Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מהווה אינדיקציה כללית, מניחה שדייהו אבוואו עם כובב בטיחות בודד היה מתרסק עד הפגוש האחורי

אינדיקציה זו לא בהכרח נכונה.

בעבר חשבו שרכב צריך להיות קשיח ככל הניתן, רק מה פספסו? רכב קשיח לא סופג אנרגיה וזו מועברת... נכון מאוד - לנוסע עצמו !

כנ"ל גם בתכנון של קסדות אופנועים, הבינו שקשיח יותר - מעביר יותר אנרגיה לראשו של חובש הקסדה, ולכן הכל היום מתוכנן לפזר את הפגיעה הנקודתית.

בדיוק בגלל זה רכבים מודרניים מצויידים באיזורים "סופגי אנרגיה" ולפעמים תאונה ב- 30 קמ"ש הופכת לטוטאל לוסט (או נראית כך, בכל אופן).

האינדיקציה האמיתית (אם כבר) היא שלמות כלוב הנוסעים עצמו, מה שקורה לתא המנוע לא משנה ממש ואין להסיק ממנו יותר מדי לטעמי.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פשוט נורא איך נמחצו המנועים.

השוטר (ללא חגורת בטיחות? כך היה כתוב בתגובות, אולי "אחד שיודע"...) צריך לשלוח תעודת הוקרה לסקודה ולאלוהי VAG.

עם כל הכבוד ל"אחד שיודע" (ואין ממש כבוד), לא נשמע לי סביר שבתאונת חזית כזו אפשר היה לשרוד ללא חגורת בטיחות..

לא רק שלא ניתן לשרוד כזאת תאונה ללא חגורת בטיחות אלא שבתאונה אפילו הרבה יותר קלה, אם כריות האויר הופעלו ואתה לא חגור, כריות האויר הן שיהרגו אותך!

שאלה: 2 המכוניות יש 5 כוכבי בטיחות? (לא זוכרת כמה קיבלה הקורולה החדשה)

צריך לזכור שאם הסקודה נסעה במהירות סבירה של 80 והטויוטה יצאה לעקיפה על 90, התאונה התבצעה במהירות משוקללת של 170 קמ"ש! :shock: רמת השרידות של 2 תאי הנוסעים היא תעודת כבוד.

בנוסף, מאחר והיה צורך לחלץ את נהג הטויוטה ע"י כיבוי אש ומאחר והרכב נדלק וכובה ע"י מכבי אש, ממש לא ניתן לדעת אם ההרס בתא הנוסעים (בעיקר של הדשבורד) הוא תוצאת התאונה או הרס מאוחר יותר.

"היה מנוע? מה לא הבאת גרר?"

אז איפה המנוע של הסקודה?

מצד אחד כל תא המנוע נמחץ עד השמשה, מצד שני תא הנוסעים שלם למדי וכך גם הדש בורד. ובכל זאת גם במהירות של 300 ק"מש קצת קשה למחוץ/להעלים בלוק מנוע. אז איפה המנוע?

המנוע של הטויוטה גם בחלקו אבד יחד עם המנוע של הסקודה, בחלקו נשאר במקומו ובחלק החליט להתיישב במושב הנוסע ליד הנהג המנוח.

בלוק מנוע הוא עסק מאוד צר, בא נגיד 30-40 ס"מ?

זה בערך הרווח שנשאר בשני הרכבים בין המיקום המחודש של הטמבון לבין קיר האש ושם גם נמצא המנוע (או השאריות שלו).

ברכבים מסוימים, קיר האש מעוצב בצורה כזאת שבתאונה חזיתית המנוע יגלוש מתחת לרכב במקום להדחס כנגד קיר האש אבל אני לא זוכר אם זה רלוונטי לאחד משני הדגמים שכאן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

צריך לזכור שאם הסקודה נסעה במהירות סבירה של 80 והטויוטה יצאה לעקיפה על 90, התאונה התבצעה במהירות משוקללת של 170 קמ"ש! :shock: רמת השרידות של 2 תאי הנוסעים היא תעודת כבוד.

Mythbuaters בדקו והוכיחו שבתאונות חזית עוצמת ההתנגשות שווה שזו כאילו כל רכב פגע בקיר בטון.

כך שאם הטויוטה נסעה יותר מהר, וזה כנראה נכון כי היא עמדה לעקוף, עוצמת הפגיעה שלה יותר חזקה.

לא מוצא את הפרק ביוטיוב.

פורסם

הם גם הוכיחו על הדרך שניטון מעולם לא נולד, דארווין אידיוט ותאוריית הייחסות של אינשטיין שגויה?

פורסם
Mythbuaters בדקו והוכיחו שבתאונות חזית עוצמת ההתנגשות שווה שזו כאילו כל רכב פגע בקיר בטון.

כך שאם הטויוטה נסעה יותר מהר, וזה כנראה נכון כי היא עמדה לעקוף, עוצמת הפגיעה שלה יותר חזקה.

לא מוצא את הפרק ביוטיוב.

הבנתי אז פעם הבאה שמישהו יסטה לכיווני אני פשוט יעצור .

ככה כשהוא יפגע בי כשאני עומד, לא יקרה לי כלום כי נכנסתי בקיר בטון באפס קמ"ש.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
הבנתי אז פעם הבאה שמישהו יסטה לכיווני אני פשוט יעצור .

ככה כשהוא יפגע בי כשאני עומד, לא יקרה לי כלום כי נכנסתי בקיר בטון באפס קמ"ש.

לא, אם אתה הייתה קיר בטון אז הרכב שנכנס בך היה סופג את כל האנרגיה.

מכיון שאתה לא קיר בטון האנרגיה תתחלק ביניכם באיזשהו אופן.

מצאתי:

http://www.youtube.com/watch?v=r8E5dUnLmh4&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורסם

לא מוצא את הפרק ביוטיוב.

לא, אם אתה הייתה קיר בטון אז הרכב שנכנס בך היה סופג את כל האנרגיה.

מכיון שאתה לא קיר בטון האנרגיה תתחלק ביניכם באיזשהו אופן.

מצאתי:

]

ברשותך אני אסביר מה ההבדל בין מה שהם הוכיחו למה שאתה כתבת .

אם שני גופים נעים בדיוק באותה מהירות ומתנגשים בדיוק ישר , אז באמת האנרגיה תתחלק בין שני הגופים כאילו כל אחד נכנס בקיר בטון.

הקריסה של כל רכב תספוג 50 אחוז מהאנרגיה , שזה בדיוק האנרגיה שכל רכב תרם להתנגשות .

גם אם שני רכבים יכנסו אחד בשני במהירות שונות אז כל רכב יקבל 50 אחוז מהאנרגיה , רק שבמקרה הזה רכב אחד יוצא פראייר כי הוא תרם פחות וקיבל יותר , ובתאונה אתה לא רוצה לקבל ...

מכיוון שמקרה שבו שני רכבים פוגעים חזיתית בדיוק באותה מהירות קיים רק בניסויים אין לניסוי הזה משמעות לעולם האמיתי.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לפי התמונה הזאת תא הנוסעים בקורולה התעוות משמעותית יותר מאשר בסקודה וזה הספיק להרוג את הנהג.

1060853644_1730522795.JPG

פורסם
לא ברור לי אם פותח השרשור (שוב) משתמש באג'נדה שלו כנגד טויוטה, אבל מה שבטוח הוא שבלי לדעת את כל הגורמים לתאונה (כמו המהירויות שנסעו בהם כלי הרכב, זווית הפגיעה, משקל הרכבים) אי אפשר להסיק דבר וחצי דבר באשר לבטיחות הרכבים המעורבים בתאונה הזו.

איתמר.

מאוד לא נעים לראות משפט כזה נגד פותח השרשור , ובטח לא לחשוד באג'נדה של משתמש שראה תוצאות של תאונה בה נפגעו אנשים ,

פורסם

המבחן הזה של מיט-בסטרז הוא אחד הקשקושים המטומטמים ביותר שראיתי אי פעם!

מאחר ואני יודע שהם אנשים שמבינים במדעים, אני מניח שהם סילפו את העניין בכוונה.

מה הקיר בטון בכלל קשור לשם?

ההשוואה הנכונה היא רכב מול רכב ב 50 מייל כל אחד (כמו שהם ביצעו) מול תוצאת הריסוק של רכב ב 50מייל עם רכב נייח.

נראה אז את התוצאה בין שני המבחנים.

כאמור, קשקוש מסולף שככל הנראה נעשה בכוונה בכדי לייצר רייטינג.

פורסם

זה לא קשקוש מסולף, פשוט מה שהם בחרו להראות בניסוי שונה ממה שאתה רצית לראות.

באותה מידה היו יכולים לרסק את המכוניות לתוך קיר זכוכית ולראות לאיזה מרחק עפים הרסיסים.

התכנית שלהם - זכותם לעשות מה שבא להם.

פורסם
פשוט נורא איך נמחצו המנועים.

השוטר (ללא חגורת בטיחות? כך היה כתוב בתגובות, אולי "אחד שיודע"...) צריך לשלוח תעודת הוקרה לסקודה ולאלוהי VAG.

אם למישהו מהרכב לא הייתה חגורת בטיחות הוא היה פוגע בשמשה של הסקודה ואפילו עף החוצה - השמשה די שלמה - והנזק היחידי הוא כנראה כתוצאה מכרית האוויר/עיקום מכסה המנוע.

פורסם
ההשוואה הנכונה היא רכב מול רכב ב 50 מייל כל אחד (כמו שהם ביצעו) מול תוצאת הריסוק של רכב ב 50מייל עם רכב נייח.

נראה אז את התוצאה בין שני המבחנים.

מאוד פשוט:

הנזק בכל אחד מכלי הרכב - הן זה שנסע והן זה שעמד - יהיה שקול לנזק בו כל אחד מכלי הרכב נסע במהירות 25 מייל בעת התאונה, או יהיה שקול להתנגשות של רכב שנוסע במהירות 25 מייל בקיר בטון.

לגבי הנזק לנוסעים ברכב -כאן הסיפור מסתבך, ברכב שנסע הם יחוו האטה קיצונית וברכב הנייח הם יוטחו לאחור. אינטואיטיבית ניראה לי שדווקא אלה שהיו ברכב הנייח יפגעו (הרבה) יותר.

• תוכן חדש...