Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום רב

ברצוני לרכוש רכב משפחתי חדש לנסיעות עירוניות ובינעירוניות באופן יומיומי (כ"ס-רמת גן), חשוב לי שהרכב יהיה בטיחותי, אמין וצריכת הדלק בו תהיה סבירה.

לאחר התלבטויות קשות הצטמצמתי לשתי אפשרויות ניסאן טידה וטויטה ורסו S החדשה (טויוטה ספייס ורסו, שיגיע לקונים כנראה בתחילת מרץ, הוא עדיין לא זמין לנסיעת מבחן), ראו פרטים:

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/252/%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa/%d7%98%d7%99%d7%95%d7%98%d7%94-%d7%99%d7%90%d7%a8%d7%99%d7%a1-%e2%80%93-%d7%94%d7%92%d7%a8%d7%a1%d7%94-%d7%94%d7%9e%d7%a8%d7%95%d7%95%d7%97%d7%aa

ניסאן טידה הוא רכב שיוצא לי לנהוג בו מדי פעם והוא נוח, נעים ומרווח עבורי (ולדעתי נראה טוב). אך הוא כנראה פחות סחיר מטויטה.

טויוטה ורסו S נראה מיוחד ומגניב, היצרנים טוענים שצריכת הדלק בו נמוכה משמעותית (40% בדרך עירונית ו-25% בינעירוני ביחס לניסאן), הוא נשען על טויטה יאריס ומיוצר ביפן. מבחינת בטיחות שניהם נראים לי בטיחותיים.

מצד שני קראתי תגובות לפירסומים לגבי הגעת הרכב ושם נטען שלטויוטה יש בעיות בוצה - האם זו לא הייתה בעייה בעבר שנפתרה כבר מזמן?

וגם זה קצת לקחת סיכון לרכוש רכב שלאף אחד אין עדיין (זו קנייה משמעותית עבורי מבחינה כלכלית), מה דעתכם?

תודה מראש

סיוון

פורסם

לדעתי האישית אף אחד משניהם, אלא סיטרואן C3 פיקאסו. בדיוק כמו הורסו, גם היא בנויה על בסיס הסופר-מיני של היצרנית (במקרה הזה, סיטרואן C3) ולדעתי היא מאוד מוצלחת (לא ניתן להגיד אם יותר או פחות מהורסו, כי לאף אחד בארץ עוד לא יצא לנהוג עליה, בטח שלא לי) וזולה יותר באלפי שקלים משמעותיים (לדעתי 8) מהורסו.

בשימושיות אין לדעתי על הצרפתים (הם הרי המציאו את הרכבים הגבוהים הללו עם הסניק, ואח"כ C4 פיקאסו) ולדעתי ה - C3 תהיה הבחירה הנכונה, בעיקר אם את מוכנה לנהוג על ידני (גרסה זולה יותר, וללא חשש לבעיות אמינות של הגיר). מצד שני, ככל הנראה הסחירות של הטויוטה תהיה טובה יותר, אבל את קונה מלכתחילה את הסיטרואן יותר בזול, אז לדעתי זה די מתאזן.

פורסם

C3 פיקאסו יש רק ידני, עם שילוב מצמד-בורר הילוכים שלא יהפוך אף חובב אוטומטיות לידנופיל...

סיון - לגבי בטיחות האלטרנטיבות שמנית: שתיהן לא נבחנו במבחן בטיחות. כדאי לשים לב שהטידה מוצעת עם ארבע כריות

אוויר בלבד בדגם הבסיסי, אז מומלץ להימנע ממנו. לוורסו S שבע כריות אוויר, והוא מבוסס על פלטפורמה שכבר הוכיחה את

עצמה (היאריס במפרט דומה קיבלה חמישה כוכבים במבחן בטיחות).

לגבי איזה רכב עדיף - קשה להכריע מכיוון שעדיין לא ניתן לנהוג בוורסו S. אבל אלא אם יהיו הפתעות יוצאות דופן (ובטויוטה

בדרך כלל אין, לטובה או לרעה), זה יהיה רכב נוח וסביר לנהיגה. משמע, לא פחות טוב מהטידה הנחשבת לבינונית למדי.

בכל מקרה אני ממליץ בחום לא לרכוש רכב שלא ביצעת בו נסיעת מבחן, כדי לוודא שאין נקודות הבעייתיות מבחינתך.

לגבי בעיית בוצה - השמועות לגבי זה התייחסו לדגמי הקורולה מהדור הקודם, ולא למנועי היאריס/ורסו.

פורסם

ראשית, תודה למגיבים.

שנית, אני רוצה גיר אוטומטי.

רועי

לגבי ניסאן טידה, בדגם שאני מתכננת אולי לקנות (VISIA) ישנן 6 כריות אוויר ומנגנון ESP. לפי טענת איש המכירות לא נערכו לה מבחני בטיחות באירופה אלא אמרקאים בלבד שם זכתה לדירוג הגבוה ביותר. מצאתי קישור בעניין

http://www.carshowroom.com.au/newcars/2010/Nissan/Tiida/KE210C

שאלות לי אלייך

החזית של הספייס ורסו קצרה (כמו של היאריס שבכל זאת קיבלה 5 כוכבים לנוסעים) ולפי האינטואציה שלי גורמת לה להיות פחות בטיחותית לנוסעים מקדימה, וגם לגרום לפגיעות אפשריות גדולות יותר למנוע מאשר רכב עם חזית ארוכה יותר, האם אני טועה? אם תוכל לתת לי הסבר אינטואיבי אשמח מאוד.

שאלה נוספת שוב בעניין בטיחות, האם כשחזית הרכב קצרה עדיף לשים תינוק מאחור ולא במושב הקדמי (כמובן תוך ביטול כרית האווויר מלפנים)?

ביום שישי ראיתי את הטויוטה ספייס ורסו (רק בתצוגה, עדיין לא זמינה לנסיעות מבחן) והיא אכן מגניבה, תא מטען חביב ונוח, מרווחת במושבים הקדמיים, אך למרות שהרוחב שלה זהה לשל הטידה (1695מ"מ) איכשהו נוצר לי הרושם שהיא צרה יותר מאחור, המושבים לא הגיעו עד הדלתות אלא היו שם איזה 2 ס"מ מכל צד, היתכן שזה בגלל כריות האוויר?

אני כמובן לא אקנה אותה לפני נסיעת מבחן (למרות שחבל לי לפספס את הצעת המחיר לגבי הרכב השני), אך אני צריכה לתת צ'ק מקדמה כדי לקבל אותה במשלוח הראשון

תודה רבה

סיוון

פורסם
שאלה נוספת שוב בעניין בטיחות, האם כשחזית הרכב קצרה עדיף לשים תינוק מאחור ולא במושב הקדמי (כמובן תוך ביטול כרית האווויר מלפנים)?

לא נכנס לויכוח של טידה מול ורסו (סיכוי סביר שהורסו החדשה תהיה מוצלחת מהטידה הכבר די ישנה), אבל לגבי תינוק, אני אגיד בפעם המליון:

תינוקות מקומם במושב האחורי, ורצוי באמצע - בטח שלא במושב הקדמי.

הרבה יותר בטיחותי לתינוק, הרבה יותר בטיחותי להורים, והרבה הרבה יותר בטיחותי לשאר משתמשי הדרך.

פורסם

בדקת נושא ביטול כרית אויר קדמית ימנית: אסור בהחלט להושיב תינוק בכסא שמולו יש כרית אויר פעילה. לגבי בטיחות המושב האחורי אני לא לגמרי בטוח שפייזר צודק - אין ספק שבמקרה פגיעה זה המקום הבטוח ביותר, אבל אני לא בטוח שאפשרות ההשגחה על התינוק במהלך הנסיעה לא מקזזת חלק מהבדל זה כאשר אין מבוגר שיושב מאחור ומשגיח עליו, ואז הנהג צריך להשגיח על תינוק מאחור, דבר שמקשה מאוד על נהיdה בטוחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

על ינייר נראה שטויוטה עדיפה, אבל אני ממליץ לבקש הנחה על סמך זה, שהרכב הוא בדרגת זיהום 2, וזה לא קיבל ביטוי במחיר לדעתי.

פורסם

תינוק תמיד עדיף להושיב במרכז הספסל האחורי, זהו המקום הבטוח ביותר לתינוק (ובכלל).

לגבי אורך מכסה המנוע - אין לכך חשיבות, אלא לתוצאות מבחני הבטיחות. אי אפשר לזהות רכב בטוח על-ידי מבט

לאורך חלק כלשהו או ל"עוביו", הדברים הרבה יותר מורכבים מכפי שהם נראים לנו.

לא מכיר את האתר שקישרת אליו, אבל ממה שכתוב שם הטידה קיבלה ארבעה כוכבים ב-NCAP האוסטרלי, שאמור

על-פניו להיות דומה למבחן הבטיחות האירופי. אם אכן כך הדבר, מדובר בציון נמוך יותר מזה הצפוי לוורסו (לפי ביצועי

היאריס). ארבעה כוכבים לרכב מודרני הוא ציון בינוני-נמוך (תלוי בניקוד הפנימי שלא מצויין באתר) בהשוואה למקובל כיום.

פורסם

אומנם אני טויוטה-גרופי, אבל במקרה של הספייס ורסו נראה לי שטויוטה קלעו בול. הם הצליחו לייצר רכב מרווח ונוח אבל לא גדול מדי, בשילוב גיר רציף (שאין מה להשוותו לרובוטי הידוע לשמצה) ועם מנוע 1,300 בעל הספק מכובד וחסכוני.

לא יודע, התחשוה שלי אומרת שהרכב הזה יצליח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...