Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד חברים צוחקים עלי, למה אני הולך אך ורק למוסך מורשה ואף פעם לא למוסך רגיל.

אבל עובדה היא - שאני אף פעם לא נתקל בתקלות מוזרות שכאלה. גם אם קורה משהו, יש לי אחריות של שנה על חלפים ועבודה.

סתם סיפור - בזמנו עשה אבא ראש מנוע באחת מהקיה הקלארוס שהיו ברשותו (היו 2 כאלה). התשלום היה 5500 ש"ח, כולל החלפה של טיימינג ומשאבת מים על הדרך + כל דבר אפשרי שהיה אפשר להחליף שקשור להליך שכזה.

שמע את העניין אחד מהחברים, והתגאה שהוא עשה ראש מנוע בפונטו 96 ב-1000 ש"ח בלבד.

גם כשאמרתי לו שזול יוצא יקר, הוא אמר שזול יוצא זול ובינתיים שילמתי עוד 4500 ש"ח לחינם.

רצה הגורל, והאוטו שלו התחיל להתחמם, כשנה לאחר טיפול ראש מנוע. פעם ראשונה שטיפת רדיאטור. פעם שניה תרמוסטט. פעם שלילית שטיפת רדיאטור, פעם רביעית תרמוסטט. כל פעם כזו עולה כסף, בסביבות 250 ש"ח. 1000 ש"ח בפח.

כשזה קרה בפעם החמישית- המלצתי לו על מוסך "פטין" בעכו, מורשה קיה פיאט.

הגיע החבר למוסך - ושם גילו כי מעולם לא נעשה ראש מנוע ברכב, אלא רק הוחלף אטם ראש וחוזק היטב עם חומר מילוי.

כמובן שעל הדרך הוחלפו מיסבים, משאבת מים, רצועות וכמובן נעשה ראש מנוע.

העלות? 5000 ש"ח.

העלות הריאלית? 5000 ש"ח (בטיפול שעזר) + 1000 ש"ח (ניקוי רדיאטור + תרמוסטט כפול 2) + 1000 ש"ח ("ראש מנוע" =

7000 ש"ח.

2000 ש"ח עונש על הניסיון לחסוך.

הנזק לראש המנוע נגרם מלכתחילה משימוש במים זולים מאוטו דיפו, כי כמובן "הכל אותו דבר".

שימוש בפראפלו לאורך שנים, דבר שהיה עולה בערך 400-500 ש"ח נוספים לעומת מים רגילים, היה חוסך בטווח הארוך 7000 ש"ח, דבר שהופך בעצם הטיפול במוסך מורשה לדבר זול מאין כמוהו...

• תוכן חדש...