Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הבנתי את התגובה שלך כלל.

עלויות מימון - זו הריבית על ההלואה שלקחת (בתוספת כל ה"דמים" שהבנק גובה).

פירוש רש"י למשפט שני הוא שרכישת רכב ישן מאד הוא פתרון של מצב בו אין ברירה אחרת - מחד הרכב חיוני, מאידך החסכונות הפנויים קטנים ואין דרך לממן הלואה, והזמן בידי לשהיה במוסך. הייתי בסרט הזה לפני 20 שנה - רכשתי רכב "זול", כל נסיעה לוותה בחשש מתאונות ותקלות ביליתי אתו לא מעט במוסך כולל העלויות הנובעות מכך וכעבור שנתיים מכרתי אותו בהפסד גדול. את הלקח שלי למדתי - מאז רכשתי מכוניות שהיו או חדשות או מיד שניה מההורים שלי ושל אשתי, ועד כה היתה רק אכזבה אחת, דווקא ברכב שנחשב אמין ביותר (אימפרזה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא קשור לצפון או מרכז או דרום.

לא תמצא כמעט אף מוסך שיטפל לך בהתלהבות ברכב מודל 91 ועוד רכב נדיר כמו וולוו.

פשוט בגלל שזה דורש מהמכונאי מאמץ גדול הרבה יותר מרכב חדש ב10 שנים ומוסך עובד בשביל להגיע לרווחים ולא בהתנדבות.

קשה להשיג חלקים ולפעמים אין בכלל להשיג בטח שלא במחיר סביר אז למה שבעל המוסך יתאמץ בשביל הוולוו שלך אם באותו מאמץ הוא יכול לתקן 2 או 3 סיוויק או לנטיס ולהרוויח פי כמה?

ברכב נדיר כמו וולוו 91 גם צריך ידע שלחלק גדול מהמוסכים אין בכלל.

בקיצור תמצא מכונאי לרכבי אספנות או שתחליף רכב לרכב מסוף שנות ה90 לפחות.

והבטיחות לא חשובה לך? כריות אויר? ABS?

פורסם
החישוב שלך אולי נכון לוולו, בפיאט פונטו הסיכוי שתשפץ גיר (ידני) לא גבוהה, ראש מנוע לא ילך למישהו כמוך שיודע להסתכל ולהקשיב למנוע. לבנאדם ממוצע שלא מבין יכול ללכת הראש מנוע. ונגיד ובכל זאת קורת תקלה זה לא עולה 6000-700, אני לא בקיא במחירים אבל זה בטח לא יותר מ3k. תושבות מנוע - לא עניין יקר, מוטות מייצבים/בולמי זעזועים, כריות בולם - לא שמעתי על פונטו שהחליפו בה דברים כאלה, זה לא יפנית 4 דלתות כבדה בת 17. וגם אם כן איך אתה מחלק את זה לתקופה של 3 שנים, הרי זה דברים שמחזיקים 10 שנים לפחות.

זה שלא מחליפים לא אומר כלום. לא משנה כמה כסף תשקיע, לא משנה כמה אתה מוכשר, אף פעם לא תביא רכב ישן לנוחות נסיעה ועידון של רכב חדש (או חדש יותר). אני אפילו לא מדבר על הפערים העצומים בטכנולוגיה בכל הקשור לבטיחות ונוחות. כמו שאמר אייל אם אין כסף ניחא. אבל אם יש כסף תעשה לעצמך טובה ורכוש רכב חדש יותר.

פורסם

רק בסכום של התיקונים על רכב שנת 91 אפשר היה להתקדם בקלות כמה שנים קדימה שלא לדבר על זה שזה רכב שעוד מעט מגיע ל2 טסטים בשנה וכמעט אף אחד לא ירצה לקנות אותו וגם אם כן במחיר גריטה אולי.

פורסם
עלויות מימון - זו הריבית על ההלואה שלקחת (בתוספת כל ה"דמים" שהבנק גובה).

פירוש רש"י למשפט שני הוא שרכישת רכב ישן מאד הוא פתרון של מצב בו אין ברירה אחרת - מחד הרכב חיוני, מאידך החסכונות הפנויים קטנים ואין דרך לממן הלואה, והזמן בידי לשהיה במוסך. הייתי בסרט הזה לפני 20 שנה - רכשתי רכב "זול", כל נסיעה לוותה בחשש מתאונות ותקלות ביליתי אתו לא מעט במוסך כולל העלויות הנובעות מכך וכעבור שנתיים מכרתי אותו בהפסד גדול. את הלקח שלי למדתי - מאז רכשתי מכוניות שהיו או חדשות או מיד שניה מההורים שלי ושל אשתי, ועד כה היתה רק אכזבה אחת, דווקא ברכב שנחשב אמין ביותר (אימפרזה).

לא קראת את התגובה שלי כלל, אם ככה.

אני בדיוק הסברתי לבחור שאני מעדיף לשלם ריבית על הלוואה ולא לשבת במוסכים ולנסוע באוטו ישן.

תקרא שוב תראה שאני בדיוק בדעה שלך - בגלל זה מוזר לי שאתה מספר לי על נפלאות ההלוואה :shock: .

פורסם

תקרא שוב תראה שאני בדיוק בדעה שלך - בגלל זה מוזר לי שאתה מספר לי על נפלאות ההלוואה :shock: .

הזכרתי את עלות ההלואה כיון שאתה לא הזכרת אותה (את העלות). גם הגישה שלי היא שהזמן והנוחיות שלי שווים כסף - וזה כולל עלות הלואה במידת הצורך. מבחינה כלכלית יכולתי להסתדר עם מכונית אחת+תחבורה ציבורית+מוניות בעת הצורך, אבל הנוחיות והחסכון בזמן בזכות האפשרות להניע את המכונית ולנסוע ליעד בלי להסתמך על מישהו אחר ועל לוח הזמנים שלו מכריעה את הכף לטובת החזקת שתי מכוניות, למרות העלות הכספית הגבוהה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הזכרתי את עלות ההלואה כיון שאתה לא הזכרת אותה (את העלות). גם הגישה שלי היא שהזמן והנוחיות שלי שווים כסף - וזה כולל עלות הלואה במידת הצורך. מבחינה כלכלית יכולתי להסתדר עם מכונית אחת+תחבורה ציבורית+מוניות בעת הצורך, אבל הנוחיות והחסכון בזמן בזכות האפשרות להניע את המכונית ולנסוע ליעד בלי להסתמך על מישהו אחר ועל לוח הזמנים שלו מכריעה את הכף לטובת החזקת שתי מכוניות, למרות העלות הכספית הגבוהה.

אני לא הזכרתי אותה כי פרסתי אותה לעלות חודשית קבועה.

אני מעדיף לא לחשוב על העובדה שבסוף התקופה אני בעצם אהיה בחוסר של כמה אלפי שקלים, או להזכיר לעצמי מדי חודש שבסביבות 50 שקלים מתוך ה-450 הם "קנס" על כך שלקחתי הלוואה.

מבחינתי מדובר בסכום אחיד וזהו. לא מטריד את עצמי במרכיביו המפורטים.

פורסם
אני לא הזכרתי אותה כי פרסתי אותה לעלות חודשית קבועה.

אני מעדיף לא לחשוב על העובדה שבסוף התקופה אני בעצם אהיה בחוסר של כמה אלפי שקלים, או להזכיר לעצמי מדי חודש שבסביבות 50 שקלים מתוך ה-450 הם "קנס" על כך שלקחתי הלוואה.

מבחינתי מדובר בסכום אחיד וזהו. לא מטריד את עצמי במרכיביו המפורטים.

זו טעות, ה-50 ש"ח כפול מספר חודשי הפירעון + עלויות הקצאת האשראי הן, למעשה, חלק ממחיר הרכב. נניח שלקחת הלורה ל-5 שנים הרי ש-50X60=3000 ש"ח. סביר מאוד שמדובר בעלות הגיונית, אבל אין להתעלם ממנה, למעשה זו תוספת של 3000 ש"ח למחיר הרכב..

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היום החלטתי לקחת קצת את הדברים לידיים.

הסיבה היא שעברתי דירה (והתפטרתי מהבאולינג, אז בבקשה שימו כותרת נורמלית), אז בינתיים אמא שלי תישאר עם האוטו עד שהיא תקנה משהו חדש יותר ותעביר לי אותו.

אז פתחתי את מכסה המנוע והתחלתי לבדוק בעצמי כל מה שהולך שם.

אני חייב לציין שלא ממש הסתכלתי יותר מדי עד היום על זה.

אחד הדברים הראשונים ששמתי לב אליהם הוא פילטר האוויר.

ברור מהצורה שהוא נראה, שאף אחד לא החליף אותו בעשור האחרון. הוא היה סגור עם ברגים מאולתרים וכל הקופסה שלו לא הייתה בכלל במקום.

תיקנתי שם הכל, שמתי הכל במקום וראיתי שיש אלתור רציני בצינורות, אז גם את זה תיקנתי.

מאותו רגע האוטו התחיל לנשום בצורה טיפה יותר נורמלית והיה לו פחות עשן שחור.

אחר כך ראיתי שהסל"ד גבוה מדי אז חיפשתי הוראות כמו שצריך וכיוונתי את מערכת ההזרקה.

זה ייצב את הטורים ועשה שהמנוע יעבוד יותר בשקט.

אחר כך הוצאתי את הכבלים של ההצתה, ניקיתי את המגעים, בדקתי שהם במצב סביר (כמה שאפשר לבדוק בלי כלים) וחיברתי מחדש. סידרתי גם את המגע של אחד מהם, שהיה טיפה עקום. זה פתר בעיה אחרת שהייתה לי כל כמה קילומטרים, שאחד הכבלים היה משתחרר ואחד הצילינדרים היה מפסיק לעבוד.

מצאתי גם עוד כמה בעיות חשמליות קטנות שאני בטוח שחשמלאי שיודע מה הוא עושה יכול לתקן. העצלנות שלהם פשוט הרגה אותי.

יש לי חשמלאי בחיפה שיכול לתקן את זה.

כרגע יש רק עשן לבן שיוצא מהאגזוז אבל את זה אני אשאיר למכונאי.

הם סידרו לי ראש מנוע לפני חודש וחצי בערך אבל לפי מה שאני קורא בפורום, המצב שבו הוא אוכל שמן, מוציא עשן לבן ומעלים מים (כשאין נזילה!), נראה לי שקשור לראש מנוע.

אני אברר עם מכונאי אחר אם זה ראש מנוע או לא, ואז אחליט אם אני מחזיר אותו אליהם באחריות או שאני פשוט עובר למישהו אחר.

• תוכן חדש...