Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעוד כ 3 חודשים אני ארכוש רכב,בנתיים אני עושה סקר שוק ומנסה לקרוא כמה שיותר ביקורות ותקלות לגבי מספר רכבים,לכן בסופו של דבר הגעתי למכוניות הללו.

1-שברולט לומינה (96-98) (החלום שלי:roll:)

2-סיטרואן קסנטיה (00-01)

3-פונטו ספייס (01-02)

4-גרנד פרי (95-96)

הגעתי למכוניות הללו אחר קריאת ביקורות וגם בסופו של דבר הם מוצאים בעיני.

רציתי לברר מה הכי כדי לרכוש,חשוב לי אמינות ואחזקה,פה הפונטו מנצחת כניראה,אבל האם שאר המכוניות לא יציאו ממני סכומים הרבה יותר גדולים באחזקה ושווה לבדוק אותם?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צריכת דלק של פונטו קטנה יותר משאר רכבים. לקסנטיה מערכת מתלים מורכבת ויקרה לאחזקה של סיטרואן.

לומינה וגרנד פרי הן לא בדיוק שיא צריכת דלק אם זה שיקול בעיניך.

מעבר לזה, תגדיר דרישות שלך לרכב, כמה גודל אתה צריך וכד'.

לפי דעתי פונטו עדיפה לגמרי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דלק הוא לא שיקול רציני בעיני שכן אני לא אסע יותר מ 7K בשנה,האוטו יסע בעיקר בסופי שבוע.

האם אז הלומינה וגרנד יהיו אופציה?

הדרישות שלי הם כאלו:

אוטומטי,גדול לא משנה,יכול להיות גדול כמו הלומינה או קטן כמו הפונטו,התקציב הוא עד 18K,היפניות בתקציב הזה לא מושכות (לנטיס,באלנו)אותי,לכן הלכתי על מכוניות הללו. פשוט יש לי חיבה לכמכוניות אמריקיות:wink:

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם חשובה אמינות ואחזקה (שגם דלק בהחלט נכנס למשוואה הזו) - עדיף פונטו ללא צל של ספק (לטעמי לפחות, וגם מבחינת סחירות).

אם זה רכב ראשון - בהחלט הייתי בוחר קודם כל ברכב שלא יהיה לי לנטל מבחינת הוצאות אחזקה.

alfa 156 2.5.

פורסם

תוריד את הגרנד-פרי מהמשוואה - היה נחמד בזמנו - כבר לא רלוונטי.

אם אתה אוהב וחולם על אמריקאיות אז לך על הלומינה - רכב יחסית אמין וההוצאה העיקרית היא כאמור דלק, השאלה כמה אתה נוסע.

כל שאר הרכבים הם התפשרות ועל חלומות אסור לוותר.

פורסם

אני מבין שהתיבה בפונטו היא חצי אוטמטית?

אני מעביר את ההילוכים רק בלי קלאץ?

היא אמינה?

פורסם

אני מעביר את ההילוכים רק בלי קלאץ?

לא, מבחינת הנהג זה אוטומט מלא.

יש גם אפשרות להחלפה ידנית עם 6 הילוכים, אבל זה בנוסף למצב אוטומטי שלא דורש שום התערבות.

פורסם

אהה הבנתי,למה הגרנד פרי כבר לא רלוונטית?

פורסם

אני היתי גם נעול על פיאט פונט ספייס עד ששמעתי על הבעיות היקרות שלהם עם ההגה החשמלי ואלה מפחיד אותי האוטו למרות שנדלקתי עליו

פורסם

הגרנד פרי היא רכב שתוכנן אי שם בסוף שנות ה-80. אתה מבין למה זה לא רלוונטי?

הקסנטיה לדעתי מבחינתך תהיה טעות.

למה?

כי מצד אחד אתה לא תקנה את הלומינה שהיא החלום שלך, ומצד שני לא תחסוך כסף כמו אם תקנה את הפונטו.

לדעתי שב עם עצמך ותחליט מה אתה מעדיף -

אוטו הגיוני וזול - פונטו (לא אוטומט)

חלום ולשלם על זה בדלק - לומינה.

כל השאר הן פשרות שהן לא נכונות מבחינתך.

פורסם

אם אמריקאית אז יש את המאליבו 3.1L (אם כבר אז כבר..) ואם לומינה אז דגם ה-LTZ.

אני חושב שהמליבו יותר מוצלחת מהלומינה.

לגבי אחזקה, למאליבו יש בעיות בפיקוד המזגן (כפתור אלקטרוני שמפסיק לעבוד וכשזה קורה צריך להחליף את כל הפיקוד, הרבה כסף). חוץ מזה בעיות מכאניות ידועות ("מחלות") אין ממש, אך קח בחשבון שבעיות פשוטות יחסית יכולות לעלות הרבה. לדוגמא, החלפת אטם סעפת תחתונה 1500 ש"ח, הרוב הגלל העבודה (צריך לפרק חצי מנוע).

לגבי דלק, אם זה מישור בנסיעה עירונית משהו כמו 1/8-9, בנסיעה מאומצת (הררי) 1/7.5, מחוץ לעיר 1/11.

סה"כ רכב מפנק ולדעתי שווה את הותאות האחזקה שלו (אשר גבוהות במידה מפונטו).

• תוכן חדש...