Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ככה יעשה לאיש ( סוחר רכב רמאי )

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות שגזר הדין מאוד מינימליסטי, מחמם את הלב לראות דברים כאלו, איך נפלו גיבורים. מה עם תביעה אזרחית? :wink:

פורסם

אינני מבין על מה השמחה והברכות. העונש הינו מגוחך. בחו"ל דבר ראשון המשטרה הייתה מתחקה לאחר כל עברות הבעלויות של האיש ולבטח הייתה מגלה עוד מקרים דומים רבים. ברוסיה למשל פעילות מעין זו הייתה מוגדרת כ"רמאות בקני מידה גדול במיוחד" והאיש היה מקבל מעל 10 שנות מאסר בטוח. להשוואה - הרוצחים "זוכים" שם בממוצע למאסר בין 8 ל-11 שנים. בארה"ב מצבו של הרמאי היה אף חמור יותר. כל אפיזודה בודדת הייתה נדונה בנפרד וגוררת זר של סעיפים פליליים (התחזות, זיוף, רישום כוזב במסמכי התאגיד, קבלת דבר במרמה, גרימת סכנה לציבור, וכו כו). יש נדמה לי גם סעיף נפרד למכירת רכב שהורד מהכביש והעונש בגינו - שנות מאסר רבות במיוחד. ובסך הכל האיש היה בקלות מגיע ל-70-60 שנות מאסר (תלוי בכמות המקרים), אלה אם כן היה מביא עו"ד צמרת בעלות של מאות אלפי אם לא מליוני דולרים. אגב, דווקא הרמאים הקטנים כאלה אשר אינם מסוגלים לארגן לעצמם הגנה ראויה סובלים בארה"ב מנחת זרוע של מערכת המשפט. אגב יש לי מכר מחפש הרפתקאות אשר הספיק לשבת גם ברוסיה, גם בישראל וגם בארה"ב. קביעתו נחרצת - כלא בארה"ב - הכי לא מומלץ.

הקלות בה מתייחסת החברה הישראלית לעברות כלכליות מדהימה אותי בכל פעם. כל עוד הקורבנות הם העמך - הדבר בקושי מעניין את המערכת. והנה גם כאן - ניתן לראות שהתיק נבנה בזכות הקורבן הטרחן. המשטרה לא בדקה מקרים דומים. בית המשפט גרר את התיק שנים רבות עד שחומרת המעשים "התיישנה". בכלל, התיק דומה יותר לתביעה אזרחית מאשר פלילית. לדעתי אחת הבעיות של הפרקליטות בארץ היינה היצוג של המדינה/המשטרה ולא של אזרחיה (שימו לב - בתיק הנדון מופיעה המתמחה!!!). ולכן התופעות של מרמה וזיוף פורחות כאו פריחה טרופית של ממש - לאו דווקא בתחום הרכב, אלה בכל תחים אפשרי. ובסך הכל במה הרמאי מסתכן? עבודות שירות? הצחקתם אותו.

פורסם
מעניין מה הוא היה מקבל אם הוא היה מוכר רכב כזה לבייניש... :wink:

אינני מאמין שבייניש הייתה נמנת בין הלקוחות של האיש. בכלל, בני המעמד הגבוה מוגנים יותר מפני הרמאויות. אך אם בכל זאת קורה דבר - גם אז העונשים הם קלים במיוחד. אינני זוכר כמה קיבל מר הירשנזון, אבל בסין בטוח היה מוצא להורג. גם במדינות אחרות לא היה רואה אור עשרות שנים. לא מכבר הסתיים משפטם של מר דודי אפל ומקבלי שחדיו. שוב, בסין היה מדובר בעונש מוות בטוח לכל גיבורי הפרשה. אני מאמין כי בארה"ב העונש המצתבר היה מגיע למאות שנים. ואילו כאן לא אתפלה אם יצאו בעבודות שירות.

ועוד משהו בנוגע לסוחר הרכב המורשע בדין. משערים כאן כי יתבע גם תביע אזרחית. שוב יצחקתם אותו. אני מעריך כי האיש הינו פושט רגל סידרתי ולכן ממש לא הכפת לו לבזות את בית המשפט. אני אתפלא מאוד אם התובע יראה אגורה ממנו בתיק האזרחי. והכי חמור - כולם - גם השופט וגם התובעת המתמחה מבינים זאת היטב ועדיין לא מבקשים ולא פוסקים את החזרת הכסף בגין הרכב המזויף בתיק הפלילי.

פורסם

לפני מההפגנה המתוכננת מול המשרדים של צ'מפיון מוטורס על היחס והשירות הקלוקל,

אני חושב שעלינו לעשות קודם סיבוב בבית המשפט, נוכל להשתמש באותם שלטים.

לאחר מכן כשיעצרו את כולנו, נוכל שוב להשתמש באותם שלטים בתחנת המשטרה.

פורסם

ועוד משהו בנוגע לסוחר הרכב המורשע בדין. משערים כאן כי יתבע גם תביע אזרחית. שוב יצחקתם אותו. אני מעריך כי האיש הינו פושט רגל סידרתי ולכן ממש לא הכפת לו לבזות את בית המשפט. אני אתפלא מאוד אם התובע יראה אגורה ממנו בתיק האזרחי. והכי חמור - כולם - גם השופט וגם התובעת המתמחה מבינים זאת היטב ועדיין לא מבקשים ולא פוסקים את החזרת הכסף בגין הרכב המזויף בתיק הפלילי.

ההשערה שלך לגבי מצבו של הסוחר משעשעת ואולי גם נכונה. ואולי לא..

במשפט הפלילי התובעת - המאשימה היא המדינה ,והנתבע - הנאשם הוא במקרה שלנו הסוחר. הנפגע - הוא רוכש הרכב ,בכלל אינו צד בתביעה. הוא יופיע כעד מטעם המדינה.

לכן המקסימום שהשופט יכול זה להטיל עליו עונשים של קנס מאסר / מאסר על תנאי ושאר עונשים הכתובים בחוק, וכן קנס שישולם לנפגע.

הקנס לא בא לשקף את הנזק שנגרם לנפגע אלא להביע את שאט הנפש מהמעשה שנעשה.

כדי לקבל את הנזק הממשי על הנפגע לתבוע את את הסוחר בתביעה אזרחית. שם הוא יקבל את נזקו מבלי שממנו יורידו את הסכום שעל הסוחר היה לשלמו במסגרת הקנס במשפט הפלילי.

ודרך אגב אם לא ישלם ויש לו את היכולת אז הוא יוכל להיתבע על ביזיון בית המשפט ואף לשבת בכלא על כך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ואולי לא...

ישנם "חוקי טבע" במדינה זו. כך למשל עבייני מין בכלא מיד חוזרים בתשובה מפני שנוח יותר לשבת עם סעיפים כאלה באגף הדתי. כך גם הרמאים המקצועים - רובם ככולם פושטי רגל וכך הופכים לחסינים מפני התביעות האזרחיות. הסיכוי להשלח לכלא בגין בזיון בית המפשט בתיק אזרחי בישראל (בניגוד למדינות אחרות) הרי שואף לאפס, כל עוד לא מדובר במקרה מתוקשר כגון אלי רייפמן ומניותיו.

אין שום מניע חוקי מפסיקת התשלום של מלאו סכום הנזק עוד בתיק הפלילי. יתרה מכך - לתיק הפלילי ישנם השיניים (לא ישלם - ישב). הדברים לא נעשים תוך זילזול בנפגע הפרטי - אין לי הסבר אחר.

ועוד על זילזול בנפגע הפרטי. מקודם אמרתי שאת המקרה של דודי אפל ושות' ראוי למאות שנות מאסר במצטבר. במדינה אחרת הפרקליטות הייתה מביאה בתור הנפגעים את מאות התושבים של גני אביב אשר רומו על ידי חלק מגיבורי הפרשה ודירתם נבנו בניגוד לתקנים. אז התיק היה מקבל מימדים אחרים לגמרי. אבל בארץ - את מי מעניינים התושבים? אכלו אותה - שיהיה לבריאות. לכן הפרקליטות אפילו לא בדקה את הנושא והאישום מתבסס רק על מתן איזה שוחד קטן בלבד.

בכלל המצב בשיווק הנדל"ן בארץ הוא מדהים. אין לקבלנים שום מניע מלהציג את מצגות השב לרוכשים. למעשה בדיקת מצבו האמתי של הנכס מוטלת על כתפי הרוכש. אבל זה כבר נושא אחר.

פורסם

לפי דעתי, לפחות שנה בפנים, שיהיה לו זמן לחשוב אם היה כדי לו לעשות את זה, + חזר כפול ממה שרוויח, + כל החיים על תנאי.

• תוכן חדש...