Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כיום רכשתי סיאט איביזה FR שנת 2008 ושמתי לב לתופעה מעניינת:

המד האלקטורני של צריכת הדלק, לאחר תדלוק של כ100 ש"ח הראה כי נותר לי 170KM לנסוע עם הרכב, לאחר נסיעה קצרצרה מד הדלק האלקטורני הראה כי נותר לרכב לנסוע עוד כ150KM (למרות שלא נסעתי מעבר ל5KM אני חושב).

כמו כן קרה לי מקרה נוסף כזה כשעמדתי עם הרכב בניוטרל, הצג הראה 30KM נותרו לתדלוק, לאחר זמן מועט הצג הראה כי נותר 10KM עד לתדלוק הבא, ירד בכ20KM במכה.

האם המד הנ"ל מזייף, ולא צריך להתייחס אליו?

אם כן, ניתן להפוך אותו שיראה משהו אחר במקום כמה דלק נותר עד לתדלוק הבא?

דבר נוסף ששמתי לב, המד נמצא על כפס אחד לפני ריקנות (+נורה צהובה דולקת), תדלוק ב100ש"ח הקפיץ את הפס לחצי, זה תקין?

תודה רבה,

חן.

פורסם

אהלן!

קודם תתחדש אחלה רכב.

לגבי נושא מד הדלק,מה שמוצג לך בקונסולה הוא המדוייק יותר,המיכל מכיל כ 45 ליטר,ועם מנורה דולקת לא מומלץ לנסוע כדי לא להכניס למנוע את הכל הג'יפה שמצטברת בתחתית המיכל.

מד הדלק הדיגטלי(מחשב),הוא כמעין אינדקציה,ומשתנה בכל רגע נתון בהתאם לעומס המופעל לדוגמא:

מזגן דולק,מהירות נסיעה,סל''ד ועוד.

במילים פשוטות אם המחוג הראה לך 100K ונסעת בממהירות 90-100 על סל''ד בינוני כ-2500 ללא מזגן אז באמת הוא יחזיק קרוב ל100K.

אם הדלקת מזגן והתחלת לתת בגז וגרמת ליותר דלק להישרף כמובן שה100K שהיה בהתחלה יעבור מהר מאוד לאיזור ה-70-80 גם אם לא נסעת 20K.

פורסם

גם לי יש FR 2008 והמצב תקין, הסר דאגה מליבך. ההסבר לכך הוא כמו ש-oron70 כתב.

נ.ב: לפי הכותרת הייתי בטוח שתשאל למה מד הדלק "הפוך" (full צד שמאלי ו-empty צד ימני) :lol:

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

יש לי שאלה אחת נוספת, גיליתי את הפונקציה של לעבור בין תפריטים והגעתי לפונקציה שמראה לי L/h (צריכת דלק במצב אמת)

במצב עמידה, ניוטרל+מזגן: 1.6 בערך.

תחילת נסיעה הילוכים 1,2 אפילו עם טיפ טיפה גז הוא גם מעלה ורושם 68, 30.

כאילו מספרים אסטרונומים.

איך אני צריך להסתכל על הצג הזה נכון?

פשוט לנסוע ולשים לב אליו בהילוכי "שיוט"?

פורסם

הנתונים שאתה מקבל הם נורמליים - שינויי תצרוכת הדלק ביחס לעומס בהסתכלות על כל לחיצת דושה ונתוני נסיעה הם גדולים .

לא צריך להתעסק בזה יותר מדי בזמן נסיעה אם אתה רואה שאין חריגה ממה שהמערכת מציגה בד"כ במצבי הנהיגה אליהם אתה רגיל .

ההבדל הוא עד כדי השינוי שהצגת בין סרק ועומס גבוה .

ושוב - השינוי בתצרוכת מושפע בעיקר מסגנון נהיגה .

צביקה

• תוכן חדש...