Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחזיק בשני רכבים כאשר הרכב השני בעצם נועד למקרים בהם אשתי ואני (עובדים באותו הרחוב) לא יכולים להשתמש ברכב אחד ובעצם הרכב הזה נוסע בד"כ פעם פעמיים בשבוע ולא יותר.

מדובר בטויוטה קורולה שמשרתת אותי נאמנה כבר שבע שנים ארוכות טובות ויפות.

נתונים לגבי המצב הנוכחי של הרכב -

174.5 אלף קילומטר

מצב מכני - פיקס למעט צורך להגביה את הרכב ב3 ס"מ או להחליף בולמים (כבר יש לי הצעת מחיר במקום טוב) - מעבר לכך - טפו טפו טפו.

מצב חיצוני - דרושה פחחות וצבע - צבע על כל מרכב הרכב - פחחות במכסה המנוע ובכנף ימין וב"חצאית" ימין (אל תשאלו איך זה קרה)

מצב פנימי - צריך להחליף את הקונסולה של הרדיו וידית פתיחת הדלת של צד שמאל ואת המכסה של הפנס בלם במגש האחורי.

בלאי - מצבר שמתקרב מהר מאוד לסוף ימיו וצמיגים שגם כבר כדאי להחליף אם כי הם נראים בסדר גמור - אין סימנים של יובש או שחיקה כאלו ואחרים אבל הם כבר מתקרבים ל4 שנים.

-------------- עד כאן המצב העדכני -------- אם אני בוחר בתיקון זה יעלה לי:

עלות התיקון שזה כולל מצבר, צמיגים והחלפה לחישוקי מגנזיום (אם אני נשאר עם הרכב אני רוצה לשפר לו קצת את המראה) הגבהה, החלפת הפלסטיקה בפנים ופחחות וצבע

המחיר הכולל עומד על קרוב לעשיריה - בואו נאמר שעם פחחות וצבע ברמה טובה עשיריה.

בקיצור - עלות תיקון 10K.

------------------------------ מה השיקולים שלי?

או למכור את הרכב כבר בשנה הקרובה ולשדרג למשהו בסביבות ה30K עד 40K בנוסף לכספי המכירה של הרכב.

או לתקן את הרכב ולהחזיק אותו עוד שלוש עד ארבע שנים (עד שני טסטים) ואז לקנות רכב מאוד חסכוני כמו סוזוקי אלטו או פיג'ו 107 היות ובעוד 3 שנים - זה יהיה בדיוק המחירון של כל אותם רכבים.

אחרת - אם אני מוכר עכשיו אני יודע שאני מתחיל לפזול לכוון יונדאי גטס, קיה ריו ואחיותיהן...

ידוע לי שמשנה זו אני כבר צריך אישור בלמים והרכב הזה מאוד בעייתי בבדיקות זיהום אוויר תודות למערכת הפליטה הבעייתית שלו (הוחלף ממיר קטליטי והרכב עבר בטסט האחרון בצורה חלקה יחסית).

------ מה אתם מציעים?

למכור את הרכב כמו שהוא (אני מודע להפסד במכירה) וללכת על משהו בסגנון יונדאי גטס, קיה ריו, אולי אני אצליח לגרד איזו ניסאן אלמרה מי יודע (חשוב לי שהשנתון של הרכב הנרכש יהיה לפחות 2004 - זה הרג ובל ייעבור)

או

לתקן את הרכב בהשקעה של עשיריה או לפחות איזה 6K אם אני יורד מחישוקי מגנזיום ופחחות ברמה טובה ולהמשיך איתו עוד שלוש עד ארבעה שנים ואז פשוט להפטר ממנו לטובת איזה מיקרוב שעושה 18 עד 22 ליטר לקילומטר...

מה דעתכם? כל תגובה מבורכת.

תודה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם אתה יכול, למעשה, להסתדר עם מכונית אחת - מדוע להחזיק שתיים? אם לא מדובר בנסיעות ארוכות נראה לי שהפתרון הטוב ביותר הוא למכור את הקורולה הישנה, להשאר עם מכונית אחת ובעת הצורך להסתדר עם תחבורה ציבורית או מוניות. את ההפרש להשקיע בחסכון לקראת החלפת\רכישת רכב בעתיד, או כל הוצאה קריטית אחרת. זו היתה המדיניות שנקטתי, עם אשתי, בעבר כאשר היינו בשלב של צורך בצמצום הוצאות עקב רכישת דירה.

הפתרון האחר הוא לבצע רק תיקונים הכרחיים, שאני מניח שעלותם כמחצית התיקן המקיף שאתה רוצה לבצע, ו"למשוך" את הגרוטאה עוד קצת.

אישית הייתי נמנע מכל תיקון שאינו חיוני, ובודאי מהשקעה ב"יופי" כגון גלגלי סגסוגת, כן מדובר בהשקעה שלעולם לא תוחזר, ואני מניח שסה"כ מצבך הכלכלי אינו מאפשר לך לזרוק אלפי ש"ח ללא צורך מיוחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממממ אוקיי

אז ניישר עוד כמה עובדות - המצב הכלכלי טפו טפו טפו בסדר גמור

זו לא בעיה כלכלית נטו.

אין מצב שאנחנו מסתדרים בלי רכב שני היות ואנחנו גרים במקום שהתחבורה הציבורית בו לכל מקום נורמלי מאלצת אותנו לקחת שני קווים ורכבת, מוניות לא בא בחשבון.

בקיצור - שני רכבים ולמזלנו ברכב השני לא משתמשים הרבה. (כרגע...)

אם אני מתקן את הרכב אני מתכוון גם לייפות אותו היות והוא חיצונית כבר נראה זוועה וזה מציק לי - זו לא השאלה בעצם

כן גלגלי סגסוגת לא גלגלי סגסות - זה כבר שיגעון שאם אני לא אראה לנכון את הצורך אני פשוט ארד ממנו - מה שאני מנסה לאמר זה שהתקיון בגדול עומד על עד 10K - וזה כסף שיש אותו, כמו שאמרתי לא מדובר בשיקול כלכלי.

השאלה היא עקרונית לדעתכם מה יהיה יותר חכם -

להחליף רכב שהמצב המכני שלו הוא מעולה סה"כ ואני מכיר בו כל אום ובורג תמורת רכב חדש יותר על הכביש שהוא פחות או יותר באותה קטגוריה.

או להשקיע ברכב ישן בשביל לסחוב איתו עוד 3 עד 4 שנים ואז להחליף אותו לרכב שבאמת כלכלי יותר "לטחון" אותו כאשר הצורך לכך יגיע. (בגלל שקטגוריית הרכב שאני רוצה לקנות עדיין לא בטווח המכירים שאני מגדיר לרכישה)

--- אני רוצה לראות את ההתפלגות של הדיעות של חברי הפורום בכדי פחות או יותר לקבל כיוון מי היה עושה מה.

אז קצת בכדי להחזיר אתכם למסגרת - אני גם לא שואל איזה רכב הייתם ממליצים לי לקנות אבל כמובן תרגישו חופשי להמליץ לי על רכב שהייתם חושבים לקנות במקום (רק בבקשה אל תגידו לי מה לא לקנות - את שיעורי הבית האלה אני אעשה בעצמי)

אני רוצה לדעת בגדול - מי היה מעדיף להשאר עם הרכב הישן ומי היה מעדיף לשדרג.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שמע, אם אתה חושב שהרכב במצב מעולה - אתה טועה. יש המון דברים שמתקרבים כבר לנקודת ההתפגרות.

אתה תתחיל בקרוב לראות תקלות מוזרות שלא חשבת שאי פעם תראה אותן - אלטרנטור ששובק חיים באמצע הדרך, נורות שיידלקו פה ושם, דליפות מכל מקום אפשרי וכו' וכו'.

אתה תשקיע 10 אלף ש"ח ובמשך 3-4 שנים תשקיע עוד 10 אלף בתיקונים נוספים.

אני לא יודע מה התקציב שלך בכלל, אבל ברור שאם אתה יכול כבר עכשיו לרכוש "מיקרוב" כמו סוזוקי אלטו בסביבות 50 אלף ש"ח (ויש כאלה כבר די הרבה ביד2) - אז שווה לך.

גם אם הרכב לא נוסע הרבה (מה זה לא הרבה, 5K, 10K?) עדיין יש חיסכון משמעותי באלטו אל מול קורולה.

עלויות התחזוקה ברכב חדש הן 0 לעומת הרכב העתיק.

תוסיף לזה את המזגן המקפיא שיש במכוניות חדשות, את התחושה הנעימה יותר של הנסיעה ברכב מודרני ותגלה ששווה להעיף את הקורולה הישנה.

גם אני הייתי פעם בסרט של השקעה מתמשכת ברכב ישן מתוך מחשבה שהוא מושקע מכנית וכדאי למשוך אותו עוד - ובסוף התבדיתי ורק הוצאתי עוד ועוד על רכב ישן.

בסופו של יום עברתי לפונטו 2006 - גם חסכונית פי 1.5 וגם אמינה מאוד.

פורסם

הרכב ממש לא על גבול התפגרות - רחוק מאוד מלהיות בגבול הזה.

ואתה לא קורא בעיון את מה שאני כותב - אני מגביל את סכום הרכישה בין 30 ל40 K גם מהסיבה שכרגע אין לי את הסכום הזה וגם מהסיבה שאני לא מוכן להשקיע מעבר לזה על רכב שני.

בעוד שלוש שנים הרכבים בקטגוריה של האלטו כבר יהיו בסביבות המחיר הזה - אם אני קונה עכשיו רכב במקום הקורולה זה יהיה רק רכב אמין באותה המידה ותסלח לי - פיאט ממש לא מתקרבות לאמינות הזו ולאיכות החלקים האלו ואני גם לא מתכוון לפתוח איתך על זה וויכוח כי הנטייה שלך להמליץ על פיאט כל שרשיר מעוררת חשד שגורמת לי לחשוב למה בכלל אתה קורא לעצמך ד"ר סובארו...

אני מקבל לחלוטין את הדיעה שלך לגבי זה שאי אפשר לצפות מראש בלאי של רכב ישן ולכן אם יש אפשרות ללכת על חדש יותר ושם אני אקטלג את הדיעה שלך.

אני כן מקבל את ההמלצה על פונטו עם הסתייגות לגבי האמינות שלהן מנסיון חיים אחר לגמרי ממה שאתה מראה.

או קיי - אחד בעד שדרוג הרכב.

NEXT PLEASE!

Pioneer TS-X150

פורסם

אם תעבור לרכב "מיקרוב", לא תחסוך שום דבר בנסיעות של פעם- פעמיים בשבוע.

גם לרכב שעולה 30-40 אלף ש"ח תצטרך אולי להחליף צמיגים ומצבר.

החישוקים וההגבהה זה מבחינתי בגדר "מותרות".

אם הרכב מכאנית פיקס, הייתי משקיע בו לא מעבר למה שדרוש כדי שימשיך לנסוע אותן פעם-פעמיים בשבוע.

ולפי התיאור שלך, ההשקעה כזאת תהיה פחות מ 6 אלפים ש"ח.

ואם תקנה עכשיו רכב ב40 אלף ש"ח, תוך שנה הערך שלו יירד באותם 6 אלפים (בקורולה שלך ההפסד יהיה קטן יותר).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תגובה יפה מאוד!

כתבתי בפירוש "כרגע" הרכב נוסע פעם פעמיים בשבוע - הראייה שלי היא שבעתיד הרחוק יותר הרכב הזה יסע נסיעה על בסיס יום יומי.

הרכב הראשי הוא רכב עם מנוע שני ליטר, אמנם יחסית חסכוני למנוע שכזה אבל עדיין זה רק מגדיל את הדרישה לכך שהרכב השני יאכל כמה שפחות - ולא, אני לא מתכוון לרדת מהרכב הראשי.

או קיי - אחד בעד להשאר עם הרכב הנוכחי ותגובה שמצאה חן בעיניי מאוד.

NEXT :-P

Pioneer TS-X150

פורסם

4 בולמי גז של KYB עולים בסביבות 2500 ש"ח והגזמתי כולל התקנה, התנהגות הרכב תשתנה עד כדי כך שלא תחשוב בכלל למכור את הקורולה צמיגים באיכות יותר טובה ממוצע 1600 ש"ח והגזמתי, שים לב שאתה יכול חוקית לשנות למידה 185/60/14 לא עליה דרסטית אבל בהחלט מוסיף לאחיזה, קונסולה מרכזית 150 ש"ח EBAY בארץ חדשה מהיבואן עולה מעל 1200 ש"ח, ידית של הדלת 50 ש"ח EBAY, מכסה תאורת בלם לא רציני, אפשר לזרוק ולשים אחד AFTERMARKET לדים 100 ש"ח, מצבר של שנפ או חברה מתחרה 700 ש"ח והגזמתי 20 חודשי אחריות וראש שקט, בקורולה זה מצבר קטנטן של 45 אמפר חוץ מזה בקילומטרז' הזה הרכב שלך רק התחיל את דרכו, יוצא לי הרבה להסתובב במוסכים במסגרת תפקידי ואני רואה שם קורולות מהשנה שלך ושלי עם 370 אלף קילומטר שבאות רק לטיפול על מנוע מקורי וגיר אוטומט ואפילו לא מראות סימני עייפות

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

כשיגיע העתיד הרחוק ותזדקק לרכב יום-יומי חסכוני יותר, יגיע גם הזמן לרכוש אותו.

מהכרותי עם הקורולות האלו, אתה רחוק מאוד מנקודת האל-חזור. לחבר טוב שלי יש קורולה דומה עם 280K קילומטרים, בועטת ונוסעת בפקקים הכי גדולים של מרכז הארץ, אפילו המזגן מקפיא.

השדרוגים הקוסמטיים הם עניין של טעם. באותה מידה אתה עלול למצוא את עצמך משדרג קוסמטית את הרכב החדש שתרכוש, אז אני לא חושב שזה שייך לחישובים. החלפה של בולמ"ז+צמיגים+מצבר בקורולה זה לא עסק יקר, סיכוי סביר שזה נגמר בפחות מ-3000 ש"ח. תקן את הרכב וסע איתו. אל תחשוב על נקודת האל-חזור, הרכב הזה יכול לתת הרבה יותר ממה שאתה מוכן לקחת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סופסוף נפתח המנוע.

יש לך עוד 200K לנסוע עליו.

מצבר ,בולמים , צמיגים + קוס מטיקה בקטנה.

הוצאה של 3000-4000 ש"ח ויש לך רכב לאמין ומוכר לעוד כמה שנים טובות.

פחחות וצבע תשאיר לבעל הרכב הבא לעשות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

וואו - אלו הן התשובות שחיפשתי!

חברים תודה רבה - באופן גורף וחד משמעי תוך לילה הוכרעה לי ההחלטה להשאר עם הקורולה שלי.

MAATRIX - אני אשמח אם תוכל להפנות אותי למקום שאפשר לרכוש ולהתקין בו בולמי גז שכאלו (אין לי מושג מה זה אבל אני מאמין לך).

הרכב כן יעבור פחחות וצבע כי מצטער - זה פשוט חורה לי.

חלקים חליפיים לקורולה אני יכול להביא בגרושים מפירוקיות אז זו לא הבעיה - גם EBAY בהחלט אופציה קלה ונוחה מאוד.

תודה רבה חברים!

אני אמשיך להזדקן עם הקורולה שלי :-P

Pioneer TS-X150

פורסם

כמאמר התפילה

אל תשליכני לעת זקנה.

איך לא הבנתי זאת מהתחלה.

אתה על הישנה ואשתך שתחיה על החדשה.

לכן פחחות וצבע זו הדרך שלך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אנחנו נוסעים שנינו בשני הרכבים ומידי פעם לפעם היא נוהגת על החדשה ואני על הישנה, לרוב אני על החדשה, למען האמת כמעט תמיד.

וברור שאם אני נוהג על החדשה כשהיא נראית טוב אני לא אתן לה לנהוג על הישנה כשהיא נראית רע וההפך.

וכן - פחחות וצבע היא ללא ספק דרך מתבקשת כאן :?

Pioneer TS-X150

פורסם

להשאר עם הרכב הישן ולהשקיע בשיפור מצב הבטיחותי והמיכאני (צמיגים, מצבר, בולמים, פנסים וכו') - זה עניין הגיוני, במיוחד כאשר ההתקדמות שלך בהחלפת רכב לא תהיה גדולה.

השקעה בקוסמטיקה זה הימור. יתכן שתוכל להנות מהקורולה עוד 4 שנים, אבל גם בקורולה הכי אמינה חלקי גומי מתייבשים וברכב שכנראה חגג כבר 15 שנות נסיעה אתה עלול להתקל בכל מיני תקלות, אפילו קטנות אך מרגיזות, שיגרמו לך לרצות להפטר מהרכב כמה שיותר מהר ולהחליפו. לי, למשל, קורולה בת ה-12 היו פעמיים בעיות במערכת הקירור, אני איתרתי אותן ועצרתי, אבל אם התקלות היו קורות לאשתי היא היתה ממשיכה לנסוע ומביאה את הרכב למצב של נזקי התחממות. דברים כאלה יכולים לקרות גם לך ולאשתך. כיון שבשבילך 5000 ש"ח הם סכום משמעותי עדיף שהם ישכבו בבנק לצורך ההחלפה (או התיקונים) ולא יושקעו בג'נטים וקוסמטיקה, שאינם משפרים את ערך הרכב כאשר תבוא למכור אותו, אך יחסרו לך בעתיד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טפו טפו טפו אין נזילות מיותרות, אכילת שמן סבירה ביותר והרכב מטופל ומתוחזק בקנאות.

אני לא הולך עכשיו לשדרג רכב בגלל שרועדות לי הביצים מתקלות שעלולות להיות לי איתו - מצטער אני לא מאלה שהופכים את כל החיים שלהם לקשים בכדי לעבור ימים קשים בקלות.

אם אני אגיע למצב שיש לי צרה אני אטפל בה

חברים - מספיק עם הטרור הזה של רכב ישן אוי ואבוי יהיו לך תקלות - בבקשה, מספיק.

גומיות ודברים נוספים שכאלו אני מקבל בהבנה מלאה - אבל פח דפוק בצורה מזוויעה וצבע מתקלף - זה לא משהו שאני רוצה להמשיך איתו כי בקצב הזה זה גם יהפוך לחלודות ואני מתכוון לעצור את זה לפני שזה מגיע למצב הזה.

או קיי - ירדתי מחישוקי סגסוגת - באמת, נזם באף חזיר ולא יחזיר לי אהבה.

הגבההת הרכב או החלפת בולמים זה אחד.

מצבר, פלסטיקה, צמיגים ואז לבסוף פחחות וצבע.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...