Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו בי 2001 מסוחר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום ראיתי רנו קליאו בי שנת 2001 יפהפיה.

הרכב שמור ונקי ונראה מעולה.

התקלה היחידה היא בספידומטר שלא עובד לעיתים- האם זו מחלה נפוצה של רנו?

האם אני צריך לחשוש מפני שהמוכר הוא סוחר?

ביום ראשון סיכמנו שאני לוקח את הרכב בבדיקה, אנא המליצו על מכון בדיקה באיזור בת-ים (אני מגיע מירושלים)

פורסם

אני אישית לא הייתי מתעסק עם סוחרים, כל יום אני שומע סיפורים אחרים על "עקיצות", תעבור לרכב הבא, לטובתך.

צרפתי זה הכי אחי

פורסם
אני אישית לא הייתי מתעסק עם סוחרים, כל יום אני שומע סיפורים אחרים על "עקיצות", תעבור לרכב הבא, לטובתך.

מסכים עם כל מילה,אומנם לי מניסיון אישי,אבל מניסיון של 2 חברים קרובים.

פורסם

הסוחר לא ניסה להסתיר את זהותו, הציג לי רישיון רכב על שמו(רישיון סוחר) ותעודת זהות.

גם אם אלך למכון בדיקה שאני אקבע במועד המפגש הייתם ממליצים להתרחק?

פורסם

אני לקחתי רכב מסוחר במגרש. הוא לא הסתיר ממני פרטים של הרכב. בינתיים אני מרוצה. סוחרים - יש ויש. אם כולם היו רמאים, לא היו מגרשים. הם מחזיקים על זה שיש להם לקוחות וזה מחזיק על מוניטין. בכל מגרש יש רכבים בטיב שונה, בדיוק כמו רכבים בשוק חופשי ממוכרים פרטיים.

לי הייתה חוויה חיובית עם סוחר. ניראה שחלק ממי שמתלונן על סוחרים בעיקר שמעו מחבר וכד' על חויות שליליות, האם אותם אנשים התנסו בעצמם? יש סוחרים בעלי מגרשים ויש כאלה שמחזיקים מכוניות שלהם ברחוב ומתחזים למוכרים פרטיים.

אני לא מגן על שמם של סוחרים, פשוט רוצה להגיד שלא הכל שחור ולבן. ראית רכב יפה? קח למכון וזה ייתן לך אינדיקצייה למצבו. בדוק רציפות טיפולים במוסך.

במגרש יש גם יתרונות - אפשר ליראות את הרכבים ולעשות נסיעת מבחן, טרייד אין וכד'. בקניית רכב מפרטי במשך חודשים צריך לטייל בכל הארץ עד שתמצא רכב במצב טוב. אני מכיר אנשים שחיפשו רכב חצי שנה. אין לי אישית זמן וכוח לטייל ולחפש, כל פעם לקחת לבדיקה ולהתאכזב מחדש.

לכן, אני ממליץ לא להתרחק או להתקרב, אלא לפעול לפי המצב. ראית רכב שניראה לך טוב? בדוק אותו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בנוגע למד מהירות - זה בדר"כ חיישן ספידומטר שיושב על הגיר, עלות שיפוץ 300-400 ש"ח.

כאשר הוא לא עובד, המד אוץ לא סופר ק"מ שהרכב עובר. ( לכן חשוב שתברר כמה זמן כבר הוא לא תקין, ותבדוק את אמיתות הדברים מול היסטוריית טיפולים של הרכב - אם אין היסטוריית טיפולים, זאת עוד סיבה לוותר על הרכב ).

פורסם

גיא, תודה על האזהרה, אתה אומר זאת מתוך ידיעה ודאית/ניסיון אישי?

שכחתי לציין שמד האוץ עובד לפרקים.

הקשר הישיר בין מד האוץ למד הקילומטרים קיים בכל הרכבים או בקליאו בפרט?

פורסם

זו יכולה להיות תקלה בחיישן מהירות בגיר או תקלב בלוח שעונים עצמו (יותר נדיר).

אם הבעיה היא בחיישן מהירות בגיר - גם שעון המהירות וגם מד מהרחק הכללי לא יעבדו, ככה זה בכל הרכבים, מאחר ושניהם מקבלים פולסים מחיישן המהירות בגיר.

זו לא מחלה נפוצה מאוד, אבל זה קורה פה ושם.

פורסם

מצטער, אני לא מבין איך ניתן לתת אמון בסוחר רכב, מנומס ומאמי ככל שיהיה.

קליאו שהגיעה לסוחר בתוספת מד קילומטרז' מקולקל נשמע לי כמו קומבינה מסריחה.

לדעתי חבל על הזמן והטרחה לקחת את הרכב לבדיקה. למה לא לחפש קליאו מזוג פנסיונרים? אני מבטיח לך שתמצא כזו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כפי שאמר הבחור מלמעלה, וכמוני תאמין לי רק מניסיון אישי! למה להתעסק עם סוחר אני לא מבין.

צרפתי זה הכי אחי

פורסם

amirxt, חסרים רמאים פרטיים? יגידו כל מיני קשקושים: "האוטו של דודה שלי, עבר שמונה ידיים במשפחה, אז זה כמו יד ראשונה, סבתא נסעה עם האוטו פעמיים בשבוע לסופר והביתה".

ללא ספק אפשר למצוא אוטו מזוג פנסיונרים שמור בטירוף ומלוקק. נניח יש כרגע 300 רכבים מסוג הזה למכירה. תבדוק את כל ה-300? כמה זמן צריך בשביל זה, כמה ימי חופש, ביקורים והתרוצצויות בין רשם משכנתאות, מכון בדיקה, מוסך ובסוף יתברר שיש קצה שלדה? לא סתם יש אימרה מפורסמת "יד ראשונה מרופא". אני מכיר מישהו שמטייל בכל הארץ מחפש מזדה וכל פעם מוצא אקזמפלר שמשהוא לא טוב בו.

אם הייתי פוסל אפשרות לטרייד אין עם סוחר, עד עכשיו הייתי נוסע ב-BMW סדרה 7 (רכב מדהים ושלי היה באמת במצב מצויין, אבל בכל מקרה היו ריג'קטים, כגון בעיות עם מזגן שלא היה לי כוח לרוץ בפעם המי יודע כמה למזגניסט בניסיון לאתר דליפת גז - בסופו של דבר התברר שהוא עשה לי "יופי" של שיפוץ מדחס ב-2500ש"ח - כמה אנרגייה וזמן צריך להשקיע כדי לסדר את זה?) כי לא היו קונים. רציתי להתקדם בשנתון, להוריד קצת עלויות אחזקה ולצמצם זמנים של חיפוש חלקים, לא רציתי לעשות טסט פעמיים בשנה וגם שתיהיה לי אפשרות לנסוע עם מזגן (איזה כיף זה בקיץ). כבונוס קיבלתי גם רכב שיותר קל לתמרן איתו במקומות צפופים וחניות.

יש מספיק סיפורים של אנשים שקנו רכב ממישהו פרטי ונפלו על רכב לימון. אז מה - כל המוכרים פרטיים גם רמאים? אז יש סיפורים גם על סוחרים - מזה להסיק שהם גם רמאים? מאיפה אז לקנות רכב? סוכנות? מסתבר שגם שם לא הכל חלק. מכרים שלי רכשו ניסאן חדשה מסוכנות, לפני קבלת הרכב גברת מאוד פדנטית מצאה קו של מכסה מנוע עקום. לקחו רכב לבדיקה (היה עליה לחץ חברתי מטורף כדי שהיא לא תעשה את זה, בסוכנות אמרו "מה, רכב חדש, הכל בסדר") והתברר שרכב קיבל מכה שתוקנה ללא ידיעת לקוח. רכב חדש להזכירכם! תחשבו על זה שקונים לא היו כל כך פדנטים, היו לוקחים רכב כמו שהוא מרוב התרגשות ובמעמד מכירה היו עולים על זה שרכב עבר תאונת שלדה בחזית.

אז אי אפשר לקנות רכב מפרטיים כי יש ביניהם רמאים, אי אפשר גם מסוחר כי גם ביניהם יש רמאים ואי אפשר מסתבר גם מסוכנות. מה לעשות? להצטייד בחמור ולרכב אליו?

בשורה תחתונה, מה שאני רוצה להגיד: בחים אין שחור ולבן, כל החיים פשרה. קניית רכב משומש פשרה גם היא ומצב של רכב משומש זה גם פשרה כי יש את העינניין של בלאי. יש אנשים באים לבדוק רכב בן 20 שנה ומצפים שהוא יהיה במצב כמו ממפעל. רק לשלם את הסכום כמו שמפעל דורש כמובן לא מוכנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שלום אחי היקר,אני נפלתי קורבן לסוחר רכב רמאי שגם יש לו מגרש רכבים ISRACAR בחיפה בקרית אלעיזר,היה פרסום באינטרנט על רכב שמור מאד ללא תאונות ועשה רק 60000 ק"מ והגעתי למגר הרכבים והמוכר מה זה היה מנומס ואדיב איתי ושידר אינטליגנציה מאד גבוהה,והרכב נראה חדש מהחברה ומרוב התלהבות ניסה בעל המגרש לשכניע אותי לא לבדוק הרכב עד שבסוף התעקשתי על הבדיקה,וכאן הייתה הטעות שלי שלקחתי הרכב לבדיקה במכון המוכר לקח אותי אליו,והטעות השנייה סמכתי על הבטחת המוכר שישלם לי עבור הבדיקה אם יש תקלות בגיר או במנוע או בשלדה,וכך שילמתי 550 ש"ח עבור הבדיקה ויצא שיש לרכב תאונה חזיזית קשה מאד,ושיש לרכב מכת שילדה קשה,ואחרי זה ביקשתי כספי הבדיקה בחזרה ולא הסכים לשם לי ואמר זאת בעיה שלי שלקחתי הרכב לבדיקה,ושאמרתי לו שאני הולך לתבוע אותי תקף אותי הוא ומי שעובד איתו במגרש,,אחי היקר תזהר מסוחרים רמאים,אני כבר מציע לך אם יש בעיה בשעונים ברכב אז הרכב לא שווה לקנייה כי יכול להיות שנסע אלפי ק"מ ולא נרשם בשעון,דבר שני אם תחליט לקחת הרכב לבדיקה תחתים המוכר או בעל הרכב על מסמך שאם יש תקלה בגיר או מנוע או שילדה שבעל הרכב ישלם עבור הבדיקה,ושאתה לוקח הרכב לבדיקה תלך עם חברים או קרובי משפחה שיהיו עדים לכל המתרחש,וגם אחי אתה תבחר את מכון הבדיקה ואפילו אם זה רחוק ואל תקנה הרמאות של המוכרים שכל מכוני הבדיקה אותו דבר,חברה היקרים יש הרבה סוחרים רמאים וחסרי רגש אנושי ואכפת להם רק כסף וחסרי אמונה אז להיזהר מהם.

פורסם

מניסיון אישי ומצער שהיה לי עם סוחר לא כדי להיתעסק איתם בכלל הוא יבטיח לך שהרכב מעולה לא פחות מפורשה וגם בד"כ הבדיקה לא תראה דברים חריגים אבל לאחר שלושה חודשים אתה תתחיל לקלל אותו ואת היום שקנית את המכונית ככה שלפי דעתי תעבור לחפש בשוק הפרטי יש שמה יופי של רנו קליאו בי שמורות!

אגב זה גיר ידני מה שראית??

אאדוי RS6 לנהוג פעם אחת ולחלום כל החיים

:|

פורסם

הרכב אכן בעל גיר ידני.

בוא נאמר שאני מחתים את הסוחר על מסמך בו הוא מתחייב בבדיקה על שלדה/גיר/מנוע ובנוסף על אמיתות הקילומטראז ואכן הוא מסכים, האם עדיין אתם חושבים להמנע מהעסקה ולא לקחת למכון בדיקה (שאני אחליט עליו)?

• תוכן חדש...