Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש הפסיק המצת סגריות לעבוד וכשניכנסתי למוסך הראו לי שהנתיך נשרף ואף נתנו לי זוג להחליף בעצמי בטענה שזה מאוד פשוט (אגב לא שילמתי עבור העבודה והמצתים, נחמד מצידם-הילוך שישי בראשון).

היום שוב קרתה אותה תקלה וההנחה שלי ששוב נשרף נתיך.

אז עד שאני אבדוק אם מדובר בבעיה רצינית יותר (כי זה קרה עם חיבור של מכשיר שונה)- מישהו יודע איך מחליפים את הנתיך? לא מצאתי גם בספר הרכב איך מפרקים את המצת על מנת להחליף.תזכורת - מדובר בגטס 2005

פורסם

לא צריך לפרק את מצת הסיגריות.

הנתיך נמצא בקופסת הנתיכים ביחד עם כל הנתיכים האחרים.

בדוק בספר הרכב איפה ממוקמת קופסת הנתיכים ואיזה נתיך שייל למצת.

פורסם

וואלה, תודה רבה!

מיקום קופסת הנתיכים רשום בספר (מתחת להגה), האם כל הנתיכים שם אותו דבר? אמור להיות סימון?

פורסם

1. יש לך בעיה במערכת החשמל של הרכב או שאתה מחבר צרכן הצורך זרם גבוה מידי משקע המצית או/גם קיימת בעיה בצרכן בעיה לכן הפיוזים נשרפים.

2. מהו ערך הפיוז שהתקנת ? בדרך כלל ערך הפיוז נע בין 15-25 אמפר.

צבע הפיוז בעל ערך נקוב של 25 אמפר הינו לבן או שקוף.

3. לא כול הפיוזים דומים לכן בדוק בספר הרכב מהו מספר הפיוז של שקע המצית או לחילופין בדוק האם קיים ציור בקופסאת הפיוזים של 'סיגריה מעשנת'.

4. לפני החלפת פיוזים הוצא את המפתח מהסווי'ץ !

איזה כייף לי :)

פורסם

אז זהו שפתחתי את קופסת הפיוזים ואין שום סימון שדומה למצית הכל בקודים או קיצורים של שפה כמו AIRBAG או blight (משהו כזה), אז חלק אפשר לנחש אבל איך הם קוראים למצת אין לי מושג/

גם דיי קשה להוציא את הפיוזים האלה, לפי הספר אמורה להיות איזו "פינצטה" בקופסה, אבל כנראה שהיא אבדה לאחד הבעלים הקודמים, מקווה שאם אוציא בפינצטה רגילה זה יהיה בסדר, אבל להוציא כמעט את כל הפיוזים בשביל למצוא את המצית נשמע לי קצת מופרך למישהו יש מושג איך קוראים למצת באנגלית בקיצור?

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום, אני גם כן צריך להחליף פיוז של המצת, אבל הגטס שלי זה שנת 2008 והפיוז לא נמצא באותו מקום כמו בתמונה מעליי.

מישהו יכול לעזור לי ולכוון אותי איפה נמצא הפיוז של המצת או האם הוא נמצא באותו מקום אך יש לו שם אחר.

תודה.

פורסם

מספר רכב של גטס, שאפשר להודיר מהאינטרנט.

שמת לב שזה בתיבת פיוזים שבתא המנוע ולא בתא הנוסעים?

פורסם

DRL זה מערכת שמדליקה אורות אוטומטית בשעות היום, מייד עם פתיחת סוויץ'. במדינות מסויימות זה חובה.

התרשים הזה הוא כללי, וכולל את כל גירסאות האיבזור בכל המדינות.

זה לא אומר שבגטסים שהגיעו לארץ הייתה מערכת DRL.

DRL = DAYTIME RUNNING LIGHTS

במכוניות מהשנים האחרונות יש פנסים נפרדים ל DRL, בדרך כלל עם תאורת לדים.

במכוניות ישנות יותר DRL פעל בפנסים הרגילים, בדרך כלל בעוצמה מופחתת קצת לחסכון בחשמל ולהארכת חיי הנורות.

לינק לספר אני אנסה למצוא יותר מאוחר.

פורסם

תודה רבה.

שאלה אחרונה (אני מקווה), הוצאתי את הפיוז של המצת (נמצא במנוע כמו שהבאת בתמונה) והלכתי להחליף אותו, הייתי באוטודיפו אבל יש להם רק פיוזים גדולים (בגודל), איפה בראשון אני יכול למצוא חנות שמוכרת פיוזים כאלה?

שוב תודה על העזרה.

פורסם

בדקת שהפיוז שרוף ?

כנס לכול מוסך או חשמלאי רכב באיזור התעשיה בראשון וקנה לך פיוז (כנראה שתקבל בחינם).

אתה יכול גם לקפוץ למוסך מורשה ולרכוש סט של פיוזים בגדלים שונים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני גר בראשון,

אם אתה מעוניין, תאם איתי בהודעה פרטית, אני אתן לך כמה פיוזים.

אמורים להיות לי פיוזים מסוג "מיני" (אורך הפלסטיק הצבעוני כ 1 ס"מ), רק לא בטוח שיש 25A.

אגב, לדעתי הפיוז של 25A נמצא שם, מאחר וגם שקע כוח 12V נוסף מוזן דרכו.

השקע הזה נמצא למייטב זכרוני רק ברמות האיבזור הגבוהות, ובנמוכות המקום הזה מכוסה על"י עיגול פלסטיק.

אם אין שקע כוח נוסף, אז הגיוני יותר שיהיה פיוז 15A.

• תוכן חדש...