Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני לומד במכללה ומעוניין לגשת למבחן סמסטר א' שיש לי שבוע הבא במקצוע מסויים.

הבעייה היא ששבוע לפני מועד הבחינה, המתרגל פרסם רשימת הגשה וצויין שם כי אינני זכאי לגשת לבחינה.

אי הזכאות נובעת מכך שהיו 15 עבודות להגשה בסמסטר ולא הגשתי אפילו אחת.

הבהרה: סה"כ ציון העבודות שווה 10 נקודות מהציון הכללי, במידה והוגשו כל העבודות.

יצרתי קשר עם המתרגל והאחרון טען בפני כי במידה ואגיש את כל 15 העבודות, אוכל להיבחן.

בטבלה, שהמתרגל פרסם, ניתן לראות בבירור כי אנשים שהגישו 3-4 עבודות, זכאיים לגשת לבחינה. אומנם, הם לא קיבלו את מלוא הנקודות, אך זכאיים לגשת לבחינה.

המצב הנוכחי שלי הוא שאני לומד לארבעה מקצועות בו-זמנית ואני פשוט לא מסוגל להכין 15 עבודות גדולות, זה טירוף עבורי.

יצרתי קשר מספר פעמים עם המתרגל והוא פשוט לא מוכן לשמוע על כך - הכל או כלום.

אני לא מצדיק את עצמי ועברתי משבר די גדול בתקופה האחרונה ואני מנסה לחזור לעצמי, כך שאני מודע לכך שאי הכנת העבודות היא זלזול במקצוע ואני לא מנסה להצדיק את עצמי בשום צורה.

בשורה התחתונה: המקצוע מאוד קשה שלי, מה גם שהוא לא מעניין אותי ומעוניין לסגור אותו ב- 60-70.

מה הזכויות שלי? האם אני רשאי להגשת להבחן, למרות דברי המתרגל?

פורסם

גש לדבר עם ההמרצה של הקורס, הוא קובע לא הסגן/מתרגל.

כמו כן גש לנציג שלך באגודת הסטודנטים להתייעצות.

באופן עקרוני כן, הוא יכול למנוע ממך מלהיבחן.

ז"א שגם אם תיבחן וגם אם הוא יבדוק לך את הבחינה הוא יכול שלא לדווח לך את ציון הבחינה כי לא עמדת בחובות הקורס ואז תקבל נכשל.

הזכיות שלך : לפי תקנות המכללה ולפי סילבוס של הקורס שהמרצה חייב לפרסם לפני כל התחלה של קורס.

האם אתה רשאי : עניתי פה מעל

בהצלחה בבחינות.

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

כמו שאמרו - בתלות בחובה בסילבוס ותקנון המוסד לימוד - בהחלט רשאי לבטל לך זכאות להיבחן או אפילו אם תבחן תקבל נכשל בגלל אי עמידה בתנאי הקורס.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ראשית, תודה.

בסילבוס רשום שצריך להגיש את העבודות שציינתי, אך לא רשום שום מספר.

המרצה הוא אדם מאוד עסוק ולא ניתן ליצור איתו קשר.

אני אנסה לשאול אחרת:

הגשת 3 עבודות מקנה לך זכות להבחן - זו עובדה.

האם המתרגל עדיין יכול להכריח אותי להכין 15 עבודות?

נקודה חשובה שלא ציינתי היא שאני לא אקבל שום ניקוד על העבודות, אלא רק את הזכאות לגשת למבחן, שאותו אתחיל עם 90, בכל מקרה.

פורסם

בכל קורס אקדמאי יש חובת עמידה בדרישות על מנת לגשת לבחינת גמר,אם לא השלמת את המטלות בקורס לא תוכל לגשת לבחינת הגמר.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

סילבוס = חוזה משפטי. מה שרשום בסילבוס קדוש, הן מבחינת החומרים אותם המרצה מתחייב ללמד והן מבחינת הסטודנט שחייב לעמוד במטלות הרשומות בו.

כרגע אתה בבעייה. אם בסילבוס רשום שחובה עליך להגיש את כל העבודות כדי לגשת למבחן, אז כנראה שזה מה שאתה צריך לעשות.

תבדוק בדיקנאט הסטודנטים \ אגודת הסטודנטים שלכם אם יש מישהו שיכול לעזור לך בנושא, למרות שעל פניו הסיכויים קלושים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה לא עמדת בתנאים של הקורס,לכן אתה לא זכאי להיבחן.

מתרגל יכול להכריח אותך להכין 15 עבודות אם יש לו חשד (מבוסס) לכך שאתה לא מעודכן או אפילו לא יודע את החומר. עובדה שלא תירגלת.האם אתה יכול להגיד בכנות שאתה מוכן לקורס למרות שלא תירגלת את החומר?אני בספק.

עריכה: ראיתי את מה שאיתמר כתב.:mm_yeah: רציני.

פורסם

אתה צודק, אבל זה עבר וכמו שכולנו יודעים, בהווה, העבר כבר לא כ"כ רלוונטי.

אתה לא עמדת בתנאים של הקורס,לכן אתה לא זכאי להיבחן.

מתרגל יכול להכריח אותך להכין 15 עבודות אם יש לו חשד (מבוסס) לכך שאתה לא מעודכן או אפילו לא יודע את החומר. עובדה שלא תירגלת.האם אתה יכול להגיד בכנות שאתה מוכן לקורס למרות שלא תירגלת את החומר?אני בספק.

עריכה: ראיתי את מה שאיתמר כתב.:mm_yeah: רציני.

קודם כל, אל תהיה בספק :).

תחשבו על הצד שלי - אני צריך להשלים את כל החומר לבד, למרות שהייתי נוכח בשיעורים ולמעשה, ללמוד קורס של חודשיים וחצי ועוד במקצוע לא נחמד, זה די סיוט. אין לי את הזמן של ללמוד כל יום קצת ולהכין עבודה אחת, זה יותר לוקסוס בשביל למידת כמה מקצועות במקביל.

דרך אגב, הציפיות שלי בהתאם - אני לא מצפה ל-100, אלא ל-60.

בכל מקרה, למרות שלא אהבתי את מה שכתבת, אני לא יכול להגיד שאתה לא צודק, אבל רק תזכור שכולנו אנושיים וכולנו עושים טעויות :).

אז מה הלאה, חברים ?

אני מבין שאם אני אגש למבחן, לא יגידו לי ללכת, למרות שאני לא רשום בלוח ? בדיקת המבחן זה כבר שלב אחר, שיכול להיות פה קריטי.

אני מעדיף לא לפנות לאגודת הסטודנטים, כיוון שאין לי מספיק זמן (שבוע) ואני מעדיף בשלב הזה ללמוד וללמוד...לא להתרוצץ.

מה אתם הייתם עושים? הייתם ניגשים ומקווים לטוב?

פורסם

אין לך זמן לעשות את התרגילים, אין לך אפילו זמן לגשת לאגודת הסטודנטים כדי לבדוק אם הם יוכלו לעזור לך, אתה לא מסוגל לדבר עם המרצה... זה רק אני או שאתה ממציא תירוצים לכל דבר שלא מתאים לאיך שאתה רוצה שדברים יתנהלו, ובשרשור הזה אתה רק מחפש חיזוקים?

אני לא מכיר מרצה באקדמיה שאי אפשר לדבר איתו, ואם המרצה לא מאפשר גישה (אפילו מינימאלית) אליו, יש את ראש החוג/ראש המגמה/מזכירות החוג/דיקן סטודנטים/מדור אקדמי באגודה כדי לפנות אליהם. מעבר לזה, בזמן שהשקעת בלכתוב פה היית בקלות יכול להתקשר לחבר, לבקש ממנו את העבודות ולהעתיק אותן, או לכל הפחות לפתור שאלה אחת מכל עבודה ולהגיש אותה (אם בסילבוס ו/או בעבודות אין מינימום שאלות להגשה).

אין לך זמן להשקיע בלימודים? תלמד חצי מערכת, קח שנה חופש או תעשה משהו אחר. אם החלטת שאתה לומד, אז בקורסים שאתה הולך אליהם יש חובות שמופיעות שחור על גבי לבן בסילבוס. לא עמדת בהן? לא תוכל להיבחן.

ולשאלתך: ברוב המקומות מי שלא רשאי לגשת לבחינה לא מופיע ברשימות שמועברות לבוחנים. גם אם אצלכם זה אחרת, לדעתי חבל על הזמן שלך. תשלים את העבודות לקראת מועד ב', ותיגש.

פורסם

ללכת עם הראש בקיר לא יעזור (גם) כאן.

לא תקבל חיזוק לפעולות בסגנון הזה.

דבר עם המרצה (אם יש לך זמן לכתוב בפורום, יש לך זמן גם לזה)

ותנסה להגיע יחד אתו לאיזו פשרה מכובדת. אין שום סיבה שסתם יוותרו למישהו,

לא משנה מי, שהשלים בדיוק 0 עבודות מתוך 15,

ולכן סביר להניח שבהסכם הפשרה תתבקש להגיש משהו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

התכתבתי כבר כמה פעמים עם המתרגל, הוא לא מוכן לשמוע על פשרה.

המרצה הוא איש עסקים די ידוע ובעל מספיק תפקידים, כדי לא להיות במכללה יותר משעה וגם זה כדי ללמד.

כאשר אני בקשתי את הפרטים של המרצה (סלולארי/אי מייל), נענתי פעמיים בשלילה וכי המתרגל יכול לענות לי על כל שאלה והוא אחראי למצוא לי פתרונות. מה קורה כשהוא מוצא פתרון ואותו פתרון לא מקובל עליי? פה כבר נהיית בעיה.

אין לך זמן לעשות את התרגילים, אין לך אפילו זמן לגשת לאגודת הסטודנטים כדי לבדוק אם הם יוכלו לעזור לך, אתה לא מסוגל לדבר עם המרצה... זה רק אני או שאתה ממציא תירוצים לכל דבר שלא מתאים לאיך שאתה רוצה שדברים יתנהלו, ובשרשור הזה אתה רק מחפש חיזוקים?

אם אני אגיד שלא חשבתי שאקרא פה הטפות למיניהן, אשקר. אם אגיד שאתה לא צודק, אני גם אשקר.

המצב נוכחי שלי הוא: למידת מקצוע - מנוחה (טלוויזיה/אינטרנט) - למידת מקצוע שני - מנוחה (סיבוב עם הכלבה) -למידת מקצוע שלישי - נומי נומי (האמת שלראות את החברים פתאום רק בסופי שבוע, זה די מבאס).

נכון, זה נשמע כמו תירוצים ואולי חלק מזה אכן כך, אבל עשיתי טעויות ואני מעוניין לשלם עליהן ולהשלים אותן.

אני לא מכיר מרצה באקדמיה שאי אפשר לדבר איתו, ואם המרצה לא מאפשר גישה (אפילו מינימאלית) אליו, יש את ראש החוג/ראש המגמה/מזכירות החוג/דיקן סטודנטים/מדור אקדמי באגודה כדי לפנות אליהם. מעבר לזה, בזמן שהשקעת בלכתוב פה היית בקלות יכול להתקשר לחבר, לבקש ממנו את העבודות ולהעתיק אותן, או לכל הפחות לפתור שאלה אחת מכל עבודה ולהגיש אותה (אם בסילבוס ו/או בעבודות אין מינימום שאלות להגשה).

כואב לי לכתוב זאת, אך לא הסתדרתי בכתה מבחינה חברתית.

אין לך זמן להשקיע בלימודים? תלמד חצי מערכת, קח שנה חופש או תעשה משהו אחר. אם החלטת שאתה לומד, אז בקורסים שאתה הולך אליהם יש חובות שמופיעות שחור על גבי לבן בסילבוס. לא עמדת בהן? לא תוכל להיבחן.

זו גישה לא נכונה.

אז נכון, לא השקעתי בשיט בסמסטר ולמדתי את הלקח,אולי יש לי "תירוץ" מוצדק, אבל בשורה התחתונה, זה לא משנה. במקום להגיד: "לא השקעתי בסמסטר הראשון, אז עכשיו לוותר", אני חושב שצריך להיות מודע לעצמך ולתת דחיפה קדימה.

ולשאלתך: ברוב המקומות מי שלא רשאי לגשת לבחינה לא מופיע ברשימות שמועברות לבוחנים. גם אם אצלכם זה אחרת, לדעתי חבל על הזמן שלך. תשלים את העבודות לקראת מועד ב', ותיגש.

מעדיף לא להגיע למועד ב'. הוא יוצא כבר בסמסטר הבא וזה יהיה סלט רציני

FAZER,

מבלי להעליב.

הגישה שלך מאוד תבוסתנית. אני אומנם מכבד אותה ואת הזמן שהקדשת לי פה, אבל כל מה שרשמת זה בדיוק ההפך ממני.

פורסם

הגישה שלי רחוקה מלהיות תבוסתנית - נהפוך הוא: אם היית יודע כמה נלחמתי עם מרצים כדי לקבל דברים שמגיעים לי, היית מבין שאני הכל חוץ מתבוסתן. אפילו לך יעצתי על סדר פעולות, אבל אתה מתעקש לעשות דברים בדרך שלך.

אז הנה שוב:

1. נסה שוב להשיג את המרצה (אולי תספר לנו מי הוא?)

2. נסה שוב אצל המתרגל

3. לך למזכירות החוג וספר להם את הבעיה שלך

4. אם לא בסמכותם לעזור לך, בקש פגישה עם ראש החוג/ראש המגמה, תסביר לו/לה את המקרה החריג שלך, ותבקש שידברו עם המרצה

5. עדיין לא עזר? לך לאגודת הסטודנטים למדור אקדמי ודבר איתם, בקש שהם יתערבו לטובתך

6. עדיין לא? לך לדיקאן הסטודנטים, תסביר לו את הבעיה ובקש ממנו שידבר עם המרצה

בתור מתרגל לעתיד (מתחיל לתרגל קורס בסמסטר ב'), אני יכול להגיד לך כמה דברים:

1. למרצה יש חופש אקדמי. אף חבר סגל לא יכול להכריח אותו, אבל אם מישהו בכיר יבקש בנימוס, המרצה יעתר לבקשה.

2. למתרגל אין בדר"כ שום חופש החלטה, הוא פועל בדיוק לפי הוראות המרצה. יש מרצים שנותנים למתרגל יד חופשית, אבל הם נדירים.

בשורה התחתונה:

אתה נוסע לאילת דרך מטולה. אתה מנסה להפוך עולמות בדרך שלך במקום לעשות את הדבר ההגיוני והפשוט: לדבר עם המתרגל ולשאול אותו מה המינימום שיספק אותו כדי לאפשר לך להיבחן במועד ב'.

פורסם

כמו שאמרו, אין כזה דבר מרצה שאי אפשר ליצור איתו קשר.

חפש אותו בגוגל, תתקשר למזכירות של החוג או תעשה משהו אחר, אבל אתה חייב להיות מסוגל להשיג את הכתובת ולשלוח לו מייל.

בתור מישהו שכבר 6 שנים באקדמיה, זו הצורה שני רואה את זה.

מצד שני, אם אני הייתי במצב שלך, פשוט הייתי מקבל את זה שעשיתי פאק עצום ומתקפל, כי אני יודע שלא מגיע לי לקבל את התואר או ציון עובר.

אני הייתי מתבייש להגיע אפילו למועד.

אגב, אל תגיד לנו מיהו אם יש בשרשור הזה מידע שיכול ליצור לו בעיות. עלולים לתבוע אותך.

פורסם

בואנה, איזה מקצוע פיקניק זה שאתה מתיימר להוציא 60 כשלא תירגלת אפילו תרגיל אחד ?

במקצועות שאני למדתי לא היית מוציא אפילו 2 (מתוך 100) במצב כזה :?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...