Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סובארו - אתה משלם עלויות מימון, אבל מאידך - אני מעדיף לשם עלויות מימון ולא להזקק להשבתת הרכב כל שני וחמישי. הזמן שלי גם שוה משהו, ועוד דבר שאינו ניתן לכימות - הנוחיות שלי.

מתי הייתי שוקל בכל זאת רכישת רכב ישן - כאשר הרכב חיוני לי, אין לי דרך לממן רכישת רכב יותר חדש ושהיה מסויימת במוסך אינה יקרה לי מידי, וכאש אני מעריך שהוצאות התיקון של הרכב הישן בטווח הנראה לעין יהיו נמוכות מעלות רכישת רכב משנתון יותר חדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החישוב שלך אולי נכון לוולו, בפיאט פונטו הסיכוי שתשפץ גיר (ידני) לא גבוהה, ראש מנוע לא ילך למישהו כמוך שיודע להסתכל ולהקשיב למנוע. לבנאדם ממוצע שלא מבין יכול ללכת הראש מנוע. ונגיד ובכל זאת קורת תקלה זה לא עולה 6000-700, אני לא בקיא במחירים אבל זה בטח לא יותר מ3k. תושבות מנוע - לא עניין יקר, מוטות מייצבים/בולמי זעזועים, כריות בולם - לא שמעתי על פונטו שהחליפו בה דברים כאלה, זה לא יפנית 4 דלתות כבדה בת 17. וגם אם כן איך אתה מחלק את זה לתקופה של 3 שנים, הרי זה דברים שמחזיקים 10 שנים לפחות.

3000 שקל יישור קו אחרי קניה - עם זה אני מסכים לחלוטין והוצאתי סכום כזה על הפונטו שלי.. זה גם מה שמבטיח במקרה שלי שלא ילך ראש מנוע עוד שבוע סתם ככה, כי הכל טופל בבית ולא אצל מוסכניק חאפר שהייתי אומר לו לעשות טיימינג והוא היה עושה בדיוק כמו שיבקשתי אבל לא מתייחס לכל הנזילות שהיו מתחת למכסה של החגורה או למשל לחגורות אביזרים שהחזיקו על סיבים אחרונים.

" זה רכב מתוחכם עם מערכת הצתה מתוחכמת, שיכולים ללכת בו חיישנים, שיכול לדלוף בו רדיאטור חימום, להתקלקל המזגן וכו' וכו'."

בפונטו בצד המתוכם יש בסך הכל הזרקה חד נקודתית שלפי דעתי יותר קל לטפל בה מבקרבורטור, כי לפחות כל תקלה זה משהו שאתה רושם בפורום את הסיפטומים ורואה מה צריך לנקות/להחליף, לעומת קרבורטור שנשמע (לי) כמו וודו :lol:

המזגן או החימום יכולים כמובן להתקלקל אבל אני לא רואה איך באוטו חדש יש לזה עדיפות, באמת שלא...

הפונטו שלי עלתה 11. עם כל התיקונים, ג'אנטים, צמיגים, נקיונות, היא לא עלתה יותר מ16. והיא עכשיו במצב חדש.

חוץ מדלק וביטוח והחלפת נוזל קירור ושמן מתי שצריך אין מה לגעת.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

ליאור - החשיבה שלך נכונה אבל בכל זאת שתי הערות:

1. לא כל אחד מכונאי, מרבית הרוכשים נזקקים לטיפול במוסך הן ליישור קו והן לטיפול השוטף אח"כ. עדיין עלות העבודה תמדד באלפי שקלים ולא בעשרות אלפים וסיר שהמוסך רוכש את החלקים במחיר זול משאתה משלם, כך שיש קיזוז חלקי.

2. התחשיב ל-3 שנים נראה לי יותר סביר מהתחשיב ל-10 שנים כיון שאת ההוצאה צריך לחלק על פני משך החזקת הרכב, לא על פני משח חיי החלק. העלות אינה מוחזרת בצורת מחיר טוב יותר במכירה - במקרה הטוב יש החזר חלקימאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באזור התעשיה של קרית ביאליק יש מכונאי שמטפל בוולבו של ההורים שלי, שנת 75. אם תרצה פרטים, שלח לי ה"פ.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
זאת הפעם האחרונה שאני מתייחס לנושא הזה של קניית רכב ישן.

אמא שלי לא מוכנה לקנות רכב יותר חדש, לא אני!

הפיאט בסדר גמור אז אותה אני לא מחליף אבל אמא שלי רוצה לעצמה עכשיו רנו מגאן או משהו כזה.

אותי לא צריך לשכנע, אלא אותה.

הרכבים באמת היו בסדר כשקנינו אותם אבל תערובת של מכונאים גנבים ואי הבנה בסיסית של אמא שלי בעלויות של רכבים ובתחזוקה הובילו אותנו שוב למצב הזה.

(בלי קשר, החל מהחודש הבא האחריות על האוטו שלה נופלת עליה ואני מתנתק לגמרי מהנושא)

עוד לא ראיתי אותך קונה רכב שאפילו מתקרב לחדש, אז גם אותך צריך לשכנע.

אמא שלך לא מוכנה, זה יפה

אבל מי שאוכל את אותה בגלל ה"לא מוכנה" זה אתה ורק אתה .

אם האחריות על האוטו שלה נופלת עליה זה טוב, אבל אין מצב שלא תעזור לאמא שלך לכן :

אם אתה רוצה קצת שקט, תוריד אותה מהרעיון של לקנות מגאן ישנה כי היא תגרום לך להתגעגע לימי הוולבו.

איך אוטו חדש יותר משתלם מישן? שקונים אוטו ב10k גם אם הכל במצב לא טוב ומתקנים הכל זה לא יעלה יותר מכמה אלפים. איך זה יוצא יותר זול מאוטו שעולה כמה עשרות אלפים לפני התקלות?

מה שאני מסכים זה שעם אוטו ישן צריך או להיות מי שמתקן את האוטו (או שאבא יתקן במקרה שלי :wink:) או להכיר מוסכניק טוב שסומכים עליו שיעשה לאוטו תחזוקה כמו שהיית עושה לעצמך, וכאלה מוסכניקים יש רק פה בפורום,

וחוץ מזה צריך לעשות תחזוקה מונעת ולשמור את האוטו במצב טוב, זה שהאוטו ישן לא אומר שהוא צריך להיות במצב שכל יום יש תקלה.

הזמן שלך לא שווה כסף?

החיים שלך לא שווים כסף? כמה כוכבי ריסוק כבר יש לפונטו שנת 95-96 ? (שזה הדגם שיש לך)

אם אין לך את היכולת - ניחא.

אם יש לך את היכולת ואתה עדיין מתקמצן ,זה כבר סיפור אחר. (כמו הבחור ששכרתי ממנו עד לא מזמן חדר בוילה בשווי מליון דולר ויש לו עוד מספר נכסים בצפון ת"א אבל נוסע בסובארו מודל 82 - הדגם שהיה לפני הג'סטי - שק חלודה מזעזע)

ברכבים הישנים , אי הוודאות גבוהה מאוד ויש שרשראות של קומבינות ותיקונים לאורך השנים, כמובן שחוסר עקביות במוסך מטפל רק תורמת לבלאגן ככה שהסיכוי לעוגמת נפש דיי גדול.

רכב ישן צריך לקנות בשכל, צריך רכב כמה שיותר פשוט ועם כמה שיותר חלקים זמינים .

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מכוניות זה אחד מהדברים שמעניינים אותי ואני לא רואה איך להשקיע בזה זה בזבזוז זמן. וגם הדיעות שלנו על מכוניות שונות. אם היה לי מלא כסף, הייתי קונה עכשיו מיני וחיפושית ומשפץ אותם ומשדרג אותם, לא הייתי קונה אוטו חדש. (חוץ מאולי פיאט 500 חדשה... שיהיה :lol:) גם את הפונטו שנת 2000 שלי אני אוהב, והעדפתי אותה על פונטו ספייס.. למרות לאחרים אני ממליץ על ספייס. מה לעשות אני לא האדם הממוצע שמדובר במכוניות.

דרך אגב באוטו שלי אין אף קומבינה והכל כמו שצריך. ככה זה שלא סומכים על המוסכניק.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

לא לכל אחד יש מספיק כסף כדי להחזיק אוטו ישן יחסית

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כמו הבחור ששכרתי ממנו עד לא מזמן חדר בוילה בשווי מליון דולר .

מה לך ולחדר בוילה? בהי-טק לא משלמים מספיק שאתה צריך להשלים הכנסה? ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אבל נוסע בסובארו מודל 82 - הדגם שהיה לפני הג'סטי - שק חלודה מזעזע

סובארו רקס? נבלה אמיתית...

לפרנקוס - עברת על אחד מהכללים הבסיסיים הנוגעים לקניית אוטו משומש -

לא נוגעים באוטו ישן עם גיר אוטומטי. עניין פשוט עד כדי פיהוק ששמו סטטיסטיקה.

עריכה:

כתבת שהאחריות על האוטו תעבור אליה - זה טוב, יחסוך לך כאב ראש ולנו שרשוריפלצת.

יש שלב מסוים שבו עם כל הרצון הטוב לעזור להורים, צריך להניח להם להתמודד לבד עם דברים מסוימים...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יצאתם מההקשר של השרשור, הוא מחפש מכונאי אמין בצפון, הוא עוד לא מתכוון להיפטר מהוולוו שלו ורוצה למצוא מקום לתקן אותה, וגם אני אשמח לדעת אם יש כזה מכונאי בצפון, אני גם מחפש.

פורסם
החישוב שלך אולי נכון לוולו, בפיאט פונטו הסיכוי שתשפץ גיר (ידני) לא גבוהה, ראש מנוע לא ילך למישהו כמוך שיודע להסתכל ולהקשיב למנוע. לבנאדם ממוצע שלא מבין יכול ללכת הראש מנוע. ונגיד ובכל זאת קורת תקלה זה לא עולה 6000-700, אני לא בקיא במחירים אבל זה בטח לא יותר מ3k. תושבות מנוע - לא עניין יקר, מוטות מייצבים/בולמי זעזועים, כריות בולם - לא שמעתי על פונטו שהחליפו בה דברים כאלה, זה לא יפנית 4 דלתות כבדה בת 17. וגם אם כן איך אתה מחלק את זה לתקופה של 3 שנים, הרי זה דברים שמחזיקים 10 שנים לפחות.

3000 שקל יישור קו אחרי קניה - עם זה אני מסכים לחלוטין והוצאתי סכום כזה על הפונטו שלי.. זה גם מה שמבטיח במקרה שלי שלא ילך ראש מנוע עוד שבוע סתם ככה, כי הכל טופל בבית ולא אצל מוסכניק חאפר שהייתי אומר לו לעשות טיימינג והוא היה עושה בדיוק כמו שיבקשתי אבל לא מתייחס לכל הנזילות שהיו מתחת למכסה של החגורה או למשל לחגורות אביזרים שהחזיקו על סיבים אחרונים.

" זה רכב מתוחכם עם מערכת הצתה מתוחכמת, שיכולים ללכת בו חיישנים, שיכול לדלוף בו רדיאטור חימום, להתקלקל המזגן וכו' וכו'."

בפונטו בצד המתוכם יש בסך הכל הזרקה חד נקודתית שלפי דעתי יותר קל לטפל בה מבקרבורטור, כי לפחות כל תקלה זה משהו שאתה רושם בפורום את הסיפטומים ורואה מה צריך לנקות/להחליף, לעומת קרבורטור שנשמע (לי) כמו וודו :lol:

המזגן או החימום יכולים כמובן להתקלקל אבל אני לא רואה איך באוטו חדש יש לזה עדיפות, באמת שלא...

הפונטו שלי עלתה 11. עם כל התיקונים, ג'אנטים, צמיגים, נקיונות, היא לא עלתה יותר מ16. והיא עכשיו במצב חדש.

חוץ מדלק וביטוח והחלפת נוזל קירור ושמן מתי שצריך אין מה לגעת.

אני רוצה לעדכן אותך על עלויות - חבר תיקן ראש מנוע במוסך מורשה - ביחד עם אביזרים נלווים שהיה צורך לסדר, הסיפור נגמר בסביבות 6K. וכן, זה הולך להרבה מאוד אנשים. קח בחשבון שלא כולם מוסכניקים ורוב האנשים רק רוצים לנסוע ולהנות מהרכב.

לגבי החישוב על 10 שנים - כבר נאמר לך - אותי לא מעניין אם יד מספר 7 של הפונטו שלי תהנה מרדיאטור החימום שאני אשים עליה כשהיא תהייה בת 9. ממש לא איכפת לי שבשנת 2020, במודעת המכירה יכתבו "מציאה, חימום תקין ומזגן אחלה".

איכפת לי רק מהתקופה שהיא אצלי, וככה גם לכל אדם ממוצע. אני מקווה שאתה תופס את ההיגיון בחלוקה שלי ל-3 שנים.

זאת הסיבה שברגע שהפונטו שלי מגיעה לסביבות 200 אלף ק"מ או 9 שנים - היא נמכרת, אפילו שאני מטפל בה רק במוסך מורשה ורק בחלקים מקוריים.

לגבי הפונטו שלך - אני לא רוצה לבאס אותך, כי אני בטוח שמדובר בפונטו סופר שמורה - אבל היא לא יכולה להיות לעולם במצב "חדש", כי היא בת 10. היא עלתה לך 16 אלף ש"ח, ואתה עוד מטפל לבד. אני מניח שלאדם אחר שלא כזה בקיא היא תעלה בסביבות 17 אלף, אולי אפילו 18 אלף.

תכניס בפנים עלויות בלאי - בולמי זעזועים (כן, זה הולך גם בפונטו, זה שלא החלפת לא אומר שהם לא שחוטים), מדחס מזגן, רדיאטור חימום וכו' וכו' - דברים שנוטים להתפגר ברכבים בני 10 - לפעמים אפילו ממש פתאום - ותראה שאתה ממש, אבל ממש לא רחוק מהמחיר שבו קניתי את הפונטו 2006 שלי.

אני לא הכנסתי בפנים את הערך המוסף של אוטו מ-2006 - הגה חשמלי מצוין לחניות ובטיחות טובה יותר...גם זה פקטור ששווה כסף.

פורסם
סובארו - אתה משלם עלויות מימון, אבל מאידך - אני מעדיף לשם עלויות מימון ולא להזקק להשבתת הרכב כל שני וחמישי. הזמן שלי גם שוה משהו, ועוד דבר שאינו ניתן לכימות - הנוחיות שלי.

מתי הייתי שוקל בכל זאת רכישת רכב ישן - כאשר הרכב חיוני לי, אין לי דרך לממן רכישת רכב יותר חדש ושהיה מסויימת במוסך אינה יקרה לי מידי, וכאש אני מעריך שהוצאות התיקון של הרכב הישן בטווח הנראה לעין יהיו נמוכות מעלות רכישת רכב משנתון יותר חדש.

לא הבנתי את התגובה שלך כלל.

פורסם
(כמו הבחור ששכרתי ממנו עד לא מזמן חדר בוילה בשווי מליון דולר ויש לו עוד מספר נכסים בצפון ת"א אבל נוסע בסובארו מודל 82 - הדגם שהיה לפני הג'סטי - שק חלודה מזעזע)

הוא שידרג את עצמו מאז ועבר לשרייד שנת 91 ! (ברצינות!)

:wink:

פורסם
מה לך ולחדר בוילה? בהי-טק לא משלמים מספיק שאתה צריך להשלים הכנסה? ;-)

בן אדם צריך לגור איפשהו לא? שכרתי שם במשך שנתיים.

:)

הוא שידרג את עצמו מאז ועבר לשרייד שנת 91 ! (ברצינות!)

:wink:

החיים הטובים !

כנראה התפנק לו על חשבון הכספים ששילמתי לו במשך התקופה

:)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפותח השרשור, המחפש מוסך וולוו

אם עדיין לא ביקרת אצל "מוסך עאהד" בבסמת טבעון.. אני ממליץ בחום.

הנ"ל מקצוען בכל הקשור בוולוו, אמין והוגן.

וזה מנסיון של וולוו 940 שעבר טיפולים ותיקונים גדולים אצלו, כולל ראש מנוע.

מנסיוני , עאהד יחזיר לך את האמון במוסכניקים ואת האהבה לוולוו.

* טיפלתי אצלו לפני מספר שנים.. מאז מכרתי את הוולוו (אבל הטעם הטוב נשאר עד היום)

ISRAEL ISREAL

• תוכן חדש...