Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני שבועיים נסעתי בצהריים עם הפיאט שלי מרחק של כ40 ק"מ לבסיס ובדרך הדלקתי מזגן.

אחרי נסיעה של כ 15 דק עם מזגן שעון החום עלה כמעט עד הרבע האחרון, מיד עצרתי בצד וכיביתי את המזגן חיכיתי שהרכב יתקרר והמשכתי בנסיעה.

מאז הרכב מגיע לקצת מעל קו החצי בשעון החום ובעמידה עולה יותר.

גיליתי שהונטה לא נכנסת לעבודה בזמן ולכן החלפתי יוניט חום ולאחר ההחלפה כשהחזרתי את המים הרכב התחממם עד לקו האדום כנראה בגלל אויר במערכת כל הניסיונות לשחרר את האוויר מן המערכת עלו בתוהו למרות שיצאו רק מים מכל פתחי הניקוז.

ההשערה הייתה שהתרמוסטט תקול אך יש חילוף של מים במערכת, עוד השערה היא שהראש מנוע מייצר קומפרסיה שגורמת להתחממות.

שאלתי היא האם יש למישהו השערה נוספת מה גורם כרגע לרכב להתחממות? ולמה זה קרה מלכתחילה? ואיך זה קשור למזגן? 

תודה לעוזרים!

צח.

פורסם

גם לי היה סיפור דומה.

תקווה מאוד שלא הלך ראש מנוע כי ברכב זה כל התחממות קלה יכולה לדפוק את הראש באופן שלא ניתן יהיה לשפצו אלא להחליף את המנוע כולו.

בהצלחה.

פורסם

בנוסף לעצתו של רפי תוכל לבדוק אם יש בעיה בתרמוסטט ע"י התנעת הרכב ממצב קר ובזמן שהוא מתחמם אתה בודק את שני הצינורות העבים של הרדיאטור. לפני פתחית התרמוסטט רק אחד מהם מתחמם, לאחר פתיחת התרמוסטט שניהם אמורים להיות חמים בצורה שווה. כלומר עם התחממות הרכב גם הצינור השני אמור להתחמם. אם אתה מבחין שלאחר שהרכב הגיע לטמפרטורת עבודה ואף מתחיל לעלות מעבר לחצי אחד הצינורות חם יותר מהשני באופן ניכר (נניח שבאחד אפשר לגעת ובשני לא) ז"א שיש בעיה בתרמוסטט או שהרדיאטור סתום.

כמו כן שים לב בזמן ההתחממות האם שתי המהירויות של המאוורר נכנסות לפעולה.

פורסם

צח שלום רב !

לאחר קריאת השרשור שפתחת, מבלי לפסול חלילה את אבחנם של חברי רפי לין ואביב, הייתי מסיק שהחלפת יוניט המאורר היתה מיקח טעות, והיית, אמור לבדוק תקינות התרמוסטט תחילה, שאני די בטוח שהוא מקור הצרות, מכיוון שהוא תפוס, הוא מונע מעבר מים חמים לעבר היוניט, ובכך גורם לאיחור בהפעלתו, ולרתיחת יתר, ולהפעלה מאוחרת של המאורר, כנראה במהירות הנמוכה בלבד.

מכיוון שאיני מכיר את הרכב, ואינני יודע את מיקום יוניט המאוור, שאמור להיות ברכבי פיאט, ברדיאטור ולא בראש המנוע, ותקן אותי אם אני טועה, אם הוא נמצא בראש המנוע, או בבלוק המנוע, הסכוי שיוניט המנוע לא טבול במים חמים לפני התרמוסטט הוא קטן, ולכן הבעייה היא באוויר במערכת, שהיה יכול להמנע, אם לפני פרוק היוניט, הייתי משחרר לחץ במערכת הקירור, על ידי פתיחת מכסה רדיאטור/ מיכל עבוי, וכך מקטין את כמות מי הקירור שיוצאת מהמערכת, כך שנקוז האוויר היה אטומטי.

אנא פרט היכן ממוקם היוניט שהחלפת, ברדיאטור או במנוע, והאם הוא מקורי וזהה לישן, ובעל מספר חיבורים שווה?

עריכה*****

לאחר העדכון של רפי, יש לבדוק תקינות ממסר למהירות שנייה, וחשד לקורוזייה, ביציאה להאראקה למהירות ראשונה איטית.

וזה עדיין לא מוריד מהחשד לתרמוסטט תפוס.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יוניט המאורר, נמצא בפיאט בראבו ברדיאטור והוא בעל 3 חוטים - כניסת הארקה, יציאת הארקה למהירות איטית (1) למאורר ויציאת הארקה שנייה לפיקוד ממסר למהירות המהירה (2) של המאורר.

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה לכל העונים!!

היוניט אכן ברדיאטור והוא אינו מקורי אלא רגיש יותר.

לפני הבעיה החום לא היה מגיע בכלל ל90 מעלות כרגע כנראה שאבא שלי הביא יוניט דומה למקורי ולכן הונטה נפתחת ב90 מעלות השעון עולה בעוד קצת ויורד חזרה, זה לאחר שמילינו מים עם צינור כשכל הנקזים פתוחים עד לירידה מלאה של מים מכל הנקזים כדי למנוע בועת אויר.

יש תחלופה של מים אך נראה שלא בזמן ולכן נראה לי שיש בעיה בתרמוסטט, האם כדאי להוציא את התרמוסטט ולהישאר כבר בלי?

פורסם
במכוניתך יש מזגן מקורי ומאורר הרדיאטור פועל בשתי מהירויות, 1 איטית ו 2 מהירה.

צריך לבדוק אם מאורר הרדיאטור פועל בשתי המירויות.

בברכה - רפי לין

איך בודקים זאת?

פורסם

מנתקים את המחבר החשמלי מהיוניט ומגשרים עם חוט חשמל בין החוט השחור (הארקה) לחוט הכחול ואז המאורר צריך לפעול במהירות האיטית.

כעת מנקים את החוט מגשר מהחוט הכחול ומחברים אותו לחוט בצבע תכלת/אדום ואז המאורר יפעל במהירות הגבוהה.

אם בבדיקות אלו המאורר פועל בשתי המהירויות אז כל חיווטי המאורר והנגד מהירות 1 תקינים.

כעת צריך לחמם המנוע כשהמזגן אינו פועל ולראות מתי המאורר יפעל במהירות הראשונה האיטית (בערך ב 92 מעלות שזה כשמחוג מד החום באמצע או מעט מעליו).

אם המאורר יפעל במהירות 1, אז מנתקים חוט מנגד המאורר כדי שהוא לא יפעל במהירות 1 האיטית ואז המנוע יוסיף להתחמם ורואים אם בחום גבוה יותר פועל המאורר במהירות 2 המהירה.

בדיקה אחרונה הנה הפעלת מאורר הרדיאטור ע"י המזגן:

כשהמנוע לא חם, מניעים אותו ומפעילים המזגן, כעבור זמן קצר (דקות בודדות) צריך לפעול המאורר במהירות 1 האיטית לכ 15 שניות ואז להתחיל לפעול במהירות 2 המהירה.

הערה - לחץ גז המזגן שעולה, כשהוא פועל, מפעיל את מאורר הרדיאטור גם אם המנוע והרדיאטור עצמם עדיין קרים.

בברכה - רפי לין

פורסם
תודה לכל העונים!!

היוניט אכן ברדיאטור והוא אינו מקורי אלא רגיש יותר.

לפני הבעיה החום לא היה מגיע בכלל ל90 מעלות כרגע כנראה שאבא שלי הביא יוניט דומה למקורי ולכן הונטה נפתחת ב90 מעלות השעון עולה בעוד קצת ויורד חזרה, זה לאחר שמילינו מים עם צינור כשכל הנקזים פתוחים עד לירידה מלאה של מים מכל הנקזים כדי למנוע בועת אויר.

יש תחלופה של מים אך נראה שלא בזמן ולכן נראה לי שיש בעיה בתרמוסטט, האם כדאי להוציא את התרמוסטט ולהישאר כבר בלי?

שלום רב !

בשום פנים לא לבטל תרמוסטט, ולהקפיד להרכיב תרמוסטט מקורי.

ביטול תרמוססט, יאריך את משך הפעולה בה המנוע יעבוד על קר, יתקשה להגיע לטמפרטורת עבודה, יעלה את תצרוכת הדלק, בצורה משמעותית, ויגרום לבלאי מואץ למנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

קצת באיחור, אבל גם אצלי (בראבה 2000) יש התחממות וזאת לאחר החלפת רדיאטור, יוניט טמפ' מאוורר וכו'.

הדיאגנוזה עכשיו היא מיכל עיבוי סדוק.

היום קניתי מיכל. נראה....

פורסם
קצת באיחור, אבל גם אצלי (בראבה 2000) יש התחממות וזאת לאחר החלפת רדיאטור, יוניט טמפ' מאוורר וכו'.

הדיאגנוזה עכשיו היא מיכל עיבוי סדוק.

היום קניתי מיכל. נראה....

ברכבים שמערכת המים עובדת על יניקה בלחץ (תבדוק אם אצלך זה ככה) אז אם הרדיאטור סדוק (בפלסטיקים) או מיכל העיבוי טיפה סדוק ורמת הלחץ יורדת אז אין סירקולציה של נוזלים ואפילו שהכל מלא ולא נוזל כלום עדיין המים לא יזזו לשום מקום.. ככה היה לי עכשיו באימפרזה 99 וחוץ מאיזה סבא צ'רכסי בחוף שמן שמתעסק ברדיאטורים כל חייו-אף אחד לא עלה על זה וידע להסביר לי את זה כמו שצריך

• תוכן חדש...