Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש - Audi A6 3.0TFSI / Infiniti G37

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא מדויק. שתיהן אולי לא מהנוחות בקבוצתן, אבל הנהיגה בהן בפירוש נעימה והן מציעות איכות גבוהה משמעותית מהקאמרי או הביואיק, כך שזה מתקזז בקלות.

בכל מקרה, מכל הסיפור עדיין לא הבנתי מהו התקציב המקסימלי.

רוני

אני לא מסכים. מבחינת נוחות נסיעה נטו שזה אומר מבחינתי שיכוך מהמורות והרגשת רכות כללית הביואיק והקאמרי הרבה יותר נוחות מאשר מתחרותיהן הגרמניות למינהן. האאודי מרגישה לעיתים כמו קרש גיהוץ, במיוחד בגירסאות חזקות ומאובזרות עם חישוקי ענק וצמיגים נמוכים.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אהבתי את ההסבר, אבל אין שום קשר בינו לבין מציאות.

קניית רכב מתבצעת אחת לכמה שנים וממוננת מהון נצבר. זה משהוא מחזורי, קבוע וידוע מראש.

אחזקת רכב משולמת מתזרים יום יומי והיא הרבה יותר מורגשת, לכן כן עושים חשבון ועוד איך.

זאת גם הסיבה שאנשים מחליפים לקסוס V8 במרצדס דיזל V6. כי באמת יכול להשבר הז^ן לתדלק פעמיים בשבוע אף על פי העובדה שיכולת כלכלית מאפשרת. 

אתה וחלק מהחברים מתייחסים לשיקולים פסיכולוגיים, שאין לזלזל בהם כמובן, ולא כלכליים. אבל לכתוב שאין לניתוח כלכלי מנותק מרגש, קשר למציאות, קצת מופרך. את הרצון לקנות מכונית חסכונית ככל האפשר, גם כשמדובר במכוניות יוקרה אפשר להבין, אבל אין לכך שום דבר שקשור לחשבון כלכלי, ובזה הענין.

פורסם
אני לא מסכים. מבחינת נוחות נסיעה נטו שזה אומר מבחינתי שיכוך מהמורות והרגשת רכות כללית הביואיק והקאמרי הרבה יותר נוחות מאשר מתחרותיהן הגרמניות למינהן. האאודי מרגישה לעיתים כמו קרש גיהוץ, במיוחד בגירסאות חזקות ומאובזרות עם חישוקי ענק וצמיגים נמוכים.

קודם כל, זה לא "ממתחרותיהן הגרמניות" למיניהן. אולי מה-A6, אבל מרצדס E או ב.מ.וו 5 הן מכוניות נוחות להפליא. ה-A6 במקרה לא נוחה בעיקר בתוך העיר, וכמובן בגרסאות עם צמיגים גדולים מאוד כמו שציינת - אבל לא חייבים לקנות דווקא את ה-S6 :wink: (או אאודי, לצורך העניין...)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אתה וחלק מהחברים מתייחסים לשיקולים פסיכולוגיים, שאין לזלזל בהם כמובן, ולא כלכליים. אבל לכתוב שאין לניתוח כלכלי מנותק מרגש, קשר למציאות, קצת מופרך. את הרצון לקנות מכונית חסכונית ככל האפשר, גם כשמדובר במכוניות יוקרה אפשר להבין, אבל אין לכך שום דבר שקשור לחשבון כלכלי, ובזה הענין.

מה לעשות. לא תמיד הניתוח קשור למציאות הלכה למעשה. ירידת ערך הרכב אינה חלק מתזרים מזומנים. אחזקה יום יומית - כן.

ככלל, אני מאוד אוהב את אלה שעושים חישובים אופטימליים בכסף של אחרים.

פורסם

אם ההתבוננות על אחזקת רכב יוקרה היא כלכלית נטו, אז אתה כמובן צודק.

העניין הוא שרכב כזה נרכש משיקולים אמוציונלים שקשה להסביר אותם בצורה הגיונית.

איך תסביר רכישת שעון יוקרה? שאתה זקוק למכשיר למדידת זמן? הרי בסלולרי הפשוט ביותר יש שעון מדויק יותר. למרות זאת לא ראיתי שסוגרים חנויות שמוכרות תכשיטים כאלה.

כנ"ל לגבי רכב יוקרה, ברור לחלוטין שהפחת השנתי רצחני והוא ההוצאה העיקרית, אבל הוא לא מורגש בתזרים השוטף. עלויות האחזקה, ביטוח ודלק דווקא כן ועלולים להרגיז מאוד את בעלי הממון שתתפלאו - חלקם עבדו קשה מאוד כדי להשיג אותו.

אם אנחנו מסכימים שההחלטה על רכישת הרכב היא אמוציונלית, אז ברור שגם החלטה על ביטול הרכישה יכולה לבוא מאותו המקום, למרות שכל השיקולים הרציונלים יראו שאין בכך שום היגיון.

פורסם
טוב, כמו שאמרתי ובטח שמתם לב - אבא שלי לא היה הכי סגור על עצמו.

הוא הזמין היום PASSAT CC שחורה , מנוע 2.0TSI :)

בחירה טובה.

תתחדשו ושתהיה נסיעה בטוחה וחסכונית :wink:.

פורסם
אם ההתבוננות על אחזקת רכב יוקרה היא כלכלית נטו, אז אתה כמובן צודק.

העניין הוא שרכב כזה נרכש משיקולים אמוציונלים שקשה להסביר אותם בצורה הגיונית.

איך תסביר רכישת שעון יוקרה? שאתה זקוק למכשיר למדידת זמן? הרי בסלולרי הפשוט ביותר יש שעון מדויק יותר. למרות זאת לא ראיתי שסוגרים חנויות שמוכרות תכשיטים כאלה.

כנ"ל לגבי רכב יוקרה, ברור לחלוטין שהפחת השנתי רצחני והוא ההוצאה העיקרית, אבל הוא לא מורגש בתזרים השוטף. עלויות האחזקה, ביטוח ודלק דווקא כן ועלולים להרגיז מאוד את בעלי הממון שתתפלאו - חלקם עבדו קשה מאוד כדי להשיג אותו.

אם אנחנו מסכימים שההחלטה על רכישת הרכב היא אמוציונלית, אז ברור שגם החלטה על ביטול הרכישה יכולה לבוא מאותו המקום, למרות שכל השיקולים הרציונלים יראו שאין בכך שום היגיון.

קניה כזו היא אמוציונלית וודאי משוללת הגיון כלכלי ולכן עומדת בסתירה להנחתך הראשונה, לפיה מי שקונה כזה אוטו עושה זאת בזכות יכולתו לחשב גם את הדברים הפעוטים כמו צריכת דלק.

האבחנה שלך, כמו גם של קודמך, בין הוצאה גדולה אבל חד פעמית ולכן אין בה כדי להרגיז, לעומת הרבה הרבה הוצאות קטנות ורב פעמיות ולכן מרגיזות, עם כל הכבוד, אינה רצינית. ואין צורך להיות איש עשיר, חרוץ ומוכשר בכדי להבין זאת. מי שברוב חריצותו וכישרונו הצליח להגיע למקומות שהתלבטות כמו זו של הפותח כאן מעסיקה אותו, יודע לרוב גם בסיטואציות רגשיות, לשבת ולעשות חשבון, כאחרון רוכשי הרכב המשומש והזול במימון חוץ בנקאי. ולא שאין חריגים בשני המקרים, אבל אלו הם היוצאים מהכלל.

אשר לשעונים, אני נאלץ לתקן אותך. לא בשל העובדה שהם אינם נזקקים להתייחסות כספית חוזרת, קטנה ומעצבנת כמו מכונית הנזקקת לדלק מפעם לפעם, אלא בשל העובדה שהם יכולים בקלות להוות השקעה מצוינת עם תשואה פנטסטית. לכן בכל הנוגע לאבדן ערך אין בינם לבין אוטו יקר שום דמיון.

פורסם
קניה כזו היא אמוציונלית וודאי משוללת הגיון כלכלי ולכן עומדת בסתירה להנחתך הראשונה, לפיה מי שקונה כזה אוטו עושה זאת בזכות יכולתו לחשב גם את הדברים הפעוטים כמו צריכת דלק.

כפי שאמרתי קודם. רכישה מתבצעת ממקורות שונים ובעיתוי שונה, בניגוד לאחזקה שוטפת שיכולה פשוט להרגיז אפילו שהיא לא מכבידה. אין קשר בין הדברים.

אשר לשעונים, אני נאלץ לתקן אותך. לא בשל העובדה שהם אינם נזקקים להתייחסות כספית חוזרת, קטנה ומעצבנת כמו מכונית הנזקקת לדלק מפעם לפעם, אלא בשל העובדה שהם יכולים בקלות להוות השקעה מצוינת עם תשואה פנטסטית. לכן בכל הנוגע לאבדן ערך אין בינם לבין אוטו יקר שום דמיון.

משום מה אף פעם לא ראיתי מודעה:

למכירה Breguet Reveil du Tsar נדיר ביותר במצב מצויין. MSRP+10

פורסם

רועי, השגיאה שלך מקורה בכך שאתה מייחס את צורת החשיבה שלך גם לאנשים אחרים.

עובדה שישנם כאלה שמוכנים לשלם בעבור רכב הרבה יותר מהעלות של גולף משומשת ועדיין לא מוכנים לספוג הוצאות שוטפות שנתפסות בעינהם כגבוהות מידי.

בחשבון הכלכלי היבש אתה צודק, את החשבון הכלכלי-אמוציונלי כנראה שאינך מבין.

פורסם

שעוני היוקרה שלא מפסידים מערכם עולים יותר מאאודי A6 ולא מתאימים להשוואה עם מכוניות מנהלים או מכונית סאלון חדישות. אם רוצים להשוות אותם לרכבים, יש להשוותם לרכבי אספנות קלאסיים שנקנים כהשקעה.

רכבי סאלון ויוקרה בארץ משולים אולי לשעוני אומגה, קארטייה, בריטלינג ודומיהם מהשנים האחרונות. יקרים - כן. ברי השגה - לאלו שקונים רכבי יוקרה, בלי להניד עפעף, מפסידים מערכם - כן.

ולענין אחר - לתדלק 3 פעמים בשבוע זה עניין של חוסר נוחות לכולם. גם מי שעניין העלות לא מפריע לו. העובדה שהביואיק נכנסה 3 פעמים בשבוע לתדלוק עדיין לא מצביע על בעיה. הכל תלוי במספר הק"מ שהרכב עבר בין תדלוק לתדלוק, באופי הנהיגה ובשורה התחתונה במספר הקילומטרים שהרכב עובר עם כל ליטר במיכל. אם אביך נוהג 300 ק"מ ביום, 3 תדלוקים בשבוע זה סביר.

ולענין הרכבים: כאחד שנהג על ה- A6, G37 וסופרב, אני חושב שה- A6 היא הבחירה הנכונה (אני יודע שנבחרה הפסאט CC) צריכת דלק יחסית טובה, מרחב נדיב וביצועים טובים (פחות מאינפיניטי אבל יותר טובים מהסופרב). האינפיניטי הכי ספורטיבית אבל היא קטנה ומאוד צפופה בעיקר מאחור. כנראה שהתמורה הכי טובה לכסף היא בסופרב, אבל כמו שכבר נכתב, גם לאמוציות יש תפקיד וברוב המקרים הם יפעלו נגד הסופרב או בכלליות נגד המותג סקודה.

בכל מקרה, תתחדשו על הפאסאט CC, רכב יפה מאוד ומנוע מצויין, לצערי עדיין לא התנסיתי בו.

לילה טוב

פורסם
רועי, השגיאה שלך מקורה בכך שאתה מייחס את צורת החשיבה שלך גם לאנשים אחרים.

עובדה שישנם כאלה שמוכנים לשלם בעבור רכב הרבה יותר מהעלות של גולף משומשת ועדיין לא מוכנים לספוג הוצאות שוטפות שנתפסות בעינהם כגבוהות מידי.

בחשבון הכלכלי היבש אתה צודק, את החשבון הכלכלי-אמוציונלי כנראה שאינך מבין.

אני תמיד שמח להמצאות הגאון התורן שיראה לי איפה אני שוגה ובמה. וכמובן ה"עובדה" שאתה מדבר עליה, היא החריג אליו התייחסתי בתגובתי ה"שגויה" אליה הואלת להתייחס. אותו חריג עליו נמנה גם פותח השירשור הזה, שמחיר של עשרות אלפי שקלים בשנה על אובדן ערך ההשקעה שלו, לא מפחיד אותו, כי זו אמוציה, אבל הפסד אחוזים בודדים מהסכומים הללו המתגלמים בהפרשי צריכת דלק, כן מפחידים ולמה ? כי גם זו אמוציה אבל בכיוון ההפוך. ואני ברשותך לא יודע להתנהג בשחצנות מתנשאת לבן שיחי כשאין לי תגובה רצינית לגוף הענין, לכן אומר רק כי לדעתי אני צודק, אבל גם איני חסין מטעות, שלא כמוך.

פורסם
שעוני היוקרה שלא מפסידים מערכם עולים יותר מאאודי A6 ולא מתאימים להשוואה עם מכוניות מנהלים או מכונית סאלון חדישות. אם רוצים להשוות אותם לרכבים, יש להשוותם לרכבי אספנות קלאסיים שנקנים כהשקעה.

רכבי סאלון ויוקרה בארץ משולים אולי לשעוני אומגה, קארטייה, בריטלינג ודומיהם מהשנים האחרונות. יקרים - כן. ברי השגה - לאלו שקונים רכבי יוקרה, בלי להניד עפעף, מפסידים מערכם - כן.

ולענין אחר - לתדלק 3 פעמים בשבוע זה עניין של חוסר נוחות לכולם. גם מי שעניין העלות לא מפריע לו. העובדה שהביואיק נכנסה 3 פעמים בשבוע לתדלוק עדיין לא מצביע על בעיה. הכל תלוי במספר הק"מ שהרכב עבר בין תדלוק לתדלוק, באופי הנהיגה ובשורה התחתונה במספר הקילומטרים שהרכב עובר עם כל ליטר במיכל. אם אביך נוהג 300 ק"מ ביום, 3 תדלוקים בשבוע זה סביר.

ולענין הרכבים: כאחד שנהג על ה- A6, G37 וסופרב, אני חושב שה- A6 היא הבחירה הנכונה (אני יודע שנבחרה הפסאט CC) צריכת דלק יחסית טובה, מרחב נדיב וביצועים טובים (פחות מאינפיניטי אבל יותר טובים מהסופרב). האינפיניטי הכי ספורטיבית אבל היא קטנה ומאוד צפופה בעיקר מאחור. כנראה שהתמורה הכי טובה לכסף היא בסופרב, אבל כמו שכבר נכתב, גם לאמוציות יש תפקיד וברוב המקרים הם יפעלו נגד הסופרב או בכלליות נגד המותג סקודה.

בכל מקרה, תתחדשו על הפאסאט CC, רכב יפה מאוד ומנוע מצויין, לצערי עדיין לא התנסיתי בו.

לילה טוב

בניגוד לדעה הרווחת, מעט מאוד שעונים נמכרים במחירה של מכונית יוקרה. ואין במחיר גבוה ערובה לכלום, ודאי לא להשקעה מוצלחת. אלא שהנסיון מראה שישנם לא מעט שעונים, גם חדשים, בתחום הגבוה של המחיר, אבל לא ה"פסיכי" לו כיוונת, שנושאים יופי של תשואה על ההשקעה. במכוניות יראה הנסיון את ההפך הגמור.

פורסם
אני ברשותך לא יודע להתנהג בשחצנות מתנשאת לבן שיחי כשאין לי תגובה רצינית לגוף הענין, לכן אומר רק כי לדעתי אני צודק, אבל גם איני חסין מטעות, שלא כמוך.

יופי לך - כל הכבוד !

• תוכן חדש...