Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני מעוניין לרכוש רנו מגאן ידנית שנת 2002 עם כ-150 אלף ק"מ, יד שנייה שלא עברה אף תאונה. המחיר שרוצים עליה הוא בין 16-17 אלף בערך. המכונית סוחבת יפה מאוד, בולמת יפה, ואפילו לקחתי אותה למכון בדיקה ונתנו לי דף עם כל מה שצריך לתקן, ולפי מה שאמרו לי הטיפול יעלה משהו כמו עוד 1000 שקל ואפילו פחות.

האם הרנו מגאן ידנית טובה? כי היו אנשים שאמרו לי לא להתעסק עם צרפתיות, ושלרנו יש הרבה בעיות.. אבל כמובן שהיו כאלו שאמרו שהם מעולות ואף פעם לא היה להם בעיה איתם.

בבקשה תנו לי חוות דעת והאם זה כדאי או לא.

בתודה מראש,

ניצן.

פורסם

היה רכב כזה לבני משפחתי. אמינות מכנית היתה מוחלטת. הדגם הידני הרבה יותר אמין מאוטומט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
היה רכב כזה לבני משפחתי. אמינות מכנית היתה מוחלטת. הדגם הידני הרבה יותר אמין מאוטומט.

מה עם בעיות חשמל? שמעת על זה משהו?

פורסם

היו בעיות עם חלונות חשמל מידי פעם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמעט כל רכב אירופאי ולאו דווקא צרפתי, רגיש לתחזוקה מוקפדת. אם אתה מקפיד על תחזוקה מקצועית איכותית בזמן, אתה צפוי להנות ממנו. אני כבר שנתיים עם הרכב הזה, נרכש כרכב עבודה, נוהגים בו כמה וכמה נהגים חלקם חדשים או צעירים.

חוץ ממראות חוץ שנשברו כניראה עקב החלשות הפלסטיק (החלפה? מה פיתאום, הדבקנו עם אזולירבנד), אפס תקלות, רק טיפול שאני החלטתי לבצע כל שנה, למרות שאפשר כל שנתיים (או 30,000). חיצונית אסטתית הוא עובר התעללות.

נהנה לנסוע בו, הרבה יותר מרכבים "נחשבים" ויקרים יותר. בגלל שהוא ידני ולא אוטומטי, מרווח יחסית, נוסע יפה, סוחב יפה וביגלל שלאור עלויותיו, ממש לא איכפת ממנו, במחיר שלו תקנתי תקלה ברכב מקבוצת VAG. מן "ברווזון מכוער" כזה. תמורה מלאה לקצת כסף.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אם מגאן הזאת באמת במצב טוב, לא עברה תאונות - הייתי לוקח את הרכב. הסיבה היא בטיחות. לרנו מגאן הזאת יש 4 כוכבים, 4 כריות אויר והרכב יחסית מאוד מאובזר. באותם שנים זה היה אחד הרכבים הבטיחותיים. האם בטיחות שווה את ההשקעה שפעם ב יהיה צריך לסדר חשמל? אל תשכח שאתה קונה את הרכב יחסית במחיר נמוך לשנתון. בתקציב כזה אפשר לקנות יפנית הרבה יותר ישנה ופחות בטיחותית.

פורסם

ניצן - דעות תשמע לטובה ולרעה. אני מניח שחלקן הגדול משמועות ולא בכאלה שהיה להם את הרכב או למישהו קרוב.

הרבה תלוי במצב הרכב כאשר נרכש. אצלי זה השיקול העיקרי. הרי רכב שמור מיד ראשונה או שניה לא מתוחזק כמו יד חמישית מליסינג בעבר.

תגגל רנו מגאן וכבר לא תדע למי להאמין.

לדעתי לפי הנתונים שרשמת - יש לך עיסקה טובה מאוד ואל תהסס.

האם עדיפה יד שלישית בלי יותר מידי ידע על ההיסטוריה?

היתה היתה סניק 02 וכעת יש 05. ברוב המיכלולים הן דומות מאוד למגאן. לא היו בעיות חשמל חריגות ולא בגיר. הבעיה היחידה היתה בנגד מהירויות (זה שקובע את מהירות האיוורור). דווקא בשניה היה קצר בקונקטור של משאבת דלק - מה שלא קרה לי באף מכוניות בעבר. מניח שזה לא מייצג.

היתה בעיה עם המסילות של החלונות החשמליים - בעבר הוחלף הריקול. ואם לא - מתקנים פעם אחת - החלפת מסילת הפלסטיק למתכת - וזהו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
כמעט כל רכב אירופאי ולאו דווקא צרפתי, רגיש לתחזוקה מוקפדת. אם אתה מקפיד על תחזוקה מקצועית איכותית בזמן, אתה צפוי להנות ממנו. אני כבר שנתיים עם הרכב הזה, נרכש כרכב עבודה, נוהגים בו כמה וכמה נהגים חלקם חדשים או צעירים.

חוץ ממראות חוץ שנשברו כניראה עקב החלשות הפלסטיק (החלפה? מה פיתאום, הדבקנו עם אזולירבנד), אפס תקלות, רק טיפול שאני החלטתי לבצע כל שנה, למרות שאפשר כל שנתיים (או 30,000). חיצונית אסטתית הוא עובר התעללות.

נהנה לנסוע בו, הרבה יותר מרכבים "נחשבים" ויקרים יותר. בגלל שהוא ידני ולא אוטומטי, מרווח יחסית, נוסע יפה, סוחב יפה וביגלל שלאור עלויותיו, ממש לא איכפת ממנו, במחיר שלו תקנתי תקלה ברכב מקבוצת VAG. מן "ברווזון מכוער" כזה. תמורה מלאה לקצת כסף.

מה זאת אומרת חיצונית הוא עובר התעללות? אתה יכול בבקשה להרחיב לי על זה?

ניצן - דעות תשמע לטובה ולרעה. אני מניח שחלקן הגדול משמועות ולא בכאלה שהיה להם את הרכב או למישהו קרוב.

הרבה תלוי במצב הרכב כאשר נרכש. אצלי זה השיקול העיקרי. הרי רכב שמור מיד ראשונה או שניה לא מתוחזק כמו יד חמישית מליסינג בעבר.

תגגל רנו מגאן וכבר לא תדע למי להאמין.

לדעתי לפי הנתונים שרשמת - יש לך עיסקה טובה מאוד ואל תהסס.

האם עדיפה יד שלישית בלי יותר מידי ידע על ההיסטוריה?

היתה היתה סניק 02 וכעת יש 05. ברוב המיכלולים הן דומות מאוד למגאן. לא היו בעיות חשמל חריגות ולא בגיר. הבעיה היחידה היתה בנגד מהירויות (זה שקובע את מהירות האיוורור). דווקא בשניה היה קצר בקונקטור של משאבת דלק - מה שלא קרה לי באף מכוניות בעבר. מניח שזה לא מייצג.

היתה בעיה עם המסילות של החלונות החשמליים - בעבר הוחלף הריקול. ואם לא - מתקנים פעם אחת - החלפת מסילת הפלסטיק למתכת - וזהו.

כל התקלות האלו קרו לך ברנו מגאן או בסניק ? ודרך אגב, שחכתי לציין שיש רעש כזה כשאני עוזב את דוושת הבלם כמו 'פססססס' ואמרו לי בפורום של הטכני פה שזה כניראה מגבר הבלם ושזה יעלה בסביבות ה1000~ לשפץ אותו... יענו אני יצטרך להשקיע אל האוטו 2000 שקלים לאחר הקנייה. ואת האמת שאני לא יודע כל כך הרבה על ההיסטוריה שלו חוץ מיזה שמיליון אחוז שהוא לא עבר אף תאונה כי בדקתי את זה. אתה חושב שזה עדיין שווה לקנות אותו ?

~~ דרך אגב, עכשיו שנכנסה שנת 2011 המחירים של כל כלי הרכב אמורים לרדת לא? יענו עכשיו המחיר שלה יהיה פחות?

פורסם

אני ספרתי על סניק.

תביט, ניצן: באוטו בן 9 שנים הכי חשוב זה מצבו הנוכחי והטיפולים שעבר (בקש לראות חשבוניות). אם לא היום - אז יש סיכוי שבשנה הראשונה אצלך יהיה משהו לתקן: משאבה, מצבר, צמיגים. איזה טיפול רגיל שלא בוצע.

יש רשימת אפשרויות ארוכה. וזה יעלה לך משהו. לא משנה מי היצרן של הרכב.

איני יודע אם המחיר שכתבת הוא רגיל או מוזל. בדוק צרכי טיפול ברכב - מה עשו ומה לא עשו בזמן האחרון.

הנה, כבר שמעת משהו על מגבר הבלם. אז ברכב אחר זה יהיה הצ'ופצ'יק של משהו. הבנת את הכיוון?

בודאי שב-2011 המחירים ירדו. ב-2095 תקבל אותה בחינם. המחירים כמעט תמיד בכיוון ירידה. חפש בפורום שרשור על אלו ערכן יעלה (רמז: מקלארן, אולי פרארי מסויימות..).

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לא מבין אותך, אתה רוצה לקנות אוטו ב 17K שקל ולהיות בטוח שלא צריך השקעה? רכב ללא השקעה קונים ישירות מהיבואן. אם אין לך מוסכניק במשפחה, הכן את עצמך ל 5K השקעה. איך שלא תסתובב, תגלה שזה המינימום הנדרש ליישור קו בכל רכב משומש מעל 5 שנים.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
לא מבין אותך, אתה רוצה לקנות אוטו ב 17K שקל ולהיות בטוח שלא צריך השקעה? רכב ללא השקעה קונים ישירות מהיבואן. אם אין לך מוסכניק במשפחה, הכן את עצמך ל 5K השקעה. איך שלא תסתובב, תגלה שזה המינימום הנדרש ליישור קו בכל רכב משומש מעל 5 שנים.

אני יודע שצריך להשקיע, אבל השאלה שלי לא הייתה זאת. השאלה שלי הייתה אם הרנו מגאן רגישה בחיצוניות שלה.. יענו צבע פלסטיקים וכאלה .. כי אמרת ששל בן המשפחה שלך קרה משהו?

אני ספרתי על סניק.

תביט, ניצן: באוטו בן 9 שנים הכי חשוב זה מצבו הנוכחי והטיפולים שעבר (בקש לראות חשבוניות). אם לא היום - אז יש סיכוי שבשנה הראשונה אצלך יהיה משהו לתקן: משאבה, מצבר, צמיגים. איזה טיפול רגיל שלא בוצע.

יש רשימת אפשרויות ארוכה. וזה יעלה לך משהו. לא משנה מי היצרן של הרכב.

איני יודע אם המחיר שכתבת הוא רגיל או מוזל. בדוק צרכי טיפול ברכב - מה עשו ומה לא עשו בזמן האחרון.

הנה, כבר שמעת משהו על מגבר הבלם. אז ברכב אחר זה יהיה הצ'ופצ'יק של משהו. הבנת את הכיוון?

בודאי שב-2011 המחירים ירדו. ב-2095 תקבל אותה בחינם. המחירים כמעט תמיד בכיוון ירידה. חפש בפורום שרשור על אלו ערכן יעלה (רמז: מקלארן, אולי פרארי מסויימות..).

אני לא בטוח שיש לו את החשבונויות וכאלה, אבל אני ישאל את הבנאדם אם יש לו כדי שאוכל באמת לראות מה הוא עבר ואילו תקלות הם טיפוסיות אצלו. לפי מה שהוא אומר הוא עבר טיפול טיימינג לפני כ-3 חודשים ולפני כ-1000 ק"מ הוא עבר טיפול שיגרתי. ולגבי מחיר הירידה של המכוניות כל שנה... אני יודע שהמחירים שלהם יורדים, אבל השאלה שלי היא מתי בדיוק.. יענו שנכנסה עכשיו שנת 2011 זה אומר שהמחירים כבר ירדו? או שזה לא בדיוק ככה ? כי אם הם ירדו עכשיו אז המחיר של המכונית צריך לרדת ולכן אני יוכל לקנות אותה ממנו ביותר זול ?

פורסם

היי.

אני בעלים של מגאן ידנית משנתון 2002 (עלתה לכביש ב 2001) ידנית 1600 דגם EX - ממש כמו שלך.

סה"כ, אני די מרוצה מהאוטו.

חפש הודעות שכתבתי, בנושא "מגאן".

אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
היי.

אני בעלים של מגאן ידנית משנתון 2002 (עלתה לכביש ב 2001) ידנית 1600 דגם EX - ממש כמו שלך.

סה"כ, אני די מרוצה מהאוטו.

חפש הודעות שכתבתי, בנושא "מגאן".

אריאל.

שלום אריאל.

הרנו מגאן שאני מעוניין לקנות היא 1400 ידנית שנתון 2002.. האם יש הבדל גדול מבחינת התקלות לפי דעתך? כמה זמן יש לך את המכונית? ואילו תקלות היו לה במשך הזמן ובאיזו תדירות זה קרה?

פורסם

שלום אריאל.

הרנו מגאן שאני מעוניין לקנות היא 1400 ידנית שנתון 2002.. האם יש הבדל גדול מבחינת התקלות לפי דעתך? כמה זמן יש לך את המכונית? ואילו תקלות היו לה במשך הזמן ובאיזו תדירות זה קרה?

בזמנו גם אני חיפשתי את ה 1400, אבל בסופו של דבר, מצאתי 1600 עם נתונים די טובים (יד ראשונה, פרטית).

ה 1400 די סוחבת, אבל ה 1600 עדיפה יותר.

רוצה מידע מקיף יותר ?! - תכין בנק של שאלות, ותתקשר אלי (057-8127691 אריאל).

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• תוכן חדש...