Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני משהו כמו שבועיים קניי (מה זה?) רכב שתמיד רציתי סיאט איביזה שנת 2000.

ידנית, אבל מחוסר תקציב לקחתי את הדגם סטלה מנוע 1.4 ידנית (כבר אמרת ידנית), קופה, הכל טוב ויפה.

האוטו יחסית נוסע יפה ואני די מבסוט מהמנוע.

כעיקרון התחלתי להשקיע בוא (בו)מבחינה קוסמטית כגון ג'אנט 16 של איביזה טורבו, כמה חצאיות,קסון וכו'..

רציתי לדעת האם יש משהו שיכול להוסיף לרכב טיפה יותר כוח?

אני לא מדבר על שיפור רציני כמו טורבו וכל השאר.

פשוט היום בדקתי את הרכב והוא מגיע מ 0-100 ב12 שניות.

האם אפשרי לעשות משהו שיגיע מי (מ) 0-100 ב10 שנייות?

הצעות התקבלו בברכה

מקווה שהניסוח שלי היה יחסית ברור

לילה טוב והמשך שבוע נעים :wink:

פורסם

עדיף כבר לקנות איביזה טורבו במקום.

את הכסף שכבר השקעת ועוד תמשיך להשקיע כבר עדיף לשדרג את הרכב וליהיות חוקי על הכביש! (וכמובן ביטוח)

פורסם

תרגול של החלפות הילוך מהירות יעשו הבדל רציני

מניסיון על איביזה 1.4 עם 85 כ"ס הייתי מעביר מהר יותר [הרבה יותר מהר] מחבר עם 1.6 2010 SC והייתי לפניו בחצי מכונית.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

זה גם משגיסי (מי זה משגיסי?)אמר [יש לו סיאט איביזה קופרה 320 כ''ס משהו נחמד ביותר].

הוא תמיד צוחק עלי שאני מעביר הילוכים כמו זקנה.

אבל על האיביזה שלי רשום ברשיונות 60 כ''ס, הגיוני?

פורסם

60 סוסים - זה סוס מת. :roll: מה שלא הגיוני שהאוטו הזה מאיץ תוך 12 שניות (זה יותר בירידה). זמן האצה אמיתי בסביבות 14~16 שניות במקרה הטוב אם האוטו מתוחזק.

אין הרבה מה לעשות, אולי להחליף למנוע 1.4 16V עם 100 סוסים. זה לא זול ואני בכלל לא מתיחס להיבט החוקי.

אולי אפשר להחליף ברכב הזה ראש מנוע לראש של דגם חזק יותר, כולל צמה מחשב וכד. כל זה אלפי שקלים כמובן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לגבי ה60 סוסים וה12 שניות זה אמיתי וריאלי לגמרי

ובנוגע להחלפת מנוע כמו שאמרת, לא ניראה לי שזה שווה את זה

אני יותר מתכוונת לשידרוגים כמו צ'יפים למינהם וכו'.. האם יש משהו מתאים למנוע הספציפי הזה

שוב פעם אני חוזר דגם Stella 60 Hp

פורסם

צ'יפ ברכב אטמוספרי לא מוסיף באופן משמעותי. מקסימום אולי בין 5%~10%. לרכב בעל 60 סוסים זה לא ישנה את התמונה הכללית. הצ'יפ יעיל ברכב המצוייד בטורבו.

מה שאפשר לעשות, זה באמת לשים צ'יפ ואם אין מוכן לעשות התאמה אישית (מי שעושה את הצ'יפים יסתכל עליך באופן מוזר מאוד אם יסכים בכלל), לעשות פורטינג (לא זול!), פילטר פתוח היונק אויר ממקום קר, לשים קמשפט חם, לשים יחס גדול יותר בדפרנציאל, סעפת פליטה חופשית מקצה לקצה עם ממיר ספורטיבי ודוד זרימה חופשית. להחליף גלגל תנופה לאחד קל, אולי אפילו להחליף בוכנות לקלות ובעלות יחס דחיסה גבוה יותר (יקר מאוד! העבודה אלפים טובים).

כל זה אלפי שקלים רבים, אני משאר שלפחות 15K.

אפשר לשים טורבו קטן ולגדוש על מנוע סגור, שוב פעם זה לא זול.

צר לי, אך לדעתי הרכב לא שווה את ההשקעה הזאת. אחרי כל הדברים האלה עדיין דגם 1.6 בעל 100 סוסים יהיה חזק יותר (אולי חוץ מטורבו - אבל כאן יש בעייה רצינית מבחינה חוקית וסכנת הורדה מהכביש). צריכת דלק כמובן אמורה לעלות אחרי שיפורים האלה.

אם הכוח חסר, פשוט להחליף לרכב כזה עם מנוע חזק יותר - זה יהיה הרבה יותר כלכלי ויעיל.

בקשר לתאוצה, הנה אתר: http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=163427

צר לי לאכזב אותך בקשר ל-12 שניות. זה 15 שניות 0 ל-100 (כמו שהערכתי בהתחלה). כלומר זה הנתון האופטימי והנתון בפועל בסביבות 18~20 שניות (כדי למדוד, יש לסמן בלוח שנה את אירוע ההאצה ל-100).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרבה מה לעשות אין.

אני במקומך מבצע יישור קו מקיף לרכב שגם יחזיר כמה סוסים שברחו יתרום לבטיחות הרכב וימנע תקלות עתידיות.

כמו כן, דואג לרכוש צמיגים טובים ואיכותיים שיתרמו לאחיזת הרכב.

אם לאחר מכן אתה מעוניין להוסיף ולשפר, דוד אחורי פתוח ייתן לך תחושה טובה יותר על הדוושה וסאונד משופר.

הרבה זה פסיכולוגי אז בשילוב של רכב תקין, שיפור הנהד ודוד נחמד תרגיש טוב יותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לגבי ה0-100 אני אומר לכם בוודאות שזה פחות מי 15 שניות

100%

ולגבי edan כנראה שאני ילך על מה שאתה אמרת

אני באמת מאמין שזה רק יועיל ולגבי הדוד אני גם בעד

פורסם
לגבי ה0-100 אני אומר לכם בוודאות שזה פחות מי 15 שניות

100%

מדדת במדויק עם מכשיר יעודי בכביש לשני כיוונים ואחרי זה עשית ממוצע? הספידומטר מראה פחות מהמהירות האמיתית, ההבדל יכול להיות שמהירות האמיתית היא בסביבות 92 למשל.

הדיון מיותר, יש נתונים רשמיים. הרכב חלש מאוד, ביום טוב זה 59 סוסים.

15 שניות זה אולי עם נהג מאוד מאוד מיומן שמעביר את ההילוכים מהר עם רוח גבית ושיפוע קל ברכב שעבר טיפול, דלק איכותי ופילטרים נקיים.

אני שוב אומר, האצה האמיתית במישור כניראה תיהיה יותר בכיוון של 20 שניות וגם זה עם מאמץ רב.

בכל אופן, הויכוח מיותר, הרכב ברמזור יכול להתחרות רק עם משאיות ואוטובוסים. השקעת הכסף בניסיונות לשפר את המצב לא תניב תוצאות, לפחות כל עוד מדובר על סכומים סבירים (להשקיע 30,000ש"ח ברכב כזה לא ניראה סביר בעיני והזה הסכום הדרוש בערך כדי לשנות). אני קראתי הרבה ביקורות על רכבים עם המנוע הזה וברוב המקרים יש טענות שהמנוע מקלקל את הרושם מהרכב.

לדעתי ג'נטים וכד' - כל הדברים האלה - פשוט חבל על הכסף (כל אחד והשיקולים שלו). כי הרכב ניראה כאילו יש לו ביצועים ובפועל זה לא בדיוק כך ובכל רמזור זה עלול לצור אצלך מבוכה כאשר אתה מצפה יותר ביצועים ממה שיש.

עריכה והבהרה: עומר, אני מנסה לעזור לך לצאת מהאשלייה של ביצועי הרכב הזה. ברגע שאתה יודע מה יש לך ואתה שלם עם זה, פשוט תהנה מהרכב ואל תזרוק סכומים מיותרים בניסיונות לשפר אותו. סה"כ זה רכב טוב.

• תוכן חדש...