Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יכולת לנסח לי את זה בצורה טובה יותר. אתה בדיוק הסיבה למה אנשים כמוני מפחדים לעלות לכביש עם אנשים כמוך,הצפצוף והזלזול שלך כלפי החוק,כאילו הוא לא קיים זה פשוט מדהים וזה בדיוק הנושא שאני מדבר עליו,אם רוצים לשנות משהו במדינה הזאת יש דרכים לעשות זאת ואנשים כמוך שחיים בעולם של "על ה...שלי ואני יעשה מה שאני רוצה" הם בדיוק הבעיה של המדינה שלנו.

החיים אינם שחור או לבן.

אני אעדיף בכל זמן נתון בחור שמבין דבר או שניים בתחום טכני, מעט בפיסיקה שעובדת על המכונית, היגיון בריא וכדומה, על אחד שנוסע ברכב סדרתי ולא מבין מאומה בהנהלות הכביש.

אני אעדיף בכל זמן נתון בחור שהחליט לשדרג את רכבו בכל הנוגע לעוצמת בלימה וקיצור מרחקה או דעיכתם של הבלמים מאשר אחד הנוהג במכונית סדרתית, מאמצע שנות ה 90 או תחילת שנות ה 2000.

אני יכול להמשיך כך עד מחר, אבל גם לי, כמו לרבים כאן, יש גם עבודה כרגע...

אתה יכול להאשים את תחום השיפורים כאסון לאומי, אך אתה יכול גם לבדוק את אחוזי התאונות בהם מעורבים מכוניות משופרות.

אני אעזור לך - זה לא נכנס לסטטיסטיקה בכלל, אפילו לא חצי אחוז.

להמשיך? תבדוק כמה אחוז מהתאונות נגרמות בגלל מהירות. אני אחסוך לך את הטרחה גם עכשיו, 1.8 אחוז (!!!).

עכשיו תבדוק כמה נגרמו בגלל חוסר עצירה בתמרור עצור, רמזורים אדומים וכו', דברים שאינם קשורים לשיפורים ויותר לעירנות והבנה.

לפני שאתה מתלהם, בדוק עובדות.

אחלה יום לכולם.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם רוצים לשנות משהו במדינה הזאת יש דרכים לעשות זאת

מה הן הדרכים האלו?

במידה ותהיה פירצה בחוק שאיכשהו תאפשר שיפורי רכב יש לך מושג מה יקרה פה? ...תרבות הנהיגה בארץ לצערי הרב שואפת לאפס ועד שלא נשפר את זה עדיף שלא נשפר רכבים.

"עד שהילד לא ידע לרוץ לא נרשה לו ללכת, כי זה מסוכן" - אין ספק שזו גישה בטיחותית מאד, אבל גם אין ספק שכך הילד לא ילך, ובודאי שלא ירוץ, לעולם. צריך לעשות את ההיפך.

אז במילים אחרות אתה מבין טוב יותר מהאדם שיצר את הרכב?

זו בדיוק הגישה השלילית עליה דיברתי. ראשית, אין מדובר כאן בתחרות ילדותית של "מי הכי חכם". שנית, יצרן הרכב אינו אלוהים, ואפשר גם אפשר לערער על החלטתו, שבדרך כלל מייצגת פשרה שמתאימה פחות או יותר לרוב הנהגים - וגם לנוחותו של היצרן. דוגמה פשוטה ביותר: יצרן הרכב ממליץ לנפח את הגלגל ללחץ כזה וכזה. אם אדם מנפח במידה אחרת, אז מה זה אומר? שהוא מכריז שהIQ שלו יותר גבוה? שיצרן הרכב לא מבין כלום? או אולי הוא פשוט מחליט שבשבילו יותר מתאים לחץ קצת אחר?

יכול להיווצר מצב שאם תיתן לכל ילד במחיר של 3000 ש"ח מכונת טורבו עם 200 כ"ס יווצר מצב של כאוס בכביש? ... זאת בדיוק הנקודה שלי,קודם שתהיה תרבות נהיגה בארץ אחר כך נחשוב אך מוסיפים כ"ס.

בשיטה שאתה מציע זה לא יקרה לעולם. מה שצריך לעשות זה להיפך: לתת לאנשים חופש - ובד בבד לדרוש מהם אחריות. היום החוק אינו עושה לא את זה ולא את זה, והתוצאה בהתאם: הנהגים ככלל חסרי אחריות וילדותיים.

דני

פורסם
לא יכול להיות שהאוזניים שלך יתפוצצו כי עדיין אסור יהיה שרמת הרעש תהיה מוגזמת וככה זה גם בחו"ל. אם הרכב ירעיש מעל מה שמתיר החוק אז הוא עדיין יורד מהכביש, גם אם לשפר יהיה חוקי אחרי אישורים מסויימים. אתה לא תיראה פה רכבים בלי צנרת וממיר קורעים את הכביש. מי שעובר על החוק צריך להיענש, זה הכל. אם איזה ילד יסע כמו מטורף ברכב משופר ( מה שהוא יכול לעשות בכל רכב, גם מאזדה 2 ליטר יכולה לינסוע מעל 200 בתוך העיר) אז שיענש בחומרה, זה הכל. אם יקום מוסך מדרכה לא חוקי אז שיפעילו את החוק ויסגרו אותו ויענישו את הבעלים.

שיקימו גוף שיבדוק את הרכבים אחרי השיפור ושיתן להם אישור תנועה על כבישי הארץ ובמקביל שיתחילו להעניש עבריינים כמו שצריך וזה יפתור את הדאגות שלך ושל כולם. תאמין לי שגם אני לא רוצה להיות על הכביש עם משוגעים.

ברור שאפשר להתפרע עם כל רכב בכביש אבל זה יותר קורץ לך כשיש עם מה להתפרע,באיזשהו מקום אתה צודק הרי ברור שהאידיאל הוא שיהיה גוף מפקח,כולם יצייתו לחוק, העבריינים ייענשו וזה הכול,אבל אני לא כזה בטוח שזה מה שיקרה אם שיפורי רכב יהיו בחוק במדינה שלנו,בוא לא נשכח שיש פה אלמנט של לסכן את הסביבה שזאת השורה התחתונה

פורסם

יואל ,

אני מבין מאיפה הגישה שלך מגיעה רק שאת הגישה הזאת מתרגלים במדינה מאז קומה , וזאת עובדה שזה לא עזר אלא רק החמיר ושוב אני מדגיש זאת עובדה !!

אתה יודע כמה פעמים כמעט נכנסו בי נהגים חדשים על יפנאוטומטיות (מזדות 3 למיניהן) , או כמה פעמים איזה מבוגר על גטס נתקע על השמאלי במהירות של 40 ?!?! אז איך זה קשור לשיפור רכבים ? מה הקשר בין זה לבין פילטר פתוח ??? למה אני צריך להרגיש מאוים ולפחד ממשטרות בגלל זה , לא נראה לך מטופש ? עזוב תעניין של חוק זה חוק תפעיל הגיון בריא שלך בתור בנאדם , שוה אני ידגיש זה לא קשור לסוג הרכב אלה לנהג , נהג מסוכן ינהג גם במזדה 2 באופן מסוכן וכו וכו מקווה שהבנת את הרעיון

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם
החיים אינם שחור או לבן.

אני אעדיף בכל זמן נתון בחור שמבין דבר או שניים בתחום טכני, מעט בפיסיקה שעובדת על המכונית, היגיון בריא וכדומה, על אחד שנוסע ברכב סדרתי ולא מבין מאומה בהנהלות הכביש.

אני אעדיף בכל זמן נתון בחור שהחליט לשדרג את רכבו בכל הנוגע לעוצמת בלימה וקיצור מרחקה או דעיכתם של הבלמים מאשר אחד הנוהג במכונית סדרתית, מאמצע שנות ה 90 או תחילת שנות ה 2000.

אני יכול להמשיך כך עד מחר, אבל גם לי, כמו לרבים כאן, יש גם עבודה כרגע...

אתה יכול להאשים את תחום השיפורים כאסון לאומי, אך אתה יכול גם לבדוק את אחוזי התאונות בהם מעורבים מכוניות משופרות.

אני אעזור לך - זה לא נכנס לסטטיסטיקה בכלל, אפילו לא חצי אחוז.

להמשיך? תבדוק כמה אחוז מהתאונות נגרמות בגלל מהירות. אני אחסוך לך את הטרחה גם עכשיו, 1.8 אחוז (!!!).

עכשיו תבדוק כמה נגרמו בגלל חוסר עצירה בתמרור עצור, רמזורים אדומים וכו', דברים שאינם קשורים לשיפורים ויותר לעירנות והבנה.

לפני שאתה מתלהם, בדוק עובדות.

אחלה יום לכולם.

בצד הטכני של שיפורי הרכב הבנתי לוקה בחסר בזה אני מודה אני לא חבר בפורום הזה, אבל הגיון בריא יש לי,אני לא טוען ששיפורי רכב הם אסון לאומי ובטח לא כאלה שמשפרים את בולמי הרכב שלהם,אך בל ניתמם אם נסתכל בשרשורי הפורום 90 אחוז מהם עוסקים ב"איך אני מוסיף כ"ס לרכב,איך אני מוסיף כוח למנוע" וכו.במידה ושיפורי רכב יאושרו בחוק אני בספק רב אם בולמים יעמדו בראש טבלת המכירות.לא צריך להיות גאון בשביל לדעת מה אדם שרוצה להוסיף כח לרכב שלו רוצה לעשות איתו וזה לנסוע ומהר,לגבי הנתונים הסטטיסטים שהצגת רק חיזקת את מה שאני מנסה להגיד וזה שתרבות הנהיגה בארץ טעונה שיפור. זה דבר ידוע שמהירות אינה גורם מרכזי לתאונות אתה יכול להבטיח לי שזה יישאר ככה?התשובה היא לא.רכב משופר לא חייב לעשות תאונה ב200 קמ"ש, ובעצם זה שהוא לא עשה תאונה לא אומר שהוא לא מסכן את הסביבה שלו.

פורסם

אבא קרלוס - לפי מה שהבנתי מדבריו של יואל הוא מתנגד לרעיון שהצעתי בתחילת השרשור ולשיפור רכבים בכללי במדינת ישראל בטענה שזה מסוכן

כן יואל כנראה שאתה לבד , אולי זה יאותת לך משהו על ההיגיון שלך והדרך מחשבה המקובעת שלך

פורסם
מה הן הדרכים האלו?

"עד שהילד לא ידע לרוץ לא נרשה לו ללכת, כי זה מסוכן" - אין ספק שזו גישה בטיחותית מאד, אבל גם אין ספק שכך הילד לא ילך, ובודאי שלא ירוץ, לעולם. צריך לעשות את ההיפך.

זו בדיוק הגישה השלילית עליה דיברתי. ראשית, אין מדובר כאן בתחרות ילדותית של "מי הכי חכם". שנית, יצרן הרכב אינו אלוהים, ואפשר גם אפשר לערער על החלטתו, שבדרך כלל מייצגת פשרה שמתאימה פחות או יותר לרוב הנהגים - וגם לנוחותו של היצרן. דוגמה פשוטה ביותר: יצרן הרכב ממליץ לנפח את הגלגל ללחץ כזה וכזה. אם אדם מנפח במידה אחרת, אז מה זה אומר? שהוא מכריז שהIQ שלו יותר גבוה? שיצרן הרכב לא מבין כלום? או אולי הוא פשוט מחליט שבשבילו יותר מתאים לחץ קצת אחר?

בשיטה שאתה מציע זה לא יקרה לעולם. מה שצריך לעשות זה להיפך: לתת לאנשים חופש - ובד בבד לדרוש מהם אחריות. היום החוק אינו עושה לא את זה ולא את זה, והתוצאה בהתאם: הנהגים ככלל חסרי אחריות וילדותיים.

דני

1.למשל:קודם כל ודבר ראשון להקים גוף חיצוני בלתי תלוי שכל מטרתו לבדוק האם יש מקום לדון בסוגייה זאת מבחינה בטיחותית בארץ שלנו (מבחינת תרבות נהיגה,אופי הנהגים וכו), במידה וכן אז להקצות תקציב להקמת גוף ממשלתי שכל תפקידו זה לפקח על זה. לאחר מכן להכשיר עובדים (קורסים בחו"ל,השתלמויות למיניהן) וכו וכו וכו ועדיין אני לא כל כך בטוח שזה יילך,מבחינה תקציבית בטוח שלא,מבחינה בטיחותית.

2.שכחת פה פרט שולי-אתה מתעסק עם חיי אדם! כשזה קשור לביטחון אין דבר כזה"צריך לעשות ההיפך" חיים של בן אדם אחד לא שווים את כל שוק שיפור הרכבים יחד.אין פה מקום לטעויות ולריזיקות שונות, הילד קודם כל ילמד ללכת ורק במידה והוא ילמד ללכת אז הוא יוכל לרוץ.

4.אני לא טוען שיצרן הרכב הוא אלוהים אני אומר שסביר להניח שהוא מבין ברכב שהוא עצמו מייצר יותר טוב מרוב האנשים בטח ובטח מכל מיני חאפרים שלבד בבית או במוסך של החבר מכניסים כל מיני שינויים לרכב.

5.לתת לאנשים חופש ולדרוש מהם אחריות,תראה על פניו אתה צודק אבל אם תיתן פה חופש לאנשים הדבר היחיד שתקבל בחזרה זה כאוס לא אחריות ולא שום דבר.אני דוגל בגישה של תראה לי שאתה אחראי ובתמורה תקבל חופש. מצטער מאוד אבל כמעט שאין יום ראשון שאני לא פותח בבוקר חדשות ואני שומע "במהלך הסופ"ש האחרון נתפסו ככה וככה נהגים על נהיגה בשכרות",תרבות הנהיגה בארץ פגומה מהיסוד,מהבסיס שלה אם תוסיף לזה גם שוק שיפורי רכבים לדעתי זה מתכון לאסון

פורסם

יואל,

היצרן מבין מעולה ברכבו, אך קיימים מוצרי אפטר מרקט שנועדו לשפר פרמטרים מסויימים ברכבים ומוצרים אלו עוברים תקינה ומאושרים. גם יצרנים, אגב, משתמשים במוצרי אפטרמרקט לרכבים שלהם. למשל - בילשטיין מייצרים בולמים לפיז'ו.

בישראל לא מכירים בתקן TUV - שרוב מוצרי האפטרמרקט האירופאים מאושרים על פיו, וחבל, כיון שזה תקן מאוד מחמיר.

לגבי האם יש מקום לדון בסוגיה מבחינה בטיחותית - נתחיל מזה שרוב האנשים בארץ מעדיפים לשלם פחות ולקנות זבל מאשר לשלם יותר. שיפורים בד"כ יקרים יותר מחלקים מקוריים. אני לא צופה שכל המדינה תתחיל לשפר רכבים ברגע שיאשרו דבר כזה. סביר להניח שרוב האנשים ימשיכו לקנות צמיגים סיניים זולים (וחמור יותר, לא למלא לחץ אויר גבוה מספיק) ולנסוע עם בולמים גמורים.

ואם חיים של בנאדם לא שווים את כל שוק השיפורים יחד, מה ניתן לומר על שוק הצמיגים הזולים והברקסים הסיניים?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
יואל,

היצרן מבין מעולה ברכבו, אך קיימים מוצרי אפטר מרקט שנועדו לשפר פרמטרים מסויימים ברכבים ומוצרים אלו עוברים תקינה ומאושרים. גם יצרנים, אגב, משתמשים במוצרי אפטרמרקט לרכבים שלהם. למשל - בילשטיין מייצרים בולמים לפיז'ו.

בישראל לא מכירים בתקן TUV - שרוב מוצרי האפטרמרקט האירופאים מאושרים על פיו, וחבל, כיון שזה תקן מאוד מחמיר.

לגבי האם יש מקום לדון בסוגיה מבחינה בטיחותית - נתחיל מזה שרוב האנשים בארץ מעדיפים לשלם פחות ולקנות זבל מאשר לשלם יותר. שיפורים בד"כ יקרים יותר מחלקים מקוריים. אני לא צופה שכל המדינה תתחיל לשפר רכבים ברגע שיאשרו דבר כזה. סביר להניח שרוב האנשים ימשיכו לקנות צמיגים סיניים זולים (וחמור יותר, לא למלא לחץ אויר גבוה מספיק) ולנסוע עם בולמים גמורים.

ואם חיים של בנאדם לא שווים את כל שוק השיפורים יחד, מה ניתן לומר על שוק הצמיגים הזולים והברקסים הסיניים?

מסכים איתך בכל מילה.הלוואי והיה ניתן להוציא מהחוק כל רכיב זול ולא בטיחותי שנמכר בחוץ, ולחילופין לאפשר מכירה של רכיבים שאומנם יקרים יותר אבל בטיחותיים בהתאם.

אתה חושב שאם היה ניתן לשפר רכבים בארץ באופן חוקי זה היה נכון מבחינה בטיחותית? ואני לא מדבר על בולמים וצמיגים.

פורסם

יואל אם יש גוף שמאשר זאת וקובע שהכל תיקני ובטיחותי אז למה לא ? למה שלא יהיה שיפורים "כשרים" במדינתנו ?

פורסם

כבר הסברתי שאני חושב שאם זה יאושר בחוק אז כל מיני חאפרים יצוצו ויעשו פה מסחרה אחת גדולה.תגיד,למה לדעתך זה לא מאושר בחוק? אני מאמין שיש כמה אנשים פיקחים במשרד התחבורה, וכמו שכמה חברי פורום אמרו פה יש מדינות שעושות מזה כסף נכון?אז למה לא נדלקת נורה לאחד מהמושכים בחוטים במדינתנו? סביר להניח שבגלל המובן הבטיחותי שיש פה לא?

• תוכן חדש...