Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סוזוקי אלטו חדשה ידנית.

הייתי מעוניין לדעת אם למישהו יש מושג מהם טווחי הסל"ד ברכב זה במהירויות השונות. לא קיים ברכב שעון סל"ד אלא רק שעון מהירות. אני שואל זאת כי שמתי לב שהרכב יכול למשוך הילוך ממש למהירות דיי גבוהה יחסית להילוך ולא מורגשת כל היתאמצות מצד המנוע. לדוגמא - נסעתי על הילוך רביעי והגעתי אל מעל ה-105 קמ"ש כך שאפילו לא הרגשתי שאני על הילוך רביעי כאילו הרכב משייט לו. רק אחרי מספר דקות שהצצתי אל ידית ההילוכים קלטתי שהיא על הילוך 4. הפתיע אותי מאוד לטובה כי אני כבר יותר מ-10 שנים נוסע רק על ידניות ושם לב שהמנוע כבר רוצה לעבור הילוך.

הרכב הוא מנוע 1000

בעל 67 כ"ס

6000סל"ד בהספק מירבי 9.18 מומנט מירבי (קג"מ) 3400 סל"ד מירבי במומנט

אשמח להסברים בעניין.

תודה.

:)
פורסם

תבדוק, אולי בספר רכב, בפרק המפרטים בסוף הספר יש נתונים לגבי יחסי העברה בכל הילוך ויחס העברה סופי.

ואם לא, תנסה לחפש אותם באינטרנט.

אחר כך תוכל לחשב מהו הסל"ד בכל מהירות ובכל הילוך.

בהערכה גסה שלי - הילוך רביעי ב100 קמ"ש באוטו כזה = 3500-3600 סל"ד.

פורסם

אתה מתכוון ספציפית לסוזוקי אלטו?

יש מכוניות שמגיעות למהירות המירבית בהילוך הגבוה, ויש כאלה שלא מצליחות להגיע למהירות המירבית בהילוך הגבוה, והיא מושגת בהילוך אחד לפני האחרון.

פורסם

תודה רבה על התגובות חברים.

בוקי, לפי מה שאני מבין ממך מול נתוני ההספק שרשמתי, האלטו בעצם מתחיל רק לנשום במהירות שכזו בהילוך רביעי?...

פורסם
אתה מתכוון ספציפית לסוזוקי אלטו?

יש מכוניות שמגיעות למהירות המירבית בהילוך הגבוה, ויש כאלה שלא מצליחות להגיע למהירות המירבית בהילוך הגבוה, והיא מושגת בהילוך אחד לפני האחרון.

באלטו 1.0 ליטר יחס התמסורת בהילוך חמישי הוא 0.815 ובהילוך רביעי הוא 0.966 . הנתונים נמצאים במפרט הטכני שבאתר סוזוקי.

במרבית תיבות ההילוכים של 5 הילוכים ההילוך הרביעי קרוב ליחס תמסורת של 1:1 ואילו ההילוך החמישי הוא overdrive.

גם אם ניתן להגיע למהירות סופית בהילוך האחרון במישור או בירידה, התאוצה תהיה פחותה.

פורסם
באלטו 1.0 ליטר יחס התמסורת בהילוך חמישי הוא 0.815 ובהילוך רביעי הוא 0.966 .

במרבית תיבות ההילוכים של 5 הילוכים ההילוך הרביעי קרוב ליחס תמסורת של 1:1 ואילו ההילוך החמישי הוא overdrive.

גם אם ניתן להגיע למהירות סופית בהילוך האחרון במישור או בירידה, התאוצה תהיה פחותה.

זאת אומרת שכדי להפיק עבודה אידיאלית של המנוע ושל הגיר בנסיעה במהירות שכזו עדיף להישאר על הילוך רביעי?

פורסם
באלטו 1.0 ליטר יחס התמסורת בהילוך חמישי הוא 0.815 ובהילוך רביעי הוא 0.966 . הנתונים נמצאים במפרט הטכני שבאתר סוזוקי.

לגבי יחסי העברה - נכון מאוד.

לגבי מהירות סופית - יש ויש.

נניח רכב X, מהירות סופית 170 קמ"ש. הרכב מסוגל להגיע למהירות סופית בהילוך רביעי, ב 6000 סל"ד.

בהילוך 5 הוא יגיע רק ל 160 קמ"ש, הסל"ד לא יעלה מעל 5000 נניח, כי למנוע אין מספיק כוח להתמודד עם התנגדות האוויר.

רכב Y, מהירות סופית 170 קמ"ש, אבל מנוע יותר חזק, ויחסי העברה אחרים.

בהילוך רביעי 6000 סל"ד שווים ל 160 קמ"ש, נניח, המנוע אולי מסוגל להאיץ עוד, אבל יש מנתק הצתה.

בהילוך חמישי הוא מצליח לעלות נניח ל 5200 סל"ד ששווים ל 170 קמ"ש מירביים.

שום רכב לא מגיע למנתק הצתה בהילוך אחרון.

זאת אומרת שכדי להפיק עבודה אידיאלית של המנוע ושל הגיר בנסיעה במהירות שכזו עדיף להישאר על הילוך רביעי?

לא, ממש ממש לא.

בשיוט במישור צריך כמובן לעלות לחמישי.

רק בעליה או בעקיפה יש להוריד לרביעי כדי לנצל את כל המומנט של המנוע.

פורסם

או, קי, יש את כל הנתונים באתר של סוזוקי.

בהילוך רביעי 3000 סל"ד = 85 קמ"ש

3500 סל"ד = 100 קמ"ש (צדקתי בהערכה שלי)

בהילוך חמישי 3000 סל"ד =101 קמ"ש

3500 סל"ד = 118 קמ"ש.

• תוכן חדש...