Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא תראה את הדוסים בבר אילן.

נוסעים בלי להסתכל במראות, חוצים כבישים בלי להסתכל ימינה שמאלה, רואים רק מה שמקדימה. למה? כי אלוהים שומר עליהם.

בגלל זה כל חודש כמעט שומעים על הולכי רגל שנפגעים שם.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זו בדיוק הסיבה שאני רוצה האמר H1.

מנסה לחתוך אותי? בבקשה. תצליח-יופי. לא תצליח? אני ארגיש "מכה קלה בכנף". מנסה להיכנס לנתיב שלי כשאני נמצא בו? בבקשה. רק תשתדל להצליח בבקשה להשתחל מלפניי או מאחורי, אני לא אוהב לעלות על מהמורות מהירות. מתפרץ לכביש בלי להסתכל? לא ראיתי אותך, הבטתי בדיוק במראה שלי. תצליח, יופי. לא תצליח, גם יופי. עוקף בנתיב הנגדי ובא רכב מולך, ואתה רוצה לחזור לנתיב בדיוק במקום שבו אני נמצא? אין שום בעייה. או שילך לך, או שלא. אני לא אסטה יותר מהנתיב או אבלום בפתאומיות יותר. תעשו מה שאתם רוצים, אם תצליחו, יופי לכם. אם לא, לא בעייה שלי כבר. נמאס לי להציל רכבים של אחרים מהטימטום שלהם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ואתה טיפוס מעצבן למדי שמשתמש ב"חכמת החיים" שלו בתור תירוץ לחנך את כל חברי הפורום, בכל נושא.

אני לפחות עושה סלקציה.

למי למשל? למשטרה? למורי הנהיגה? אולי לעמותת "אור ירוק"?

כל אלה נכשלו וממשיכים להיכשל באופן עקבי. לכן אני בוחר לקחת את העניינים לידיים, בזמן הקצר שאני מבלה בארץ.

הרי אם נמשיך לפתוח פה שרשורים מתוסכלים על כל בהמה שחתכה אותנו על הכביש, שום דבר לא ישתנה בוודאות.

אני לא טוען שככה צריך, ולא מדיח אחרים לנקוט בשיטות שלי. אני בסה"כ חולק חוויות ומוסיף חוות דעת ופרספקטיבה

אישית. אז מי אתה שתגיד לי שאני טועה? אם יש לך בעיה עם דרכי הפעולה שלי, נהג אחרת בעצמך, אבל הנח לי

להתנהל כפי שאני רואה לנכון. אני בטוח שאינני עושה יותר נזק מאותם בריונים מטומטמים ששמתי אותם למטרה.

אתה אולי משוגע, אבל משוגעים גדולים ממך בהרבה מסתובבים בכבישים (וכבר נתקלתי בכאלה).

פעם אחת יקרה לך שתנסה לקחת את הענינים לידיים ויצא לך משוגע שישבור לך אותן.

לי כבר לא אכפת מכלום, אני שם זין על הכל- ואני נוהג באוטובוס לפרנסתי, כך שאני נמצא שעות רבות מאוד בכבישים, אבל לוקח הכל באיזי כי אני לא ממש ממהר לשום מקום.

שום דבר לא הולך להשתנות כאן- אנשים כאן מגעילים, עבריינים, נחותים וטיפשים, וכל מזדיין חושב שהוא מלך הכביש, ומותר לו לעשות מה שבא לו.

וזהו, עם זה אנחנו צריכים להתמודד.

:puzzled:
פורסם

ע"פ החוק: רכב המאותת על כוונה לעבור נתיב, יש לאפשר לו לעשות כך.

בפועל: כפי שסופר כאן, זה לא תמיד קורה.

הסיבה: חוסר התחשבות, ביריונות, חינוך רע ועוד.

הכי מרגיז - שתלמיד נהיגה שמנסה להשתלב, מקבל יחס רע שכזה. כולם שוכחים שהם גם התקשו לעשות זאת וייחלו לעזרה מהסביבה.

המלצה:( במיוחד לדאריש , אני מתפלא עלייך) תבליגו, תבלעו את הרוק, ותרו. המרחק בין משחק כזה לסכין בבטן לפעמים מצטמצם מהר .

וזכרו: להתרגז זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים.

פורסם

החוק מדבר על שני מצבים סותרים לכאורה, והפסיקה הולכת בד"כ עם תקנה 40 אבל למשל בנושא בלימה , שהאות שניתן עליו הוא מנורת הבילום הרי אם תיכנס עם רכבך באחורי רכב אחר אתה תהיה האשם,

תקנה 40

. (א) לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון.

תקנה 60

. (א) האות להנעת רכב העומד מצד ימין של הכביש, וכן האות לשם פניה או סטיה שמאלה יינתן –

(1) במחוון כיוון - על ידי הארת אור מהבהב מצדו השמאלי של הרכב

ותקנה 61

הנוהג בעקבות רכב אחר

61. נתן נוהג רכב הנע בכביש אות כאמור בתקנה 60, חייב כל נוהג רכב הבא בעקבותיו להאיט ולנהוג בזהירות ולעצור אם יש צורך בכך, כדי לאפשר לנוהג הרכב שלפניו לפנות, לסטות, להאיט או להיעצר - ללא הפרעה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אתה אולי משוגע, אבל משוגעים גדולים ממך בהרבה מסתובבים בכבישים (וכבר נתקלתי בכאלה).

פעם אחת יקרה לך שתנסה לקחת את הענינים לידיים ויצא לך משוגע שישבור לך אותן.

המרחק בין משחק כזה לסכין בבטן לפעמים מצטמצם מהר .

הבנת הנקרא רבותיי, אנשי הייטק לא מסתובבים עם סכנים, אל דאגה.

אחרי עשר שנים בנתניה, כבר למדתי להבחין מרחוק עם מי אפשר להתעסק ועם מי לא כדאי.

להתרגז זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים.

בדיוק, לכן ב-90% מהמקרים אני פשוט מבליג וממשיך הלאה, כי אנשים טיפשים לא עושים את זה בכוונה.

עם זאת, בריונות זה דרך חיים ולא רק שיטת נהיגה. אני לא מקבל ולא עובר בשתיקה על בריונות, לא ביומיום,

לא בעבודה ולא על הכביש, ולכן מרשה לעצמי להרביץ באנשים האלה בינה. יש גבול גם לפסיביות, וזאת לא

תמיד הדרך הנכונה. אין לנו הרבה שליטה על מה שהולך בכבישים, אבל את המעט שיש אני משתדל לנצל.

פורסם

לי כבר לא אכפת מכלום, אני שם זין על הכל- ואני נוהג באוטובוס לפרנסתי, כך שאני נמצא שעות רבות מאוד בכבישים, אבל לוקח הכל באיזי כי אני לא ממש ממהר לשום מקום.

אני מסכים איתך ל-100%, זאת גם הגישה שלי. אני מאמין, כמה שנהג נוהג ברכב גדול יותר, כך יש אליו יותר אחריות ולכן הוא לא יכול לאפשר לעצמו מהלכים מסוכנים.

זו בדיוק הסיבה שאני רוצה האמר H1.

H2 יספק אותך? שברולט טהו שימש כבסיס ל-H2. טהו ויוקון זה אותו רכב.

אתה חושב אם יהיה לך האמר, אז תנהג בצורה שאתה מתאר?

המלצה:( במיוחד לדאריש , אני מתפלא עלייך) תבליגו, תבלעו את הרוק, ותרו. המרחק בין משחק כזה לסכין בבטן לפעמים מצטמצם מהר .

וזכרו: להתרגז זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים.

מאוד יפה אמרת. זה בדיוק העינין.

הבנת הנקרא רבותיי, אנשי הייטק לא מסתובבים עם סכנים, אל דאגה.

אחרי עשר שנים בנתניה, כבר למדתי להבחין מרחוק עם מי אפשר להתעסק ועם מי לא כדאי.

אז זה להיות חזק על חלשים. דווקא נהגי היטק שנוהגים בג'יפ ליסינג (מזדה וחברותיה) הם לא הגרועים ביותר בכביש.

יש נהגים גרועים בפי 10. אתמול חתך אותי גרר (DAF ישן בצבע אדום) לפני רמזור. הוא נזכר פתאום שצריך לפנות שמאלה. הוא חצה שני נתיבים והשתלב לנתיב שלישי שהוא פנייה שמאלה (הוא עשה את זה 10 מטר מרמזור). דברים כאלה נהג בג'יפ ליסינג לא מאפשר לעצמו. הנהג של המשאית ככל הניראה מכפרים. להתנקם בנהגי ליסינג זה כמו להרביץ לילדים (זה כמו ילד בבית הספר שמרביצים לו, אז הוא מרביץ לחלשים יותר ממנו כדי להרגיש היי).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אז זה להיות חזק על חלשים. להתנקם בנהגי ליסינג זה כמו להרביץ לילדים (זה כמו ילד בבית הספר שמרביצים לו, אז הוא מרביץ לחלשים יותר ממנו כדי להרגיש היי).

כלומר, אתה טוען שזה בסדר לתת להם לחתוך ולהשליט טרור על נהגים אחרים, אבל זה לא בסדר שאני עושה להם את אותו הדבר?

אני תוהה אם הבנת את דבריי. אני לא בוחר נהג ליסינג רנדומלי ונכנס בו. אני מדבר על אנשים ספציפיים עם רכבי ליסניג שעושים עבירות,

גורמים לאי סדר בכביש ובהם אני בוחר "להתנקם", כלשונך. כשאני רואה מישהו עושה את זה, וכשנקרית בדרכי האפשרות, אני משתדל

להשיב באותו מטבע. אני לא רודף אחרי אותו נהג בשביל לתפוס אותו בצומת, ואני לא חותך את נהג הליסינג הבא בשביל להעביר מסר

לכל הקהילה. הפעולות שלי מתייחסות לאנשים שפוגעים באנשים אחרים, ולכן אני רואה לנכון לפגוע בהם, ולחנך אותם בדרך הקשה.

פורסם

Derish, אולי לא הבנתי אותך עד הסוף. בכל אופן, אני ממליץ לך להפסיק לחנך אותם:

א. זה לא יעזור.

ב. הכביש לא שדה קרב.

ג. אין חובה להחזיר למישהו על זה שחתך אותך. הוא אחרי זה יכול לחתוך אותך שוב ושוב. תריבו בלי סוף?מה יקרה אם אותו ליסינגאי יהיה יותר קשוח ממך? ליסינגאים הם הסוג הטוב ביותר של עבריינים האלה. יש הרבה יותר גרועים מהם.

עריכה:

כלומר, אתה טוען שזה בסדר לתת להם לחתוך ולהשליט טרור על נהגים אחרים, אבל זה לא בסדר שאני עושה להם את אותו הדבר?

ליסינגאים האלה שאתה מתאר, על הרכבים עושים לרוב מעשי בריונות לא נעימים, יש מקרים קיצוניים יוצאי דופן (בכל אופן אני אישית לא מכיר ליסינגאים שנוהגים בברבריות ואני מכיר הרבה כאלה, אך לעיתים באמת רואה שרכב ליסינג מבצע כל מיני עבירות כגון לחתוך או לא לשמור מרחק). מי שעושה טרור אמיתי ובאמת מהווים סכנה על הכביש, זה נהגים שלא לצורך עושים בלימות חירום, חותכים מספר נתיבים ברכב כבד, מסנוורים בלילה עם אורות גבוהים, משחקים משחקי כבוד בכביש (וזה למה: אתה נותן להם ליגיטימצייה לעשות מעשה יותר קיצוני וזה הופך למשחק אין סופי שממנו סובלים כולם).

אני ממליץ להפסיק להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים. את כולם לא תצליח לחנך והם לא ילמדו לקחים ממה שאתה מנסה להראות להם, למחורת יעשו בדיוק את אותו הדבר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
Derish, אני ממליץ להפסיק להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים. את כולם לא תצליח לחנך והם לא ילמדו לקחים ממה שאתה מנסה להראות להם, למחורת יעשו בדיוק את אותו הדבר.

יכול להיות שאתה צודק, אבל המבט המופתע והמראה של צעקות ונפנופי ידיים חסרי אונים בתוך המכונית

עם המדבקה, זה הנצחון הקטן שלי היום, בלי קשר למה שהם יעשו מחר.

אני לא מעניש את עצמי על טיפשותם של אחרים. אני נהנה ומתמוגג כשהיא חוזרת אליהם כמו בומרנג.

slapab.jpg

פורסם

זה עכשיו טרי מלפני 10 דקות לידיעת "המחנכים"

גבר מכפר קאסם העיר לנהג על נהיגה מסוכנת – ונורה ברגלו

תושב כפר קאסם נורה ברגלו ונפצע באורח קל, לאחר שאמר לנהג שנסע לידו כי הוא נוהג בצורה מסוכנת. החשוד בירי נמלט אך זהותו ידועה למשטרת ראש העין, שפועלת לאיתורו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
החוק מדבר על שני מצבים סותרים לכאורה, והפסיקה הולכת בד"כ עם תקנה 40 אבל למשל בנושא בלימה , שהאות שניתן עליו הוא מנורת הבילום הרי אם תיכנס עם רכבך באחורי רכב אחר אתה תהיה האשם,

תקנה 40

. (א) לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון.

תקנה 60

. (א) האות להנעת רכב העומד מצד ימין של הכביש, וכן האות לשם פניה או סטיה שמאלה יינתן –

(1) במחוון כיוון - על ידי הארת אור מהבהב מצדו השמאלי של הרכב

ותקנה 61

הנוהג בעקבות רכב אחר

61. נתן נוהג רכב הנע בכביש אות כאמור בתקנה 60, חייב כל נוהג רכב הבא בעקבותיו להאיט ולנהוג בזהירות ולעצור אם יש צורך בכך, כדי לאפשר לנוהג הרכב שלפניו לפנות, לסטות, להאיט או להיעצר - ללא הפרעה.

הפתרון מאוד פשוט. זה תאורטי. כלומר, זה לא יקרה וימשיכו לנהוג כמו בהמות אבל הפתרון הוא כזה:

קודם כל ברור שהזכות תמיד של מי שנמצא על הדרך הראשית ולא מי שמעוניין להשתלב.

מי שמעוניין להשתלב, ולרכב האחר יש אפשרות לתת לו - יתן לו. אין אפשרות - מי שרוצה להשתלב יחפש הזדמנות נוספת.

בפועל- מי שנמצא על הדרך הראשית ומזהה רכב המנסה להשתלב בדרך כלל מצמצם את הפער כדי לא לאפשר לו - למה - תהרוג אותי לא יודע.

בפועל גם, מי שמנסה להשתלב, בדרך כלל יודע את זה, ולכן נאלץ להשתלב בכוח, כדי לא לצאת פראייר. עכשיו זה לא שאנשים כל כך מחפשים לא לצאת פראיירים. פשוט, יש גם מכוניות מאחוריך, שגם לנהגיהן אין כל כך סבלנות, כלומר, אי אפשר מעשית לנהוג כאן בצורה תרבותית. סתם דוגמא, אם אני יוצא מכביש לכביש ראשי שבה התנועה זורמת, ורוצה לתת זכות קדימה מבלי לגרום לאף אחד לסטות מנתיב/להאט/לבלום, אז הרכב מאחורי כבר יתחיל להלחיץ אותי עם צפירות כי יש מילימטר פנוי שדרכו אפשר להשתחל לכביש, ועזוב את זה שאתה מעכב בכך את התנועה וגורם לאנשים אחרים לבלום (זה במקרה הטוב כשהם שמו לב אליך, במקרה הפחות טוב - התנגשות).

פורסם
ע"פ החוק: רכב המאותת על כוונה לעבור נתיב, יש לאפשר לו לעשות כך.

בפועל: כפי שסופר כאן, זה לא תמיד קורה.

הסיבה: חוסר התחשבות, ביריונות, חינוך רע ועוד.

הכי מרגיז - שתלמיד נהיגה שמנסה להשתלב, מקבל יחס רע שכזה. כולם שוכחים שהם גם התקשו לעשות זאת וייחלו לעזרה מהסביבה.

אני הכי שונא את הנהגים שצופרים לתלמיד נהיגה ברמזור. קצת סבלנות, אנשי עסקים מהוללים. סניף ביטוח לאומי לא בורח לשום מקום.

פורסם

בפועל גם, מי שמנסה להשתלב, בדרך כלל יודע את זה, ולכן נאלץ להשתלב בכוח, כדי לא לצאת פראייר.

נחום, הסיבה לא להיות פראייר או כן להיות. הסיבה שעוד כמה מאות מטרי יש פנייה. הסיבה היא להגיע הביתה או ליעד אחר כלשהו.

• תוכן חדש...