Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמע,

התקציב שלך מאוד, אבל מאוד בעייתי.

מכיוון שגם סוזוקי באלנו סיפקה אותך, ואתה מוכן להתפשר על רכב קטן - אני ממליץ לך להכנס לאחת מסוכנויות הרכב ולרכוש לעצמך יונדאי גטס.

אני בד"כ לא ממליץ על הרכב הזה, אבל הוא עושה את עבודתו נאמנה ובסה"כ יודע לשרת את בעליו בלי לדרוש אחזקה מיוחדת.

יש היום מבצעי סוף שנה מטורפים בחברות הליסינג, אני מאמין שתוכל להוציא יונדאי גטס או פיאט גרנדה פונטו משנתון 2007 במחירים נמוכים מאוד - נותנים גם 60 תשלומים בלי ריבית והצמדה בקל אוטו (ראיתי פרסומת) - שלם 10 אלף ש"ח במזומן, ועוד 30-35 אלף ש"ח ב-60 תשלומים...את ה-15 אלף הראשונים כבר יש לך, זה כבר נותן לך שקט לשנתיים. אח"כ תצטרך לשלם סביבות 500 ש"ח לחודש.

זה חוסך המון התרוצצויות וזה פותר אותך מבעית רכישת הרכב. פלא שאנשים מדווחים היום שקשה למכור רכב? כולם הולכים וקונים ממגרשי חברות הליסינג וההשכרה.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אף אחד לא יתחייב לך בבדיקה על רכב ישן, לא הוגן מבחינתך לבקש דבר כזה.

אתה אומר לו תוכיח קילומטרג', ואם אין לו דרך להוכיח לך. נשמע כאילו אתה תוקף אותו, הוא לא חייב לך כלום.

תברר מה שאתה רוצה, נשמע טוב? תבוא לראות, נראה טוב? קח לבדיקה, יצא סבבה? תקנה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

בכל רכב שמכרתי ככשאלו אותי אם אני מתחייב על מנוע גיר שילדה אני התחייבתי.

התחייבתי שיש מנוע, יש גיר ויש שילדה.

הבדיקה היא על אחריות הקונה בלבד. אלא אם כן הוסכם אחרת בזכרון דברים או בחוזה מחייב אחר.

חכה עד שתמצא מישהו שנשמע לך סבבה. תראה את הרכב. "תרגיש" את המוכר, ואז תיקח את הרכב לבדיקה.

וגם אז אל תתפלא אם הוא לא יתחייב על כלום.

אם המוכר לא יכול לספר לך על קורות הרכב בזמן שהוא החזיק אותו, ולא הידיים הקודמות, אז פשוט תמשיך להבא בתור.

Kawasaki Versys !!!

פורסם

לפי דעתי פותח האשכול צודק,

לא מכריחים אף אחד להתחייב! רוצה להתחייב? 'אני יבוא' לא רוצה? שלום!

פותח האשכול מתכון לקחת את הרכב לבדיקה, למה לו לגלות בזמן הבדיקה שיש בעיה כזו או אחרת במנוע או בגיר שדורשת תיקון שהוא לא הצליח לראות/להרגיש/להבחין בזמן הנסיעה הקצרה?

יש מוכרים שנראים ממש 'תמימים' ובסוף מתברר שהרכב עבר תאונה ועם פגיעה בשילדה.

אני לא רואה סיבה לא להתחייב אלה אם כן אתה מסתיר משהו או לא בטוח בתוצאת הבדיקה.

לא הייתי מבזבז בדיקה או זמן יקר בשביל מישהו שעושה לי טובה שהוא יתחייב לפחות על שילדה.

פורסם

טוב שאתם מסכימים , תשמרו את ההסכמה הזו למקרה שתיפגשו בעתיד ,

כי אחרי שתיגמר הבדיקה , אתה ופותח האשכול תתווכחו אם "בלאי בטבעות בוכנה " ו"סימנים לצריכת שמן מוגברת" , זה סימן שאתה צריך לשלם לו על הבדיקה (כי התחייבת על מנוע ברכב בן 10)

פורסם

ומה בנוגע לשילדה?

היא יכולה להתעקם עם השנים? אולי לקבל איזה "סטירה" לבד?

בנוגע למנוע והגיר לא ממש דברתי על בלאי... אבל שיהיה.

פורסם
ומה בנוגע לשילדה?

היא יכולה להתעקם עם השנים? אולי לקבל איזה "סטירה" לבד?

ברכב שהוא לא יד ראשונה, בעלים לא באמת יודע עם היו תאונות "שנגעו בשלדה" או לא. כי אפילו עם יד 2 של הרכב לקח בזמנו את הרכב לבדיקת קניה ונאמר לו במפורש שלא היו ברכב תאונות כאלה, זה לא מבטיח שמכון בדיקה לא התרשל, טעה או שוחד בזמנו. מדוע אתה דורש מהמוכר להתחייב על דבר שאין ביכולתו להבטיח?

לספק מידע? בבקשה: "בתקופתי - לא היה, במעמד קניה נאמר לי שגם לפניי לא היה." אבל להתחייב התחייבות שיש לה תוקף בביה"מ (ויש לה, אם נחתם חוזה/זכרון דברים, ועם עו"ד טוב אז אולי גם בע"פ)? פשוט לא נבון מבחינת המוכר!

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

אני שומר את הבדיקה המקורית של הרכב, ביחד עם כל הטיפולים שנעשו.

לטעמי זה מספיק - רואים בדיוק מה נבדק בשנה X, רואים אילו טיפולים נעשו וזהו.

לגבי הוכחת ק"מ, יש בשביל זה כיום את הרישיון, שבו נרשם הק"מ מדי שנה. זה מגן עליך מפני הורדות ק"מ עתידיות.

פורסם
בוחנים מגזימים וזה נכון ואפילו מגזימים המון

אבל לא שמעתי על בוחן אחד שרשם על רכב פגיעה בשאסי סתם ככה בשביל הכיסתוח.

תתפלא.

ברכב הקודם שלי, במעמד הבדיקה לקונה טענו שהרכב עבר תאונה מלפנים שפגעה בקורת הרוחב שהולחמה כחלק מהתיקון.

מאחר ובטופס הבדיקה שאני ביצעתי לרכב שקניתי אותו לא היה רשום כך, ואני לא עברתי תאונה ולא הקטנה ביותר עם הרכב, ניגשתי לבוחן וביקשתי שיראה לי על סמך מה הוא קבע את מה שקבע.

מסתבר שבגלל מעט פיח באחד החיבורים כל הסיפור נוצר.

כמובן שהקונה לא רצה לרכוש את הרכב, ובצדק. הרי מבחינתו אני אמרתי שהרכב לא עבר תאונה, ולכן אני הוא השקרן.

!AWDSOME

פורסם

נראה לי שזה קצת מוגזם לבקש מבן אדם להתחייב על שלדה גיר מנוע, כי גם ברכב דנדש ימצאו מה לרשום במכוני בדיקה, אז מה תגיד למוכר? הנה יש תקלות הבדיקה עליך ותוריד לו מחיר גם כי הוא התחייב לך?

למשל האוטו שלי פיקס, אני לא הייתי מתחייב לאף אחד במעמד הבדיקה, למה? לא חייב לך כלום. תבדוק את הרכב על חשבונך, אתה יכול לנסות להתווכח על המחיר רוצה תיקח, לא רוצה? ביי.

הקונים בארץ שתדע לך גם לא סוכר, יש הרבה מציקים ששואלים שאלות סתם ואין להם אפילו כוונה לראות את האוטו, אז המוכר נוטה להתיחס יותר ברצינות למי שמגיע לראות. תשמור קצת שאלות גם לכשתראה את האוטו ואל תתקוף את המוכר המסכן במבול של שאלות קשות בטלפון.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

אני כן מצפה שבן אדם ידע אם הרכב שלו עבר תאונה או לא .

אם אני יד 8 על האוטו. איך אני אמור לדעת מה העבר שלו?

אני כן מצפה שבן אדם שכותב קילומטראז' נמוך יראה הוכחה לעניין....

איזו הוכחה אתה מצפה ליראות? לא כולם בטפלים במוסך של היבואן, רישום בטסט זה המקסימום.

decayed, הרשה לי לחלוק על דעתך. ההערות שלי באדום.הדרישות שלך מאט מוגזמות לטעמי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כל אחד עושה את החישובים שלו וכך גם נוצרות ההתפשרויות.

אימות הקילומטראז' ברכבים ישנים, אשר רובם ממזמן עזב את המוסכים המורשים של יבואן, זוהי באמת דילמה לא קטנה.

לא יצא לי עדיין לרכוש רכב ישן (חמש שנים על הכביש היה הטופ) ולכן עוד לא הייתי בדילמה הזו - אני מודה שהייתי חושש מאוד.

לפני כמה שנים, מכרתי סובארו שהייתה כל חייה במשפחה וב-17 שנים עברה 150000 קילומטרים. האמת? הקונה הראשון, בא, ראה וקנה. הוא לא שאל אפילו פעם אחת אם הקילומטראז' אמיתי.

פורסם

תחליף קובץ ידידי.

הסיבה היחידה לדעתי לקחת אוטו בן 10 לבדיקה היא לצורך התמקחות אם המוכר. מה אתה כבר חושב שיספרו לך שם. יכתבו שהכל דפוק והכל לא עובד. אם אחריות לא תוכל לצאת משם. מקסימום תלמד על תאונה קטנה שהיתה לאוטו.

כך את האוטו לנסיעת מבחן תעשה לך רשימה מראש אם כל מה שאתה רוצה לבדוק. אפשר להתרשם כך

• מהמנוע
  • ממצב הגיר
  • מערכת החשמל (הכל עובד?)
  • נזילות שמן אפשר לבדוק אם שני גיליונות של נייר עיתון
  • בולמים
  • מצב כללי דרך תיעוד אם קיים - אם לא מניחים ישור קו רציני

רק רכב שעבר את זה לוקחים לבדיקה, ושוב זה על מנת למצא ליקויים שיאפשרו לך להתמקח

תדע רק שאין פה ביטוח של 100% הרכב הגרוע ביותר שאני קניתי, ואני קונה רק רכבים ישנים, נקנה עם יד 2 אם פחות מ100K ק"מ מטופל בפדנטיות מטורפת במוסך היבואן תחת אותו בעלים ב 5 שנים האחרונות. עד היום הרכב לא מפסיק להתקלקל.

פורסם

לא מבין מה הבעיה. זה מאוד פשוט בקשר למנוע\גיר\שלדה:

שילדה - אין דבר כזה שבן אדם לא יודע אם השילדה לא נקייה ברכב שלו. מי שלא יודע לא הייתי בכלל קונה ממנו בגלל שכנראה אין לו מושג בעוד דברים שקשורים לאחזקת רכב

מנוע - הסבירות שמישהו מוכר את הרכב בדיוק כשהמנוע "גמור" ככה במקרה היא נמוכה מאוד. בד"כ מנוע גמור ייתן אותותיו לפני כן ומספיק ביקור אחד במוסך כדי שהמוכר יידע גם אם אין לו מושג בשום דבר שקשור לרכב.

גיר - על גיר לא הייתי מתחייב כככל אבל בד"כ ניתן להרגיש בנסיעה אם יש דברים מוזרים (בעיטות, משיכות וכו'...)

לא יודע אם הייתי מבקש התחייבות ממש אבל לדעתי אם מגיעים כבר לבדיקה, מין הראוי לסכם עם המוכר שאם אחד מהשלושה הנ"ל מוגדר כ"גמור" עד כדי מניעת קנייה לפחות תהיה חלוקה של חצי-חצי בתשלום הבדיקה.

לדעתי לפני שהולכים לבדוק רכב, כדאי תמיד שיהיה מישהו (מכר\קרוב\סתם בן-דוד של חבר-שלי) שיידע להסתכל על בדיקה של מכון ולתת חוות דעת. אני למשל את הבדיקה שלחתי מייד בפקס לקרוב שלי שהוא בעצמו בעל מכון בדיקות וקיבלתי חוות דעת במקום. ככה אפשר לצאת מספק של הגדרות מוגזמות של בודקים וכסתחי"ם.

לגבי טיפולים. הכל ענין של אמון. אני אישית לא מטפל במורשה ואפילו לא במוסך, מצד שני אני עורך רישום של כל דבר שאני עושה ברכב, טיפולים\תיקונים\שדרוגים עם פירוט של קילומטראז',מחירים, תאריכים והכל. כשאני אמכור את הרכב זה מה שאני אציג לקונה, אם זה מספק מה טוב אם לא לא אז לא. כמובן שבגלל פריצות שיש בשוק הסחר ברכבים יש אנשים שהיו מסמנים X מראש על רכב כמו שלי שלא מטופל במוסך בכלל אבל שוב כל אחד עושה את השיקולים שלו.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...