Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח אם תוכלו להסביר לי משהו מאוד מוזר שקורה בטויוטה יאריס רובוטית 2008 שלי.

יש לי שתי תצורות נהיגה – EASY בלי להעביר את ידית ההילוכים ו MANUAL עם העברת ידית ההילוכים.

הבעיה – צריכת דלק שונה מאוד בין נהיגה על EASY ונהיגה על MANUAL

EASY = 1:9 מול MANUAL = 1:13 – למה הבדל כה משמעותי? (1 ליטר:לק"מ)

האם זה אמור להיות ככה, או שמשהו לא בסדר, ואיפה?

אם לא ניתן להסביר - אשמח אם תוכלו לשתף אותי בנתוני צריכת דלק בתצורות E ו M בטויוטה יאריס רובוטית שלכם.

פורסם
אשמח אם תוכלו להסביר לי משהו מאוד מוזר שקורה בטויוטה יאריס רובוטית 2008 שלי.

יש לי שתי תצורות נהיגה – EASY בלי להעביר את ידית ההילוכים ו MANUAL עם העברת ידית ההילוכים.

הבעיה – צריכת דלק שונה מאוד בין נהיגה על EASY ונהיגה על MANUAL

EASY = 1:9 מול MANUAL = 1:13 – למה הבדל כה משמעותי? (1 ליטר:לק"מ)

האם זה אמור להיות ככה, או שמשהו לא בסדר, ואיפה?

אם לא ניתן להסביר - אשמח אם תוכלו לשתף אותי בנתוני צריכת דלק בתצורות E ו M בטויוטה יאריס רובוטית שלכם.

טוב,קודם כל ההבדל הוא של 4 ליטר.אבל פרה פרה.הצריכה שרשמת זה בבין עירוני או עירוני?

גם לי יש יאריס רובוטית דגם 2009,והנה ההסברים.

קודם,האם נורת ES דולקת לך על לוח המכוונים? אם כן, הרכב יבזבז יותר דלק. כבה את מאפיין ה ES כדי לחסוך בדלק.

תיאורטית- מצב EASY נקבע על ידי מחשב הרכב. המחשב קובע איזה הילוך אתה נכנס והוא קובע את ההחלפה בהתאם לדוושת הגז והשיפוע שבו נמצא הרכב.

מעשית-אתה יכול למשל לנהוג על שטח ישר ולהגיע להילוך 6 כבר במהירות של 50 (לפחות זה אצלי ככה כי התיבה שואפת להעברת הילוכים מהירה כדי לחסוך בדלק) ולראות צריכה גבוהה כי הרכב צריך יותר דלק כדי להתקדם, מכיוון שהוא לא נמצא בסל"ד האופטימלי מבחינת צריכת דלק.דוגמה נוספת-אתה יכול לנהוג בשיפוע במהירות של 20 קמ"ש ולהיות כבר על הילוך שלישי, דבר שלפי מחשב הדרך צורך לי ליטר ל10 (והמחשב עוד מזייף).

הצרה היא שהתיבה לא חכמה כדי לחזות תנאי שטח משתנים ו/או סיטואציות בהן אתה צריך "ללחוץ על הגז".

במצב ידני-אתה קובע לאיזה הילוך אתה נכנס.אם אתה צריך לעלות בשיפוע אתה נשאר על הילוך נמוך שלא לוקח דלק כמו הילוך גבוה יותר. אתה גם מתזמן את העברת ההילוכים ולכן אתה גם יכול להגיע למצב שבו יחס תצרוכת הדלק/סלד הוא יותר טוב מהיחס שהתיבה הרובוטית קובעת לך באותו רגע.

עוד מאפיין שלא שמים לב אליו ברובוטי נקרא DFCO=Deacceleration Fuel Cut Off. כאשר אתה נמצא על E ברובוטי, ויורד במדרון ומרפה מהגז- מחשב הרכב סוגר את הזרקת הדלק למנוע. תראה שצריכת הדלק שלך היא אפס. אתה מוזמן לנסות.

מאפיין זה לדעתי עובד רק בE, כי בידני הרכב שומר על זרימה קטנה כדי להפעיל את המנוע מחדש, מכיוון שהתיבה לא אחראית על ההילוכים.

עד כאן לגבי ההסברים.

בתצורת E, הרכב לוקח לי 1:13 כשאני עוד עדין על דוושת הדלק. זה בנסיעות עירוניות.

בנסיעות בין עירוניות הצלחתי לעשות 1:17 בנהיגה עקב לחיצות ממש עדינות על דוושת הגז ושימוש ב DFCO בירידות בכבישים (למשל בכביש 2 ממחלף פולג עד לווינגייט שיש ירידה עם שיפוע של הכביש).

בתצורה ידנית בנסיעות עירוניות הגעתי ל 1:15. בנסיעות עירוניות הצלחתי להגיע בנסיעה מחדרה לנתניה ל 1:19

i shit you not :shock:.

הכל פונקציה של איך אתה נוהג וכמה אתה עדין עם הרכב.

פורסם

חברה! תודה רבה על התשובות ועל ההסבר המפורט.

אני נוסעת בחיפה-קריות, קצת עליות-ירידות.

אני לא מפעילה ES בכלל.

חשבתי שלא יהיה הבדל בצריכת דלק בין E ל M.

עכשיו רק M.

פורסם

סעי בכיף,החליפי הילוכים ב2000-2300 סל"ד כי זה חוסך דלק.E טוב לפקקים.

בנוסף,העבירי לN כשאת ממתינה בפקקים ללא תנועה או ברמזור.זה חוסך בקלאץ'.

• שנה מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...