Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לגבי מכירת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי שאלה הפוכה, אי מקווה שאני בפורום הנכון.

כרגע יש לנו 2 מכוניות

1) פולקסווגן פולו שנת 96 ידנית אצלנו כבר 8 שנים, אוהבים אותה מאוד אבל היא כבר ישנה עושה קצת בעיות פה ושם וכן... יש לנו 2 ילדים, קצת קשה לדחוס אותם שם (כולל עגלה)

2) סוזוקי ליאנה 5 דלתות שנת 2006 שרכשנו לפני חצי שנה ולקחנו הלוואה במימון מלא לצורך הרכישה, מן הסתם אותו חדיש יותר, מרווח יותר פחות תיקונים אבל כל תיקון או טיפול אלוהים ישמו ר איזה מחרירים (יחסית למה שאני רגיל בפולו)

תצרוכת הדלק שפעם הייתה הוצאה שולית הפכה להיות הוצאה גבוהה עקב המחירים, התצרוכות של 2 המכוניות זהה 400 ק"מ בערך לטנק של 40 ליטר.

השאלה.... אישתי מקבלת טויוטה קורולה מהעבודה ומאחר ואין לנו צורך ב3 רכבים - מה הייתם מוכרים?

תודה מראש

פורסם

אני הייתי מוכר את הרכב הישן יותר - הפולו.

רכב ישן הוא רכב שיהיו לו תקלות רבות יותר, בעיות רבות יותר וכמובן זיהום אוויר גבוהה.

לעומת זאת ליאנה היא רכב נהדר, מרווח ונעים לנסיעה, מכן המסקנה - השאר עם הליאנה, מכור את הפולו.

פורסם

אני מסכים עם שני המגיבים, מצד אחד - אתה יכול למכור את שתיהן ולרכוש רכב חדש וקטן, למשל יונדאי i10 (ידני). אפשר גם דייהטסו סיריון למשל, שידוע כרכב די חסכוני ויש לו גיר אוטומטי.

מצד שני, אתה צריך להתעסק עם מכירה וקניה, ואם זה לא בראש שלך יותר מדי, תמכור את הפולו ותשאר עם רכב נורמלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה שאלו שמעלי לא התייחסו זה לעובדה שיש הלוואה במימון מלא על הסוזוקי,

ונשאלת השאלה האם מכירת הפולו תסגור את ההלוואה ?

האם ניתן לבצע פרעון מוקדם להלוואה והאם יש קנס ומהו?

מה הריבית המשולמת על הרכב ? גבוהה , נמוכה ?

בהכירי את המצב , ברגע שמקבלים רכב מהעבודה , הרכב השני משמש לנסיעה לעבודה וחזרה של בן הזוג העובד קרוב יותר ,

כך שיש שאלה מי עובד קרוב יותר ויסע עם הרכב השני. (חסכון הכי גדול בדלק )

כל הנסיעות המשותפות מן הסתם יבוצעו ברכב הליסינג, כך שלא תהיה הרבה נסיעה ברכב השני, וכמות ההוצאה תרד.

קח את זה בחשבון

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

מסכים לחלוטים עם dorsht, לדוגמא - המכונית (הפרטית) שלי נסעה ב-4 חודשים 4300 ק"מ, ושל אשתי (ליסינג) באותה תקופה 6900, למרות שהיא עובדת הרבה יותר קרוב לבית ממני. פשוט - כל הנסיעות הבין עירוניות וכל הנסיעות של הילדים (יש לי שני נהגים צעירים) נעשות על רכב הליסינג.

לגבי הליאנה - היא מוכרת לי היטב כרכב אמין מאוד - איזה בעיות היו לך אתה? האם המוסך שלך הגון? לי היתה פעם בעיה עם מוסך (לא של סוזוקי) שסחט ממני הרבה כסף על תיקונים חיוניים וגם על עבודות מיותרות, בדוק אם המוסך שלך אמין, ואם אתה חושד בו - עבור למוסך אחר. הנסיון שלי עם מוסך מסויים של סוזוקי הוא הגינות ותמחור סביר ביותר.

מבחינת בחירת רכב למכירה - בכלל אין לי ספק שהייתי מוכר את הישן, אשר צפוי לגרום יותר הוצאות על תיקונים (אם כי פחות על ביטוח). את הכסף שתקבל תמורתו החזר לבנק, סביר שלא יגבו ממך עמלת פכעון מוקדם, לכל היותר עמלת פעולה של כמה ש"ח ואולי (בספק) עמלה על סגירות ההלואה וביטול המשכון. אני צמצמתי בחודשים האחרונים הלואה שנטלתי לצורך רכישת רכב על ידי תשלומים הרבה מעבר ללוח הפירעון ולא שילמתי דבר מעבר לעמלת השורה. מכל מקום - בדוק את העניין בבנק (או חברת המימון) שנתן את ההלוואה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה שאלות:

עד כמה הרכב המשני יהיה פעיל? האם הוא משמש בתור רכב קבוע(בשבילך לעבודה למשל) או שהוא רכב שאמור לנסוע 5 דקות למכולת פעמיים בשבוע?

עד כמה הפולו עושה לך בעיות? האם זה בעיות יקרות? עד כמה העלות אחזקה יקרה יותר לעומת הליאנה(אם בכלל,ע"פ מחירי התיקונים)?

כי בניגוד לקודמי, אני לא כול כך בטוח ששווה למכור דווקא את הפולו, כמה תקבל מהמכירה שלה? 5 אלף בלחץ?

אם הרכב אמור לשמש כרכב משני ביותר, ובסה"כ הוא לא רכב בעייתי, הייתי דווקא חושב שאפשרי להשאר עם הפולו ולכסות את ההלוואה של הליאנה.

פורסם

שיקול ששכחתי לציין: עד כמה החזר ההלוואה מכביד על תקציב המשפחה? אם הוא מכביד מאוד ברור שצריך למכור את הליאנה. מצד שני, לליאנה יש שני יתרונות חשובים: האחד הוא שהיא יותר מרווחת (חשוב עם 2 ילדים) והשני הוא שהסיכון להתקעות בדרך (אפילו בגלל תקלה קטנה וזולה לתיקון) יותר קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...