Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה בשוק המכוניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אני לא מבין , אני מנסה למכור את האופל .

!

אמרת אופל אמרת הכל. רכב עם תדמית מחורבנת, שלא מוכר כלום. הוא לא קיים אפילו בתודעה של הרוכשים.

איך אסביר לך את זה בצורה הכי טובה? עם דוגמא מהמציאות.

כשאחותי רצתה לרכוש מכונית, היא בכלל לא חשבה על פיאט פונטו. חיפשה מאזדה, חיפשה טויוטה - חרשה על הלוחות.

כשאני קניתי פיאט ואבא קנה פיאט, אחותי שאלה אם פיאט עשו קאמבק כי היא מעולם לא שמעה על הרכב.

למה היא לא שמעה?

1. הם לא מוכרים לליסינג והשכרות כמו פעם (את זה עושות יונדאי ושברולט).

2. הם לא עושים פרסומות.

3. אין להם מבצעים של קידום מכירות.

כתוצאה מכך - הם לא מוכרים כלום. ובתודעה של האנשים הם לא קיימים.

לרוע מזלך - בזמן שאת הפיאט אנשים מחפשים בטירוף בגלל החסכוניות שלה בדלק (דבר שהוא כמעט בגדר חובה בדרישות מרכב בימינו) - את האופל אף אחד לא מחפש כי בתכל'ס אין הבדל בינה לבין מאזדה מקבילה.

אז אם אתה רוצה באמת למכור - תוסיף למודעה את מילות הקסם - "מחיר גמיש" ותראה איך הקונה מתגמש לכיוונך.

עוד אופציה - חפש מבצע טרייד אין במחיר מחירון, יש מדי פעם דברים כאלה בקנייה של רכב חדש. ייתכן ויהיה שווה לך לקנות שברולט ספארק זולה במקום האופל שלך (איזו אופל זו?).

פורסם

יש מספיק קונים שמעדיפים לרכוש רכב מיד פרטית.

אבל חוץ מסוג הבעלות וגם מצב הרכב חשוב וגם מחיר ריאלי.

ז"א עם מצב הרכב טוב, בוצעה לו תחזוקה כמו שצריך והמחיר לא מופרז - יימצא הקונה.

אם רכב פרטי אבל חבוט, בלי היסטוריית טיפולים מסודרת ורוצים 10,000 ש"ח מעל מחירון - יהיה קשה למצוא קונה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
גם אני לא מבין , אני מנסה למכור את האופל .

התקשר אליי הרגע מישהו (שנשמע כמו סוחר אני חייב לציין ) ושואל "יש על מה לדבר ?" ענית "תלוי, 24-23 אני עוד יכול" אז הוא פלט 17 אלף , שלחתי אותי לחפש אנשים אחרים ....

אם הוא רציני, זהו פיספוס, מכיוון שיכולתם להיפגש במחיר הוגן לשניכם,

אך שלחת אותו לדרכו :-).

-

פורסם

אני אענה לכול אחד אישית :

Infinity - אתה כ"כ צודק ! שאתה אפילו לא מבין . הוא היה נשמע סוחר ובגלל זה לא נכנסתי איתו לדיבור עמוק .

BEEKER - תקרא שורה למעלה , אין לי כוח לסוחרים . יחפשו פראיירים אחרים , הוא עוד אמר לי " זה אופל , אין לזה שוק !!! אם אתה רציני אז אתה חייב להיות גמיש" ת': "אני יודע מה אני מוכר , מי שלא רוצה , שלא יקנה!"

drsubaru - לך התשובה הכי ארוכה :-)

הייתי כבר בסוכנות אופל החדשה ברח' המסגר . טרייד אין במחיר מחירון ? הצחקת לי את הדודה .

הם שולחים אותך לאיזה דילר שעובד איתם שמוריד לך מהמחירון ומשקלל את הרכב ככה שהוא שוחט אותך .

בשביל הקסם הניסוי - אני מוסיף גמיש .

תשובות אשלח לך לפרטי !

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
כמי שמשתמש ברכבי ליסינג כבר קרוב לעשור אני מתנגד למה שנאמר כאן בנוגע לאיך שנהגי הליסינג מתייחסים לרכביהם.

קחו בחשבון שרוב אוכלוסיית נהגי הליסינג הם בגדול כמוני כמוכם. אני לא רואה הבדל באיך שמתייחסים לרכבים ביחס

לנהגים בעלי רכב פרטי, אומנם יש יוצאים מן הכלל אבל הם גם כאן וגם שם.

קחו בחשבון עלות כל נזק ישנה השתתפות עצמית של 1000 ש"ח עבור כמעט כל נזק ולו הקטן ביותר וללא יכולת לערער על כך או לבדוק הצעות במקום אחר ותפנימו שרכב ליסיניג הוא לא ממש גי'פ כמו שאני קורא לא מעט בפורום.

אז נכון הם נוסעים קצת יותר קילומטרים כי תמיד רכב ליסיניג יהיה רכב הברירת מחדל לצורך נסיעות (כי הדלק כבר שולם והרבה!!!) אבל גם כאן יש מגבלת קיומטרז' שהיא נוקשה מאוד היום ורוב החברות אוחפות מגבלה זו.

מצד שני... רכבים מטופלים בזמן במוסכים מורשים בלבד, עם נהגים "נודניקים" שלא יתפשרו על חפיפניקיות וכמובן יישור קו לפני מכירה לשוק הפרטי.

לי באופן אישי לא הייתה שום בעייה לקנות רכב ליסיניג אבל מה שכן הייתי דואג לבצע מ"מ קשוח מאוד.

תאמינו לי שבמגרשים בסופו יתגמשו וירידו מחיר שיקטין הפסד פוטנציאלי בעתיד.

ראשית כל, אתה שוכח אנחנו לא חיים בגרמניה, אלא במדינת ישראל. וכאן כל עוד "לא אני משלם" - אז לא באמת אכפת לי.

ושנית, לצערי אינך מודע למצב השימוש ברכבים של הנהגים בעלי "רכב - חברה" או "דלקן". אני רואה את זה על אבא שלי והאנשים שעובדים איתו בעבודה, ההורים של חברים שלי וכו'. הנהגים ההלו יוצאים מנקודת הנחה שלא משנה מה יקרה לרכב (וגם אני יודע על מקרים של השחתה מלאה של האוטו ע"י בעליו - סתם כי "רכב חברה" כמובן - והוא לא שם שקל על תיקון האוטו, הכל היה על חשבון החברה), החברה היא זו שתספוג את ההפסדים ותתקן את הנזקים.

עוד עובדה ברכבי הליסינג שבטח רובכם מכירים, היא העובדה שבד"כ על הרכבים האלו נוהגים יותר מנהג אחד (למעט חברות או תאגידים מסוימים), ואם לנהג הראשי אולי הייתה טיפה של כבוד לאוטו - להם בכלל אין. כי הרי בכל מקרה החברת תתקן. ישנה תופעה שמרתיחה אותי כל פעם מחדש והיא שכשאני נוסע עם חברים שלי ואני מאט לפני במפר או לא לוחץ על פול גז ועוד הם מתחילים לקטר שאני לא נוסע כמו שצריך ב"רכב החברה" של אבי (ואם אני אמשיך ויספר לך על איך שחברים שלי או אנשים שאני מכיר נוהגים ברכבי הליסינג של ההורים שלהם - אתה תתפחלץ).

אני יספר לך את הסיפור של האוטו של אבא שלי שלדעתי ממחיש את העסק של רכבי הליסינג בצורה הטובה ביותר:

לאבא שלי יש רנו מגאן מסוף שנת 2007 מהעבודה (שחוץ ממנו גם לאימי ולי מותר להשתמש בה), האוטו עבר מעל 130,000 ק"מ, בשנה האחרונה הוא כל חודש בממוצע נכנס למוסך ובגדול, המצב שלו קטסטרופה. למה עצוב לי על זה? חוץ מהעובדה שעצוב לי על איך שנוהגים בו, בעיקר אבי ואימי ויותר מזה כי אני יודע שכשהאוטו יוחזר לחברת הליסינג הם יתקנו את בעיותיו (כמובן שלא בצורה המיטבית ביותר) ויתקעו עליו מחיר מחירון גבוה ממה שהוא שווה היום.

כמובן שצריך לכבד אותך על אופן השימוש ברכבך - שאפו. אך כמו שאמרתי, לצערי, אצל רוב הנהגים אין המצב כך.

פורסם

לשמחתי החברה בה אני עובד שמה דגש על כל נושא השימוש ברכבי הליסינג ואף מחמירים

עם נהגים שחורגים מהמכסות ותתפלאו שאף כמה נקראו לסדר בגלל תלונות על נהיגה לא הולמת.

צר לי על המציאות השחורה המוצגת כאן אבל שוב ולשמחתי הסביבה הקרובה לי נוהגת בכבוד

עד כמה שידוע לי ברכבים העומדים לרשותם.

בנוגע להורים שיש להם נהגים צעירים, השימוש ברכב לנהגים אלו גובל על חוסר הכדאיות מפאת עלות

נוספת שיש להוסיך לביטוח בגלל "נהג צעיר".

זאת ועוד, הורים שלא מפקחים על ילדיהם באופן השימוש ברכב הליסינג ידירו עינהם גם בשימוש ברכב פרטי.

אני אישית נאלצתי לאחרונה לעבור מדו גלגלי (כן, רכב החברה בשימוש יומיומי של אישיתי) לרכב מסיבות שונות ומגוונות.

לשמחתי הצורך היה ברכב שני משני, ויצא שהתקופה היא תקופת הפריחה של רכבי המיני. התחדשתי לי ב-I10 חדשה בלי כל ההתלבטויות של רכב יד שניה \ ליסיניג או חלילה סוחר.

פורסם

1. לאשתי יש רכב ליסינג - והיתרון הגדול ביותר שלו הוא האשפרות לכל בני השפחה (כולל הצעירים) לנהוג בו בלי תוספת עלות, מבחינתי מדובר בחסכון של כ-6000 ש"ח לשנה על ביטוח. מבחינת אופי הנהיגה - עד כמה שאני מכיר אותם אני מניח שהם לא פרועים - פשוט כיון שהם לא פרועים בשום מצב. זה לא אומר שחוסר הניסיון לא מדבר, אבל אין לי ספק שהם לא מתעללים ברכב כמו שתואר על ידי כמה כותבים בשרשור זה.

2. החברה מקפידה על מועדי הטיפול (יש שליטה לפי דיווחי הדלקן). הבעיה היא שימוש בחלפים זולים - ברכב הקודם סבלנו מאוד מהחלפה תדירה של רפידות בלמים בגלל שימוש ברפידות זולות.

3. אני מתיחס לרכב הליסינג שאשתי קיבלה לפנימספר חודשים בכבוד - השיקול הוא שאולי ארצה לרכוש אותו בבוא היום. אם הוא יהיה שמור מדובר בעסקה לא רעה שכן הנסועה שלנו ממש לא גבוהה (בסביבות 16,000 ק"מ בשנה ברכב הליסינג).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...