב. אם רוצים לעשות משהו בצורה נכונה יש דרכים לעשותו,למשל, להכשיר בעלי מקצוע ושליחתם להשתלמויות שונות בחו"ל,יחד עם חקיקה מסודרת של מה מותר ואסור בהמלצת וועדות שיוקמו על מנת לבחון את האספקט הבטיחותי שיש בשיפור רכב, וזה רק על קצה המזלג,שלא נדבר על זה שהסיפור הזה יעלה מליונים וזה פשוט לא יקרה ובאמת טוב שכך8)

פורסם

אני חוזר ואומר שהבעיה היא בדיעות קדומות וגישה שלילית, ולא בצד הטכני של הענין. אני חושב שהתגובות של יואל דדון ממחישות את הבעיה היטב.

אם רוצים לשפר את המצב צריך לשנות את הגישה של הציבור לכל הנושא. איך עושים את זה אינני יודע.

דני

פורסם

סיבה שאין לך בארץ שוק לשיפורים היא כי אם היה לך שוק לשיפורים אז אוכלוסיית מדינתנו הייתה אט אט מידלדלת.

כך כתב אדון יואל דדון בפורום השיפורים של קארספורום.

ובכן אני יכול לסתור את משנתך במאות דרכים אבל אין לי הזמן והחשק.

נ.ב1: זה רק לי כאן נדמה שאתה טרול?

נ.ב2: מזל שלא מאשרים שיפורים גם במערכת החינוך והבריאות, מי יודע לאן היינו מדרדרים אז...

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם
אני חוזר ואומר שהבעיה היא בדיעות קדומות וגישה שלילית, ולא בצד הטכני של הענין. אני חושב שהתגובות של יואל דדון ממחישות את הבעיה היטב.

אם רוצים לשפר את המצב צריך לשנות את הגישה של הציבור לכל הנושא. איך עושים את זה אינני יודע.

דני

דני מסכים איתך לחלוטין , רק מירוצים חוקיים וספורט מוטורי יכולים לשנות את דעת הציבור לפי דעתי

סיבה שאין לך בארץ שוק לשיפורים היא כי אם היה לך שוק לשיפורים אז אוכלוסיית מדינתנו הייתה אט אט מידלדלת.

נ.ב2: מזל שלא מאשרים שיפורים גם במערכת החינוך והבריאות, מי יודע לאן היינו מדרדרים אז...

עזוב למה בכלל אנחנו מרשים למכוניות ורכבים חדשים להכנס למדינה ?? אולי נגביל את נפחי המנועים במדינה ל 1000 סמק ו60 קמ"ש מהירות מרבית גם אז לא יהיה תאונות לא ?

בכל הנ.ב אני מסכים איתך FANIO נראה לי מר יגאל דדון בכלל רוכב על חמורים לעבודה

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם

חסכת לי בתגובה בסגנון:wink:

נ.ב

עשית לי חשק עם הסטייקים

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...