Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט לגבי קניית רכב בתקציב של עד כ 80K (גמיש לכאן או לכאן).

אני נוסע כ 25K ק"מ בשנה.

מתלבט בין הקורולה לפוקוס (מעדיף את הקורולה).

מבדיקה שעשיתי בחברות הליסינג ניתן להשיג קורולה רק בגיר רובוטי.

האם גיר רובוטי כזה נורא?

ובכלל מה עדיף - הפוקוס או הקורולה?

תודה מראש

דרור

פורסם

זה מסתכם בהרבה מעבר לנ.מ.

אם תסתכל לטווח הארוך, לאחר 3-5 שנים האוטו עצמו וגם הגיר מתחילים להרעיד את הרכב בצורה קטסטרופלית מה שגורם לויברציות מאוד חזקות לנהג ולתחושת בחילה מסויימת.

יש לקחת את זה בחשבון...

Confidence In Motion

פורסם

לא הבנתי למה כוונתך,

אתה אומר שיכול להיות שלי זה יתאים, או שלדעתך זה פשוט לא נכון לקחת גיר רובוטי,

כי באחת התגובות בפורום נרשם שמי שרגיל לגיר ידני לא תהייה לו בעיה איתו.

דבר נוסף- מה לגבי הפוקוס? נניח שזה שהיא "עייפה" לא מפריע לי. האם מכל הבחינות האחרות כמו נוחות וצריכת דלק היא בסדר ביחס לקורולה?

פורסם
לא הבנתי למה כוונתך,

אתה אומר שיכול להיות שלי זה יתאים, או שלדעתך זה פשוט לא נכון לקחת גיר רובוטי,

כי באחת התגובות בפורום נרשם שמי שרגיל לגיר ידני לא תהייה לו בעיה איתו.

דבר נוסף- מה לגבי הפוקוס? נניח שזה שהיא "עייפה" לא מפריע לי. האם מכל הבחינות האחרות כמו נוחות וצריכת דלק היא בסדר ביחס לקורולה?

תנסה. אם תאהב שחקת אותה כי יש גם הרבה יתרונות לגיר הרובוטי (חסכון בדלק ואמינות) ואם לא תאהב אז לא תצטרך לחשוב על מה הפסדת. מה שכן, במחירים שבהן הרובוטיות הפרטיות המשומשות נמכרות , אין סיבה לקחת מליסינג.

פורסם

הפוקוס נחשבת לאחד מהרכבים המובילים בקבוצה, היא מאוד נוחה, התנהגות כביש טובה ומהנה לנהיגה ביחס לשאר הרכבים בקבוצה.

הבעיה של הפוקוס היא ש-100 כ"ס קצת קטנים עליה.

פורסם

פוקוס

בוא נקרא לילד בשמו - ע-ג-ל-ה

אבל עגלה נוחה מאוד, יפה מאוד, אמינה מאוד ומפנקת ביחס לרכבים בקטגוריה.

קורולה רובוטית

בוא נקרא לילד בשמו - מ-ע-צ-ב-נ-ת

זריזה, חזקה, גדולה פיסית, מפנקת באבזור פנים והנדסת חלל הנהג, בעיניי גם יפה, אמינה בטירוף, חסכונית, זולה לתחזוקה

אבל הגיר הרובוטי פשוט מביא לרוב האנשים את הסעיף, אם יודעים לנהוג עם הרכב הזה נכון אז המקרים בהם הגיר יעצבן הם מועטים מאוד אבל בכל זאת

זינוק בעליה, דרדור בירידה (יש שיטה לעצור את זה עם הבלם אפרופו בצורה נוחה מאוד), לפעמים הרכב נתקע בסל"ד גבוה מיד אחרי יציאה מכיכר ועוד דברים קטנים.

סה"כ שני הרכבים טובים אתה צריך להחליט מה השיקולים היותר חשובים -

דלק - קורולה עדיפה בהרבה

נוחות - פוקוס

סחירות - פוקוס!

כל השאר תלוי בך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לפי דעתי ונסיוני,כל מילה בסלע!

קח סיבוב על הקורולה,קח סיבוב על הפוקוס, ותעלה ממצאיך על דפי הפורום, כך תהיה עוד חוות דעת בעניין.

לפי דעתי אין מה להשוות בכלל בין ה 2, אך זאת רק דעתי והיא לא מחייבת.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

ברשותכם אני אצטרף לדיון על הפוקוס ואוסיף שאלה משלי

איך הפוקוס מבחינת עלויות של טיפולים חלקי חילוף וביטוח?

פורסם
פוקוס

בוא נקרא לילד בשמו - ע-ג-ל-ה

תודה על התגובה אבל היא לא קשורה בכלום למה ששאלתי.

אני מחפש רכב משפחתי אמין, שאני לא אצטרך לבקר איתו במוסך מעבר לטיפולים

וגם שהטיפולים והחלקים שלו לא יקרים.

אין לי שום רצון/צורך במכונית מרוץ.

פורסם
לפי דעתי ונסיוני,כל מילה בסלע!

קח סיבוב על הקורולה,קח סיבוב על הפוקוס, ותעלה ממצאיך על דפי הפורום, כך תהיה עוד חוות דעת בעניין.

לפי דעתי אין מה להשוות בכלל בין ה 2, אך זאת רק דעתי והיא לא מחייבת.

לסיכום, אם הבנתי נכון, פרט לזה שאנשים לא מסתדרים עם הגיר הרובוטי, אין משהו משמעותי "ללכלך" על הקורולה. או במילים אחרות, אם אני מסתדר עם הגיר, מדובר באחלה רכב שאפשר להשיגו במחיר נמוך יחסית בגלל ה"פאניקה" מהגיר הרובוטי.

• תוכן חדש...