Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מה רמת ההפשטה של אביזרים וחלקים המותרת כאשר מוסרים רכב לתוכנית הגריטה.

האם מישהו כאן הפשיט רכב לפני שמסר אותו לגריטה?

קראתי, נדמה לי בפורום, שחייבים להיות דברים בסיסיים כמו מנוע, מצבר וצמיגים. אבל עד כמה מותר להפשיט את הרכב?

ברור שאין בעיה אם אוריד את המזגן וכל מיני אביזרים של סלון הרכב, אבל מה יקרה אם הרכב יגיע על גרר (שזה לכשלעצמו לא בעייתי), למשל ללא אלטרנטור? רדיאטור? מאוורר רדיאטור? קרבורטור? כיול? לוח שעונים? בקליוט? גריל קידמי?

האם מישהו שם בודק את הדברים האלה? ואיפה הגבול?

אם לא הובנתי כהלכה, אז המטרה היא להשאיר אצלי כמה שיותר (למען כלי הרכב השורדים) ולתת לגריטה כמה שפחות. (אל תכתבו את התשובה המתבקשת: "אז אל תגרוט", מאוחר מידי).

ואם מישהו כאן גרט - אשמח לדעת כמה זמן לוקח הליך המסירה לגריטה בראש העין? האם זה עניין של שעה-שעתיים או שצריך לפנות לזה יום?

תודה!

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
שלום חברים,

מה רמת ההפשטה של אביזרים וחלקים המותרת כאשר מוסרים רכב לתוכנית הגריטה.

האם מישהו כאן הפשיט רכב לפני שמסר אותו לגריטה?

קראתי, נדמה לי בפורום, שחייבים להיות דברים בסיסיים כמו מנוע, מצבר וצמיגים. אבל עד כמה מותר להפשיט את הרכב?

ברור שאין בעיה אם אוריד את המזגן וכל מיני אביזרים של סלון הרכב, אבל מה יקרה אם הרכב יגיע על גרר (שזה לכשלעצמו לא בעייתי), למשל ללא אלטרנטור? רדיאטור? מאוורר רדיאטור? קרבורטור? כיול? לוח שעונים? בקליוט? גריל קידמי?

האם מישהו שם בודק את הדברים האלה? ואיפה הגבול?

אם לא הובנתי כהלכה, אז המטרה היא להשאיר אצלי כמה שיותר (למען כלי הרכב השורדים) ולתת לגריטה כמה שפחות. (אל תכתבו את התשובה המתבקשת: "אז אל תגרוט", מאוחר מידי).

ואם מישהו כאן גרט - אשמח לדעת כמה זמן לוקח הליך המסירה לגריטה בראש העין? האם זה עניין של שעה-שעתיים או שצריך לפנות לזה יום?

תודה!

איזה אוטו אתה מוסר לגריטה??? וולוו? אולי יהיה מישהו שמעוניין!!

ןלפי מה שהבנתי אסור לפרק בורג מהרכב! רק סמלים, טסות, ודברים כאלה, כלומר הרכב צריך להיות כשיר לנסיעה.

תקנו אותי אם אני טועה!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

האם הרכב המיועד לגריטה חייב להיות במצב שמיש הניתן לנהיגה?

לא. על הרכב להגיע על כל חלקיו לאתר הגריטה, בין אם במצב שמיש או לא.

עודכן לאחרונה: רביעי, 09 יוני 2010 13:16

מאתר משרד התחבורה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
איזה אוטו אתה מוסר לגריטה??? וולוו? אולי יהיה מישהו שמעוניין!!

ןלפי מה שהבנתי אסור לפרק בורג מהרכב! רק סמלים, טסות, ודברים כאלה, כלומר הרכב צריך להיות קשיר לנסיעה.

תקנו אותי אם אני טועה!

כשיר !

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הרכב צריך להגיע עם טסט, גם אם הוא מגיע על גרר בגלל תקלה, כלומר לא חייב להיות כשיר.

אני מניח שלפי החוק היבש הרכב צריך להגיע עם כלל חלקיו, אחרת כל עם ישראל היה עושה את מה שאני חושב לעשות אבל פי אלף, (אנשים היו מגיעים עם הלוחית רישוי וההגה:-D)

אבל אני מניח שיש מרחק בין החוק היבש למה שקורה בפועל. הרי אם אני אגיע בלי התא הכפפות או בלי הכפתור של הדלת - הם עדיין יקבלו את הרכב, נכון? אבל אם אגיע בלי מנוע - לא יקבלו.

אז אני רוצה לדעת איפה עובר הגבול, ולכן אני שואל באופן מעשי, לא תיאורטי, האם מישהו שמסר את הרכב לגריטה, כלומר היה שם וראה, ויכול להגיד מה ואיך בודקים במכון/מגרש הגריטה לפני שמקבלים שם את הרכב.

פורסם

בגדול הרכב חייב להיות שלם

אבל אם תגיע כשחסרים כמה חלקים למנוע, בתא הנוסעים, וחלקים חיצוניים הם עדיין יהיו חייבים לקבל את הרכב

דברים קטנים עד טמבון אני מאמין שיעלימו עיין אבל אם תגיע ללא דלת, מכסה מנוע, וכ''ד יתכן ותהיינה בעיות

כנ''ל לגבי המנוע הם לא יבדקו אם חסר אלטרנטור וכ''ד אבל חייב להיות הבלוק מנוע עם הראש ומכסה שסתומים.

הכל תלוי בבעל המקום ומצב הרוח שלו

יכולים לוותר לך ויכולים להחמיר איתך, אבל אני מאמין שבשביל הפרנסה שלהם אתה תגיע להסדר איתם.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

לדעתי, כיוון שהרכב שמגיע לגריטה צריך להיות עם טסט אז הרכב חייב להיות עם כל החלקים שחייבים בשביל לעבור טסט,

לדוגמא :

דלתות, מושבים, דשבורד טמבונים,

אם תפרק חלקי קוסמטיקה לא ידברו איתך.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

ידוע לי על מקרים שמכונאים פרקו מש' דלק, מפלגים ואבזור נלווה נוסף, אך הרכיבו חליפי פגום במקום.

פנסים ועדשות אסור לפרק.

מצבר חובה שיהיה - אפילו מת.

צמיג חליפי - חובה(לפעמים שוכחים לבדוק).

*הכי "הצחיק" אותי - הפקידה מצלמת את הרכב מסביב ואת תא-המנוע(בסדר), אך במקום לצלם את מס' השלדה הטבוע היא מצלמת את הפחית עם המספר :shock: .

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

ישנם מקרים כמו שוטר תנועה שמוריד רכב מהכביש (עד שנת 96) וישנה אפשרות ללכת לגריטה ,ככה שאם חסרים 100 ברגים וכל הפנסים שבורים והמצבר כבר מזמן הפך לכוורת אין שום בעיה !להפך כל זכיין משלמים לו על כל רכב שנכנס ,כמו שלך משלמים3000 על הרכב גם לזכיין משלמים 3000 ש"ח,אבל יש כאלה שגם סוחרים בחלקים כמו צמיגים מנועים וכ"ו וקצת קשה להם להרוויח רק 3000ש"ח

פורסם
ישנם מקרים כמו שוטר תנועה שמוריד רכב מהכביש (עד שנת 96) וישנה אפשרות ללכת לגריטה ,ככה שאם חסרים 100 ברגים וכל הפנסים שבורים והמצבר כבר מזמן הפך לכוורת אין שום בעיה !להפך כל זכיין משלמים לו על כל רכב שנכנס ,כמו שלך משלמים3000 על הרכב גם לזכיין משלמים 3000 ש"ח,אבל יש כאלה שגם סוחרים בחלקים כמו צמיגים מנועים וכ"ו וקצת קשה להם להרוויח רק 3000ש"ח

מאיין לך הנתון שהזכיין מקבל 3000 ?

פורסם

זכיין הגריטה מקבל מהמדינה הרבה מאוד פחות מ 3000 ש"ח אבל יש לו רווח נוסף ממכירת המצברים או כמשומשים תקינים

או כבלאי למיחזור.

לאחר הוצאת המצבר, גז המזגן, צמיגים, נוזל קרור ושמנים נגרט הרכב ונמעך לקוביית מתכת שאותה מוכר הזכיין גם כן.

בברכה - רפי לין

פורסם

לפי תנאי המכרז - התמורה המקסימאלית שמשרד התחבורה ישלם לזכיין בגין גריטת רכב ישן, עומדת על 150 ש"ח לרכב כולל מע"מ.

סביר להניח שזכיינים הציעו פחות, כיוון שהדבר שיפר את סיכויי הזכיה שלהם.

מציעים היו יכולים להגיש גם הצעות עם תמורה אפס (0), או תמורה שלילית, כלומר כמה הם ישלמו למשרד התחבורה בגין הזכות לגרוט רכב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מניסיון שלי, מסרתי רכב לגריטה את המכסה מנוע לא פתחו אפילו, אולי זה כי הגעתי בנסיעה ומסתבר מכך שהכל שלם שם למטה, או אולי כי לא בודקים בכלל.

בעיקרון תפרק כמעט הכל, זה רכב ישן תמיד תוכל לטעון שזה נשבר אם השנים, הרבה דברים נשברים אחרי 20 שנה על הכביש.

פורסם

הבנתי, תודה על התשובות.

אגב, כמה זמן לוקחת הפרוצדורה בהנחה שהכל הולך חלק?

• תוכן חדש...