Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי ספק שיש כאן בעיית תכנון של מערכת ה"כ ברכב הזה.

שוחחתי עם מנהל המחלקה הטכנית בשרודר שהיה אדיב והשיב טלפון מהיר לפנייתי - אבל לא היה איש בשורות. לא ידוע לו על עדכון תכנה שפותר את בעיית ניתוק המנוע החשמלי. המלצתו הייתה לגשת למוסך שירות ולנסות לאתר התקלה.

כאן המקום לאמר:

מכיון שהתקלה מתרחשת לסירוגין - היא קשה לאיתור ולתיקון. מן התיאורים ברשת עולה כי התקלה מתבטאת באופנים שונים (חוסר בסיגנל מנוע פועל ממחשב הרכב ל- PS ECU, מתח מצבר נמוך המנתק את מנוע ההגבר, וכו') .

במרבית המקרים המתוארים בפורומים הפתרון היה בהחלפת רכיבים עד להעלמות התקלה (או מכירת הרכב:evil:).

מקריאה בפורומים טכניים שונים בחו"ל התברר לי כי גם המוסכים שניסו לרדת לשורש הבעייה אובדי עצות. נעשו נסיונות רבים לאתר את האשם בתקלה : פירוק המנוע החשמלי על מנת לבדוק את המברשות , בדיקת מתחים של מחשב מערכת ההגה, בדיקת מתחים ביציאה מן המחשב המרכזי, בדיקת מתחים של גלאי הטורק שעל ההגה, ועוד. איש לא דווח על פיתרון מומלץ לבעיה.

אם זה מנחם מישהו - גם באנגליה העסק לא זול, עלות החלפת חלקים הייתה 350-1000 ליש"ט.

פורסם

אמנון ממוסך אמ הדרך האם תוכל בקשה לעזור לי? כן יש לי אזעקה של קוברה. התיקון שעשו לי במוסך לא עזר וההגה שוב ננעל ועוד בדיוק זה קרה באותו יום. הרי זה קורה לי פעם ב...

איך ניתן לתקן את התקלה? ומה הייתה התקלה שנתקלת בה במכוניות עם אזעקה של קוברה?

תודה

פורסם

לא ראיתי את ההודעה תודה קומנדר על התשובה. מקווה שאמצא פיתרון למרות שזה לא כזה מפריע לי. רק שלא יחמיר בתדירות ושלא יקרה באמצע נסיעה פתאום. כרגע זה קורה פעם פעמיים בחודש ורק בהנעה. מחכים 10 שניות ואז זה מתניע תקין

פורסם

נסה להתניע את הרכב כשההגה ממורכז. מישהו דווח כי זה מנע את הבעיה. יש בזה הגיון אם הבעייה ברכבו נבעה ממתח שגוי ב-torque sensor.

כמובן שמצבר תקין והארקה טובה הם חיוניים לפעולת כל המחשבים ברכב.

פורסם

ההגה הממורכז לא בעיה כי ניסיתי להתניע שההגה ממש פנה לצד ימין או שמאל והכל פעל כרגיל. אני מנסה דברים כדי לעלות על התקלה

פורסם
נסה להתניע את הרכב כשההגה ממורכז. מישהו דווח כי זה מנע את הבעיה. יש בזה הגיון אם הבעייה ברכבו נבעה ממתח שגוי ב-torque sensor.

כמובן שמצבר תקין והארקה טובה הם חיוניים לפעולת כל המחשבים ברכב.

קריאת טורק סנסור לא מושפעת כלל ממצב ההגה בהתנעה.

פורסם

אשמח לשמוע עוד תגובות

במיוחד רציתי לשמוע את תגובת מוסך אמ הדרך בקשר לעניין האזעקה של קוברה

בנוסף אשמח לשמוע על המלצות של מוסך מורשה סיטרואן באיזור רעננה

ולמה כל כך כדאי מורשה?

תודה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון-

היום חזרתי מהמוסך לאחר החלפת טרמוסטט כי האוטו התחמם.

לאחר חודש שלא ננעל לי ההגה בפנייה האחרונה ננעל לי ההגה תוך כדי נסיעה! פעם ראשונה שקרה לי וזה קרה עוד בפנייה!

ישר חזרתי למוסך כדי שיחברו למחשב ויראו סוף סוף מה המחשב מראה כשהתקלה עצמה מתרחשת. לצערי הם טוענים כי המחשב של ההגה כח פגום. 9000 שקל ולא קיים בארץ. בודקים לי כרגע מפירוק או לתקן כזה דבר.

מה אני עושה? בא לי כבר להעיף את הרכב הזה לא שווה לי כבר להחזיק.

האם באמת זו התקלה? כזאת תקלה נדירה? וכמה לדעתכם יעלו האפשרויות? של תיקון המחשב עצמו או מפירוק.

אני ממש במצב נואש אשמח לשמוע את דעתכם בנושא

תודה

פורסם

האם התחייבו בפניך שהחלפת המחשב תפתור את הבעייה?

לפני שזורקים 9000 ש"ח על יחידה חדשה, יש ב- Ebay מחשב PS ECU (משומש-תקין) ב- 150 לי"ש.

אגב, ההגה לא ננעל כאשר המשאבה מפסיקה לפעול - הוא רק הופך קשה יותר.

פורסם

אני לא הולך בחיים לתקן ב9000 שקל

עכשיו חזרו עלי אמרו שהערכת מחיר למחשב כזה משומש זה בסביבות 1000 שקל דבר שנשמע יותר הגיוני ואני באמת אשקיע אבל צריכים לחזור אלי לראות אם מוצאים...

מי אייל נוימן ואיך אני פונה אליו?

אפשר לקבל בקשה קישור למחשב באיביי?

פורסם

אייל נוימן זה זה?

http://www.vehicle-lab.net/

אם כן כבר פניתי אליהם והם ביקשו ממני קוד שגיאה. הבאתי להם את הקוד שנתנו לי שזה C1404 ובמעבדה טוענים שזה קשור למשהו אחר לגמרי. הם בעיקרון צודקים כי גם חיפוש באינטרנט מצא שזו התקלה Traction Control Valve Rear Circuit Failure

אך האלקטרונאי טען שזה נכון אבל הקוד הזה מקשר גם לתקלה שקשורה למח של ההגה חשמלי.

אשמח לקבל קישור של איבייי בקשר למחשב ובנוסף אם מכירים מחירים של כזה דבר מפירוק בארץ. אם זה באמת 1000 שקל כמו שאמרו לי במוסך אני אוכל לתקן את זה.

תודה

• תוכן חדש...