Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חדש כאן, אני מעוניין לקבל חוות דעת ממי שברשותו או מכיר את מזדה 3- גרסת ה-1.6

איך צריכת הדלק, איך אחיזתה על הכביש?

מתלבט אם להשתדרג ולרכוש את הרכב בטרייד אין, יש לי הזדמנות שם

לקבל על הרכב הישן שלי מחיר מחירון של יצחק לוי ועם זה להתקדם לרכב מיד

ראשונה- במקרה שלי זה מזדה 3, מחזר אחרי הרכב הזה הרבה זמן הביקורות עליו טובות אבל יש גם הרבה לא טובות.

אשמח לחוות דעת..

פורסם
חדש כאן, אני מעוניין לקבל חוות דעת ממי שברשותו או מכיר את מזדה 3- גרסת ה-1.6

איך צריכת הדלק, איך אחיזתה על הכביש?

מתלבט אם להשתדרג ולרכוש את הרכב בטרייד אין באלבר, יש לי הזדמנות שם

לקבל על הרכב הישן שלי מחיר מחירון של יצחק לוי ועם זה להתקדם לרכב מיד

ראשונה- במקרה שלי זה מזדה 3, מחזר אחרי הרכב הזה הרבה זמן הביקורות עליו טובות אבל יש גם הרבה לא טובות.

אשמח לחוות דעת..

אתה מדבר על המאזדה הסינית (תרגום לעברית זה "מא-דה לי-סינג).

לגבי צריכה אני לא אובייקטיבי, הצריכה שלי גבוהה קצת עקב שרוב הנסיעות שלי הן עירוניות בפקקים, לאורך מעט מאד קילומטרים ליום. לגבי קניית מאזדה מליסינג, יהיה לך קשה למכור אותה-ראה תאריך ההודעה שבחתימתי.:evil:

סך הכל רכב יחסית נחמד לנהיגה (אם אתה לא גבוה ורחב מהממוצע), לא מומלץ לאודיופילים (לא יודע לגבי איזה שנתונים זה תופש, אבל ב-05 שלי אי אפשר להחליף את הרדיודיסק המקורי בלי להרוג את תצוגת המזגן-חיפוש יעזור), דיי אמין (אותה תקלה פעם בשבוע באותה שעה, שבדיעבד תוקנה והפכה לתקלה כמעט זהה בכל יום באותה שעה), אין תאורה מעל לראש הנהג (ליסינג, אמרנו?...) ואין בורר מהירות ווישרים בהתאמה.

סך הכל זה לא רכב גרוע, ואשכרה כיף איתו לפעמים, אבל פייר אני לא הייתי נוגע שוב במאזדה גם אם ישלמו לי.

על הצד החיובי- הוא אכן אמין (1 תקלה של אטם קרוע, 1 תקלה של חשמל בשנתיים וחצי). והוא באמת כיפי לנהיגה, בהשוואה למכוניות אחרות שנהגתי עליהן.

שים לב אגב למחלה של המאזדות האלה, הפנס האחורי (ימני בד"כ) דורש איטום בסיליקון, נכנסים מים ולחות, ראיתי את זה כבר בהמון רכבים שונים.

בהצלחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היי ,ברשותי מאז-דה-ליסינג (אהבתי) 2007 ,שעשתה אצלי כ20,000 ק"מ במעט פחות משנה, עד היום הוצאתי עליה 19.99 ש"ח על נורה אחורית שנשרפה (כשהברווז צודק ,אז הוא צודק) ,מעבר לזה כלום.

אגב לרכב כבר כמעט 200K קילומטראז' ולכן אני מקפיד לעשות לו טיפולים מעט תכופים יותר ולא כל 15,000 ,סתם כי אני מטורף בכל מה שקשור לרכבים שלי ואני מעדיף לשלם עוד 400 ש"ח אבל לוודא שהרכב בלי בעיות.

מבחינת אחיזה, יותר טובה מכל משפחתית אחרת שנהגתי עליה (פוקוס,אקסנט, קורולה וכו...) על סיויק לא נהגתי ולכן אני לא יודע להשוות.

צריכת הדלק בדגמים החדשים פחות טובה מאשר בישנים, אולי אני מפנטז ,אבל אצלי הישנה אוכלת פחות.

אותי הרכב הזה משרת נאמנה, כי אני בד"כ נוהג רגוע ,אבל כשאני ממהר הרכב מתנהג בסדר גם במהירויות גבוהות.

אם אחיזה וצריכת דלק זה באמת שני הדברים שמעניינים אותך המאזדה תתאים, אך כמו לכל רכב גם לה יש חסרונות: מרווח מאחורה, האצה של תלת אופן,גיר שמתעקש להישאר ב3 גם ב-20 קמ"ש, אבל אולי בשביל אחרים זה יתרון.

מעבר לכך, כל רכב שאתה רוכש ,תוודא טוב טוב שהוא שמור ואם אתה מרגיש שמשהו קטן לא בסדר, תוותר ,רכב זה לא צעצוע ולא נעליים זה עולה הרבה כסף ופשוט חבל לקנות חתול בשק.

שיהיה בהצלחה :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם אחיזה וצריכת דלק זה באמת שני הדברים שמעניינים אותך המאזדה תתאים, אך כמו לכל רכב גם לה יש חסרונות: מרווח מאחורה, האצה של תלת אופן,גיר שמתעקש להישאר ב3 גם ב-20 קמ"ש, אבל אולי בשביל אחרים זה יתרון.

כ"כ נכון! אין לאנשים מושג כמה הדבר הזה מעצבן. אתה מאט בגלל סיבה כלשהי, ואז רוצה להאיץ חזרה, אבל הרכב מתעקש על הילוך גבוה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
כ"כ נכון! אין לאנשים מושג כמה הדבר הזה מעצבן. אתה מאט בגלל סיבה כלשהי, ואז רוצה להאיץ חזרה, אבל הרכב מתעקש על הילוך גבוה

מעצבן בעיקר ברחובות עם באמפרים, אתה מאט ל15 קמ"ש ואז כשאה מאיץ הסלד צריך לקפוץ ל3500 כדי שהאוטו יזוז מה שגם גורם לצריכת דלק מוגברת מאשר פשוט להוריד לשני, בגלל זה אני משתמש יחסית הרבה בטיפטרוניק.

הבעיה שהרכב חושב שאם אתה במהירות כזאת אתה כנראה מתכוון לעצור וכשאתה עוצר הוא מוריד לראשון, גם אם תהיה ב5 קמ"ש הוא ישאר בשלישי ,או ראשון או שלישי ,חבל שאין מאזדה ידנית יכל להיות נחמד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ה1.6 כל כך חלש ורועש... נהגתי עליו, אני לא מבין מה כל כך כיף בו. שמישהו יפתח פעם אחת את החלון שלו במאזדה 3 ויבין כמה רעש היא מפיקה בתאוצה שלה וכמה היא צריכה להתאמץ.

אם היו טורחים לשלב לה מנוע מעט יותר חזק וגיר עם הילוך אחד או שניים יותר, היא הייתה יכולה להיות לא רעה.

בהחלט גם החלק האחורי של הרכב צפוף מאוד ולא מרווח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...