Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ב A3 שנת 2006, מנוע 2000 עם תיבת ה DSG , הרכב עבר כבר 5 ידיים אבל רק עם 90 אלף קילומטר, דבר מעט מחשיד בפני עצמו לא? (למרות שמדובר בדגם של ה3 דל')

בכל אופן הרכב עצמו אמין ואיכותי, אבל הגיעו לאוזניי שמועות שהגיר הספציפי שובק חיים לאחר מכסת ק"מ מסויימת, מה דעתכם על הטענה הזו ומי שיש לו נסיון עם הגיר הזה אני אשמח אם יביע דעתו,

דרך אגב מה לגבי מחיר מה נראה לכם?

פורסם

לא ידועה לי על בעיית אמינות מיוחדת בתיבות ה-DSG. בלי קשר, לא הייתי נוגע ברכב בן 4-5 שעבר כבר 5 בעלים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין ספק שלרכב ממודל 2006 לעבור 5 ידיים לא עושה טוב. גם לא הייתי מתלהב מכמות קילומטראז' של 90,000 לשנתון כזה.

ממליץ לבחון ב - 7 עיניים את הרכב, רצוי אצל מביני עניין (מוסך רון , למשל , מאוד מומלץ ). תוודא היטב היסטוריית טיפולים , מכיוון

שתדירות החלפת הידיים הגבוהה עלולה להצביע על "קריעת" הרכב ואחזקה ירודה.

לגבי השמועות על גיר ה - DSG ואריכות ימיו :

אכן , נפוצו שמועות רבות ונוצרה תדמית של פוטנציאל שביקה מוקדמת.

היות ושקלתי קניית רכרב משומש עם גיר VW כזה ערכתי מחקר מקיף - אני מרבה להשתמש במוניות , וכל פעם שמסעתי במונית עם

DSG , ויש רבות כאלו (אוקטביה, ג'טה) פטפטתי עם הנהג על נסיונו עם הגיר ואמינותו.

המסקנות : יש נהגי מונית שעברו בין 200-400 אלף ק"מ עם הגיר הזה ללא כל בעיות . יש גם ששמעו על תיבות תקולות באיזור

ה 100-150 אלף ק"מ. מתחקור מעמיק מתבררת האמת :

אם נוהגים ברכב בעדינות , ומתפעלים נכון את הגיר ,כלומר להשאיר ב - D , ולא לשחק יותר מדי , האמינות מעולה וארוכת ימים .

אם משתמשים הרבה במוד ה"ידני", אם מעבירים ללא המתנה בין D ל R ולהיפך , אם לא ממתינים שנייה שתיים בין מעבר ממצב

למצב - הרי התיבה תקרוס די מהר.

סביר להניח ברכב שציינת שעבר המון ידיים - שהאופצייה השנייה היא הרלבנטית.

פורסם

אני לא בהכרח מסכים איתכם שכמות הידיים זה דבר כל כך שלילי, תקנו אותי אם צריך אך מדובר ברכב ספורט ש99 אחוז מהבעלים שלו היו חברה צעירים, ידוע שחברה צעירים וחולי הגה שמקבלים רכב כזה לידיים כל היום ילקקו אותו וישמרו עליו, ו90 אלף ק"מ לשנתון הזה זה בדיוק הממוצע השנתי.

לאחר שהבעתי את עמדתי ואת הסיבות בגינן איני חושש מקניית הרכב אשמח לשמוע את הדעות הנוספות שלכם...

לגבי ה תיבה אני מבין שבסה"כ מדובר גם בהרבה מזל...

פורסם

א. מאיפה הגעת למסקנה שזה רכב ספורט?

ב. מאיפה הגעת למסקנה שרכב ספורט אמור לעבור הרבה ידיים?

ג. מאיפה הגעת למסקנה שחבר'ה צעירים שומרים מאוד על הרכב?

להפך - רכב שעובר הרבה ידיים נוטה להיות מוזנח - אם הבעלים יודע שהוא ימכור אותו בקרוב, אין טעם להשקיע...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
א. מאיפה הגעת למסקנה שזה רכב ספורט?

ב. מאיפה הגעת למסקנה שרכב ספורט אמור לעבור הרבה ידיים?

ג. מאיפה הגעת למסקנה שחבר'ה צעירים שומרים מאוד על הרכב?

להפך - רכב שעובר הרבה ידיים נוטה להיות מוזנח - אם הבעלים יודע שהוא ימכור אותו בקרוב, אין טעם להשקיע...

א. לא התכוונתי לרכב ספורט עם מנוע מפלצתי שחורך כבישים, אלא לרכב בצורה הנוכחית (מיני מסוג כלשהו לא יודע להגדיר את הקטגוריה הזו) שמצויד ב3 דלתות בלבד, רכב משפחתי זה בטוח לא אלא רכב שפונה לקהל הצעיר יותר.

ב. מנסיוני הדל אומנם אך מעמיק,כשזה נוגע לרכבים מסוג זה שמיועדים לקהל הצעיר בלבד, ברוב המכריע של המקרים ברגע שהבחור הצעיר והאימפלסיבי רואה על הכביש או אצל השכן ממול רכב חדש ונוצץ יותר הוא מחליף את הנוכחי כאילו היה גרב.

ג. אומנם זו הכללה, אבל הרוב פה שנמצאים כעת בגילאי 19-25 והוריהם המבוססים פינקו אותם ברכב ששווה סכום של שש ספרות יגידו לך כיצד הם שומרים ומטפלים ברכב שלהם.

*עוד דבר ששכחתי לציין זה שמבחינה חיצונית הרכב נראה מיליון דולר, בקלות הייתי מתבלבל ומחשיב אותו כ2008, שלא נציין את כמות התוספות שיש עליו, ג'אנט 18 כרום מרשים במיוחד שנראה כאילו התקינו אותו אתמול (ללא חצי שריטה, משהו מדהים), קסנון גם בראשים וגם בערפל, מערכת שמורכת מחלקים מצויינים פיוניר ושות' ועוד ועוד, לכן אני מקבל את התחושבה שהרכב אכן היה ביידים טובות ולא אצל חברה שמזניחים רכבים, וזה סיכון קטן שאני לוקח אבל מחר בבדיקה נראה מה קורה שלא על פני השטח.

פורסם

א. אין מחלוקת שהרכב פונה לקהל צעיר.

ב. אם ניסיונך הוא דל, איך הוא גם מעמיק? ההתנהגות שאתה מתאר איננה מאפיינת בהכרח צעירים, אלא אנשים שאינם מסוגלים להיות מרוצים משום דבר. נכון, אפשר להניח שיש יותר צעירים כאלה (ומצד שני אפשר לטעון שיש מעט צעירים שיכולים להרשות לעצמם רכב בסכום הזה), אבל עדיין יש לכלול בהלך המחשבה הזה גם את המידתיות - אם הרכב עבר 5 בעלים ב-5 שנים זהו נתון חריג (מה, כל אחד מאותם קונים היה צעיר אימפולסיבי?) והייתי מתייחס אליו בכובד ראש.

ג. זו באמת הכללה וגם טעות נפוצה - יש כאן אנשים מכל קשת הגילאים והמעמדות, ובנוסף, אנשים המשקיעים זמן בגלישה בפורומי רכב בהחלט עשויים להשקיע זמן רב גם במכוניות שלהם, אבל בפירוש אי אפשר להכליל את ההשערה הזו על כלל רוכשי המכוניות או על קבוצה הכוללת רוכשי מכוניות צעירים ועשירים.

* מה כבר ההבדל בין 2006 ל-2008? מילא אם היית אומר "מחשיב אותו כחדש". ג'אנט 18 בעיקר אומר שחובב פוזה קנה את הרכב (ושהוא בוודאי סבל מהעדר נוחות נסיעה ורגישות רבה של הצמיגים - שלא לדבר על עלותם). קסנון תמיד עושים בפנסים הראשיים (למה לעשות בערפל?) - וגם יכול להיות שהרכב הגיע ככה מהחברה. מערכת איכותית - שוב, לא אומר כלום על מצב הרכב.

בהצלחה בכל מקרה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

באמת שמחתי לשמוע את דעתך הוספת לי עוד כמה צדדים לאיך שאני רואה את כל המצב, ודרך אגב נסיון דל יכול להיות מעמיק, כמו שנסיון רחב יכול להיות שטחי אבל לא מצומצם, תחשוב על זה לרגע ותראה אם ירדת לסוף דעתי.

בכל אופן מחר אני אעשה לרכב בדיקה, נקווה שלא יהיו סממנים של הזנחה,

האם יש טיפים שתוכלו לתת לי לפני הבדיקה? מה באמת יכול להעיד על רכב מוזנח?

פורסם

ניסיון דל יכול להיות מעמיק, אבל עקב כמות הניסיון המועטה, קבוצת הביקורת פשוט קטנה מדי בשביל לספק נתונים נרחבים.

ניסיון רחב יכול להיות שטחי ולספק מידע על מאפיינים מועטים בלבד, אבל המידע עליהם יהיה טוב לאין שיעור...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ניסיון דל יכול להיות מעמיק, אבל עקב כמות הניסיון המועטה, קבוצת הביקורת פשוט קטנה מדי בשביל לספק נתונים נרחבים.

ניסיון רחב יכול להיות שטחי ולספק מידע על מאפיינים מועטים בלבד, אבל המידע עליהם יהיה טוב לאין שיעור...

שמח שהבנת למה התכוונתי :)

יש לך אולי איזה טיפ לזרוק לי לגבי הבדיקה? למה צריך לשים לב ולמה אני כן צריך לצפות מרכב בן 4-5?

פורסם

על זה נאמר שלכל סיר יש את המכסה שלו...

יד חמישית לרכב משנתון כזה, הקונה יהיה כבר יד 6 ואם הוא יצטרך למכור את הרכב (הסבירות לכך לא קטנה בהתחשב בהסטוריה של הבונבוניירה), אז זה שירכוש אותה ממנו יהיה יד 7... :shock:

אני לא הייתי מתקרב אל הרכב הזה.

פורסם

חזרתי מבדיקת הרכב

הכל תקין מלבד 3 דברים,

-גומיות של הציריות בכל הגלגלים קרועות צריך להחליף,

-רדיאטור מתחיל להרקיב כבר צריך להחליף מזמן,

- מתקרבת ל95 אלף ק"מ לכן צריך לבדוק טיימינג

וכמובן מכות פח קטנות שתוקנו כמו בכל רכב...

מלבד זה הכל מצויין לא כתבו כלום על הגיר לא שלדה לא נזילות לא מנוע הכל פיקס.

מה דעתכם?

פורסם

דעתי היא שקונה פוטנציאלי שלוקח רכב לבדיקה - כבר החליט לרכוש אותו.

לפיכך, אין שום משמעות למה שאני או חברי הפורום האחרים חושבים על העניין.

תתחדש - אני מקווה בעבורך שאתה צודק ואנחנו טועים.

פורסם

משהו מוזר לי. לדבריך "רדיאטור מתחיל להרקיב כבר צריך להחליף מזמן" אבל ב 95K? אאל"ט, לא קצת מוקדם? נראה כאילו שהחמישיה הקודמת של בעלי הרכב מלאה מי ברז במקום נוזל קירור (ואני לא רוצה לחשוב אפילו מה זה עשה לראש המנוע:-()

לסבר את האוזן, ברכב יפני "פושט" הראדיטור מוחלף בסביבות ה 150K, ברכב גרמני איכותי ומתוחזק כראוי (לדוגמה, הרכב שלי בסימלון עם 145K נסועה) הראדיטור עדיין כמו חדש.

פורסם
משהו מוזר לי. לדבריך "רדיאטור מתחיל להרקיב כבר צריך להחליף מזמן" אבל ב 95K? אאל"ט, לא קצת מוקדם? נראה כאילו שהחמישיה הקודמת של בעלי הרכב מלאה מי ברז במקום נוזל קירור (ואני לא רוצה לחשוב אפילו מה זה עשה לראש המנוע:-()

לסבר את האוזן, ברכב יפני "פושט" הראדיטור מוחלף בסביבות ה 150K, ברכב גרמני איכותי ומתוחזק כראוי (לדוגמה, הרכב שלי בסימלון עם 145K נסועה) הראדיטור עדיין כמו חדש.

גם אני חשבתי כמוך אבל בעל המכון טוען שדווקא במותגים היותר יוקרתיים הוא רואה רדיאטורים שצריך להחליף כבר לאחר 50-60K ובמותגים היפנים הם מחזיקים הרבה יותר, וזה בחור שאני מכיר והוא שנים בעסק אני מאוד מחזיק מהנסיון שלו.

אעלה תמונות של הרכב לאחר העברת בעלות.

• תוכן חדש...