Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ב C5 בד"כ כשמשלבים להילוך R נשמע צליל מיוחד כזה. וגם אם אני לא טועה ביציאה מהילוך R ישנו עוד צליל אחר.

לאחרונה אני שם לב שהצליל הזה נעלם לי, אך הוא עדיין נשמע מדי פעם לעתים רחוקות. כלומר רוב הזמן הוא איננו. מה הבעיה לדעתכם? מדובר ב C5 2002, 2.0 SX

פורסם

יש לך חיישן רוורס מקורי?

אם כן אז הצפצפה שלו נימצאת בתוך קיר הצד השמאלי של הבגז' (כאשר אתה עומד מול הבגז' ופתחת את דלת הבגז')

אולי הצפצפה התנתקה או זזה מהמקום.

פורסם

זה לא הצליל של החיישני רוורס, אלא משהו של האוטו עצמו! אתה שומע אותו מאזור קרוב, ליד הנהג.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון, הצפצוף חזר לאחר כמה ימים, אך אתמול נעלם עוד פעם. מתברר שבזמן שהצפצוף הזה לא עובד,

אז אורות הרוורס והחיישני רוורס לא עובדים בכלל! משחק עם הידית כמה פעמים, בסוף הצפצוף חזר וגם האורות והחיישנים חזרו לחיים. כנראה שזה מגע רופף בידית עצמה, איך מפרקים את האזור של הידית? ומה לבדוק שם?

פורסם

זה לא בידית אלא על הגיר עצמו. בכניסה של הכבל יש יחידה חשמלית שמדליקה את האורות רוורס. להחליף אותה זה לא סיפור השאלה כמה היא עולה.

פורסם

הצפצוף בא והולך, ויחד איתו אורות הרוורס נעלמים גם כן. איפה יושב ה REVERSE SWITCH הזה? האם יתכן שצריך לנקות מגעים שלו או משהו כזה?

מישהו יכול לצרף תמונה למיקום שלו בבקשה

פורסם

פתח מכסה מנוע תסתכל על הגיר מלמעלה. יתכן וזה מוסתר עם צינורות פלסטיק מעל. על הבודי של הגיר יש כבל שנכנס לתוכו אם מישהו יזיז את הידית בפנים אתה תזהה את הכבל בקלות. ממש על הכניסה יש יחידה חשמלית שחורה שטוחה, שמתחבר אליה קונקטור רחב עם איזה 6 או 7 חוטים. שני ברגים מצמידים אותו לגיר והוא ניתן לכוונון וחשוב לסמן ולפני שמפרקים כי אם הכוונון לא טוב האוטו לא יסע. היחידה הזאת ניתן להשיג מפירוק חדשה לי נראה שתעלה מעל אלפיים שח.

פורסם

אתה מתכוון לחלק השטוח שמחובר אליו הקאבל של הגיר ובוחר בין ההילוכים? ואם הוא לא מכוון טוב אז ההילוך יתחיל להבהב קצת או שהאוטו לא יתניע ב N ו P?.

אם זה החלק, אז החלפתי אותו לפני כשנה בחדש מקורי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מישהו יכול להגיד לי בדיוק איפה זה, ואיך לבדוק אותו?

בינתיים בכל עובד כרגיל, עד להודעה חדשה

פורסם

אומנם מעולם לא נתקלתי בתקלה כזו, אך לפי התיאור כנראה שיש לך תקלה פנימית במתג הרב-מצבי של הגיר. החלק אכן נמצא על הגיר עצמו בחיבור שבין הכבל לתיבה עצמה (פיזית זה נמצא מעל הגיר, קרוב לחזית הרכב). ככל הנראה תצטרך להחליף את היחידה הזו, בפנים קיים מתג ועוד מספר מגעים מודפסים שלפיהם מזהה מחשב הגיר באיזה מצב נמצאת ידית ההילוכים ובנוסף גם מתג הדלקת אורות רברס.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם מדובר בחלק הזה?

אם כן החלפתי אותו ממש לא מזמן, מקסימום שנה בחדש מקורי כמובן! היתכן שכבר שבק חיים?!

5611.html%20504.33%20KB

פורסם

כן, זה החלק.

לא סביר שהחלק התקלקל אחרי שנה. האם אור רברס עובד כאשר אתה משלב הילוך ואין צליל ?

ייתכן והחלק בסה"כ זקוק לכיוון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא, כאשר אני משלב ל R אין אורות ואין צליל בכלל. זה כבר כמה ימים נעלם הכל. יתכן ופתאום הוא יחזור לחיים ויחזיק תקופה טובה ועוד פעם יעלם!

היום באחד המשחקים עם הידית שמעתי את צליל השילוב ל R, אך כנראה לא תפס והאורות לא נדלקו. ניסיתי עוד כמה פעמים P-R-N, לא עזר.

האם אפשר לכוון לבד, או עדיף לחזור לאיפה שהתקנתי את החלק?

אם זה היה עניין של כיוון, לא הייתי אמור לשמוע את הצליל, ולראות את האורות דולקים בכל פעם שאני משחק עם הידית הילוכים בין P-R-N?

• תוכן חדש...