Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה בשוק המכוניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי הבנתי מכמה אנשים ולפי ניסיוני הנוכחי נראה כאילו שוק הרכב הפרטי סופג מהלומה קשה משוק הליסינג.

איך אפשר למכור היום רכב פרטי במצב הנוכחי? ואם בכלל?.

האם באמת יותר משתלם לקנות רכב מליסינג למרות ירידת מחיר משמעותית?.

האם שוק הפרטיות "עבר ברח לו" ועט הליסינג הגיע?.

מה צריך הבנאדם לעשות בשביל למכור רכב פרטי בארצנו.

פורסם

תלוי מה אתה מנסה למכור. אם אתה מנסה למכור רכב שיש גם בליסינג, ועוד ברמת האבזור של הליסינג - אזי אלא אם נתוניו היחסיים (יד וק"מ) חריגים מאוד לטובה, אתה באמת חייב להפחית מאוד את המחיר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

עם תנאי המימון שיבואנים מציעים היום לרוב האנשים רכב מיבואן יותר נגיש מאשר רכב יד ראשונה ללא מימון.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

עם כל האחריות והתנאים שמציעים הליסינג, בעיני זו שטות לקנות מהם. אני רואה איך מרבית נהגי הליסינג מתייחסים למכוניותיהם. עדיף כמובן לקנות ממישהו מוכר לטובה, לא חסר רמאים בשוק!

חוץ מזה חברות המימון מציעות אותו גם לרוכשים רכב מאדם פרטי!

ואגב: עת זו מילה נרדפת לעידן (עט זו מילה נרדפת לקולמוס)

שווה לעיין בשיר השירים!

פורסם

העידן הזה הולך ונגמר בגלל שלא שווה לאנשים היום לקחת ליסינג לעבודה - משמע בעוד 3 שנים מחזור הרכבים שיוצא החוצה לשוק הפרטי הולך ופוחת. עכשיו לדעתי אנחנו בשיא ששוק הליסינג פשוט מציף את השוק

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אני יכול להעיד מניסיון אישי, ניסינו במשפחה למכור אימפרזה 2008 במשך חצי שנה! בכל הדרכים והאפשרויות השונות,

בסוף התיאשו והיא לא הוחלפה.

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

פורסם

כמי שחיפש וקנה יותר מרכב אחד, לצערי, רוב המכונית הפרטיות בנות שנתיים - שלוש שראיתי, בד"כ לא היו במצב טוב משמעותית מיוצאות הליסינג לשעבר.

ברוב המקרים אף הקילומטרז' לא נמוך משמעותית.

בהתחשב בכך שחברות הליסינג מתקנות את כל הליקויים ונותנות מסלול תשלומים גמיש, הרי שמוכר פרטי יהיה חייב להפחית בצורה משמעותית את דרישתו הכספית כדי למכור.

רכבים משפחתיים יוצאי פרטיים במצב "חדש", בעלי יד נמוכה וק"מ נמוך, נמכרים ללא שום בעיה במחיר מחירון מלא ולעיתים אף מעבר לכך.

פורסם

את רוב האנשים לא מעניין המשמעות של לקנות רכב מליסינג.

מה שעומד לנגד עניהם הוא השנתון החדש יחסית של הרכב,המחיר המפתה ותנאי מימון.

הלקוח הפרטי לא מסוגל להתחרות במחירים או במתן תנאי מימון.

יש לזכור שהרכב שיוצא אחרי 3 שנים מהליסינג,החזיר את ההשקעה על הרכב וגם הניב רווח,כל שקל שיכנס לחברה במכירה יהיה רווח נקי לחברה וכאן אפשר לשחק במחיר בקלות.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם
עם כל האחריות והתנאים שמציעים הליסינג, בעיני זו שטות לקנות מהם. אני רואה איך מרבית נהגי הליסינג מתייחסים למכוניותיהם.

כמי שמשתמש ברכבי ליסינג כבר קרוב לעשור אני מתנגד למה שנאמר כאן בנוגע לאיך שנהגי הליסינג מתייחסים לרכביהם.

קחו בחשבון שרוב אוכלוסיית נהגי הליסינג הם בגדול כמוני כמוכם. אני לא רואה הבדל באיך שמתייחסים לרכבים ביחס

לנהגים בעלי רכב פרטי, אומנם יש יוצאים מן הכלל אבל הם גם כאן וגם שם.

קחו בחשבון עלות כל נזק ישנה השתתפות עצמית של 1000 ש"ח עבור כמעט כל נזק ולו הקטן ביותר וללא יכולת לערער על כך או לבדוק הצעות במקום אחר ותפנימו שרכב ליסיניג הוא לא ממש גי'פ כמו שאני קורא לא מעט בפורום.

אז נכון הם נוסעים קצת יותר קילומטרים כי תמיד רכב ליסיניג יהיה רכב הברירת מחדל לצורך נסיעות (כי הדלק כבר שולם והרבה!!!) אבל גם כאן יש מגבלת קיומטרז' שהיא נוקשה מאוד היום ורוב החברות אוחפות מגבלה זו.

מצד שני... רכבים מטופלים בזמן במוסכים מורשים בלבד, עם נהגים "נודניקים" שלא יתפשרו על חפיפניקיות וכמובן יישור קו לפני מכירה לשוק הפרטי.

לי באופן אישי לא הייתה שום בעייה לקנות רכב ליסיניג אבל מה שכן הייתי דואג לבצע מ"מ קשוח מאוד.

תאמינו לי שבמגרשים בסופו יתגמשו וירידו מחיר שיקטין הפסד פוטנציאלי בעתיד.

פורסם

לכותב מעליי, אין לך מה לקחת אישית את מה שנרשם, אך גם פה דובר לא פעם על רכבי ליסינג שנלקחים לשטח ומדומים לרכבי 4X4 בניסיון לצלוח דיונות ושבילי עפר. ומכאן הנושא של היחס לרכב.

עצם העובדה שאתה משלם 1000 ש"ח על כל תיקון הוא רק בגלל שרכבי הליסינג לא מבוטחים ע"י החברה וזוהי בעצם הפרנסה הנוספת של החברות עצמן, בעת החזרת הרכב הם עושים עליך אפסייל :)

מגבלת ק"מ אמרת? אז כשיגיע ל100K ק"מ יחליפו רכב, זה לא אומר שהרכב לא נסע בשנה וקצת כמות שהוא היה אמור לנסוע ב5 שנים...

לגבי טיפולים במוסך מורשה, תרשה לי לחלוק עליך בנושא הזה, המוסכים אולי מורשים אבל החלפים עצמם הם משהו זול ופשוט שחברת הליסינג מאפשרת לעצמה לרכוש במסגרת האחריות על הרכב.

זה שאתה נודניק בטיפולים אשריך, אך אין הדבר אומר שאתה באמת מקבל את החלפים המקוריים של הרכב.

נק' אחרונה למחשבה - לא יודע בדיוק איזה יישור קו אתה ראית של רכב ליסינג לפני מכירה, אבל מה שבטוח שצביעה עם טיפקס של רכב לבן שעבר שריטות ותיקוני פח, והחלפת גלגלים בלויים בגלגלים "חדשים" שתוקפם פג שנה לפני, אינה יישור קו סדיר

Confidence In Motion

פורסם

יתכן שיש יוצאים מהכלל, שלא מעידים על הכלל!

יש גם חברות שמקפידות יותר בטיפולים מחלק מהאנשים.

אבל מהסביבה שלי, אני רואה אנשים שקרובים אלי, אנשים שפויים ו'נורמטיביים' בד"כ שפשוט אוהבים למשל להשאיר את המנוע פועל בחנייה. אני מעיר על זה (סביבתית) והתשובה "מה אתה רוצה, זה ליסינג" חוזרת על עצמה ופשוט מקוממת אותי כל פעם מחדש.

לא בכדי, אחד הלהיטים של תוכנית הבידור "ארץ נהדרת" העונה הוא "רכב חברה"!

פורסם

גם אני לא מבין , אני מנסה למכור את האופל .

התקשר אליי הרגע מישהו (שנשמע כמו סוחר אני חייב לציין ) ושואל "יש על מה לדבר ?" ענית "תלוי, 24-23 אני עוד יכול" אז הוא פלט 17 אלף , שלחתי אותי לחפש אנשים אחרים ....

ובנוסף , עזבו את שוק המכוניות , כבר עם כמה אנשים שאני קובע שיבואו לראות את הרכב , והם פשוט לא מופיעים :shock: , איזו חוצפה שלא ראיתי מימיי !

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

קודם כל ישנם הבדלים ברוב במקרים בין רכבים פרטיים לרכבי ליסינג כי רכבי הליסינג באים ברמת גימור הנמוכה ביותר ועם כמה שפחות איבזורים ,אז כך שאתה מוכר רכב פרטי יש מצב שהוא יהיה ברמת גימור ואיבזור טוב יותר ולכן אתה יכול לשחק ע זה במכירה מבחינת מכיר הרכב.

אבל בשורה התחתונה רכבי הליסינג שנמכרים במחירי זנות, ברור שהם מורידים את מכירי המכוניות הפרטיות.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

אצלנו בארץ אני לא מכיר מישהו שפוי בדעתו שיקנה את אותו רכב שיש בליסינג מאדם פרטי כאשר יהיה הבדל במחיר. אנשים יעדיפו לקנות עם הפרש של יותר מ25 אלף בקילומטרז' וגם עוד יד העיקר כדי להרוויח עוד כמה אלפים. פרטיים לא יכולים להתמודד מול ליסינג, נקודה.

פורסם
יתכן שיש יוצאים מהכלל, שלא מעידים על הכלל!

יש גם חברות שמקפידות יותר בטיפולים מחלק מהאנשים.

אבל מהסביבה שלי, אני רואה אנשים שקרובים אלי, אנשים שפויים ו'נורמטיביים' בד"כ שפשוט אוהבים למשל להשאיר את המנוע פועל בחנייה. אני מעיר על זה (סביבתית) והתשובה "מה אתה רוצה, זה ליסינג" חוזרת על עצמה ופשוט מקוממת אותי כל פעם מחדש.

לא בכדי, אחד הלהיטים של תוכנית הבידור "ארץ נהדרת" העונה הוא "רכב חברה"!

קליפ חמוד אבל סאטירה כמו סאטירה תמית מוגזמת ולמסגרת הזו אני מכניס את היוצאים מהכלל.

לגבי אנשים שמשאירים רכב מונע סתם כך, אז שילכו לטפל בעצמם. זה לא קשור לליסיניג והם בטח היו נוהגים בכל הטבה שהיו

מקבלים בצורה מוגזמת גם אם זה היה כפתור .

ולא,אני לא לוקח שום דבר אישי. הכל טוב.

• תוכן חדש...