Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם -

אני עומד למכור רכב שנת 98, ומתוך התבוננות במחירון לוי יצחק לא ברור לי כיצד עלי לבצע את החישוב לקביעת ערך הרכב.

הרכב ברשותי הוא יד 2, קניתי אותו בתחילת שנת 2000 מחברה להשכרה.

מד הקילומטרים מראה 220 אלף ק"מ.

כשאני בודק במחירון אני רואה מספר סעיפים המתייחסים להורדה/העלאה של המחיר ולא ברור לי מה החישוב המשוקלל שיש לעשות:

1) בדף 4 סעיף 6 למטה רשום "על כל שנה מתחת לשנת 2000 יש להפחית 5% לשנה מהרשום במד האוץ ולהציב בשורה האחרונה של הטבלה"

2) בטבלה בדף 5 (מס' בעלויות) רשום כי רכב שנת 98 שעבר 2 ידיים (חברת ההשכרה, ואני) יש להוסיף למחירו 5%, ומתחת לטבלה רשום שברכב שנקנה מחברת השכרה יש לחלק את האחוזים ב 2, כלומר אני צריך להוסיף 2.5% אם הבנתי נכון?

3) בדף 5 בסעיפים למטה סעיף 4.1 רשום כי ברכב השכרה לשעבר יש להפחית ממספר הק"מ 30 ק"מ, כלומר אצלי יוצא 190 אלף ק"מ לפני הכנסה לטבלה בדף 4?

4) בדף 6 למעלה סעיפים 11, 12 רשום שמצב הצמיגים והריפוד משפיע על המחיר, אצלי שניהם במצב מצויין, כמה יש להוסיף? (בערך, אין לי כוונה ללכת עם זה לשמאי) כמו כן בסעיף 5 מוזכר מספר החודשים עד הטסט, אצלי יש עוד 6 חודשים, כיצד זה משפיע?

5) בדף 6 למטה סעיף 2-ב' רשום כי ברכב "חברה להשכרה לשעבר" יש להפחית לרכב פרטי 23% מהמחיר.

6) באותה טבלה בדף 6 סעיף 1-ד' רשום כי ברכב "חברה להשכרה לשעבר" יש להפחית לרכב פרטי 18% מהמחיר.

מה ההבדל בין סעיפים 5 ו 6 ? נראה ששניהם מדברים על רכבי השכרה לשעבר, איזה מהם מתאים לרכב שלי? כמו כן רשום בהערות "בהתאם למספר הקילומטרים" מה זה אומר מבחינתי?

אשמח אם מישהו יוכל לעזור ולהראות לי מה החישוב המשוקלל שעלי לעשות בהתחשב בכל הסעיפים הנ"ל, לא ברור לי מה בא לפני מה ובאיזה שלב עלי להציב בטבלאות, ישנם מספר סעיפים שונים שמתייחסים למד הקילומטרג' ולא ברור איך יש לחשב זאת ואיזה חישוב יש לעשות קודם.

אודה מאד לכל מי שיכול לעזור לי עם זה.

פורסם

ממש חידת חמיצר. הבעיה היא שכל הנתונים מתיחסים לטבלה כלשהי, אבל הטבלה היא בגדר נעלם.

תכלעס - שווי הרכב הוא 8000 ש"ח. באופן מעשי הגורם היחיד העשוי להשפיע על ערכו הוא היותו מהשכרה במקור, אם כי לאור העובדה שהיה ביד פרטית אחת במהלך 10 השנים האחרונות אולי עשויה למתן קצת את ההורדה. שאר החישובים הם של 200-400 ש"ח מעלה-מטה, פחות מטווח המיקוח.

מבחינת הקילומטראז' אתה די ממוצע (בדוק בחוברת מה הממוצע השנתי שאליו מתיחס השמאי, אבל אצלך מדובר בסדר גודל של 180,000 ק"מ בשנה בסיכום כל חיי הרכב).

גורמים לא כתובים העשויים להשפיע על ערך הרכב הם ראשית הביקוש לדגם זה, ושנית איזה טיפולים נערכו לאחרונה ואיזה צפויים בתקופה הקרובה, כולל הזמן שנותר עד הטסט הקרוב. וכמובן מצבו הכללי כפי שיצטייר בעיני הרוכש הפוטנציאלי (עם או בלי בדיקה במכון, שתעלה לו כ-6% מערך הרכב).

הדבר היחיד שנותר לעשות הוא לנסות את מזלך - הצג מחיר מסויים וראה את התגובות אם תראה התעניינות ברכב המתפוגגת אחרי שתציג את המחיר - רד בכמה מאות שקלים ונסה שוב. בסופו של דבר מחיר הרכב נקבע במו"מ בין המוכר לקונה, ולא על ידי לוי יצחק.

נסיוני האישי בשתי מכירות הרכב האחרונות שביצעתי (כלים בגיל דומה לשלך, אך שווי פי 3-4) הוא שמו"מ נכון ולא עקשני מדי מביא למכירה מהירה, היה שווה לי להפסיד 1000 ש"ח ולהפטר מהרכב תוך יום. כמובן שיתכם שהשיקולים שלך מביאים אותך להתעקשות על מחיר - וזה לגיטימי - ומידת ההתעקשות שלך צריכה להקבע לפי מידת הלחץ שלך להפטר מהרכב לעומת מידת הלחץ שלך לחסוך כמה מאות שקלים (שחלקם מתקזז בהוצאות של המשך החזקת הרכב, כגון עלות הביטוח או ריבית על הלוואה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההבדל בין הפחתה של 23% להפחתה של 18% ברכב של 8K זה בערך שווי של טנק דלק. בכלל, ברכב שכזה נראה לי שהמחירון אינו ברזל. תראה כמה אחרים דורשים על רכב דומה ותנסה את מזלך.

פורסם

תודה על התשובות.

משהו לא ברור לי, במחירון (האחרון) של לוי יצחק רשום שעל מכונית שהיתה בעבר בחברת השכרה יש להפחית 23% מהרשום במחירון, מצד שני כשאני בודק במחירון באינטרנט רשום שההפחתה היא רק 15%, איך זה יכול להיות? האם המחירון און ליין יותר מעודכן?

זה הבדל של בין 6,000 ש"ח ובין 7,000 ש"ח, לא משהו זניח.

פורסם
אם זהו רכב מבוקש לא הייתי מוריד שקל על השכרה. אם זהו רכב שאינו מבוקש, תצטרך לרדת גם מתחת למחירון היותר מחמיר.

פיג'ו 205 דגם GR - Forever, שנת 98, האם זה נחשב דגם מבוקש?

פורסם

זה תלוי. יש הרבה שמחפשים רכב זול שכזה, במצב תקין.

השאלה היא כך:

היכן טופל והאם יש ספר טיפולים מסודר?

האם יש דברים לקויים באוטו שצריך לסדר?

מה מצב הפלסטיקה שלו?

מה מצב הפח? הצבע?

אם ענית על כל השאלות בצורה חיובית - אין סיבה להוריד אגורה על ההתחלה - תתחיל מיקוח מהמחיר הגבוה ביותר + 1000 ש"ח מעל המחירון.

אם התשובה לא חיובית - תשקלל את הדברים הללו קודם ולא טבלאות מונפצות של שמאי פסיכי.

פורסם

כנס למחירון לוי יצחק דרך האינטרנט. יש לך שם מן סוג של מחשבון בו אתה מזין את הנתונים ולפי זה מחושב ערך הרכב.

אם הרכב במצב טוב תתחיל מעט מעל מחירון ובמקרה של מיקוח תתגמש לכיוון המחירון. אני מאמין שלא חסרים אנשים שמחפשים רכב כזה.

• תוכן חדש...