Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, אז הרעיון של ללכת ללמוד הולך ומתחזק אצלי בתקופה האחרונה, הן בעקבות כמה מקרים שנתקלתי בהם, והן עקב כך שאני מרגיש שמשהו חסר לי בחיים ולא אוכל להמשיך שאני נמצא בו.

יצא לי לעבוד באיזשהי חברה בתור נציג תמיכה טכנית למשך שנתיים ומשהו, ובכל התקופה הזאת לא זכיתי לקידום כלשהו למרות שכישורים לא חסרים. היו הרבה אנשים שהגיעו אחריי לעבודה וקודמו כבר במהלך החצי שנה הראשונה, והמכנה המשותף לכולם שהם בעלי תואר כלשהו.

אחרי שנפרדתי מהעבודה הזאת, התחלתי לחפש עבודה אחרת, ובואו נגיד שאני נתקל בקשיים רבים בלמצוא עבודה טובה שתבטיח לי יציבות כלכלית, כשאני חסר תואר.

בנוסף לזה, יש לי ציונים מאוד גבוהים שמאפשרים לי לבחור כל מקצוע שאני רוצה, כולל רפואה. אז החלטתי לא לבזבז את זה וללכת עם זה עד הסוף.

ההתלבטות שלי היא בשני מישורים בעיקרון. המיקום של הלימודים. ומה בדיוק אני הולך ללמוד.

מבחינת מיקום, קיימות שתי אופציות. או איטליה או בטכניון.

אני יותר נוטה לכיוון הטכניון, כי אח שלי בדיוק מסיים תיכון והוא אמור לטוס לשם שנה הבאה, דבר שיכול להעיק כלכלית על המשפחה.

בטכניון יש לי אפשרות להיכנס למסלול לימודים להנדסה ולמדעים, ושם אוכל לקבל מימון מלא לשכ"ל כולל קצבה חודשית.

בלימודים בטכניון אני אעבור שנת מכינה שבמהלכה אני אלמד מתמטיקה ופיזיקה וכל מיני נושאים אחרים. דבר שהולך לרענן את הזיכרון שלי טוב מאוד, במיוחד אחרי שלא נגעתי בספר אחד כמעט 4 שנים. אפילו משוואה ריבועית אני לא מצליח לפתור כשיש לי ציון סופי 99% ב-5 יח' מתטיקה.

אבסורדי אבל מציאותי. זאת גם סיבה נוספת שגורמת לי לפזול לכיוון הטכניון.

עכשיו, לגבי מקצוע. כמו שציינתי, המכינה שאני אירשם אליה היא תקפה רק למקצועות הנדסה ומדעים. רפואה לא כלולה שם, וגם אני לא ממש רוצה את זה.

חשבתי לבחור משהו מדבר אליי, שמושך אותי, שאני אוהב. משהו שקשור לתחום הרכב. או תחום המחשבים.

הבנתי שהמקצוע של הנדסאי רכב לא כ"כ מבוקש בארץ, מה שמשאיר אותי עם הנושא של המחשבים.

המטרה שלי מאחורי כל המהלך הזה, להיות בעל תואר שיעזור לי להשתלב בעבודה טובה, עבודה שתספק לי שכר שיעזור לי להתקדם הלאה בחיים.

כן, זאת המטרה שלי, כסף. כמו כל אחד שלומד ומשקיע, גם אני מצפה שהתואר ייתן לי בחזרה. ויאפשר לי להרוויח יותר.

אז מה אתם מציעים מבחינת מקצועות לימוד?. מה הכי IN היום?, איזה מקצועות מומלצים.

עוד דבר קטן שחשוב לי לציין. אני היום בן 22. אז אני מחפש משהו שלא מצריך תקופה ארוכה של לימודים.

מקצוע בטווח של 4-5 שנים יהיה מעולה. אני לא רוצה למצוא את עצמי בן 30 ועדיין עושה תואר ראשון.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

תודה :)

שונא גזענים !.

פורסם

אם אתה רוצה לשלב את ארבעת הדברים שאמרת- כסף, מחשבים, זמן לימודים קצר יחסית, ולימודים בטכניון- לך על הנדסת תוכנה.

גילוי נאות- אחי לומד הנדסת תוכנה בטכניון והוא מאוד מבסוט וטוען שהחומר מעניין, ושהרבה אנשים שעשו שם את התואר הזה הצליחו יפה מאוד בחייהם (כלכלית).

שיהיה בהצלחה.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם

אם אתה רוצה מסלול כמה שיותר מהיר - אז את אופצית איטליה תמחק (גם הרמה של האוניברסיטאות באיטליה לא משהו, במיוחד בהשוואה לטכניון).

כשלב ראשון תחשוב בינך לבין עצמך אם אתה מעדיף להיות עצמאי או שכיר, ותקח בחשבון שעבודה בחברות ההייטק לא קלה לתושבי הצפון ותמיד יש את הסיכון שבגיל 50 תמצא את עצמך בלי עבודה.

לפני כשנה פתחתי תרד שדובר בו בין היתר על תחומי ההנדסה השונים ועל עבודה בתחום הרכב ולא חסר שרשורים שעוסקים בנושא בפורום - אז מומלץ חיפוש.

מעבר לזה, אם אתה הולך לטכניון אז כדאי לך להתייעץ קודם עם סטונדטים שלומדים שם, יש הרבה אנשים מבריקים שהיה להם ציונים מושלמים בביה"ס ונשרו אחרי זמן קצר מהטכניון.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
יש הבדל כלשהו מבחינת מהנדס תוכנה להנדסאי תוכנה, או ששניהם פשוט נרדפים אחד לשני?

מהנדס הוא בעל תואר ראשון, לומד יותר שנים, רמת חומר הלימודים שלו קשה יותר, ולרוב- תקרת השכר שלו גבוהה יותר.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם

קודם כל , תודה לשניכם על התגובות בשעה כזאת :) .

את עניין הנדסת התוכנה לקחתי לתשומת לבי ומחרתיים אני אהיה בטכניון, ככה שאני אחקור את הנושא לעומק.

אני גם בודק את האופציה להנדסת אלקטרוניקה.

אינפינטי, עד לאחרונה, כל מה שרציתי זה פשוט להקים עסק, להיות אדון של עצמי, ולהצליח בו, בשביל למנף את רמת החיים שלי.

בוא נגיד שהדחקתי את העניין הזה קצת הצידה, והחלטתי שאני הולך על תואר.

לגבי חברות ההיי טיק, וגיל העבודה שם, רשמתי לי את זה כהערה :)

שונא גזענים !.

פורסם

התכוונתי שפשוט רציתי להקים עסק כלשהו, לעבוד בו קשה על מנת שיצליח וזהו.

בלי ללכת ללמוד ולהשיג תואר.

אבל כמו שציינתי בהודעה הראשונה, פה בארץ, אם שואפים קדימה, צריכים תואר.

התוכנית להקים עסק עדיין קיימת, אבל אחרי התואר.

שונא גזענים !.

פורסם

אני אנסה לגעת בקצרה בכמה נקודות כי לצערי הרב זמני קצר -

יש הבדל ענק בין הנדסאי תוכנה למהנדס תוכנה. ע-נ-ק. השנה ומשהו אקסטרה בזמן הלימודים גורמים להבדל ענק הן מבחינת רמות השכר והן מבחינת אופציות התעסוקה לאחר התואר.

אם אתה מחפש את "הכסף הגדול" אז אתה ממש לא בכיוון. נכון במקצועות ההנדסה השכר הממוצע יפה מאוד אבל זה רחוק מלהיות הכסף הגדול. כשתתחיל לעבוד במקצוע תגלה מהר מאוד שלא כל מה שנראה נוצץ מרחוק הוא זהב. אם אתה מחפש את המיליונים יש מקצועות אחרים שיביאו אותך קרוב יותר.

תואר בהנדסה לא אמור לקחת יותר מ-5 שנים, וגם זה אם אתה חפשן כמוני שמתעצל לקחת את כל הקורסים.

אם הציונים שלך טובים תעזוב אותך ממכינה אקדמית ותקפוץ ראש למים. יהיה בסדר, כל מי שמגיע איתך לשנה א' לא זוכר כלום ממה שלמד בתיכון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דבר ראשון יש הבדל עצום בין חבר'ה שהם מהנדסי תוכנה להנדסאי תוכנה.

הנדסאי לא שווה היום כלום בשום מקום.

מהנדס תוכנה מכוון למשכורת מסוימת והנדסאי מכוון הרבה יותר נמוך.

דבר שני אנשים בעלי נסיון רב עדיפים על שניהם ב90% מחברות ההיי טק (מבחינת העבודה).

דבר שלישי, שום תואר לא יביא אותך למליונים. מליונים מגיעים עם חריצות, חוכמת רחוב, דבקות במשימה ואינטואיציה מאוד חזקה (או לחילופין מזל נדיר).

פורסם

צביקה, השנת מכינה היא תנאי במסלול שאני רוצה להירשם אליו על מנת שאוכל לקבל מימון לשכ"ל.

לבחור השני, אני לא מחפש להיות מיליונר, אבל אני רוצה ומחפש רמת חיים מעל הממוצע.

מחר ניתן גיחה קטנה לטכניון ונבדוק את העניינים מקרוב.

אם יש עוד דעות אני אשמח לשמוע.

תודה:)

שונא גזענים !.

פורסם

הנדסאי רכב לא מבוקש בארץ ?

כל מקום שקשור לרכב, יקבל אותך בברכה עם משכורת מעל המינימום , כל השאר תלוי בך.

אל תשכח את השמאות,קציני בטיחות ובוחני רכב - כל אלו בתור ''פרטי'' מכניסות ממש לא רע חודשית.

בישביל ההשוואה,

קצין בטיחות בחברת הייטק שאחראי על 50 מכוניות, מרוויח חודשית מעל מהנדס תוכנה (לא יודע אם לגבי מנהל פרוייקטים וכו')

פורסם
התכוונתי שפשוט רציתי להקים עסק כלשהו, לעבוד בו קשה על מנת שיצליח וזהו.

בלי ללכת ללמוד ולהשיג תואר.

אבל כמו שציינתי בהודעה הראשונה, פה בארץ, אם שואפים קדימה, צריכים תואר.

התוכנית להקים עסק עדיין קיימת, אבל אחרי התואר.

להיות יזם זה לא קל ודורש הרבה יותר עבודה מפתיחת טופיק עם רעיון.

אולי אני נשמע קשוח, אבל בשביל יזמות צריך הרבה כוח.

פורסם

מעטים מאוד הקציני בטיחות (רכב) שמקבלים יותר ממהנדס תוכנה.

אפילו מאחד סטודנט במשרה חלקית :)

לגבי הנדסת מחשבים - חשוב לאהוב את המקצוע. כמו בן צביקה צודק.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
צביקה, השנת מכינה היא תנאי במסלול שאני רוצה להירשם אליו על מנת שאוכל לקבל מימון לשכ"ל.

לבחור השני, אני לא מחפש להיות מיליונר, אבל אני רוצה ומחפש רמת חיים מעל הממוצע.

מחר ניתן גיחה קטנה לטכניון ונבדוק את העניינים מקרוב.

אם יש עוד דעות אני אשמח לשמוע.

תודה:)

בוא נעשה חישוב כלכלי "קר" -

שכר לימוד אוניברסיטאי ל-4 שנים: 12*4=48 אלף ש"ח. בוא נגזים, ניקח 50 אלף ש"ח, כי חזרת על כמה קורסים ולקחת כמה קורסי קיץ.

שכר חודשי של מהנדס תוכנה - 10K ש"ח. בשנה - 120K ש"ח.

כלומר, אם אתה מוותר על המסלול אתה מרוויח כמעט 70K ש"ח. גם אם תיקח הלוואה למימון שכר הלימוד, עדיין הריבית שתשלם תיהיה קטנה מ-70K ש"ח, ועדיין תרוויח.

אם אתה מתכוון להקים עסק אז חבל על הזמן שאתה משקיע בלימודי הנדסה. לימודי הנדסה כמעט ולא יתנו לך כלים הדרושים לניהול עסק (אלא אם אתה הולך ללמוד הנדסת תעשייה וניהול, ואז אולי עדיף שתעשה תואר ראשון בדוקים או משהו).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...