Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי יונדאי לנטרה 94.

לפני כשבועיים, בעת נסיעה, החלה לדלוק ברכב נורית הטעינה בעוצמה חלשה. בהמשך נסיעה היא כבתה לגמריי.

לאחר אותה נסיעה, הרכב עמד בחניה (ללא נסיעה) כיומיים - שלושה. לאחר אותם יומיים שלושה, הרכב סרב להניע למרות שצרכני החשמל ברכב עבדו (רדיו דיסק, אורות סלון הרכב וכ') אם כי בעוצמה חלשה יותר.

הרמתי מכסה מנוע ונוכחתי לגלות ששנת היצור של המצבר היא סוף 2006. הנחתי שהחלפת המצבר תפתור את הבעיה, אבל לאחר החלפתו, בדקתי את המתחים של המצבר החדש כאשר המנוע מונע (בהילוך סרק) ומספר צרכנים עובדים. מד המתח הראה של מתח של 18V לערך!

בנוסף, מזה זמן ( עוד בתקופת המצבר הקודם), נשמע צליל של החלקת רצועה בעת הנעה.לדעתי מדובר ברצועת האלטרנטור.

האם יכול ליהיות קשר בין רצועת אלנטרנטור רפויה לטעינת יתר שלו (ההיגיון אומר לי שלא אבל מה אני מבין..:-D)?

האם ניתן לנסוע למוסך כאשר הרכב תחת מתחים כאלה או שחייבים לגרור אותו?

אני מניח שבמקרה של אלטרנטור תקול, עדיף לשפצו מאשר לקנות חדש. אבקש המלצות למקומות הוגנים באיזור המרכז ( עדיף פ"ת...

תודה!

פורסם

כשיש טעינת יתר גבוהה מדי, אז האלטרנטור גם מייצר זרם גבוה וזה גורם לעומס חשמלי עליו שמיתרגם לעומס מכני המתנגד לסיבוב המנוע וכל זאת דרך הרצועה שאם היא קצת יבשה ו/או שחוקה היא עלולה לחרוק.

לאחר החלפת אלטרנטור (משופץ) או תיקונו יש גם לבדוק את הרצועה ורצוי להחליפה לחדשה.

כמו כן צריך לבדוק אם לא כבר חסרים קצת מיים מזוקקים במצבר, עקב טעינת היתר.

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...