Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי סיטרואן סי 3 שנת 2003

מאז שהיא אצלי (3 חודשים) קיימת בעיה מסוימת בהגה כח. יש לציין כי לא זכור לי אם זה היה ישר מההתחלה.

אני מטופל במוסך מורשה והייתי שם כבר 3 פעמים. פעם ראשונה ישור קו וטיפול שעלה לי 2200 שקל. לאחר מכן מנוע מגבים נשרף לי באמצע איילון קניתי חלופי עוד 1000 שקל. ועכשיו בפעם השלישית אני במוסך כי מההתחלה קרה לי לפעמים בתדירות של בערך פעם בשבוע שההגה כח לא היה עובד בהנעה. הייתי צריך לכבות ולהניע פעמיים שלוש עד שההגה היה רך. בפעמיים הראשונות המוסך טען שלא מוצאים תקלה. בפעם השנייה חשמלאי גם שיחק לי עם החוטים בבדיקה-הוא ניתק וחיבר שם מחדש ותאמת היה שיפור עכשיו התופעה מתרחשת פעמיים בחודש בערך. היום האוטו במוסך וטוענים שכנראה יש לי עכשיו באמת תקלה במשאבת הגה כח. זרקו לי יותר מדי פרטים כבר לא הבנתי. קודם כל יש לי משאבה הגה כח או הגה כח חשמלי? דבר שני האם זה באמת תקלה במשאבה וזהו אכלתי אותה והבנתי זה 3000 שקל. זה טירוף כבר אחרי הוצאה כזאת אני מוציא לצערי יותר מחמישית של שווי האוטו. מה כדאי לעשות? כמו מה נראית התקלה? זה ישר משאבת הגה כח? ופעמיים הראשונות אמרו לי שזה תקין לגמרי היה. טענו אבל שזה בעיה כי אם ההגה כח עובד באותו רגע אז המחשב לא מזהה תקלה והרי לי זה קורה פעם בכמה זמן ולכן אמרו לי בפעמיים הקודמות שהכל תקין.

תודה

אור

פורסם

יש לך הגה כח חשמלי.

תקלה מוכרת וידועה ב- C3.

ברכב שלי (1.4 2005) התופעה קורית בתדירות של אחת לחצי שנה.

בפורום אנגלי מצאתי המלצה לכבות את הרכב ולהמתין 30 שניות.

באותו פורום נכתב כי יש עדכון תוכנה (?) למחשב (EPS ECU) של ההגה החשמלי. אין לי אישור לנכונות הדבר אך אני מציע לך לפנות למחלקה הטכנית של לובינסקי ולשאול אותם לפני שאתה נכנס להוצאות כבדות.

פורסם

אתה יכול בקשה להפנות אותי לעניין הזה בפורום?

אתה אומר אז שבעצם אני יכול לחיות עם הבעיה בלי לתקן אותה אם בכלל אני לא אמצא עדכון כלשהי? כי בטלפון אולי בלי שידע את כל הפרטים על התקלה אחד מאנשי המוסך שלא טיפלו בתקלה טען שזו בעייה בטיחותית.

פורסם

אם התקלה תתרחש באמצע הנהיגה, היא עלולה להיות בטיחותית.

אצלי היא לא התרחשה מעולם בזמן נהיגה אלא רק בעת התנעת המכונית.

הצעתי לך היא לבדוק עם המחלקה הטכנית של היבואן האם יש תיקון מוכר לבעיה פרט להחלפת חלקים.

פורסם

השלב הראשון לפני שאתה עושה משהו בכלל הוא לגשת למוסך מורשה יבואן ולבדוק אם יש חופש במסרק הגה.

אם קיים חופש קל, יש צורך בסגירה קלה (3-5 מ"מ בקוטר החיצוני של הבורג) של בורג ההידוק של המסרק הגה (כמדומני מדובר בבורג 16 מ"מ) - בעבר היתה הוראה טכנית על כך.

שא ברכה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וסתם לאנקדוטה (ויתקן אותי איציק אם אני טועה , ואני לא חושב שאני טועה) - ההגה הוא לא חשמלי.

ההגה הוא הגה כח הידראולי - המשאבה היא חשמלית (במקום ליהיות מחוברת ברצועה)

יש הבדל גדול בין ה2.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה לכולם

טעונים במוסך שמצאו קצר בצמת חוטים שמוליך לכיוון המשאבה. עובדים על זה כרגע.

איציק איך מתקשר העניין למסרק הגה? אשמח להסבר קצר

ץודה

פורסם

דרך אגב עוד תקלה קטנה שאפילו לא הודעתי למוסך

שאני שם את הבקרת אקלים על טמפרטורה הכי גבוהה ואני מדבר על סיטואציה שכאשר המיזוג כבוי והסרקולציה היא לא פנימית כלומר אוויר מבחות אמור להיכנס פנימה, מרגישים שכאילו המזגן מוציא אוויר חם אבל ממש חלש. אבל עדיין מוציא. מזה יכול להיות?

פורסם
אם קיים חופש קל, יש צורך בסגירה קלה (3-5 מ"מ בקוטר החיצוני של הבורג) של בורג ההידוק של המסרק הגה (כמדומני מדובר בבורג 16 מ"מ) - בעבר היתה הוראה טכנית על כך.

האם יש קשר כלשהו בין החופש בהגה לתקלה של הפעלת המשאבה החשמלית?

למיטב הבנתי המנוע החשמלי מופעל על ידי ה-ECU המקבל פקודות מגלאי torque הנמצאים על ההגה ומקבל מידע ממחשב הרכב לגבי מהירות הרכב כדי לקבוע את כח ההגברה.

בעניין הבטיחות, כאשר יש תקלה חשמלית עדיין יש חיבור מכני בין ההגה לגלגלים כך שההיגוי יהיה קשה אך אפשרי.

amiorlin עדכן אותנו בבקשה באיזו צמה ובאילו פינים מצאו קצר.

אם אתה במוסך מורשה - שאל אותם על עדכון תוכנה ל- ECU.

liviur, אם המערכת היתה בנויה כדבריך - האם לא היה צריך להיות מאגר של שמן הדראולי?

פורסם
האם יש קשר כלשהו בין החופש בהגה לתקלה של הפעלת המשאבה החשמלית?

למיטב הבנתי המנוע החשמלי מופעל על ידי ה-ECU המקבל פקודות מגלאי torque הנמצאים על ההגה ומקבל מידע ממחשב הרכב לגבי מהירות הרכב כדי לקבוע את כח ההגברה.

בעניין הבטיחות, כאשר יש תקלה חשמלית עדיין יש חיבור מכני בין ההגה לגלגלים כך שההיגוי יהיה קשה אך אפשרי.

amiorlin עדכן אותנו בבקשה באיזו צמה ובאילו פינים מצאו קצר.

אם אתה במוסך מורשה - שאל אותם על עדכון תוכנה ל- ECU.

liviur, אם המערכת היתה בנויה כדבריך - האם לא היה צריך להיות מאגר של שמן הדראולי?

שלום אור

ההגה במכונית זו חשמלי ואין שם משאבה הידראולית.

יפה הסביר קומנדר כיצד פועלת מערכת ההגוי ומאחר והיא פועלת חשמלית, כל נתק במערכת יכול לגרום להפסקת פעולתו של הגה הכח.

ונכון שיש קשר מכני בין גלגל ההגה לגלגלים ולכן יש היגוי גם כשיש כשל במערכת הפיקוד, ואין סכנה להמשיך בנסיעה.

האם הרכב מצויד במערכת אזעקה קוברה? נתקלנו במספר מכוניות כאלה ,שהתקלה נבעה ממערכת האזעקה , ממש כפי שאתה מתאר ,התקלה היתה מופיעה רק בהנעה. כדאי כמובן לבצע עידכון תכנה לאחר שהתקלה תתוקן.

יום טוב

פורסם

מצטרף לשרשור, בימות הגשמים נכנסתי עם האוטו לשלולית עמוקה והתקלה הזאת הופיעה לי כמה פעמים. האם יש לחשוש למשהו? מאז זה לא חזר.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

כל מיני הפרעות במערכת החשמל, כולל מצבר חלש או הארקה לקוייה עלולים לגרום לתקלה רגעית שתמנע הפעלת מנוע הגה כח.

אם התקלה נעלמה אחרי התייבשות - אין נזק ממשי.

אך בכל מקרה שנכנסים מים למחברים (קונקטורים) של צמות החשמל, עלולה להתפתח קורוזיה.

כדאי לבדוק ובמידת הצורך לפתוח מחברים ולרסס בספריי מגעים. עשה זאת רק אם אתה יודע באיזו צמה אתה נוגע וכשהרכב כבוי.

פורסם

מוסך אמ הדרך!

אכן כן יש לי אזעקה של קוברה ותאמת זה מה שבאעתי לכתוב כי שמעו לסיפור הבא:

הרי היום יצאתי מהמוסך ואמרו לי שהחליפו לי משוה עם הצמת אין לי מושג איזה כי לא הספקתי לראות את ההודעה שכתבו פה על מנת לשמוע. החליפו גם איזה תקע לא הבנתי מה בדיוק. היה לי גם חריקות מהבלמים במהירות ממש נמוכה כאילו לקראת עצירקה מוחלטת שהיה עושה קול מעצבן וזה עוד אחרי שבהתחלה לפני 3 חודשים שקניתי את האוטו הייתי בטיפול אצלם והחליפו לי רפידות וצלחות קדמיות. טענו שיש לכלוך וניקו. היום שוב כרגיל שמעתי את החריקות אפילו יותר מעצבנות ועכשיו ההגה ננעל לי שוב אבל קישרתי את זה לאזעקה של קוברה מהסיבה שחבר שלי ניסע לפתוח עם הקוד את האוטו כמה פעמים (הקודן בשלט ככה פותחים את האוטו) והוא נעל לי האוטו ונאלצנו לחכות איזה 5 דקות כדי לפתוח מחדש את האוטו כאשר במהלך זה הפעלתי את ההאזעקה כי ניסתי להיכנס למכונית רק עם המפתח. ברגע שנפתח האוטו כמו שצריך וניסתי להתניע אז קרתה התקלה. אז קישרתי שאולי יש קשר לקוברה. מוסך אמ הדרך מה עושים עם זה?! והאם אני יכול לבקש מהמוסך החזר של 360 שקל על כל הטיפול בכושל שעשו לי בקשר להגה כח?

פורסם

יש לנו 2 C3 במשפחה, אחת אוטומטית, שנת 2003 SX PACK, השנייה דיזל 2005.

באוטומטית יש בעיית תגבור הגה כוח במידה ומניעים את הרכב לאחר הקשת קוד שגוי בקודן ולאחר מכן הקשת קוד תקין.

כיבוי הרכב והקשת הקוד בצורה תקינה (בלי שגיאות לפני כן) תפתור את הבעייה.

הדיזל עברה אתמול טסט. תו"כ נעלם תגבור ההגה. מצאתי כמה ת'רדים בנושא שדיברו על כך שבדיקת זיהום האוויר גורמת לכך עקב חיבור למתח חיצוני.

לאחר זמן מה חזר התגבור.

אין לי מסקנה, פרט לכך שהרכב רגיש למדי..

• תוכן חדש...