Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ראשית שנה טובה לכולם, בריאות ואושר ושגלעד שליט יחזור כבר הבייתה

יש לי רכב מיציבושי כריזמה שנת 1998, לפני כחצי שנה עבר ראש מנוע, (לא כי היה בעיה במנוע אלא בגלל טעות אנוש שלי),

לאחר שנסעתי איתו לצפון בעליות של הגולן מד החום עלה באופן רציני, בבדיקה לאחר מכן במוסך הכל היה תקין והרכב לא התחמם מעל סביר,

הבנתי מהמוסך כי כנראה רדיאטור קצת סתום ובלחץ ומאמץ כמו בעליות התחמם, יועץ לי להשאיר זאת כך כי רוב הנסיעות שלי הם עירוניות,

לפני כחודש בנסיעה לחבר מחולון לראש העין, נסיעה עירונית לחלוטין, שוב התחמם, שלחתי רדיאטור לניקוי אך בבדיקה היה רקוב

ולא ניתן לניקוי, החלפתי רדיאטור חדש לגמרי, ואכן מד החום לא היגיע לחצי, גם לאחר שנסעתי עם הרכב לקרית מוצקין.

אתמול בנסיעה לירושלים קצת לפני שורש החל שוב להתחמם מעל החצי, עצרתי ולאחר מס' דקות היה בסדר והמשכתי בנסיעה, ללא מזגן והיה תקין, בירושלים הפעלתי מזגן וללא בעיה, בחזרה הרוב היה תקין.

אני מספר לכם כל זה כי נראה לי מוזר כל ההתנהלות ולא ברור לי מה זה יכול להיות!

האמת אני רוצה להחליף לרכב חדש יותר אך כעת מבחינה תקציבית אני לא יכול ואצטרך להישאר עם רכב זה

אשמח מאוד לקבל ייעוץ של מה זה יכול להיות ומה עליי לעשות במינימום הוצאות כי לא נוח לי מצבים אלו בעיקר שאנו רוצים לנסוע לטיולים

בתודה מראש, ומתנצל שוב על אורכה של הפנייה

פורסם

שנה טובה...

יש לבדוק את מערכת הקירור לאורכה ולרוחבה ואת כל מיכלוליה... נצא מנקודת הנחה שהרדיאטור תקין לחלוטין במיוחד שהוא חדש ויש בו מיים ירוקים תקינים. יש לבדוק מצב טרמוסטט אם ניפתח וניסגר כמו שצריך. יש לבדוק מאורר רדיאטור אם ניכנס לפעולה כמו שצריך על המהירות הנכונה לקירור הרדיאטור ובהתאם לתקינות יוניט הוונטה כמובן. יש לבדוק מצב משאבת מיים שהספיקה שלה היא 100 אחוז ולא פחות מזה. אם הרדיאטור שלך הוא בעל מיכסה רדיאטור שדרכו ניתן למלא מיים יש לבדוק מיכסה רדיאטור אם הוא תקין הן מבחינת לחץ והן מבחינת תקינות פיזית שלו. סתימות במעברי הקירור למיניהם. האם קיים חוסר כל שהוא במיים בכל תקופה וטווח שהוא? לאחר בדיקה של כל הדברים הנ"ל יהיה ניתן להיתקדם. אלה רשימת בדיקות שנראית ארוכה ומייגעת אך אלה בדיקות שעם מעט ידע טכני בתחום תוכל לבצע לבד וללא כל עלות.

:)
פורסם

שלום לך!

גם ברשותי רכב כמו שלך.

לידיעה כללית (בדקתי במיצובישי וכך זה עובד),הרכב בנסיעה לא אמור לעלות מעל החצי,אבל בפקק המאוורר נדלק רק ב3/4.עד כאן זה תקין לגמרי.

מה שנשאר לך לבדוק,האם בנסיעה לשורש היית בפקק ולכן המאוורר נכנס לפעולה מאוחר.

אשמח לעזור יותר אם יש לי במה,יעקב.

פורסם

יעקב שלום,

לא הייתי במצב של פקק,

נראה לי הכי הגיוני לאור הפעולות שביצעתי כי המד טמפרטורה, (טרמוסטט החום), נתקע,

והיום בדיעבד אולי לא הייתי צריך להחליף רדיאטור.

אני צריך לדבר עם המוסך שלי בנושא

אבל אם למישהו מהחברים עם ידע רחב יותר או בעלי רכבים זהים כמוך יש כיוון אחר כמובן אשמח לשמוע

תודה רבה

פורסם

יש לי מכונאי שמטפל לי באוטו בירושלים,הוא היה מנהל מוסך מיצובישי עד שנת 2000 ופתח מוסך משלו.

הוא אחראי מאוד ויש לי רק מילים טובות להגיד עליו.

אם אתה רוצה להתייעץ ומעונין במספר שלו,תשאיר לי הודעה.

פורסם
שלום לך!

גם ברשותי רכב כמו שלך.

לידיעה כללית (בדקתי במיצובישי וכך זה עובד),הרכב בנסיעה לא אמור לעלות מעל החצי,אבל בפקק המאוורר נדלק רק ב3/4.עד כאן זה תקין לגמרי.

מה שנשאר לך לבדוק,האם בנסיעה לשורש היית בפקק ולכן המאוורר נכנס לפעולה מאוחר.

לאבא שלי היתה כריזמה 98 (ירוקה :shock:).

לפי התיאור שלך שזה עניין סדרתי, אני לא זוכר פעם אחת שהאוטו הזה עבר את ה"חצי וטיפונת מעל".

בפעמים הבודדות שזה קרה זה היה בלילה, כשאני על ההגה ובנסיעה.

כנראה שיש צורך לעשות בדיקה של כל המערכת כמו בכל רכב "מתבגר" - רדיאטור, טרמוסטט, משאבת מים, חיישנים למיניהם וכו'.

[CENTER] [/CENTER]

• תוכן חדש...