Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי עסק קטן.

נגמרת לי עסקת הליסינג לרכב בראשון לינואר.(לא ליסינג תפעולי)

סובארו פורסטר אשר שרתה אותי נאמנה, לא יכול להיות מרוצה יותר מהרכב.

אני חייב את לקחת רכב בליסינג כי ההוצאות מוכרות מן הסתם ואני חייב זאת לעסק.

עכשיו השאלה שלי האם לקחת רכב בליסינג תפעולי או ליסינג רגיל.

מה עדיף? אני נוסע כ35 אלף ק"מ בשנה.

חשבתי להשאיר את הסובארו אצלי(אשתי) ולקחת 159 או אולי אפילו פורסטר חדש או סופרב דיזל.

מה השיקולים שיש לבצע אם לקחת תפעולי או רגיל? את בחירת הרכב אדע לעשות ע"פ השיקולים שלי

תודה רבה לעוזרים

פורסם

אני לא יודע מי סיפר לך את זה, אבל ליסינג "מימוני" הוא אינו הוצאה מוכרת - על אף הניסיונות של חברות המימון להציג זאת כך.

אני מציע לך לברר את הנושא אצל רואה חשבון ולא אצל חברת מימון בעלת אינטרס כזו או אחרת. האמן לי, את החוק בנושא הזה - חקרתי היטב.

ברגע שהרכב רשום על שמך, ונשאר אצלך ובבעלותך בתום תקופת התשלום - לא מדובר על "שכירות" לצורכי מס אלא על קניה לכל דבר. מקבלים עליה פחת וכו' - אבל הוצאה מוכרת חודשית - זה לא.

פורסם

מה זה "לא מעניין אותי" ?

אני מסביר לך. ברגע שהרכב רשום על שימך ולא על שם חברת הליסינג/השכרה (וזה מה שקורה בליסינג מימוני) - לצורכי מס מדובר על רכישה ולא שכירות, וזו לא הוצאה מוכרת.

פורסם

נכון אני יודע!

מה שאני אומר שזה שמעניין אותי לדעת על רכב חדש

הבדל\עדיפות ליסינג רגיל מול ליסינג תפעולי

את הסובארו שיש לי היום אעביר על שם אשתי במקום רכבה הקיים.

שיהיה בשימוש שלה בלבד ולא קשור לעסק שלי (לא לצרכי מס ושום כלום)

פורסם

ליסינג "רגיל" (מימוני) הוא לא יותר מאשר הלוואה לרכישת רכב. אתה יכול ללכת לבנק וברוב המקרים גם לקבל תנאים טובים יותר.

ליסינג תפעולי זה ליסינג תפעולי, כאשר הכל מגולם במחיר - ביטוח, טסט וכו', כמו שאתה בטח מכיר.

פורסם

שאלה קטנה לחברי מלמעלה,רציתי (מחוסר ידע כמובן)

כמה באחוזים רכב הוא הוצאה מוכרת בעסק נניח במידה ולוקחים רכב השכרה או ליסינג או ליסינג מימוני כמה הוא באמת משתלם...אם אפשר קצר וקולע תודה.

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

פורסם

כושי,

רשות המסים מתירה הוצאות רכב על פי היחס בין השימוש העסקי (אשר מותר בניכוי - מהווה "הוצאה מוכרת") לבין השימוש הפרטי (אשר איננו מותר בניכוי - איננו "הוצאה מוכרת").

היות ומטבע הדברים קיים קושי לאמוד את תמהיל סוג השימוש, נקבעו בחקיקת המשנה "כללי אצבע" להתרת ההוצאה. על פי כללים (תקנות) אלו, לעסק עצמאי (עוסק מורשה שאיננו מאוגד כחברה בע"מ / עוסק פטור) תותרנה הוצאות בשיעור של 45% מסכום ההוצאה הכולל, או סכום ההוצאה העולה על שווי השימוש לרכב* - לפי הגבוה מביניהם. במידה ועסקך מאוגד כחברה, בכל מקרה תחוייב לצורך מס בשווי השימוש (כשכיר של החברה) וכל הוצאות הרכב תותרנה בניכוי לחברה.

* שווי השימוש כשלעצמו נקבע לפי שיעור של 2.5% ממחיר הרכב.

את המבוא הטרחני היה חשוב לי לציין (למרות בקשתך ל"קצר וקולע") כי במקרים שבהם רוב השימוש עסקי וניתן להוכיח זאת, קיימים תקדימים בפסיקה (ובפרקטיקה!) לתביעת שיעורי הוצאה גבוהים יותר בניכוי, כל עוד הם מתועדים כיאות (על ידי יומן נסיעות, למשל, המעיד באופן מפורט על מהות הנסיעות העסקיות). אם רוב רובן של נסיעותיך הן לצרכי העסק, כדאי לחשוב על רכישת מכשיר מתאים שיותקן ברכב ויופעל בעת ביצוע נסיעה עסקית ("יומן נסיעות אלקטרוני").

כמובן שבאמור אין די, והוא בבחינת מתווה כללי למקרים הקלאסיים, ללא סוגיות קצה וללא התייחסות להיבט המע"מ שגם הוא משמעותי. בשאלתך גם לא התייחסת להכנסה החייבת שלך, שממנה (ורק ממנה) אפשר לגזור את "חסכון המס" האמיתי הנובע מההוצאה. אני מציע לך לפנות לרואה חשבון עם הנתונים הרלוונטיים כדי לקבל ייעוץ ספציפי (רבים מוכנים לעשות זאת ללא תשלום/התחייבות). אני מכיר באופן אישי מישהי מעולה אם יש צורך (בה"פ כמובן).

בהצלחה!

מומנט זמין חשוב כמעט כמו...

פורסם

אני בררתי על ליסינג מימוני לעסק ואחת מההצעות היתה מחברה שהיא נותנת את המימון, ולא בנק או חברת אשראי. הם הציעו לי להוציא על הרכב חשבונית השכרה כל חודש, כך שזה כן יוכר במס למרות שזה מימוני. אגב זה יהפוך להיות לא חוקי ברגע שבו יתברר שעשית את העסקה ע''מ לקנות את הרכב בסוף התקופה, במידה והתוכנית שלך היא להחליף בסוף התקופה אין עם זה בעיה.

נראה לי שאם אתה עושה 35,000 ק''מ בשנה, כדאי לך להתחיל לבדוק ברצינות את האופציה של ליסינג תפעולי.

פורסם

שלום רמי,

תודה על המידע שסיפקת. אני מתלבט כרגע בין לרכוש רכב מהון עצמי או להשתמש בליסינג מימוני כדי להנות מהטבות במס.לפי מה שאתה אומר, יש כאן תחום אפור: כל עוד אתה מוכיח שזה שכירות - יש הטבה, בכל מקרה אחר -אין. כלומר, כל עוד אני לא רוכש רכב בתום השכירות - יש לי הטבה.מה עוד חשוב לקחת בחשבון במקרה זה?

תודה

פורסם

לא יודע אם אפשר לקרוא לזה תחום אפור מפני שזה עונה על ההגדרות של השכרה כולל רשיון הרכב שמופיע על שם החברה, ההבדל היחיד לדעתי הוא שהרכב ''שלך'' במובן שעלויות האחזקה הם עליך ולא כלולות בתשלום החודשי לחברה כנהוג בליסינג תפעולי או בהשכרה. רוב חברות הליסינג המימוני לא יוכלו לעשות זאת מפני שהמימון הוא בעצם הלוואה בנקאית שעליה אין הטבות. ברגע שתקנה את הרכב תאלץ להחזיר את כל הטבות המס שקיבלת מפני שאז יוכח שהעסקה היתה בגדר הלוואה לקניה ולא השכרה לצרכי העסק. אם כוונתך היא לקנות את הרכב אין בעסקה שום דבר שיועיל לך.

אני אגב סגרתי בסופו על ליסינג מימוני בחברה אחרת מבלי הטבות המס, משיקולי עלויות.

• תוכן חדש...