Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קצת ארוך, קבלו התנצלותי מראש.

אני סטודנטית שמעוניינת לקנות את רכבה הראשון- ככה שאין לי שום נק' להשוואה.

אני זקוקה לרכב בעיקר לנסיעות מחוץ לעיר, כ- 60 ק"מ ביום (הרצליה- אריאל).

אני לא מחפשת חווית נהיגה, ביצועים מטורפים או משהו בכיוון אלא רכב שיסיע אותי ממקום למקום, אמין, חסכוני בדלק!!! ותחזוקה זולה.

ישנן 2 אופציות:

1. קניית רכב מיד 2- תקציב 50,000₪ (20,000 נזיל + 30,000 הלוואה)

ואז ההתלבטות היא בין דייהטסו סיריון או ניסאן מיקרה- שנת 2006. או טיוטה יאריס שנת 2002 (כמעט בלתי אפשרי למצוא)- או כל רכב אחר שתוכלו להמליץ עליו בתקציב הזה.

2. השכרת רכב בליסינג- תקציב לתשלום חודשי 800₪.

ואז אני מניחה שהמגוון יותר רחב ופה כבר התחלתי לאבד כיוון- ללכת על הסופר מיני כמו אלטו או i10 או על משהו כמו מאזדה 2 (שהבנתי שהיא לא כל כך חסכונית בדלק) או סיריון משנתון גבוה יותר?

מה אתם אומרים? אילו מבין האפשרויות עדיפה יותר?

הרבה אומרים לי להתרחק מליסינג כי אני משלמת בסופו של דבר הרבה יותר על הרכב- זה נכון? האם הלוואה מהבנק (בתנאי סטודנט) עדיפה? יש דברים ספציפים שצריך לבדוק כשעושים ליסינג?

אשמח לכל עזרה שהיא, כל טיפ- כמו שאתם רואים אני די אבודה.

תודה מראש!!!

פורסם

בתור התחלה, כדאי שתתרכזי בנושאי התקציב.

הלוואה צריך להחזיר, לרוב בתשלומים חודשיים. בזמן שאת מחזירה את ההלוואה את משלמת גם על הוצאות נוספות לאחזקת הרכב (ביטוח, טסט, דלק, תיקונים וכו') וכמובן גם סופגת את ירידת הערך של הרכב.

ליסינג ללקוחות פרטיים הוא למעשה ליסינג מימוני, אבל גם כאן אין ארוחות בחינם. את צריכה לשלם כמה עשרות אלפי שקלים כדי לקבל את הרכב, לשלם עוד כמה מאות שקלים בחודש ובסוף התקופה - תיהיה לך הזכות לשלם עוד כמה עשרות אלפי שקלים ולקחת את הרכב או להחליף לרכב חדש אחר. הבעיה - גם כאן האשראי עולה כסף, ואת משלמת יותר ממה שהיית משלמת על רכב חדש זהה בסוכנות. כמובן שגם כאן את אחראית על הטיפולים, התיקונים, הביטוח וכו' וכו'.

בקיצור, עזבי לרגע את נושא הדגמים המומלצים, זה החלק הקל אחרי שיהיה לך תקציב מגובש, ותתמקדי בנושא תנאי המימון והתקציב. כמה כסף יש לך, איזה תנאים נותן הבנק שלך להלוואה (תתפלאי לשמוע, הלוואה "בתנאי סטודנט" רחוקה מלהיות זולה), איזה תנאים את מקבלת מחברת הליסינג וכן הלאה. אחר כך נעזור לך למצוא את הרכב המתאים ביותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תתרחקי מליסינג פרטי כמו מאש.

ההורים שלי בחודש הבא מסיימים את השנתיים וחצי שלהם עם הליסינג, בקרוב אעלה בפרטים את פרטי השערורייה ואיך הם גנבו להוריי לא פחות מעשרות אלפי שקלים.

בנוסף, הייתי ממליץ על הסיריון בתקציב של 50 אלף ש"ח.

פורסם

סתם הצעה:

את יכולה לקנות רכב ולבטח אותו בתקציב של 20,000 ש"ח או מקסימום להוסיף קצת במקום לקחת הלוואות גבוהות.

פורסם

אכן כדאי להתרחק מההלואות הללו.

בתקציב גג של 30000 ש"ח תוכלי למצוא אחלה מכוניות משנתונים 03-05 שיעשו את העבודה כמו שצריך :

פונטו ספייס , קליאו , גטס , 206.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

נועה.

השיקול היחידי הינו כמה כסף את מוכנה לשלם על רכב חדש יותר בשנתון אם סיכוי נמוך יותר לתקלות,

לעומת קניית רכב בעל שנתון נמוך יותר שהסיכוי לתקלות גבוה יותר אבל כשהתקלות קורות אז לתקן.

לדוגמא:

תקני רכב ב 50K ולאחר מספר חודשים תקרה תקלה שתשלמי עליה אי אילו שקלים.

לעומת קניית רכב ב 30K שיש סיכוי שתקרה תקלה [ואז יש את הכסף בצד] ההבדלים הם בראש ובראשונה בכמות התקלות ובזמן שיבוזבז.

לגבי הלוואות וריביות בררי בבנקים איזה הלוואה חודשית מתאימה לך וכמה תשלמי בסוף התקופה.

לאחר שתדעי כמה תשלמי בחודש לבנק תוסיפי את עלות הביטוח + עלות הטסט + עלות תיקונים משוערכת + צריכת דלק פר קילומטר ואז תחלקי את הסכום לתשלום פר חודש [ותוכלי לקבל אינדיקציה כמה באמת יעלה לך הרכב לחודש].

אם את מסתבכת תוכלי לקבל כיוון באתר:

http://www.ccalcs.com

בחרי במחשבוני ליסינג ואז בטופס המתקדם. 

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...