Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מיטב ידיעתי, אי אפשר ללמוד מכונאות. אתה צריך ללכת לעבוד במוסך שנתיים ורק לאחר מכן לגשת לבחינות, במידה ועברת אותם אתה מקבל תעודת מכונאי סוג 2.

לאחר כמה שנים נוספות של עבודה במוסך אתה סוג ניגש ללימוד, ואז נבחן ומקבל תעודת סוג 3.

אם אתה עדיין בתיכון, אתה יכול ללמוד בתיכון מכונאות(וזה בעצם סוג1) ואז לאחר מכן אתה כבר יכול לגשת לבמחן על סוג 2.

אוטוטרוניקה זהו קורס בסיסי לאנשים שאין להם רקע בנושא, כך לפחות אני הבנתי.

קובי

פורסם

בוא נתחיל מזה, מה בדיוק המטרה שלך בלמידה ?

קובי, אכן ניתן ללמוד מכונאות ויש מספר מקומות.

אתה מעוניין קורס לידע כללי להכרת המכלולים שתדע קצת מה הולך מתחת למכסה המנוע ? או במטרה להיכנס לתחום כמכונאי בעל מוסך או כל תפקיד כל שהוא שיכול ליהיות בתחום בשלב כזה או אחר ?

אני כרגע נמצא בקורס מכונאות שאורכו כ-4 חודשים, שבסופו אתה מקבל תעודה מאוד בסיסית (לא סוג אחד) במכונאות.

הקורס עובר על מרבית המכלולים של הרכב היכרות ,אופן עבודה, תקלות אופיניות, וכמובן טיפול בתקלות ואמת שמפשט הכל בצורה מאוד טובה שכן מי שמעביר הם אנשים מהתחום עצמו ובעלי מקצוע לשעבר שתקופה ארוכה בתחום.

כעיקרון זהו קורס שבנוי בשביל ידע עצמי בסיסי, וכן לכאלו שמעוניינים להתחיל להיכנס לתחום ולעבוד במוסך אך רוצים להגיע עם ידע מסויים. כמו כן במהלך הקורס מי שמעוניין, יכול לרכוש ספר שבלימודי אוטוטרוניקה משתמשים (אני רכשתי) וכן אנו לומדים ממנו ועובדים איתו, ויש לו תועלות שכן הוא מעשיר לך עוד את הידע.

אני אישית לקחתי את הקורס הזה על מנת ללמוד יותר ממה שאני יודע כיום על מכלולי המנוע והרכב, וכן לדעת להתעסק בהם פיזית עם יותר ביטחון, שכן הצעד הבא שלי עם לימודי הנדסאי רכב (היות ובלימודי ההנדסאי הבנתי שאין הרבה נגיעה בפן המעשי , לקחתי את הקורס הזה), ולאחר מכן בסיום הלימודי הנדסאי הדלת די פתוחה להתפתחום בתחום הזה. אומנם מעט גבולי אך עם הרבה רצון אפשרי להתקדם הרבה (וכן ישנו מחסור לא קטן של הרבה בעלי מקצוע בתחום הזה).

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

איפה ניתן ללמוד מכונאות?

אני גם חיפשתי וכל מקום שבדקתי שם אמרו לי, אם יש לי ניסיון קודם בתחום קרי לימודי בתיכון אז אין בעיה, במידה ואני רוצה מכונאות ואין לי עבר בנושא זה רק לאחר שאני יעבוד שנתיים במוסך.

במידה ורוצים קורס יסוד צריך ללמוד אוטוטורוניקה.

קובי

פורסם

אני אישית לומד במכללת car college של איגוד המוסכים, שדוברה פה בעבר

אם אתה מעוניין הנה האתר שלהם http://www.carcollege.co.il/,

אז ברגע שאתה עושה קרוס כזה הרבה יותר קל לך להשתלב במוסכים, וגם הם עם היכרויות של מוסכים שהם מכירים יכולים לעזור לך.

בנוסף במהלך הקורס הם משלמים מספר ימי עבודה במוסך, ימי עבודה מלאים, או חלקיים, על מנת לשפוך קצת יותר אור על סוג העבודה כמכונאי, תנאים וכו'.

פורסם

אם אני לא טועה הקורס שאתה עושה זה הקורס אוטוטרוניקה.

בעבר דיברתי עם לורין והיא הציעה לי לעשות אצלהם קורס אוטוטרוניקה שהוא מלמד אותי חלק מהמכונאות רכב, לרמה בסיסית על מנת להשתלב במוסך.

קובי

פורסם

לא,לא מדובר באוטוטרוניק, הקורס זה איזה קורס חדש שנפתח, הקורס נקרא יסודות המכונאות .

אני חושב שזהו המחזור הראשון, היה אמור להיפתח לפני שנה הסוג קורס הזה והבנתי שנדחה מספר פעמים .

פורסם

אתם סוטים מהשאלה ולא עניתם לי ביכלל על מה ששאלתי אני בשנה הבאה הולך לילמוד באורט צריפין זה בית ספר שמיתעסק בעיקר ברכב ואני מתכנן ליהיות מוסכניק ולעבוד בתחום ואולי ליפתוח מוסך מישלי כשאגד יותר ואני יכול לילמוד או אוטוטרוניקה או מכונאות מה עדיף?

• תוכן חדש...