Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוף לחוף בארה"ב ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עצה הכי טובה היא לחרוש באינטרנט כי יש המון מידע שאתם צריכים לאסוף. המון ! רק על תכנון בחירת אתרים תשבו שבועיים-שלושה.

תן דעתך שאתם צריכים להיות חברים ממש טובים כי תשהו זמן רב ביחד. לא פשוט.

אני לא מבין בשביל מה לנהוג 10 שעות ביום: באת לטייל או להשתלם בנהיגה ועוד ברכב אמריקאי שהוא, איך להגיד, לא מתענוגות הרכב היותר גדולים שיש.

תחליטו כמה זמן אתם רוצים לטייל -ויש לזה משמעותצכספית - ולפי זה תתכננו. אנו נתנו 4 שבועות למערב ו-2 שבועות למזרח (ניו יורק-וושינגטון-ניאגרה פולס ואורלנדו), עם טיסות ניאגרה פולס-סן פרנציסקו, סולט לייק - סיאטל (כדי לבקר בונקובר וסביבתה) סיאטל אורלנדו ואורלנדו - ניו יורק. עדיף לטוס בין יעדים רחוקים ולחסוך זמן וכסף (הרי יום נהיגה זה דלק, עלות רכב, כלכלה וכיו"ב). נצלו סידורי טיסה זולים שיש עם החברה איתה טסתם מישראל - זה יוצא נורא בזול. סוכן טוב ישיג לכם גם דיל מקומי (לדוגמה סוכן מפה השיג לנו כרטיס מסולט לייק סיטי לסיאטל - 1000 קמ- ב-50 דולר).

רכב: צריך לברר עלות דמי החזר בין חברות ולקחת בכל אחת את הקטע שבו אין דמי החזר. תבדק ותחסך. רק שתבין מהו שרות: החלפנו חברת השכרה בלאס וגאס - ובאויס נהג שלהם הקפיץ אותנו עם החפצים בלימו למשרד של הרץ. אמריקה!

עם תכנון טוב - יהייה יופי של טיול. תשקיעו ותהנו. וסעו בזהירות כי השוטרים שם קשוחים מאוד, אין "נסתדר" וממילא באתם לראות נוף ולטייל. ותאמין לי שעם רוב הרכבים שם (חוץ מקרייזלר ז"ל או משהו אקזוטי יפני) גם במהירות שהנוסע לידך לא יכול לקרוא שלטי דרך - לא תהנה מנהיגה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

משהו חשוב שנזכרתי בו...

אל תחשבו אפילו להתחיל את הטיול בלי GPS איכותי ועדכני.

את הנסיעה שלי מפילדלפיה ולטורנטו תכננתי לעשות בלי GPS ולהעזר במפה בלבד, במקרה קרוב משפחה הביא לי GPS ישן "כדי שיהיה למקרה הצורך", בשורה התחתונה זה הפך את הנהיגה למהנה ורגועה יותר עם מינימום טעויות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כדאי לבחון אפשרות של רכישת / שכירת קראוואן יש לך במגוון גדלים ורמות איבזור

ככה אתה עצמאי וחוסך את עלות המלון/מוטל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כדאי לבחון אפשרות של רכישת / שכירת קראוואן יש לך במגוון גדלים ורמות איבזור

ככה אתה עצמאי וחוסך את עלות המלון/מוטל

זה הופך את הנהיגה עצמה למשעממת מאוד, פשוט mode אחר לגמרי של טיול שמתאים יותר למשפחות.

לא הייתי ממליץ על זה לחבר'ה צעירים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

היי,

אני עשיתי טיול כזה בשנה שעברה.

לאחר שגרנו שנה בלוס אנג'לס, החלטנו (חברתי ואני) לעשות טיול מחוף לחוף.

שכרנו מאזדה 6 מחברת הרץ ללא הגבלת קילומטרג' בלוס אנג'לס.

נסענו לסן פרנסיסקו, ווגאס, גרנד קניון, טקסס, מיסיסיפי, וכל מרכז ארה"ב ומעלה ולמטה, עד פלורידה, היינו באורלנדו ומיאמי.

משם עלינו לוושינגטון דיסי, מפלי הניאגרה וניוק יורק.

כמובן שזה המסלול הכללי ולא נתתי פירוט לגבי כל העצירות והתחנות, הטיול ארך חודשיים וחצי.

בווגאס היינו חמישה ימים (זו הייתה הפעם שלישית שם), במיאמי שבוע ובניו יורק 10 ימים. 8)

בכל הלילות ישנו המוטלים (מומלץ לישון מחוץ לערים, שם המחיר זול יותר.)

אני נהגתי כל הזמן כיוון שלא היה לה רישיון אז (עכשיו יש). :shock:

באמת חוויה לחיים. :beerchug:

חשוב מאוד להזהר מהמשטרות, יש המון!!!

תהנו, זה הכי חשוב.

סער.

פורסם
חשוב מאוד להזהר מהמשטרות, יש המון!!!

.

ספר לי על זה!!!! בתור אחד שמשטרה עצרה אותו על מהירות.

דבר חשוב ביותר, אולי זה לא ישמע טרוויאלי בקרת שיוט חובה ברכב.

תתפלאו שיש לא מעט רכבים מהשכרה שלא מכילים את בקרת השיוט, אתה לא יודע מה זה להחזיק את דוושת הגז לאורך זמן.

יובל

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

אמנם לפני שנים רבות (1995), אבל גם אני עשיתי טיול כזה עם חבר.

רכשנו מדילר ישראלי מינווואן דודג' ראם וואן (גרסה חצי מסחרית של קרייזלר וויאג'ר)- עלה 2100 דולר. החלפנו שמנים, ותושבות למנוע, סידרנו בלמים, ויצאנו לדרך. הוצאנו הספסל האחורי, ושמנו שטיח מפנק בעובי 8 ס"מ. שמנו גם וילונות כהים, ורכשנו צידנית והצבנו אותה בין מושב הנהג לנוסע. ישנו בשכי שינה, אבל עם סדינים וכריות, ישנתי יותר טוב מאשר בבתי מלון או בבית!!

שורה תחתונה: טיול נהדר מחוף לחוף, וסה"כ 15 אלף ק"מ עם הרכב הזה, עם טיפול 10K באמצע...

הנזקים היחידים ברכב: הלך מדחס מזגן, וזה היה קשה לנסוע במדבר הלוהט של נבדה ללא מזגן...ופעם נקרעה אחת הרצועות. מזל שהיינו באזור תעשייה, וקנינו רצועה, ואיש טוב עזר לנו לחבר אותה!

הצעה שלי: רכוש רכב מרווח, מיניוואן או סטיישן, אבזר וטפל בו, ותוכל לישון בו בכיף, אפילו שניים יכולים. בימים חמים או קרים מאד, ישנו במוטלים או הוסטלים.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

תודה רבה לכל הטיפים שנתתם.

אני בטוח לא נוסע ללא GPS.

את המסלול אני הולך לתכנן עד לפרטים הקטנים.

זהו טיול ולכן רוב הזמן זה באמת לראות דברים ולא לגמוע מרחקים, למרות שיהיו גם ימים כאלו.

אני הולך לנהוג כל הדרך כי לחברה שלי אין רשיון, אני אוהב לנהוג ואין לי בעיה לבלות חצי יום על ההגה(מנסיון קודם באירופה).

עוד טיפים ועצות יתקבלו בברכה...

הייתי על 4!!!!

הייתי על 3!!!

ולאחרונה עברתי ל-2!!

המסקנות: על 4 עדיף בארופה, בארץ עדיף על 2.

פורסם

אני אתן את השתי סנט שלי, לפני שנתיים אני רציתי לעשות את זה גם רק לצערי זה יצא בתקופה בה מחירי הדלק היו בסביבות השיא ולכן חישוב מהיר יצא של 5000 דולר רק לדלק ולכן ויתרנו.

עשינו את החוף המזרחי מניו יורק עד מיאמי כולל ספרינג ברייק בפלורידה (פנמה סיטי ביץ') ולקנו טיסה ללאס וגאס משם לוס אנג'לס וסן פרנסיסקו עם מכונית ואוטובוסים.

האמת? תודה לאל שזה יצא ככה הנהיגות בכל צד שארה"ב הספיקו לי כדי להבין שרוב הזמן הנהיגה בכבישים בארה"ב היא משעממת עד מאוד, הנוף לא משתנה יותר מידי והאם אתה לא לוקח את הכבישים הצדדים הכביש ישר ומשעמם, קח את זה כמו כביש הערבה רק האורך שלו פי 20.

הספיקה לי נהיגה של 12 שעות כדי לחצות את פלורידה כדי להבין שהנהיגה היא בסופו של דבר ביזבוז של זמן וכסף שיכולתי להנות איתו כי החוויה לא כזאת מלהיבה כמו שציפיתי, רוב העיירות נראות אותו דבר עם אותן מסעדות ולא רואים דברים יוצאי דופן שיהיו שווים לחצות את כל מרכז ארה"ב שאין בו עניין מיוחד ומצד שני טיסה עולה 150 דולר שחוסך הרבה זמן וכסף שתוכל לבזבז על הימורים, שתיה ודברים אחרים שיותר מהנים.

זה לפחות מהניסיון שלי.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

לפני כשנתיים נסעתי לבדי מוושינגטון DC לניו יורק ומשם ליוסטון טקסס כך שיש לי נסיון. (הרכב היה דודג' אוונג'ר)

סיפרתי על הנסיעה כאן

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=207372&highlight=%D7%99%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%9F

וכאן

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=207372&highlight=%D7%99%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%9F

(תקרא את כל השירשורים כי בהמשכם עניתי על שאלות...)

כללית אם אתה לוקח רכב מנקודה א לנקודה ב אתה משלם "קנס".

חברות ההשכרה החביבות עלי (ואני שוכר רכב בארה"ב כפעמיים - שלוש בשנה) הן Alamo ו National (נדמה לי שהן שתי זרועות של חברה אחת). אם יש לך נוסע מתמיד בחברת תעופה, תבדוק אם תוכל לקבל נקודות על השכרת הרכב. אני אוהב לשכור את הרכב בשדה התעופה כי אז אני לא מסתבך בנהיגה בתוך העיר. בדרך כלל יש תחבורה ציבורית נוחה לשדה וממנו. השדה נמצא בצומת דרכים שמשפיכה אותך ישר לדרך המהירה. קח בחשבון שעלולה להיות תוספת מחיר על לקיחת רכב בשדה תעופה.

לגבי הרכב, אני נוהג להזמין רכב Mid Size כמו מליבו או אוונג'ר. הן נוחות ולא מעייפות ויש להן בגאז' סביר. אל תחסוך בביטוחים!

קח איתך ברכב צידנית קטנה מתקפלת ותרמוס למרות שבכל מחלף יש מקבץ של מזללות.

לא עשיתי נווט בGPS אחרי שהוא הכניס אותי ברוב הגיון לניו יורק בזמן העומס (נסעתי מש"ת קנדי לש"ת ניוארק והגולם בחר את הדרך הכי קצרה אבל שכח שזה ביום ששי אחה"צ ולחצות את מנהטן זה לא נעים בכל מקרה. למזלי לקחתי מפה ובחרתי דרך נופית יפה שעקפה את ניו יורק מדרום...). יש אתר שנקרא Mapquest שייתן לך אפשרויות שונות להגיע מנקודה לנקודה. הכי קצרה, הכי זולה (עוקפת דרכי אגרה) וכו'.הם גם מחשבים את זמן הנסיעה.

www.mapquest.com

הדפסתי את המפות ונסעתי בלי לטעות.

משך הנהיגה: היו לי שני קטעים של כאלף ק"מ. זה אפשרי בדרכים המהירות. עם עצירות הכרחיות זה ייקח כשתיים עשרה שעות בדרך המהירה. עצתי: תשתדל להימנע מזה.זה מעייף ומתיש במיוחד כשיורד גשם. אני גם שברתי את הנסיעה בעצירה של שני לילות כדי לנוח (וגם לבקר במוזיאון חיל האויר האמריקאי בדייטון אוהיו).

הדרכים: אם זמנך בידך תערב דרכים מהירות ודרכים "צדדיות". בדרך כלל דרך מהירה החליפה דרך "מיושנת" סמוכה ומקבילה כשהמפורסמת היא דרך 66 שיכולה להשתלב במסע שלך. יש המון אתרים מעניינים. ארה"ב היא ארץ מעניינת וכש"חודרים" לתוך איזור מגלים המון מוזיאונים, חנויות לממכר ענתיקות (לא מכוניות...), שמורות טבע מופלאות. תלמד שארה"ב זה לא ניו יורק..כמעט כל מפעל רכב שמכבד את עצמו פתוח לקהל מבקרים (ביקרתי במפעל הרלי דוידסון שנמצא בין ניו יורק וושינגטון).

מלונות בדרך: אני תכננתי הכל לפרטי פרטים מהארץ כך שיכולתי לנהוג רגוע בידיעה שמחכה לי מיטה חמה בסוף היום. ישנן רשתות שממוקמות ליד הצמתים המרכזיים כמו Days Inn. החניה מובטחת, המיטות רחבות ונוחות, יש בדרך כלל מזללה על יד ואפשר לנוח. מאידך בדרך כלל אין ארוחת בוקר (הם יציעו לך בלובי קפה דלוח וכמה עוגיות. אם אתה אוהב קפה תביא את הפחית מהבית...)

בעיקרון, תכנון קפדני חוסך המון.

מקווה שעניתי, אני כאן לעוד שאלות.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

טיילתי כמעט בדיוק באותה שיטה כמו thebaron. בשנת 1996 נסעתי עם חבר לניו יורק, קנינו ברחוב בברוקלין דודג' רם 250 ב-$3700, פירקנו את המושבים האחוריים והנחנו את חלקיהם בין בתי הגלגלים. העברנו את הרכב טיפול וטסט. קנינו בנגריה דיקט גדול ששמנו על כל המשטח, שיחד עם מזרונים מתנפחים, שקי שינה ווילונות שחורים נתן תנאי שינה מעולים. גם אנחנו שמנו צידנית חשמלית בין המושבים הקדמיים (זה פשוט מתבקש). הGPS שלנו עוד היה פרימיטיבי שנתן נ"צ בלבד כך שרוב הניווט היה באמצעות אטלס. היום הייתי משתמש ב-GPS כמובן. קרוז קונטרול היה אכן שימושי מאוד וגם המזגן במדבריות נוודה. הטיול נמשך שישה חודשים, 26000 ק"מ לנקודות שתוכננו בעוד מועד בארץ וכלל מעברי גבול לקנדה ומקסיקו. רוב הדרכים היו מעניינות מאוד למעט קטע דוח בין הימות הגדולות לקולורדו שלקח כחמישה ימים של נהיגה במישור, לא נורא. לסיום מכרנו את הרכב לדילר בלוס אנג'לס ב-$2200, מאחר ורכבים שיובאו מחוץ לקליפורניה היו צריכים לשלם מס זיהום, לפחות בזמנו.

בכל אופן נראה לי שהדרך היחידה היא לקנות ולא לשכור. מי שמתכנן על טיסות, מפספס את כל העניין של טיול מחוף לחוף.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...