Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתחיל ואומר שאני סטודנט מתחיל, לא איש עסקים ממולח, אך בהחלט מתיימר להיות אחד כזה בבוא מן הימים.

אני מאוד רוצה להכניס את עצמי ל-mode עסקי ולהתחיל "לחשוב עסקים".

כחלק משינוי עצמי, חשבתי על עשיית מנוי לאחד העיתונים הבאים:

1. גלובוס - עדיפות אחרונה, כיוון שהעיתון "יותר מדי מקצועי" ואני, כזכור, רק מתחיל לנסות להכנס לעניינים.

2. דה מרקר- רק שמעתי את השם ותו לא, אין לי שום מושג לגביו.

3. כלכליסט - האופציה החביבה עליי. לאחר מספר רפרופרים באינטרנט, סגנון הכתבות מוצא חן בעייני.

הבנתי שישנם גם אתרים לעיתונים הגדולים ואכן נכנסתי אליהם. האם יש איזושהי בלעדיות על כתבות מסויימות לעיתונות הכתובה ולא האינטרנטית?

אם יש המלצות כלשהן לגבי עיתון כזה או אחר, אני יותר מאשמח לקרוא.

תודה מראש.

פורסם

חבל על הכסף למנוי על עיתון.

בחר אתר שאתה מתחבר לסגנון שלו, תתחיל לקרוא ולהגיב בו. לך תדע, קשר מפה ושם יכול מחר להועיל.

המרקר הפך לסוג של מועדון שכדאי שיהיה לך כרטיס אליו. למה? ככה. תזרם עם מה שמקובל. נעזב כרגע רמה מקצועית, אפשר ליצור שם קשרים עיסקיים. באותה מידה תתרחק מפייסבוק ואל תתקרב אליו.

תראה: כל המדיה העיתונאית הכתובה דעכה ומזמן עברה לאינטרנט ובה העיתונים שמים דגשף לפעמים עד הפסקת הוצאת עיתון מודפס. התחזיות לעתיד שהיא תשאר קטנה וברקע, למי שבנסיעות (בעולם יש מרחקים) ומי שצריך להעביר זמן.

השימוש העיקרי שעושים כרגע בעיתונות הכתובה הוא לצרכי פוזה ושמירת סוג של סטטוס במשרד, בעיקר אצל הדור הישן (אבל הם אלו שקובעים, אתה יודע...). תשים לב אם יש קמטים שיעידו שבכלל פתחו את העיתון.

חלון פתוח לאתר כלכלי כזה או אחר - עושה רושם ומספק מידע הרבה יותר טוב.

הקטע הכי טוב שהיה לי שפעם, בחברה גדולה, בקשתי מנוי למגזין רכב. אם לאחרים יש עיתון מחשבים או כלכלי, גם לי מגיע...

זה כמעט עבר עד שדווקא הספרנית שמעבירה את הפניות לעיתונים, שאלה מה הקשר, אפילו סימלי, למה שאני עושה...

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אין לי FACEBOOK, כי מבחינתי, זהו שעבוד כמעט טוטאלי למחשב.

אני כרגע לא מדבר על יצירת קשרים, למרות שבכל מקום וזמן זה ממש לא דבר רע.

אחד החסרונות שלי הינו שאני פשוט לא אוהב לקרוא טקסטים ארוכים מול מסך המחשב, אני מעדיף לקרוא אותם על נייר (דור ישן?:)).

אני מודע לכך שהמדיה עוברת לאט לאט לעולם האינטרנטי וסוף העיתונות הכתובה כבר נחרץ.

מאז ומתמיד העדפתי עיתונות כתובה על פני האינטרנט מטעמי נוחות בלבד.

תודה.

פורסם

כמעט כל העיתונים יציעו לך חודש התנסות בחינם.

תנסה ותראה למה אתה מתחבר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בתור אחד שמקבל לביתו את הגלובס ודה מארקר - אני יכול להמליץ על דה מארקר בפה מלא. הוא יותר מעניין למישהו מחוץ לבראנז'ה.

פורסם
אני סטודנט מתחיל, לא איש עסקים ממולח, אך בהחלט מתיימר להיות אחד כזה בבוא מן הימים. אני מאוד רוצה להכניס את עצמי ל-mode עסקי ולהתחיל "לחשוב עסקים".כחלק משינוי עצמי...

מצטער להרוס לך את המסיבה, אבל אני בספק אם תגיע רחוק בתחום הזה. לא שאני טוען שאתה טיפש או משהו, אבל אולי כדאי שתחפש את עצמך בתחומים אחרים, כי לא נראה לי שצפוי לך פה עתיד מזהיר.

ולמה אני אומר את זה? נתחיל מזה שביום מן הימים אתה מקווה להיות איש עסקים ממולח, לא בבוא מן הימים. תמשיך לדבר בשפה גבוהה בלי להבין מה אתה אומר, ואנשים פשוט יפסיקו להתייחס אליך ברצינות. באנגלית יש את הביטוי KISS - Keep it simple, stupid. עדיף לשמור על סגנון פשוט מלנסות להישמע מתוחכם ולא להצליח. זה נוגע בעיקר לשפות זרות, וזה כלל חשוב בעסקים ובכל סוג של תקשורת רלוונטית.

שנית, נראה לי שקראת יותר מדי ספרי "אבא עשיר אבא עני". כל הדיבור הזה של "אני הולך לשנות את עצמי, להכניס את עצמי למוד עסקי..." מאיפה זה בא? אתה לא תצליח בעסקים רק מזה שתכניס את עצמך לאנשהו, צריך בשביל זה אינסטינקט ורגש, ובהמשך אולי גם קשרים נכונים, אבל כל אלה לא יבואו מקריאת עיתון. אתה מזכיר לי את האנשים האלה שבאים ל"כוכב נולד" ואומרים "אני רוצה להיות טאלנט", בלי שיש להם שום תשוקה או זיקה למוזיקה, ריקוד או כל תחום ספציפי של התעשייה אליה הם מנסים להיכנס. מה זה "אני רוצה להיות איש עסקים"? איזה עסקים? גם רוכל בחנות הוא איש עסקים, וגם בעל בית דפוס, וגם מנכ"ל אינטל. כולם אנשי עסקים.

בקיצור, נראה לי שאתה רואה בדמיונך איזה חלום ורוד שבינו לבין המציאות יש קשר קלוש ביותר. אני מתרשם שאין לך שום הבנה של התחום, וזה הרבה לפני שאנחנו מדברים על הבנה של שוק המניות, יחסי הגומלין בין הכוחות הפועלים במשק וכל שאר הדברים שאתה מקווה שהעיתון הכל-יודע ילמד אותך. אם אין לך חוש טבעי לזה, לא הייתי ממליץ להיכנס לשם, כי אתה תמצא את עצמך איש עסקים ממוצע ומטה, בדיוק כמו מיליונים אחרים, וזה לא יהיה נעים. אם אתה בכ"ז רוצה לנסות את מזלך, אז הייתי מתמיד ומתרכז בשלב זה בלהיות סטודנט, רוכש מקצוע לחיים (ולא, "עסקים" זה לא מקצוע, אלא אם כן אתה חבר בארגון פשע), מוצא עבודה, ובהמשך הדרך מחפש את האופציות להתקדם ממנה למשרה עסקית בארגון. עם הנסיון שתצבור שם, יהיה לך הרבה יותר קל להגשים את עצמך בתור איש עסקים עצמאי.

פורסם

לפי משפט אחד אתה בונה תיאוריות חותך לאנשים קריירות וגומר להם את חיים, "הזוי" זה פאקינג understatement לתאור התנהגות שכזו.

ממליץ לך לרדת מהעץ הגבוה שטיפסת עליו ולהפסיק לחיות במגדל שן אחרת אנשים יפסיקו להתייחס דווקא אליך ברצינות.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אני בוגר כלכלה ומנהל עסקים והאמת שאני מסכים עם הבחור מעלי (DERISH), למרות שהכתיבה היתה קצת פוגעת.

בגדול השורה התחתונה בעסקים נוגעת ליכולות שלך בתור בן אדם ולא לאיזה עיתון אתה קורא, מה הציון הממוצע של התואר שלך ולאן אתה שואף.

אני ממליץ לך להיות יותר ממוקד מה היעד שלך מבחינת קריירה, כמו מה שכתב הבחור מעלי, ואם לשם אתה שואף תעבוד קשה כדי להגיע לשם. העיתון שתקרא בטוח לא יקח אותך לשם. תחסוך לעצמך את המנוי.

בנוגע לחומר לקריאה, אני חובב מאוד גדול של אתרי הכלכלה באינטרנט (ותאמין לי שזה בכלל לא קשור לזה שלמדתי כלכלה).

המוצלח מביניהם הוא האתר כלכליסט לטעמי, ולאחר מכן אני עובר לגלובס.

בכלכליסט יש את הכתבות של דן אריאלי שהוא חוקר כלכלה התנהגותית והכתבות שלו מדהימות לטעמי. בנוסף יש הרבה כתבות שפחות נוגעות לכלכלה וגם הן מרתקות אותי מאוד (לדוגמא כל שבוע סוקרים מוצר ואיזה חומרים יש בפנים ומה ההשפעות שלהם).

בכל אופן אם הייתי צריך להמליץ על עיתון כלכלי, הייתי אומר כלכליסט. וזה מניסיון דרך האתר בלבד.

דרך צלחה חבר.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

כעיקרון מעיתון לא נהיים אנשי עסקים ואין דבר כזה "מוד עיסקי". כדי להיכנס לעולם העסקים צריך להתחיל מלמטה, לעשות טעויות וללמוד מהן.

לגבי חומר קריאה תלוי מה מעניין אותך. יש הבדל בין התעניינות בניתוחים כלכליים תיאורתיים לבין מעקב אחרי דוחות כספיים של חברות והבנה למה הם נראים כמו שהם נראים לעומת הדוחות הקודמים.

כחומר קריאה לשירותים דה מרקר יותר מתאים. גלובס מכיל יותר נתונים ופחות ניתוחים.

אישית הפסקתי את כל המנויים ומסתמך על הרשת ועל מידע מעמיתים למעקב אחרי מה שרלוונטי לי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

DERISH,

לא קראתי את מלוא ההודעה שלך ואני גם לא מתכוון.

אני פשוט לא מבין איך עדיין לא קיבלת אזהרה, זה פשוט מביך, לפי דעתי.

אני יכול ללמד אותך עברית ברמה שאתה לא מאמין, אבל לא זה השיעור שאתה צריך לקבל בחיים. שיעור ביחסי אנוש הרבה יותר יטייב עמך.

קאררה,

קודם כל תודה.

שנית, לקחת את העניין יותר מדי רחוק.

סה"כ ביקשתי המלצה לעיתון ותו לא. אין שום קשר בין התואר שאני לומד/ הלך המחשבה שלי וכו"...

פורסם
כעיקרון מעיתון לא נהיים אנשי עסקים ואין דבר כזה "מוד עיסקי". כדי להיכנס לעולם העסקים צריך להתחיל מלמטה, לעשות טעויות וללמוד מהן.

לגבי חומר קריאה תלוי מה מעניין אותך. יש הבדל בין התעניינות בניתוחים כלכליים תיאורתיים לבין מעקב אחרי דוחות כספיים של חברות והבנה למה הם נראים כמו שהם נראים לעומת הדוחות הקודמים.

כחומר קריאה לשירותים דה מרקר יותר מתאים. גלובס מכיל יותר נתונים ופחות ניתוחים.

אישית הפסקתי את כל המנויים ומסתמך על הרשת ועל מידע מעמיתים למעקב אחרי מה שרלוונטי לי.

אהלן שי,

אני יודע שעיתון כזה או אחר לא יהפוך אותי לאיש עסקים ולא זו הייתה הכוונה.

אני מעוניין באחד העיתונים ע"מ להעשיר את הידע.

אדם האוהב מכוניות ומבקש המלצה למגזין מוטורי ,יודע כי לא זה מה שיגרום לו להיות נהג מירוץ.

פורסם
לא קראתי את מלוא ההודעה שלך ואני גם לא מתכוון.

רצית "מוד עסקי"? קיבלת.

תאמין לי שבעולם האמיתי אנשים יהיו הרבה פחות נחמדים, וגם זה משהו שצריך לדעת להתמודד איתו.

בינתיים, אם אתה נותן לסגנון הדברים שלי לעמוד בדרכו של התוכן, חוששני שנכשלת בעוד שיעור בעסקים.

• תוכן חדש...