Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חשבתי לאחרונה לקנות רכב ישן (שנת 95+-) שמחירו אינו עולה על 5000 ש"ח, לדוגמא: פיג'ו 205, סובארו ג'אטסי וכד'.

השאלה שלי היא האם ניתן להחזיק רכב כזה ב1000 שקל לחודש (הנסיעות קצרות, 95% עירוניות)?

הכוונה היא ללא ביטוח מקיף, אלא רק חובה וצד ג' (יש לציין גם שאני נהג חדש וצעיר).

תודה מראש :wink:

פורסם

בתחשיב אצבע

בטוח חובה 2500-2800

צד ג' 1000

טסט 800

תיקונים 2000-2500

סה"כ לחודש 550-600

דלק 400-450

= 60-70 ליטר

= 600-800 קילומטר נסועה בחודש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

גבולי מאוד. חישובי הבערך שלי:

-ביטוחים + טסט: נגיד 4-5K שנתי (כדאי שאתה תברר)

-דלק: לפי 1 ל 8 (נסיעות עירוניות קצרות עם מנוע קר:x) ונסועה של כ 400 ק"מ לחודש = 50 ליטר = 4K שנתי

-טיפולים שוטפים: נגיד טיפול קטן+צמיג לשנה (כל 4 שנים מחליפים 4 צמיגים) + חלק מטיפול ענק שנופל באמצע השנה ושל חלקים המתבלים לפי הנסועה (שרשרת תיזמון, בלמים, מצבר וכו') נניח 1K שנתי.

סה"כ: 9-10K שנתי תיאורטי.

הפתעות: בלתי צפוי לחלוטין ברכב כל כך ישן ויכול לשבש את כל התחשיב, תדמיין שהולך האלטרנטור או משהו דומה וכבר אתה בהוצאה מאוד רצינית. וזאת הסיבה ש 1K לחודש הוא גבולי מאוד.

עצה שלי, רד מזה.

פורסם

כן , אפשרי.

אני מחזיק פיג'ו 205 כבר 4 וחצי שנים.

מנסיוני - המכונית חסכונית בדלק (דגם ה1400) , נוחה לעיר , זולה לתחזוקה(גם התיקונים, שאת רובם ניתן לעשות לבד), מושבים נוחים ,פרקטית ואמינה. ואחת שמורה חיצונית יכולה להראות לא רע.

אני מחזיק את הרכב הזה תמורת 950 שקלים בחודש ואת זה אני אומר לאחר הרבה חישובים.

ממליץ בחום ללכת על פיג'ו 205 - יש ביד 2 כמה מציאות לדעתי , עשה סינון בחיפוש לפי יד , ניתן למצוא יד ראשונה או שנייה עם קילומטרז' נמוך ומטופלות כראוי. רובן עם צבע דהוי וללא טסות . כלומר לא מושקעות חיצונית , אבל תמורת 1000 שקלים אי אפשר לבקש הכל.

הרבה בהצלחה.

אשמח לענות על שאלות נוספות.

פיג'ו 205 - האהבה הראשונה.

פורסם

אני לא יודע אם הדבר אפשרי,

אבל אני בתהליך רכישה של רכב ב 20K בימים אלו, מתוך כוונה למזער עלויות חודשיות.

בעוד שנה אוכל להגיד לך האם אפשר להחזיק אוטו ב1K לחודש (זה הכיוון, אבל אם זה לא יצליח, אני מסוגל לעמוד בקצת יותר מזה) - תחת המגבלה של מחיר עד 20K.

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

החזקתי שני מכוניות ממודל 90 ואני יכול להגיד ש: (פיאסטה-סוויפט)

ביטוח חובה+ג' בשנה זה 4000 שקל, שזה יוצא 333.33 שקל בחודש.

דלק הייתי עושה כ2000 קילומטר בחודש, שבחישוב לפי 1-13 אני מחשב כי זה הממוצע שיצא לי בחודש (כל תידלוק היה יוצא לי צריכה שונה, לפעמים 1-8 ולפעמים אפילו 1-16 תלוי בנהיגה ותנאי הדרך) שהם 153.8 ליטר, כפול 6.5 ליטר בנזין שווה 999.99 שקל דלק בחודש.

אתה נוסע הרבה פחות ממה שנסעתי, ככה שבתיאוריה תוכל להחזיק רכב מבחינת ביטוח ודלק, אבל מה לגבי בלאי?

בחצי שנה יצא לי להוציא 750 שקל תיקונים על הפיאסטה, ועל הסוויפט בחצי שנה 1500, שתיהם היו בעלי ק"מ דומה ועשו כל אחת חצי שנה ו10 אלף ק"מ אצלי.

תלוי על האקזמפלר שתיפול עליו.

לדעתי חפש רכב ממודל 90 ומטה, ככה שבמקרה תקלה רצינית שעלותה תהיה יקרה בשבילך, תוכל לגרוט את הרכב ולהחזיר את ההשקעה, וזה בידיוק מה שעשיתי עם הסוזוקי (ניתן לראות אותה בדרכה האחרונה לפני הגריטה בסמלון שלי :(]

פורסם

מנסיון אישי - פורד אסקורט קבריולט שנת 86, 1300 סמ"ק, ברשותי 6 שנים, כ-1200 קמ בחודש (14-15 אלף בשנה).

1. טסט פעמיים בשנה - קצת פחות מ-1000 שח

2. ביטוח חובה + ג + גרירה - קצת פחות מ-2000 שח

3. טיפולים - 2 טיפולים בשנה - כ-3000 שח

4. תיקונים נוספים - 2 תיקונים בממוצע בשנה - כ-3000 שח

5. הוצאות אחרות - כ-1000 שח

סה"כ ללא דלק: 10,000 שח

כלומר ללא דלק - כ-830 שח לחודש

פורסם

SLS, אני בטח לא מבין בזה מספיק כדי לייעץ, אבל לא נראה לי שאוטו ישן כ"כ, שדורש טסט פעמיים בשנה, הוא הפתרון למזעור העלות החודשית.

יש בכלל חברת ביטוח שמוכנה לספק שרותי גרירה לרכב כזה?

אני בטוח שאפשר למצוא מכוניות אמינות יותר

מתנדב בארגון ידידים

פורסם
SLS, אני בטח לא מבין בזה מספיק כדי לייעץ, אבל לא נראה לי שאוטו ישן כ"כ, שדורש טסט פעמיים בשנה, הוא הפתרון למזעור העלות החודשית.

יש בכלל חברת ביטוח שמוכנה לספק שרותי גרירה לרכב כזה?

אני בטוח שאפשר למצוא מכוניות אמינות יותר

1. לא נתתי יעוץ ולא המלצתי על רכב ישן ו/או חדש - נתתי דוגמה אישית, נקודתית, ספציפית ויעודית.

2. כן יש - גם למועדון ה-5 יש. יותר נחמד זה שאני לא משתמש בשרות כי לא נוצר צורך - אני מקווה שגם לא יווצר

3. אינני יודע למה אתה קורה אמין אבל הלוואי על רבים אחרים מכוניות אמינות כמו הפורד הזאת ביחס להיסטוריה שלה, לותק שלה ובעיקר ביחס לכמות הק"מ שהיא עושה. אלו עלויות מאוד סבירות למכונית ישנה, שעברה לא מעט ידיים ונמצאת בשימוש יום יומי. בעיקר כאשר זוכרים שבשנתונים אלו המרחקים בין הטיפולים היו קרובים הרבה יותר מאשר היום. חוץ מזה העלות השנתים היא כפולה משווי הרכב :)

4. והכי חשוב - לא כולל דלק ... כמה ק"מ ניתן לעשות ב-150 שח לחודש ? בטח לא 1000-1500 ק"מ נכון ?

אז אם כבר מסקנה, אזי ... קשה לנסוע הרבה ולתחזק ב-1000 שח. זה יותר לכיוון ה-1300 עד 2000.

רוצים רק אותו לפעם בשבוע בעיר - זה אפשרי ואולי גם לקבל טיפה עודף

פורסם

נזכרתי.

לפני כשנה+ אישתי קיבלה סוזוקי 1100 סמ"ק שנת 93 מהמשפחה כרכב זמני. הרכב היה לא רע בכלל לנסיעות בין עירוניות קצרות ולא עלה הרבה בדלק. אלא מה, ב 8-9 חודשים שהוא היה בשימוש הושקעו בו כ 2K בתיקונים (אגזוז+בלמים+בולמים+משולשים). אמנם הרכב היה עם נסועה אסטרונומית (יותר מ 200K) אך כלכלית השקענו בו כ 2/3 ממחירו בתיקונים.

בחישוב שעשיתי כשהחזרנו/מכרנו אותו ראיתי שעלותו הייתה מעט פחות מ 1000 שקל לחודש (כולל התיקונים עם נסיעה חודשית של כ 500-600 ק"מ)

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות D:

הייתי בטוח שזה בגדר חלום להחזיק רכב ישן בפחות מ1000 שקל בחודש, אבל מהדברים שלכם אני מבין שהדבר אפשרי ויש לי על מה לחשוב.

פורסם

חיפשתי רכבים שעונים על הדרישות שלי, והרבה המליצו לי על פורד פיאסטה.

אם נגיד אני קונה פיאסטה 1995-6 ב4000-5000 ש"ח, הוא מסוג הרכבים שניתן להחזיק אותם ב1000 ש"ח +- לחודש?

הביטוח יקר? מה צריכת הדלק הממוצעת שלו? האם החלפים זולים?

אם למישהו יש נסיון עם פורד פיאסטה מהשנתון הזה אשמח אם הוא יפרט לי קצת על העלויות החודשיות שלו ועל האמינות שלו.

תודה :)

פורסם

פורד פיאסטה הוא רכב זול לרכישה, זול לתחזוקה, צריכת דלק טובה במנוע 1.3 יכולה להגיע ל1-15-16 כמובן בביעירוני, בתוך העיר 1-12, אם אתה מהטיפוס שלוחץ אז טיפל'ה יותר.

הביטוח לא יקר יחסית, זה כבר כמובן תלוי בנתונים שלך כמו: ותק, תאונות, וכו'.

חלפים יש בשפע כמעט בכל פירוקיה, הרכב לא השתנה כל כך במרוצת השנים, ככה שאין בעיה למצוא חלפים, מה גם שחלק מהרכיבים המכניים שותפים לכמה דגמי פורד אחרים וזה מגביר את זמינות החלפים, ומוזיל את המחיר.

אם אפשר להחזיק אותו ב1000 שקל? זה תלוי.

תלוי כמה תשלם ביטוח לחודש, תלוי כמה ק"מ הרכב יגמע בחודש, ובראש ובראשונה במצב המכני של הרכב ובבלאי הטבעי, יכול להיות חודש שקט בלי טיפולים, ויכול להיות שחודש אחרי זה פתאום ייפלו עלייך בעיות, חשוב לקנות רכב שיש לו טסט לחצי שנה ומעלה, זה יכול לתת לך ראש שקט לכמה זמן, וכמובן אל תוותר אל בדיקה של הרכב במוסך תמורת 100-200 שקל, זה יכול לחסוך לך הרבה תקלות בעתיד.

אבל גם אם מצאת רכב במצב טוב שיש לו טסט לשנה, והוא נבדק ונראה לך שיהיה לך שקט לזמן מה, והביטוח והדלק יסתדר לך שייצא פחות מ1000 שקל בחודש, אל תשכח הוצאות שלא נלקחות בחשבון בעת הקנייה שיכולות ליפול עלייך כרעם ביום בהיר כגון: דוחות, תאונה (חס וחלילה), פה תרצה להשקיע רדיו דיסק יום אחר ריפודים, פה תכניס לשטיפה, זה גם מצטבר.

הרכב מפגין אמינות טובה יחסית גם שהוא לא מטופל ביד הכי טובה שאפשר, מומלץ ביותר, מחכה לראות שירשור "התחדשתי":roll:

דרך צלחה.

פורסם

תודה רבה דני :)

הפיאסטה נשמעת סבבה, אבל אני רואה שגם הייתה לך סוזוקי סוויפט, איזו מבין השניים תענה יותר על הדרישות שלי?

• תוכן חדש...