Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בודק מצברים דיגיטלי, של חברת dhc אם זה משנה.

לפני שהוא מבצע בדיקה למצבר צריך לבחור כמה דברים:

6v או 12v

מצבר רגיל או ג'ל

ובקטגוריה השלישית המכשיר כותב- set capacity ונותן את האפשרויות בטווחים הבאים-

test ranges:

sae:40-2000cca

din:25-1300cca

en:40-2100cca

iec:30-1500cca

חיפשתי על המצבר סימון כלשהו שדומה והדבר היחיד שמצאתי הוא capacity 20h ואין לי מושג מה זה אומר...

יש מישהו עם ניסיון בזה שיוכל לעזור? בנוסף מה אני עושה במקרה ולא כתוב כלום על המצבר? יש לזה שיוך כלשהו לגובה האמפר? תודה לעוזרים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מכשיר הבדיקה שברשותך כנראה מתאים לבדיקת מצברי רכב אשר נבדקים לפי מספר תקנים בינלאומים כגון, DIN,SAE,IEC ובדרך כלל מצויין על מצברי הרכב כושר ההתנעה Cold cranking current או RC.

דרך אגב הנתונים שרשומים על-גבי מכשיר הבדיקה שרשמת נראים לא הגיונים 2000 CCA או 200 CCA ?

המכשיר בודק את המצבר תחת עומס ובו זמנית עלייך לעקוב אחרי ירידת מתח הקטבים של המצבר לכן יש לבדוק את המצבר לפי המידע שכתוב על המצבר.

במידה ועל המצבר שברשותך לא מצויין כושר ההתנעה באמפרים אלא רק קיבולת המצבר הכפל את קיבולת המצבר ב-3 ותקבל את זרם העמסה המקורב.

נניח שקיבולת המצבר שברשותך הינו 20AH זרם ההעמסה בבדיקת המצבר צריך להיות כ-60 אמפר למשך כ-10 שניות ומתח הקטבים של המצבר לא צריך לרדת מתחת ל-10 וולט בערך.

לפני שאתה מבצע בדיקה תחת עומס חשוב שתציין את סוג המצבר ולאיזה שימוש המצבר מתאים בכדי שהתשובות תהיינה יותר מדוייקות.

איזה כייף לי :)

פורסם

זרם ההתנעה של המצבר = cca=Cold cranking amps

sae:40-2000cca

din:25-1300cca

en:40-2100cca

iec:30-1500cca

זהו התקן.

הכיתוב אמור להיות על כל מצבר ומצבר.

במידה ויש לך ספקות אתה יכול להחזיק בקטלוגים של החברות המובילות במצברים שם קיים

העלתי לך דוגמא של קטלוג שהורדתי עבורך מהאינטרנט, אתה בקלות יכול למצוא קטלוג של כל החברות המובילות ואז לדעת רק את מק"ט המצבר ויהיו לך כל הנתונים.

Untitled.jpg

פורסם

מרק בזמן שעניתי תשובה ענית גם אתה אבל הנוסחא שלך בוודאות לא נכונה תסתכל בקטלוג שהעלתי ותראה, כבר חשבתי שעשית לי חיים קלים.

המכשיר שהבחור מדבר עליו העלתי תמונה של מה שאני משתמש בעבודה הוא מכשיר מעולה, שלי הוא מקורי של היצרן יודע לזהות בעיות בטעינה בעיות במצבר בדיקות תחת עומס ועל מנת לקבל ממנו תוצאות נכונות הוא מנחה אותך בשלב הבדיקה מה להדליק מה לכבות מתי לתת סטרטר וכדו'

אבל חייב להגדירו לסוג המצבר שנבדק בכדי שייתן תוצאות תקינות.

Untitled.jpg

פורסם

אצלי אני חייב להזין למכשיר את זרם ההתנעה המירבי ואין אופציה כזו, לפי מה שהבחור כתב זה כאילו טווח הערכים גבוהים ממה שאנו מכירים לא יודע מה הסיבה גם לי לא היה נראה הגיוני אבל היה חשוב לי שיבין מה המשמעות של CCA בבדיקה הזו.

פורסם
מרק בזמן שעניתי תשובה ענית גם אתה אבל הנוסחא שלך בוודאות לא נכונה תסתכל בקטלוג שהעלתי ותראה, כבר חשבתי שעשית לי חיים קלים.

המכשיר שהבחור מדבר עליו העלתי תמונה של מה שאני משתמש בעבודה הוא מכשיר מעולה, שלי הוא מקורי של היצרן יודע לזהות בעיות בטעינה בעיות במצבר בדיקות תחת עומס ועל מנת לקבל ממנו תוצאות נכונות הוא מנחה אותך בשלב הבדיקה מה להדליק מה לכבות מתי לתת סטרטר וכדו'

אבל חייב להגדירו לסוג המצבר שנבדק בכדי שייתן תוצאות תקינות.

הנוסחה שלי למעשה מקורבת ודי מדוייקת עד קיבולת 60 אמפר-שעה.

תכפיל את קיבולת המצבר ותקבל את זרם ההעמסה. הנתון שמופיע על המצבר נניח 250A זה לא זרם ההעמסה של המצבר בזמן הבדיקה אלא נתון שלפיו קובעים את זרם העמסה של המצבר לפי טבלאות מקובלות.

הנוסחה לא באה להחליף מידע טכני מדוייק הרשום על המצבר או על מכשיר הבדיקה אלא במקרה ולא קיים נתון של CCA.

איזה כייף לי :)

פורסם

בדקתי עכשיו את המצברים לפי מה שאמרתם לי, כתוב על המצבר 800a זרם התנעה (המצברים הם 140 אמפר של משאית)

כמו כן בבדיקה אין אפשרות לעקוב אחרי ירידת מתח או דברים כאלה. המכשיר עושה את הבדיקה בינתיים כתוב analyzing ובסופו של דבר בשני המצברים פשוט כתוב אם הוא טוב או לא. לפי המכשיר יש לפחות תא אחד מקוצר בכל מצבר ושניהם דפוקים.

זה מעיד על בעיה כלשהי? כמו כן בעת הבדיקה הזרם היה 10.5 וולט בערך אחרי שאתמול הזרם היה תקין ומאז המשאית הייתה נעולה ולא הנעתי אותה לפני הבדיקה

פורסם

דרך אגב המכשיר שלי גם עושה את כל הבדיקות שציינתם- בודק את המערכת, אומר לך מתי להניע מתי להדליק אורות מתי לכבות את המנוע וכולי...

פורסם

בסדר. אני יחזור על הבדיקה מחר אחרי שנניע את המשאית והם ייטענו מספיק. ואם גם מחר הוא יכתוב שיש תא אחד לפחות מקוצר?

זה אומר שיש בעיה כלשהי במערכת המשאית שגרמה לזה או שזה פשוט קורה?

פורסם
בסדר. אני יחזור על הבדיקה מחר אחרי שנניע את המשאית והם ייטענו מספיק. ואם גם מחר הוא יכתוב שיש תא אחד לפחות מקוצר?

זה אומר שיש בעיה כלשהי במערכת המשאית שגרמה לזה או שזה פשוט קורה?

בן כמה המצבר?

יש לך אדפטור שבודק את ריכוז האלקטרוליט בתאים?

פורסם

מצבר אחד של שנפ בן כמעט שנתיים, מצבר שני מקורי של וולוו בן 3.5-4 שנים

ואין לי אדפטור אבל היה חסר מים והוסיפו קצת מי ברז...

פורסם

לא רצוי לשים מי ברז, תבצע את הבדיקות כשהמצברים יהיו טעונים במלואם אם יאמר שיש כשל אז צריך לעשות בדיקה חיצונית כשהם מנותקים אחד מהשני רק כך תוכל לדעת כיוון שיכול להיות שאחד מקוצר ומפיל את המתח.

פורסם

בסדר גמור. אעשה את הבדיקה מחר ואחזור עם הממצאים. תודה רבה!

• תוכן חדש...